zamenjava ključavnice
Z ženo sva v postopku razveze in sem se izselil iz solastnega stanovanja. Žena pa je takoj naslednji dan zamenjala ključavnico (ki je tudi moja last) na vhodnih vratih. Sedaj potrebujem iz stanovanja še svoje stvari in ne morem do njih. Koga lahko pokličem, da mi bo odprl oziroma zamenjal ključavnico in da bi bilo to tudi uradno narejeno? Naj povem še to, da žena onemogoča vsakršno delitev premoženja. Hvala za pomoč in informacije.
Dobro jutro.
Jest pa mislm, da ne. Mi smo imeli isti problem. Nam so na policiji rekli, da ne morjo nič. Čudno a svetovali so nam, da naj pač takrat udremo notri, ko človeka ni doma. Ja, celo policija nam je tako svetovala. Mogoče se pojdite tja pozanimat, kaj in kako. Sporočite prosim, kaj so povedali…(če boste slučajno šli)
lp
Ti predmeti, ki jih smatram za svoje, so kupljeni ob vselitvi v skupno stanovanje in sem jih kupil s svojimi prihranki pred skupnim življenjem – torej so moji. Lastnik stanovanja sem do 2/3. Poskušal sem se pogovoriti z njo in sem ji že predlagal, da bi naredila seznam pa ni bila za to. Edino možnost daje, da pride cenilec (ki bi naj ga plačala vsak polovico) in oceni vrednost stanovanja in stvari v stanovanju. S pogovorom z njo ne pridem nikamor.
Ja bi če bi odšla iz skupnega življenja in bi tam kjer sem imela pralni stroj, televizijo i podobno. Če bi res te stvari potrebovala za življenje, preživetje bi jih vzela, drugače ne. Mislim, da je največja napaka, da ljudje ko se ločijo delijo stvari na moje ,tvoje. Recimo pralni stroj kupi mož, žena pa vseh 10 let kupuje prašek in pere, no od koga je potem stroj? Sklepam da gospodinjsko delo ni nič vredno?
Mislim, da sem dost jasno napisal že v prejšnjem postu, pa naj bo še enkrat.
Če jaz kupim oz. imam pralni stroj že pred sklenitvijo zakonske zveze ali skupnega življenja, je moj. Če sem ga pa kupil v času trajanja zakonske zveze, je pa od obeh. Prav tako se v delitev premoženja ne upošteva podedovano premoženje, ne glede na čas dedovanja.
Forum je zaprt za komentiranje.