žaluzije ali plise na okno
Iščem nekaj, s čimer bi zakrila radovedne poglede od zunaj 🙂
Zdaj smo živeli v bloku brez zaves, samo na dveh oknih smo imeli žaluzije.
Zdaj se pa selimo. Zavese mi niti niso preveč pi srcu.
kako je s pliseji? Ali se dajo čistiti? Seveda pa je pomebna tudi cena,
saj nam tik pred vselitvijo škriplje na vseh koncih 🙁
Čez kako leto nameravamo montirati rolete.
Tačas pa rabimo nekaj na oknih.
Hvala!!!
Ali pa res skočiš v ikeo po zavese. Sicer niso kaj bojda, ampak mislim, da so poceni… poglej na internetni strani… dobro pa je tudi razmisliti še o eni stvari… ko boste imeli rolete – a jih boste imeli tudi poleti dol – ni pretirano dobro, če ti na pohištvo in na talne obloge sije močno poletno opoldansko sonce – je smoterno imeti zaveso. Ali pa roleto dol… tako da se je dobro že zdaj odločiti.
Mi imamo plise in smo zelo zadovoljni. Lahko ga odpiraš od spodaj navzgor ali od zgoraj navzdol. Čisti se enostavno, obrišeš z mokro krpo, za temeljito čiščenje pa se lahko tudi sname. Čeprav tega še nisem naredila, ker so naši po skoraj letu še zmeraj deviško beli. Razen kakšnega mušjega kakca, ki pa gre z lahkoto dol. Kljub temu, da plise podnevi prostora ne zatemni kot rolete, pa se notri ne vidi, ko je prižgana luč.
Prej smo imeli notranje žaluzije, pa se mi zdi, da se je bolj prah nabiral.
Mi imamo pliseje in rolete. SMo imeli najprej rolete, pa mi je slo na zivce, da sem bila cez dan na IZVOLI, pa smo nabavili pliseje.
Zavese sploh niso bila opcija, mi niso vsec, zaprejo prostor, pa se karnise rabis.
Pliseje preprosto nasraufas na okenski okvir.
Kar se ciscenja tice…jao…jaz jih se nisem nikoli, pa jih imam ze kar nekaj let gor. So se tako kot so bili – ze v osnovi umazano beli :))
Mi imamo kar češ (samo zaves ne). Na nekaterih oknih žaluzije, na drugih pliseje (od spodaj navzgor), povsod pa rolete 🙂
Meni osebno so najbolj všeč pliseji. Za vzdrževanje zares enostavno (imamo bež, se ne vidi prahu, ki se gor nabira – sploh pa so antistatične), NI tako drago, pa to, da jih od spodaj gor dvigujem je sploh špica. Meni je samo žal, da imam polprosojne, ker se NIČ ne vidi skozi njih …
Rolete spustimo itak samo zvečer (na nekaterih oknih) ali če preveč sonce not buta. Za skrit poglede niso primerni.
Moj glas gre žaluzijam, po prenovi, ko smo menjali okna sva s partnerko oklevala med roletami in žaluzijami. Nisva bla ravno najbolj naklonjena žaluzijam, pa sva se vseeno odločila zanje. Po forumih so mnenja deljena, mava jih zdajle eno leto in sva kar zadovoljna. Ti pa svetujem, da izbereš notranje žaluzije, saj se zunanje lahko precej zasvinjajo od smoga…notri pa se nabira samo prah. Pa še to v spalnici je dobro imeti nekaj takega, ki ti popolnoma zastre svetlobo, saj drugače ne spiš dobro…vsaj jaz ne.
Kupila sva jih pri http://www.roletarstvo-bayer.si/sencila/zaluzije/[/url] saj so nama bli najbližji, pa še precej ugodni so.
Tukaj boste našli opisane vse vrste zunanjih in notranjih senčil, poleg pa cene, trendi ideje, pogosta vprašanja in odgovori ter preverjeni ponudniki za senčila: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/sencila/sencila-cene-trendi-ideje-in-preverjeni-ponudniki-sencil/
Cheers!
Forum je zaprt za komentiranje.