Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ZAMBIJA in TANZANIJA

ZAMBIJA in TANZANIJA

Živjo,

Konec leta, čez novo leto, se odpravljam (družba 4ih) v Zambijo in Tanzanijo ter na otok Zanzibar. V Zambiji predvidevam ostati 1 teden do 10 dni, v Tanzaniji ostalo in še malo na otoku. Mi lahko kdo kaj svetuje, kaj si je vredno ogledat v Zambiji in Tanzaniji?

Ima kdo kak nasvet glede letalskih kart, saj so precej drage.

Vsak nasvet mi pride prav.

Lepo se imejte še naprej,

Kondor

v ZAmbiji Viktoriji slapovi
v Tanzaniji safariji in/ali Kilimanjaro

vse odvisno od časa in tudi denarja
african time & give me something :)))))

iz Dar es Salama pelje vlak v KapiriMPoshi (moja najdaljša “neprekinjena” vožnja – 50ur)

prjatu Fedr ima ene ture tam okoli 😉
http://www.fedr.net/

Lahko probas kaksno last minute varianto, sam to je pac kot vedno riskantno in glede datumov malce zatezeno, torej verjetno odpade. Razen ce ste gledew datuma odhoda dost fleksibilni.

Mislim, da bi se moralo dobiti kej za 160.000 SIT (Nairobi), s taksami vred, druga dan si ze v Dar es Salaamu. Ceprav, ce je cena karte podobna bi jaz sel direkt to Dar es Salaama, sam mislim, da bo lazje dobiti ugodno karto do Kenije. Edino stroski za vize…

V TAnzaniji se ti splaca iti do Ngorongoro, Kilimajaro je drag in casovno pozresen vzpon…
Ce ti je do mirnih otockov lahko probas kaksen Mafia island.

Glede na to, da ste 4 vam lahko dam telefonsko stevilko nekoga, ki vam lahko uredi poceni varianto za Safari iz Dar es Salaama. Ce jo bom nasel… Midva sva bila samo dva in so potem stroski na osebo bili preveliki.

vsakakor priporocam,d a se odpravis tja.
Glede kart po moje najcenejsa varianta, do kenije in potem prestopis,pac placas tisto vizo, ampak ni panike se tam vse uredi.
Svetujem ti, da si ogledas Sarangeti, Ngorongoro, se podas na Mt.Meru in kasnejese na Kilimanjaro.Vrstni res plezanja je priporocljiv zaradi klimatizacije.Seveda pa nepozabni Zanzibar, Stonetown in vse tiste plazice,…ma sem ti kar malo fous.

moje najboljse potovanje do sedaj, res!!
kdaj tocno gre??

Mene pa zanima kakšne so cene v Tanzaniji? Midva s fantom sva se nekaj pogovarjala da bi šla v Kenijo v lastni režiji, a sva dobila informacijo, da je Tanzanija cenejša – vsaj kar se safarija tiče.
Ne znam si niti predstavljat koliko stane safari, treking (Kilimanjaro), prenočišča?
Koliko je to varna država?
Skratka, če je kdo bil v tem ali prejšnjem letu, bi bila zelo vesela, če bi se oglasil na moj mail in podal kakšne bolj konkretne informacije.

Hvala in lp,
Nina

moj mail:
krninaana@yahoo.ca

fino bi bilo, da bi kar na forum dobila odgovore, da bi še mi vsi ostali dobili te informacije!!

hvala

z nekaj sreče smo si sami (5kom) organizirali safari po lastni želji in načrtih že kar v Dar es Salamu

tisto srečo sem omenil zato, ker se je vse odlično izteklo – Serengeti, Ngorongoro, jezero Eyasi, avto, šofer/kuhar, vodič, hrana, voda, vstopnine, prenočišča (šotor) za 75$ na glavo na dan (start iz Arushe)

Mi2 sva sla takrat , ko sej ev keniji zgodila mombasa(napad) in sva imela blazno sreco, da ni bilo ljudi. Za vse stvari sva se pogajala(kar je obvezno) in prisla zelo poceni skozi glede na cene, ki so ponavadi tam. Vedeti moras, da vedno v vseh nacionalnih parkih placas 70%drzavi, kot neko pristojbino, da agencije nimajo kaj dosti od tega, ampak, lej ce si bolj avanturisticni tip si dol vse zrihtaj, brez posrednikov in z veloko pogajalske taktike:-), se splaca, ampak res.

Cene, ne vem, lahko ti javim kasneje koliko je stalo naju, samo cene niso bile realne,….sej ves pomanjkanje povprasevanja jih je prisililo, da so pristali na vec, ko bi drugace.
Ce te zanima se kaj, lahko malo pobrskam in ti javim
Lpp

marko… kdaj pa je bilo to?

Ker jest sem leta 98 za 75US$ isto sel na safari iz Arushe, lani pa je bila minimalna cena v Keniji okoli 70US$… za Tanzanijo pa je znano, da je drazja in tisti popotniki, ki sem jih sreceval, so omenjali minimalno od 90 do 100US$ na dan… Poleg tega so naju takrat obletavali safari “touti” ze v Dar es salaamu, cene pa so bile cirka 10US$ visje kot kasneje v Arushi…

Drugace je pa res fajno ce je dovolj velika skupina, da se najame skupaj en avto… in da mogoce kaksen US$ vec, da ne dobis zraven se kakega padalca, kar znajo zal nekatere budget druzbe tudi narediti… (no, glede na to, da sva bila takrat v Tanzaniji tudi midva s kolegom “padalca” se ne smem prevec pritozevat). Ampak je pa fajn ce je druzba zakljucena, ce so podobni interesi… tudi glede fotografiranja…

sem moral prav preveriti…u mat’r je res že veliko časa minilo – bilo je poleti 2001
je pa tudi res, da takrat nisem slišal za nikogar, ki bi dal manj kot 85$ in še to je bila zelooo dobra cena

zaključena skupina pa ima verjetno tudi svoje prednosti pri pogajanju za boljšo ceno 😉

Zivjo

Mi zaupaš kje je KapiriMPoshi?
Kaksna je cena vlakov in kako je z varnostjo na njih?

Hvala in lep pozdrav,

Misa

V Zambiji – potem pa nadaljuješ z (prenatrpanim) avtobusom ali (še bolj prenatrpanim) kombijem do Lusake.
Za trenutno cene boš morala poguglat ali poyahujat 😉
Varnost v tem delu Afrike (pa še kje drugje med črnimi) je bolj na nizki ravni. Najbolje se je skupaj zbrati (4 glave) in si delite kupe, ki ga lahko po potrebi tudi zaklenete (če imate s seboj kaj priročnega).
Vožnja po voznem redu traja 36ur (menda) – mi smo se vozili (in staliiiii) 50ur in 5 minut 🙁
Takrat (2001) je bil popust na ISIC.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close