Zame so tisti, ki hodijo na potovanja navadni odvisniki od potrošnje
Gledam malo po instagramu in so prav smešni, kako vsi kolegi kot ovce hitijo v iste kraje in tam zapravljajo goro denarja. To je isto kot, sosed ima nov avto, še jaz ga moram imet. To je isto kot, prijateljica ima novo torbico, še jaz jo moram imet.
Dandanes so potovanje le ena instant brezvezna potešitev potrošniškega uma človeka. Enako kot ko greste v trgovino in nakupite 10kg krame plastike. Isto je z potovanji. Jebeni London, Pariz, Dubai, Barcelona, Tajska, Egipt, Indija in vse podobne destinacije, kjer ni nič od niča za videt, sploh dandanes, ko je globalizacija na višku, ko imaš pred nosom že vso kulturo iz azije, arabije in zahoda. Vse te destinacije sem že videl in niso vredne nič, saj tam ni nič za videti. Bil na vseh teh lokacijah in se prepričal na lastne oči.
Kakšna obogatitev uma, kakšna nova kultura neki, vse to je le dobra marketinška poteza vseh, ki služijo na ovcah ljudi.
Namesto, da bi prvo spoznali Slovenijo, ki je tisočkrat lepša od vseh teh omenjenih deželic in imamo tukaj pravi raj na zemlji, ne, treba je rinit na oni konec sveta, da vidiš tisto umazanijo in še plačaš zanjo hahah. Ampak ne, Slovenija ni kul, Slovenija ni fensi, fensi je Indija in smrad hahah.
Naši sorodniki so takšni, grejo na potovanje pa objavljajo in objavljajo, vse je perfektno in se imajo super, sledijo vsemu kar je in. Na koncu potovanja pride pa sestrična bolj zgarana nazaj kot je šla. Pa vedno en tamali faše kakšno bolezen, njen mož je pa siten še 14 dni. To je pa realni izkupiček instagram potovanja.
Zanimivo, vedno sem bila varčna, ampak ko imaš vse, se vprašaš, zakaj bi še varčeval? Imamo lepo novejšo hišo, vikend na morju, lep avto. Kaj naj si še kupim, za kaj naj varčujem? … nismo pa videli dosti sveta ker so bili otroci majhni, pa gradili smo. Zato sedaj vsako leto nekam gremo, na neko bolj oddaljeno desinacijo, ki nas zanima. To nas bogati. Zakaj bi varčeval? Za to da boš imel kup denarja? To dela moja tašča, ima ogromno prihrankov, sveta ni pa videla nič, samo doma pa šparat. In kaj ti nuca kup denarja? Instagrama pa nimam.
Enako. Moji starši celo življenje šparali, si odrekali, garali. Na stara leta pa demenca. In kaj sta imela od življenja? Drugi pa zdaj obžaluje tako življenje.
YOLO – to ni samo za mlade. Jaz imam 50 let in na svetu sem zato, da uživam. Nihče mi ne garantira, da bom jutri še tukaj. Delam za to, da živim, ne živim zato, da delam. Instagrama pa res nimam.
Lep je svet. Lepo je doma. Mi gremo vsako leto samo v Vodice Poreč ali Umag in pridem domov izžeta ko cunja. Pa prve tri dni sem tam tečna, dokler se ne vklopi v drug sistem. Sem se pol ene dva tedna čisto fuc. Pa vse oprat zlikat in pospravit. In ponavadi spet v nekaj dneh nazaj v službo. Eh eni smo radi doma in imamo radi rutine. Ne glede na denar. Nimamo dosti imamo pa dovolj.
Enako. Moji starši celo življenje šparali, si odrekali, garali. Na stara leta pa demenca. In kaj sta imela od življenja? Drugi pa zdaj obžaluje tako življenje.
YOLO – to ni samo za mlade. Jaz imam 50 let in na svetu sem zato, da uživam. Nihče mi ne garantira, da bom jutri še tukaj. Delam za to, da živim, ne živim zato, da delam. Instagrama pa res nimam.
[/quote]
Enako tebi. Kaj tebe briga kaj drugim paše, nekaterim paše delat, drugim lenarit, tretjim potovat, vsi bomo pa šli pod rušo in prav vseeno je kaj ste počeli.
To, da moraš življenje živet s “polno” žlico je en larifari, ko umreš ni več nič in je prav vseeno če si vsak dan potoval ali pa celo življenje garal.
Enako tebi. Kaj tebe briga kaj drugim paše, nekaterim paše delat, drugim lenarit, tretjim potovat, vsi bomo pa šli pod rušo in prav vseeno je kaj ste počeli.
To, da moraš življenje živet s “polno” žlico je en larifari, ko umreš ni več nič in je prav vseeno če si vsak dan potoval ali pa celo življenje garal.
[/quote]
Kdo ti pa kaj hoče? Jaz pišem o sebi in svoji izkušnji.
Mojim staršem ni pasalo delat, tako sta bila navajena in sta verjela, da tako mora bit. Pač povojna generacija, ki nikoli pustila let pomanjkanja za sabo.
Ko umreš, je res vseeno, dokler živiš, pa si lahko življenje zelo otežuješ ali pa si ga narediš lepega. Nihče pa ne trdi (vsaj jaz ne), da si ga lahko narediš lepega samo s potovanji v eksotične kraje. Zato chill.
Jah sedet v hotelu, it do bazena, klepetat s prijatelji in biti cel dan v njihovi družbi… tako indije, egipta, paname itd spoznal nisi.
Ko greš pa sam, se družiš z domačini, prespiš pri njih, ješ z njimi večerjo, preživiš dan tam in delaš kar delajo oni, mogoče ostaneš dlje kot 5 dni… no takrst pa si si razširil obzorje in nekaj spoznal.
Ampak večina nas za to nima časa. In si lažemo, da smo v tistem resortu, kjer smo bivali v npr. Tuniziji 5 dni, doživeli veliko jn si razširili razgledsnost in smo polni doživetij.
Forum je zaprt za komentiranje.