Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zamenjava ključavnice

zamenjava ključavnice

Z ženo sva v postopku razveze in sem se izselil iz solastnega stanovanja. Žena pa je takoj naslednji dan zamenjala ključavnico (ki je tudi moja last) na vhodnih vratih. Sedaj potrebujem iz stanovanja še svoje stvari in ne morem do njih. Koga lahko pokličem, da mi bo odprl oziroma zamenjal ključavnico in da bi bilo to tudi uradno narejeno? Naj povem še to, da žena onemogoča vsakršno delitev premoženja. Hvala za pomoč in informacije.

Policisti v spremstvu ključavničarja.

Dobro jutro.

Jest pa mislm, da ne. Mi smo imeli isti problem. Nam so na policiji rekli, da ne morjo nič. Čudno a svetovali so nam, da naj pač takrat udremo notri, ko človeka ni doma. Ja, celo policija nam je tako svetovala. Mogoče se pojdite tja pozanimat, kaj in kako. Sporočite prosim, kaj so povedali…(če boste slučajno šli)

lp

Točno tako vdreti v stanovanje, ko nje ni doma. Saj zato ne moreš biti kaznovan, saj si vendarle vdrl v svoje domače stanovanje! Pa tudi nobene odločbe od sodišča nimaš, da ne smeš iti v to solastniško stanovanje.

Ja sam nej ona ne bi vedla. Ojoj, mata pa pestro. Zih s kej zakuhu, haha….Ne, sej ne mal heca, mrbit je pa ona mal čudna…Itak pa udret zna vsak…

lp tina

Lepo pozdravljen

Samo odločba sodišča in v spremstvu policista, ti omogoča vstop v stanovanje.
Žal je to uradna izjava

srečno

Pa kako je mogoče, da nimam prostega vstopa v lastno stanovanje, v katerem je še več kot polovica vseh mojih predmetov in garderobe?!

to velja za tuje stanovanje, ne pa za lastniškega oz. solastniškega :)))

Če te žena zaradi zamer ne spusti po stvari, najemi dva krepka fanta, ki znata tudi vdirat, poberi svoje in je.
Kaj si počel, da je taka, pa veš ti.

Ali s tem, ko vdrem in poberem svoje stvari, izgubim možnost, da postanem edini lastnik stanovanja?

Ne.
Vdrl si tja, kamor bi moral imeti prost dostop.

S tem, ko bi pobral vse svoje stvari, bi žena ostala brez predmetov za normalno življenje (hladilnik, pralni stroj,…). Bi s tem kakorkoli sebi škodoval?

Če bo bili predmeti kupljeni v času skupnega življenja, so vajini in ne samo tvoji.
In če je tako, potem bi znal imeti težave.
A stanovanje je tvoje, ali sta ga kupila skupaj?
Pripavi žensko do tega, da bosta napisala seznam pa razdelila stvari.

Ti predmeti, ki jih smatram za svoje, so kupljeni ob vselitvi v skupno stanovanje in sem jih kupil s svojimi prihranki pred skupnim življenjem – torej so moji. Lastnik stanovanja sem do 2/3. Poskušal sem se pogovoriti z njo in sem ji že predlagal, da bi naredila seznam pa ni bila za to. Edino možnost daje, da pride cenilec (ki bi naj ga plačala vsak polovico) in oceni vrednost stanovanja in stvari v stanovanju. S pogovorom z njo ne pridem nikamor.

Tisto kar si prinesel v zakon je tvoje in samo tvoje.
Tisto kar pa sta ustavrila v času trajanja zakonske zveze, je pa skupna lastnina in ni pomebna višina OD od enega lai drugega.

Po tem sodeč, kar praviš, bi kvečjemu njej lahko škodovalo, ker ti ona ovira dostop v stanovanje, ne pa ti njej!

Groza kako togo razmišlajaš, tvoji so ker si jih kupil pred zakonom, fuj, če bi to žena vedela se ne bi nikoli za tebe odločila. To si kupil za vajino gospodinjstvo in če si odšel tvoja stvar. Groza kako ste nekatri egoistični! Mogoče pred zakoni to vzdrži, mapak moralno gledano pri meni ne!

Glej, ločujeta se. To ni samo njegova stvar. Mogoče tudi krivda ne.
Naj ženi pusti vse – stanovanje in opremo?
Bi ti to naredila, ko bi prekinila skupno življenje?

Ja bi če bi odšla iz skupnega življenja in bi tam kjer sem imela pralni stroj, televizijo i podobno. Če bi res te stvari potrebovala za življenje, preživetje bi jih vzela, drugače ne. Mislim, da je največja napaka, da ljudje ko se ločijo delijo stvari na moje ,tvoje. Recimo pralni stroj kupi mož, žena pa vseh 10 let kupuje prašek in pere, no od koga je potem stroj? Sklepam da gospodinjsko delo ni nič vredno?

aja polonak, zate je moralno, če si tuje stvari obdržiš za spomin :)))
ta je pa dobra, pri enih je pa morala res že na psu…

recimo pralni stroj kupiš ti, žena pa ti pere 10 let in kupuje prašek, od koga je potem po teh 10 letih stroj, gospod moralist?

Mene pa zanima, če bi bile obrnjene vloge – žena bi z otrokom odšla zaradi nasilnega moža in bi bila dejansko vsa našteta lastnina njena, vključno z 2/3 lastnino na stanovanju, kako bi pa potem gledali na to. Naj nasilnemu možu še vse pusti, da bo lahko užival sad ženinega dela?

Mislim, da sem dost jasno napisal že v prejšnjem postu, pa naj bo še enkrat.
Če jaz kupim oz. imam pralni stroj že pred sklenitvijo zakonske zveze ali skupnega življenja, je moj. Če sem ga pa kupil v času trajanja zakonske zveze, je pa od obeh. Prav tako se v delitev premoženja ne upošteva podedovano premoženje, ne glede na čas dedovanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close