Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zaljubljenost

zaljubljenost

[youtube]6UrN38HxslM[/youtube][/quote]

Katenjka, :).

A veš da se mi je zgodilo, a je tudi kmalu minilo in tudi nisem imel težav z odločitvijo, predvsem zato, ker sva si bila s partnerko predana in sem ostal zvest svojim načelom in je nisem prevaral…saj ne moreš izdati nekoga, s katerim si deliš vse in si zaupaš, se ljubiš, ČE IMAŠ SRCE. Prav nič mi ni bilo žal in bila sva zelo povezana……
…vse do trenutka, ko se je po dolgih letih zgodila obratna zgodba, ko se je ona zatrapala v drugega. A veš kaj se je zgodilo? Pozabila je vse, kar sva kdaj imela in moral sem jo spustit…..pa ne bom napisal da take ženske ste, ker bisere dobimo pri obeh spolih, znate pa bolj radikalno presekat…
Moški, vsaj zrelejši, v takšnih primerih bolje uporabljamo glavo, vas pa obrne in nedajbože globoko vdihnit in razmislit……….PRAVIM ni pravilo in ni v vseh primerih enako..
Zato sem mogoče do takšnih stvari bolj kritičen, ker hočem boljšo družbo in medsebojne odnose, da ni vsak z vsakim in vsepovprek…

Ja. Ženske več dajo na čustva. In ker jim pripisujejo večji pomen, jih čustva tudi večkrat zavedejo, da pozabijo na odgovornost in na vse kar imajo.

A veš da se mi je zgodilo, a je tudi kmalu minilo in tudi nisem imel težav z odločitvijo, predvsem zato, ker sva si bila s partnerko predana in sem ostal zvest svojim načelom in je nisem prevaral…saj ne moreš izdati nekoga, s katerim si deliš vse in si zaupaš, se ljubiš, ČE IMAŠ SRCE. Prav nič mi ni bilo žal in bila sva zelo povezana……
…vse do trenutka, ko se je po dolgih letih zgodila obratna zgodba, ko se je ona zatrapala v drugega. A veš kaj se je zgodilo? Pozabila je vse, kar sva kdaj imela in moral sem jo spustit…..pa ne bom napisal da take ženske ste, ker bisere dobimo pri obeh spolih, znate pa bolj radikalno presekat…
Moški, vsaj zrelejši, v takšnih primerih bolje uporabljamo glavo, vas pa obrne in nedajbože globoko vdihnit in razmislit……….PRAVIM ni pravilo in ni v vseh primerih enako..
Zato sem mogoče do takšnih stvari bolj kritičen, ker hočem boljšo družbo in medsebojne odnose, da ni vsak z vsakim in vsepovprek…[/quote]

No…potem veš kako tanka je meja in kako hitro te lahk doleti usodna privlačnost, ki včasih preraste v kaj več. Vsi smo krvavi pod kožo, zato ne obsojam nikogar,ker nikoli ne veš lahko se jutri zgodi meni,lahko možu, vem samo to,da ji bo morda žal,če ne po poiskusila. V obeh primerih veliko postavi na tehtnico- družino in pa v drugem ljubezen,ki jo čuti. Sedaj je vse na nje.

Zato sem mogoče do takšnih stvari bolj kritičen, ker hočem boljšo družbo in medsebojne odnose, da ni vsak z vsakim in vsepovprek…[/quote]

No…potem veš kako tanka je meja in kako hitro te lahk doleti usodna privlačnost, ki včasih preraste v kaj več. Vsi smo krvavi pod kožo, zato ne obsojam nikogar,ker nikoli ne veš lahko se jutri zgodi meni,lahko možu, vem samo to,da ji bo morda žal,če ne po poiskusila. V obeh primerih veliko postavi na tehtnico- družino in pa v drugem ljubezen,ki jo čuti. Sedaj je vse na nje.[/quote]

Ampak tudi zaljubljenost ni ovira, da ne bi bil fer do partnerja. Mislim, da vsi razumemo, da se človek lahko zmede in na frišno zaljubi, samo da pa mož/žena/tašča čuva otroka, medtem ko si ti z drugim, je pa … mah mi sami cenzurirani izrazi hodijo na pamet.

