zamrznjeno, odtaljeno – spet zamrzniti?
odmrznjeno hrano se ne sme ponovno zamrzovati zato, ker se razvijejo določeni mikroorganizmi in bi se razvijali naprej če bi dala ponovno zamrzniti.
Lahko pa meso (zrezke itd) spečeš in potem gotovo jed ponovno zamrzneš. Tudi drugo hrano npr. skuto, če jo termično obdelaš (npr. iz nje spečeš pecivo) to gotovo jed ponovno zamrzneš.
Res je vse tako. Mene najbolj jezi, ko nekaj iščem po zamrzovalniku, prekladam, polagam na vrh ali na sosednjo polico, potem pa – pozabim dati nazaj. Naslednji dan ali čez nekaj ur ugotovim, pa je prepozno. Pa imamo definiran jedilnik za tisti dan :-)) Ampak večinoma ne paše v kontekst :-((((
Ima pa to tudi dobre strani. V soboto sem (ponovno) po nesreči pustila zunaj skuto. V nedeljo sem tako ali tako pekla kruh, pa se mi je lepo sestavilo, da zamesim še pol kile moke več in končno poskusim pogačo, kot sem jo v otroških letih jedla v Prlekiji. Ni bila ravno takšna, a zelo dobra, točno to, kar sem želela. Svež kruh za večerjo, gor pečena skuta. Božansko. Me je tista prva jeza kar hitro minila…
Aja, tisto z dvakratnim zamrzovanjem po termični obdelavi je sicer možno, a se izogibam. V mislih si poskušam predstavljati, kaj v celicah naredijo ledeni kristali, potem to skuham in ponovno ledeni kristali… Saj ni nič narobe, veliko uporabljam zamrzovalnik, tudi dvakrat, če je treba. A če ni treba, potem samo enkrat, hehe.
LP Mimi
Zakaj ne? Jaz sem se tako zastrupila s pršutom. V restavraciji. Pa je bil potem še termično obdelan, pečen, ampak so bile kar hude posledice. So pa imeli tam prakso, da so vzeli pršut ven iz skrinje, odrezali kos, seveda se je v tem času pršut malo odtalil, ga dali nazaj in tako jovonanovo. Posledice so bile ….ajoj….se sploh nočem spomniti. Danes, po letu in pol moram še vedno paziti kaj jem, sicer imam grozne bolečine v želodcu.
Zato se jaz ne bi hecala s tem.
Forum je zaprt za komentiranje.