Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Žalostno slovo novinarke, ki se je borila z depresijo – kaj pravite zdaj o sončku in sprehodih?

Žalostno slovo novinarke, ki se je borila z depresijo – kaj pravite zdaj o sončku in sprehodih?

Moje sožalje vsem njenim bližnjim.

Vam, ki tako radi pametujete, kako depresijo ozdravijo sprehodi po sončku pa naj bo to opozorilo, da je to zelo resna bolezen, ki ima včash tragične posledice in da ne pišite nekaj napamet.

Nesrečnice ne poznam. Jaz sem se pozdravila s sončkom, sprehodi, pogovori in podporo bližnjih ter z drugačnim načinom življenja. Za sebe bom vedno trdila da sem sedaj veliko boljša in to brez zdravil in psihiatra. Za ostale pa ne vem. Vsak mora skozi to sam in presoditi kaj mu bo pomagalo.

Predvsem je odvisno od stopnje depresije. Tukaj se ne da posploševati. Pri neki ne premočni obliki lahko sonce, sprehodi precej pomagajo. Pomagajo, ne pa ozdravijo. Za to je treba kaj več.

Knjigo sem brala pred leti. Ne morem verjeti, a je avtorica umrla? Renata Ažman? Ženska, ki se je borila z depresijo? Hudo, zelo hudo.
Če je res, moje iskreno sožalje svojcem.

Nisem vedel da je depresija smrtna

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Jaz sem pa mislila, da se da depresijo pozdraviti samo s sprehodi in pitjem veliko vode? Na zdej, nič ni res!

Depresija naj bi bila bolezen, zaljubljenost pa ne?!? Kako malo se poznate nekateri.

Kolikor vem, je smrtnost pri depresiji okrog 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar je vec kot pri marsikateri drugi bolezni. Pa smo pri raznih drugih diagnozah vsi na obratih, pri depresiji pa radi zamahnemo z roko, ces, glej ga, brezvoljneza. Tudi se beseda prevec na siroko uporablja, tudi pri stanjih trenutne zalosti ali pomanjkanja energije, ki dejansko izzvenijo sama od sebe.
Odgovor je namenjen tudi naslednjima avtorjema za vilidom.

Vilid, depresija sama po sebi res ni smrtna bolezen, vendar pa precej bolnikov naredi samomor, torej ja, je smrtna.

Zdaj razumem.
Vsaki dan mislim nate, ker dnevno ko menjavam resolucijo se spomnem nate.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Zdaj razumem.
Vsaki dan mislim nate, ker dnevno ko menjavam resolucijo se spomnem nate.[/quote]

:))))

Sigurno nisi bolehala za depresijo. Poznam depresivne ljudi, ki ne morejo spati in so neznansko jezni. To se ne da kar tako odpravit.

Tudi sam boleham za depresijo. Jemljem tabletke sedaj že leto in pol pa pridno hodim na skupine, psihiatru,…delam na sebi itd. Skratka vse kar lahko in stanje se počasi izbolšuje. Samo napori so res ogromni.

a bejž no, si pa res revež …poguglaj še za čim pametnim boš videl kje vse so še tvoji primanklaji v lajfu:))

Kako pa naj mi na forumu vemo, ko nekdo sprašuje za pomoč kakšno vrsto depresije ima. Pač vsak pomaga kakor ve in zna tu. Zato krivdo valiti na druge ljudi je podlo.

a bejž no, si pa res revež …poguglaj še za čim pametnim boš videl kje vse so še tvoji primanklaji v lajfu:))[/quote]
Mat kurja, skoz mi dihaš za ovratnik, napiši mi naslov, da te tožim :))))

Da ne bo avtorica teme natolcevala v nedogled – Renata Ažman ni bolehala za “depresijo”, imela je manično depresijo, kar pomeni manične depresivne motnje, poleg tega pa še shizoidne motnje. Takšna bolezen se niti slučajno ne more pozdraviti s sprehodi v naravo, tako kot shizofrenija ne.

Nisem nič takega zasledila…

As njena dohtrca bla? Tle ste sami strokovnjaki za vse pa psihiatri

Pa je umrla? Bipolarno motnjo je imela. Sožalje svojcem.

Včeraj popoldne se je odločila oditi. Zdaj ji bo lažje.

Sprehodi? Ne upam si iz hiše. Bojimmmmmmmm se ljudi. Rolete spuščene, soba brez sonca. Najhujši zvok je zvok hišnega zvonca. Ponavadi se ne oglasim. Sprehod ponoči? Kje pa. Bojim se ljudi. Vožnja z avtom. Ne, bojim se ljudi.

Depresija.

Manična depresija ali bipolarna motnja, ja.

depra.si

Jaz sem se pozdravila pa brez sončka in sprehodov in brez zdravil in zdravnikov in brez svojcev in ostalih. Je bilo zelo hudo, pravzaprav grozno, ampak sem si pomagala sama in od takrat naprej je vse v redu že 20 let. Naučila sem se tudi kako živeti, da ne zapadeš v depresijo nikoli več. Kdor tega ne zmore, pač jemlje zdravila. Samo nobena zdravila vzroka depresije ne odstranijo. To moraš sam, ali pa si vse življenje uničevati jetra, ledvice in imeti dodatnih 30 kil od AD.

Nima vsak toliko moči v sebi in enako močno ali manj močno depresijo, kot ti “toliko o tem”. V tvojem pisanju je zaslediti, kot, da obsojaš tiste ostale, ki nimajo tvoje moči ali pa imajo hujšo fazo depresije, saj veš a ne, da so različne stopnje?

Jaz sem se pozdravila pa brez sončka in sprehodov in brez zdravil in zdravnikov in brez svojcev in ostalih. Je bilo zelo hudo, pravzaprav grozno, ampak sem si pomagala sama in od takrat naprej je vse v redu že 20 let. Naučila sem se tudi kako živeti, da ne zapadeš v depresijo nikoli več. Kdor tega ne zmore, pač jemlje zdravila. Samo nobena zdravila vzroka depresije ne odstranijo. To moraš sam, ali pa si vse življenje uničevati jetra, ledvice in imeti dodatnih 30 kil od AD.[/quote]

Kot bi brala tisto premaknjeno Barbko, ki je norela doma, okrog sosedov, v bolnici, na koncu pa trdila, da so jo z zdravili skoraj zastrupili. Zdaj biznisira na podlagi svojih “izkušenj” in izvablja denar revežem, ki verjamejo, da se bodo pozdravili brez zdravil.
Poslušaš jo 2 min, pa vidiš, da bi nujno potrebovala kakšen tablet ali dva….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close