No…potem veš kako tanka je meja in kako hitro te lahk doleti usodna privlačnost, ki včasih preraste v kaj več. Vsi smo krvavi pod kožo, zato ne obsojam nikogar,ker nikoli ne veš lahko se jutri zgodi meni,lahko možu, vem samo to,da ji bo morda žal,če ne po poiskusila. V obeh primerih veliko postavi na tehtnico- družino in pa v drugem ljubezen,ki jo čuti. Sedaj je vse na nje.[/quote]Absolutno je v tem trenutku vse na njej, ker se je njej zgodilo, je pa ogromno faktorjev, ki pa bodo vplivali na njeno odločitev, verjetno bo tehtala, kaj ji v danem trenutku pomeni več(ogromno odvisno od tega kaj ima doma) ali pa se bo preprosto prepustila….
Pa ti “miss20” praviš da se lahko zgodi tebi, možu,…ZAKAJ?… praviš da sta srečna imata otroke, se imate radi,…velika srečna družina…a niso to dovolj trdni temelji, ke te zapolnjujejo in na katerih je vredno vztrajat-za zmeraj. Samo to neguješ, pa imaš večno srečo…pa še zagarantirana je.
A si jo pripravljena zavreč? Po mojem ne, če je vse prav.
Vem da si mislila hipotetično ampak….če se želiš ozirati za drugimi, prej ali slej naletiš na koga in potem se lahko to ponavlja v nedogled.

To je res. Je pa še vedno v vsakem odnosu pomembno naše doživljanje sebe ob vsem tem kar imamo.
Lahko ima človek vse to, kar pišeš…Pa še marsikaj drugega…A če se v sebi ne čuti ljubljenega, tega ne bo cenil. Bo nenehno iskal nek nov vir sreče ter hkrati pozabil uživati v vsakdanjem trenutku.

To je res. Je pa še vedno v vsakem odnosu pomembno naše doživljanje sebe ob vsem tem kar imamo.
Lahko ima človek vse to, kar pišeš…Pa še marsikaj drugega…A če se v sebi ne čuti ljubljenega, tega ne bo cenil. Bo nenehno iskal nek nov vir sreče ter hkrati pozabil uživati v vsakdanjem trenutku.[/quote]Včasih bi bilo dovolj že zavedanje…

Mene prvo zanima, ali ta “na dveh stolih” pomeni, da že varaš moža, ali da samo do dveh čutiš občutke zaljubljenosti oz. navezanosti. Kako to, da dobivaš zeloooo draga darila ?

Jaz razmišljam na tak način… Navezanost ni zadosti za srečno vezo. Pa otroček tudi ne. Če do moža ne čutiš občutke ljubezni, jo boš vedno iskala (drugje?). Še vedno mislim, da več dobrega (za otroka) narediš, če si srečna z drugim, ki ni otrokov biološki oče, kot pa nesrečna oz. nikoli srečna, kvečjemu neka mirnost v odnosu, ki pa je vedno pod vprašanjem, kako dolgo bo trajala, z otrokovim očetom.

skromniT
ja, moški se veliko lažje razumsko odločate, kot ženske. Še sploh, če gre za tehnični tip moškega. To čutenje, ki je tako izrazito pri ženskah, je pravzaprav tisto, kar nas dela žensko. Je pravzaprav tisto, zaradi česar nas moški hočete ob sebi, ker želite, da te občutke podarimo vam, moškim – da vas ljubimo. Z vsem srcem.

