Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zamrzniti sadni sok

zamrzniti sadni sok

Živjo,
imam eno šteko pomarančnega soka od fruktala v tetrapaku. Kmalu mu bo potekel rok, pa ga do takrat sigurno ne bom spila, mi ga je pa škoda. dobila sem ga, da ne boste pametovali, kaj kupujem take količine, da ne spijem do roka trajanja. In me zanima, ali ga lahko zmrznem, kar v tetrapaku ali kaj in kako naj naredim, da bi ga ohranila za pozneje? Najlepša hvala za nasvet

pri nas sok, ki je za redčenje, zamrznemo v vrečkah za led, nastanejo take blazinice, ki jih damo potem v vodo in je kar o.k. poskusi, boste pa malo bolj razredčenega in manj sladkega popili:)

Jasno, da ga lahko zamrzneš.
V najhujši vročini bo še kako prav prišel.

Če imaš prostor – prelij ga v posodice za led. V manjše plastične steklenice.

Sicer pa ne se bat – z rokom trajanja se ne uniči ničesar. Brez skrbi ga pijte čez poletje.
Dovolj bo, da je na hladnem, v temnem prostoru.

Samo na hladno ga daj, če imaš tako velik hladilnik, ga zloži notri, temperatura bo idealna. Dober bo še tja do septembra.

Kot so ti svetovale, ali daj v hladilnik in bo še kar nekaj mesecev dober, če si pa bolj previdna, potem pa kar zamrzni. Kar v tetrapaku, ne bo počil.

Mi naredimo iz sadnega soka sladoled – lučke – samo nalijemo v modelčke za lučke in zmrznemo. Njammmmm,

jaz bi ga nekaj zmrznila celega, nekaj v posodicah za ledene kocke, lahko pa tudi porabiš za korenčkov sok, pomarančni liker, zmešaš 1 liter z želatino ali skuhaš z vanilijevim pudingom in poliješ po navadnem biskvitu itd… šans malo morje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close