Žalostno slovo novinarke, ki se je borila z depresijo – kaj pravite zdaj o sončku in sprehodih?
Kolikor vem, je smrtnost pri depresiji okrog 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar je vec kot pri marsikateri drugi bolezni. Pa smo pri raznih drugih diagnozah vsi na obratih, pri depresiji pa radi zamahnemo z roko, ces, glej ga, brezvoljneza. Tudi se beseda prevec na siroko uporablja, tudi pri stanjih trenutne zalosti ali pomanjkanja energije, ki dejansko izzvenijo sama od sebe.
Odgovor je namenjen tudi naslednjima avtorjema za vilidom.
Sigurno nisi bolehala za depresijo. Poznam depresivne ljudi, ki ne morejo spati in so neznansko jezni. To se ne da kar tako odpravit.
Tudi sam boleham za depresijo. Jemljem tabletke sedaj že leto in pol pa pridno hodim na skupine, psihiatru,…delam na sebi itd. Skratka vse kar lahko in stanje se počasi izbolšuje. Samo napori so res ogromni.
a bejž no, si pa res revež …poguglaj še za čim pametnim boš videl kje vse so še tvoji primanklaji v lajfu:))[/quote]
Mat kurja, skoz mi dihaš za ovratnik, napiši mi naslov, da te tožim :))))
Manična depresija ali bipolarna motnja, ja.
Jaz sem se pozdravila pa brez sončka in sprehodov in brez zdravil in zdravnikov in brez svojcev in ostalih. Je bilo zelo hudo, pravzaprav grozno, ampak sem si pomagala sama in od takrat naprej je vse v redu že 20 let. Naučila sem se tudi kako živeti, da ne zapadeš v depresijo nikoli več. Kdor tega ne zmore, pač jemlje zdravila. Samo nobena zdravila vzroka depresije ne odstranijo. To moraš sam, ali pa si vse življenje uničevati jetra, ledvice in imeti dodatnih 30 kil od AD.
Jaz sem se pozdravila pa brez sončka in sprehodov in brez zdravil in zdravnikov in brez svojcev in ostalih. Je bilo zelo hudo, pravzaprav grozno, ampak sem si pomagala sama in od takrat naprej je vse v redu že 20 let. Naučila sem se tudi kako živeti, da ne zapadeš v depresijo nikoli več. Kdor tega ne zmore, pač jemlje zdravila. Samo nobena zdravila vzroka depresije ne odstranijo. To moraš sam, ali pa si vse življenje uničevati jetra, ledvice in imeti dodatnih 30 kil od AD.[/quote]
Kot bi brala tisto premaknjeno Barbko, ki je norela doma, okrog sosedov, v bolnici, na koncu pa trdila, da so jo z zdravili skoraj zastrupili. Zdaj biznisira na podlagi svojih “izkušenj” in izvablja denar revežem, ki verjamejo, da se bodo pozdravili brez zdravil.
Poslušaš jo 2 min, pa vidiš, da bi nujno potrebovala kakšen tablet ali dva….
Forum je zaprt za komentiranje.