zambratija
Plaže so bolj tako tako – na sredini zaliva so skale, kamor lahko sicer ob oseki položiš brisače. V morju so najprej skale in mivka, čez pribl. 20m pa sama mivka, kjer je super za igre v vodi.
Na desni strani zaliva je plaža z mivko, ki je sicer super plaža (za otroke) v nizki sezoni, v visoki sezoni je pa gužva in ni prijetno.
Na levi strani zaliva je potem tik za pomolom luštna plažica, malo skal malo mivke in peska. Če boste dovolj zgodnji, dobite prostor. Če greste v isti smeri peš čez gozdiček proti Katoru, je tudi še en lep zaliv, kjer je droben pesek, manj gužve. Je pa to pribl. 5-10 min peš iz centra Zambratije.
Do zambratije ni težko, držite se smeri proti Umagu in naprej proti Savudriji.
Mi se večinoma kopamo v Katoru, čeprav bivamo v privat apartmaju v Zambratiji. Gremo kar peš (smer Umag) in je cca 20- 30 minut. Tam imaš večjo izbiro glede plaže, veliko igral in drugih aktivnosti (odbojka, fuzbal, tenis, badminton ipd.) in tudi vlakec te od tam odpelje do Umaga (20 kun stane, se mi zdi). V Zambratiji je v predsezoni in septembra še kar znosno na plaži, vmes pa prevelika gužva. Mi ponavadi tam naredimo še eno postajo na poti proti domu, da se otroci naužijejo mivke, pojemo sladoled in to je to.
Sicer je pa najbolj enostavno, če v Kopru zaviješ proti Poreču (MP Dragonja), potem pa zaviješ proti Umagu in nato Savudriji (dvakrat se gre desno, potem se pa dobesedno zaletiš v Zambratijo, ki je med Savudrijo in Umagom), res ni težko najti.
Forum je zaprt za komentiranje.