Že prav, ampak po drugi strani pa bo otrok dobil občutek, da se za moške ni vredno trudit (če je punčka), saj lahko hitro poišče drugega (itak so oni vsega krivi) , če je pa fantek, pa tudi ne bo prejel nobenih koristnih vzorcev parnterskega odnosa iz tega. Malo posplošeno napisano, velja za večino primerov, ne za vse.
Seveda tudi ni prav, da ostane z moškim, če ni zadovoljna v odnosu. Problem je nastal, ker je imela otroka z nekom, s katerim v resnici ni zadovoljna, otrok sedaj v nobenem primeru ne bo več dobil pravih lekcij.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Že prav, ampak po drugi strani pa bo otrok dobil občutek, da se za moške ni vredno trudit (če je punčka), saj lahko hitro poišče drugega (itak so oni vsega krivi) , če je pa fantek, pa tudi ne bo prejel nobenih koristnih vzorcev parnterskega odnosa iz tega. Malo posplošeno napisano, velja za večino primerov, ne za vse.
Seveda tudi ni prav, da ostane z moškim, če ni zadovoljna v odnosu. Problem je nastal, ker je imela otroka z nekom, s katerim v resnici ni zadovoljna, otrok sedaj v nobenem primeru ne bo več dobil pravih lekcij.[/quote]

Eh, Marko,
ni nujno. Seveda lahko vse to dobi, kar si napisal. Vendar ne bo dobil/a samo to. Dobil/a bo tudi lekcijo, da se borimo za boljše, ne pa vztrajamo v neki navideznem zadovoljstvu. Dobil/a bo lekcijo, da tudi občutki štejejo, ne pa zgolj neka razumska miselnost. Dobil/a bo potrditev, da so občutki tisti, ki “topijo led” okoli (nedostopnega) moškega srca.

Če to, kar si napisal drži, potem sem sama (in moja dekleta) v istem. Pa so res? Ali misliš, da se jaz v tem odnosu, v katerem sem sedaj, ne trudim za svojega moškega oz. za prijeten in ljubeč partnerski odnos… Misliš, da moja dekleta dobivajo vzorce, da so moški krivi za propadel partnerski odnos (z njunim očetom). Še enkrat nisem ” s prstom pokazala” samo na krivdo za propadlo vezo na atija mojih prvih dveh hčerk. Pa me velikokrat sprašujejo, zakaj sva šla narazen, in jima ni jasno, kako to, da se nisva mogla z njim imeti rada, če pa sta onidve tako ljubljeni z njegove strani (in odnos oče/hči čisto dobro funkcionira). In nočem jim vzeti tega. Odnos, ki ga je zgradil z njima, naj ne bo obremenjen z mojimi izkušnjami ( z njim ), pa naj so bile še tako (za mene) boleče.

Res je veliko odvisno od primera/staršev, kako bodo propadel odnos prikazali v otrokovih očeh. Ampak še vedno mislim, da so časi potrpežljivosti in vztrajanja na vsak način v nekem odnosu, že zdavnaj mimo.

Res je, tudi to lahko dobi, če ji v novi zvezi ne spodleti. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Res je, tudi to lahko dobi, če ji v novi zvezi ne spodleti. :)[/quote]

Marko,
res, šmenta, a se ne moreš enkrat samo strinjat (z mano)… Saj je vsepovsod tako, da nam lahko spodleti, lahko pa nas orenk butne po glavi, da odpremo oči in vidimo.

Starejši smo, modrejši smo. Vsaj včasih je to veljalo, no.

Marko,
res, šmenta, a se ne moreš enkrat samo strinjat (z mano)… Saj je vsepovsod tako, da nam lahko spodleti, lahko pa nas orenk butne po glavi, da odpremo oči in vidimo.

Starejši smo, modrejši smo. Vsaj včasih je to veljalo, no.[/quote]Eh, marko ni dec, ki bi si upal udarit po mizi, vedno najde razlog zakaj (še) ne bi….. 😉

Sedaj ne vem a ima tako slabo mizo ali je sam tako švoh…. :))))

Marko,

Starejši smo, modrejši smo. Vsaj včasih je to veljalo, no.[/quote]
Včasih so prej umirali, zato niso dočakali demence, da bi lahko bili modrejši. 🙂

It, saj se (samo) strinjam. Vsaj zdi se mi. 🙂

In kako se je izšlo?

Ali imaš moža zraven ko se zagledaš v druge možke .
Vendar če imaš otroke moraš biti bolj solidna ter ljubeča do moža .

Bolj se ne bi mogel strinjati. Če ima ženska otroke mora biti solidna ter ljubeča do moža! 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close