Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaljubljenost – je potrebna za vezo?

Zaljubljenost – je potrebna za vezo?

Pozdravljeni,

stara sem 49, par let samska, z otroki – spoznala moškega mojih let. Samski brez otrok. V meni so se zbudila čustva. Ne bom rekla da sem noro zaljubljena, saj pri teh letih – no saj vemo kako je to, vendar imam res globoka čustva. Skupaj sva par mesecev. Zadnjič sva se pogovarjala o naju, saj sem začutila, da se čustveno težko odpira. Rekel je, da se on ne more več zaljubit, že dolgo ne, vendar ima do mene čustva in želi dolgotrajno razmerje. Je bolj razumski človek. Saj čutim, da me ima rad. Pa vseeno, ne bi rada izpadla kot najstnica. Se ljubezen lahko razvije brez zaljubljenosti? Vem, da se. Vendar – a bi vas motilo to? A bi se trudili naprej ali ucvrli stran?

Brez nesramnih komentarjev prosim 🙂

Lp Sunny

to je realen in prizemljen človek, ki stoji za svojimi besedami pri katerem ni nihanj v razpoloženju in nepredvidljivih situacij. Drži se ga, po opisu sodeč, človek na mestu, če ni možakar seveda simpatizer s(d)s stranke, to je pač pomemben faktor, no, razen, če si tudi ti simpatizerka te stranke, pol je pa itak ok.

ha ha, ne ni simpatizer SD :-))))

No… se kar strinjam s Popayem. Zaljubljenost ni nekaj nujnega – nasploh pa naj bi bila ena izmed definicij odraslosti tudi to, da se nisi več sposoben zaljubiti. Zato ker je zaljubljenost že po definiciji zaslepljenost nad svojo lastno projekcijo, česar odrasel človek načeloma ne počne.

“Načeloma” zato, ker nekaj tega te mogoče vseeno prime – a niti približno tako močno, kot v mladih letih.

Po drugi strani pa… odvisno kako močno bo tebe motilo, da tega ni. Če mu boš kar naprej očitala… je krepko za razmislit. Mogoče se bo treba za uspešno zvezo odpovedati svojim iluzijam.

Mora biti. V prazno razmerje se ne hodi. Ljubezen je lepilo med svema in zaradi nje se pari lažje prilagajajo drug drugemu in so bolj potrpežljivi. Tako ostanejo skupaj. Če je pa tvoj cilj kratkoročen, je potemtakem vseeno ali se ljubita ali ne. To je tako kot barvna ali črno-bela televizija. Razlika je očitna, vprašanje pa je kaj ti preferiraš – življenje v barvah ali črno-belo?

zaljubljenost je bolj ali manj odraz nezrelosti človeka. pa ne jemlji to negativno. ker zaljubljenost je projekcija tega, kar hočemo videt v drugem na tistega drugega in niti slučajno nima nobene osnove v reali.

zaljubljenost je trik narave, da nas poparčka. bolj kot si odrasel in bolj kot si zrel, manjša je možnost, da se zatreskaš, vendar pa to ne pomeni, da nisi več sposoben imeti ljudi rad. pomeni prej, da lažje uvidiš prave karakteristike človeka. in če tak človek hoče s tabo bit, hoče bit zato, ker res vidi, kakšna si, ne pa zato, ker bi si delal utvare, kakšna si.

roko na srce, stara si 49 let. pojdi v vezo z malo glave tudi, ne samo na podlagi hormonov.

Zaljubljenost se kaže na različne načine. Neka privlačnost že mora biti, če je prišel blizu.  Če se težko odpira ti bo pokazal z obnašanjem, strastjo, dotiki. Če nič od tega že na začetku ni, potlej sta bolj na poti ekonomske veze in sostanovalcev kot para.

Ker sta skupaj šele par mesecev, je vseeno prehitro za kakršnokoli “diagnozo”. Eni rabijo čas in veliko zaupanja in občutka varnosti, da se ogrejejo in pokažejo kakšni so v resnici. Te zna zelo prijetno presenetiti 😉

Odgovor na objavo uporabnika
Sunny50, 11.11.2021 ob 08:09

Pozdravljeni,

stara sem 49, par let samska, z otroki – spoznala moškega mojih let. Samski brez otrok. V meni so se zbudila čustva. Ne bom rekla da sem noro zaljubljena, saj pri teh letih – no saj vemo kako je to, vendar imam res globoka čustva. Skupaj sva par mesecev. Zadnjič sva se pogovarjala o naju, saj sem začutila, da se čustveno težko odpira. Rekel je, da se on ne more več zaljubit, že dolgo ne, vendar ima do mene čustva in želi dolgotrajno razmerje. Je bolj razumski človek. Saj čutim, da me ima rad. Pa vseeno, ne bi rada izpadla kot najstnica. Se ljubezen lahko razvije brez zaljubljenosti? Vem, da se. Vendar – a bi vas motilo to? A bi se trudili naprej ali ucvrli stran?

Brez nesramnih komentarjev prosim 🙂

Lp Sunny

Če bi bil jaz on, bi se te držal. In ja, z leti se je težje zaljubiti, ljubezen je pa po mojem močnejša oziroma bolj osmisljena.

Nikoli nista v zvezi dva enako zaljubljena. Vzemi v obzir kvaliteto celotne zveze.

Odgovor na objavo uporabnika
Ljubezen866, 11.11.2021 ob 09:03

Mora biti. V prazno razmerje se ne hodi. Ljubezen je lepilo med svema in zaradi nje se pari lažje prilagajajo drug drugemu in so bolj potrpežljivi. Tako ostanejo skupaj. Če je pa tvoj cilj kratkoročen, je potemtakem vseeno ali se ljubita ali ne. To je tako kot barvna ali črno-bela televizija. Razlika je očitna, vprašanje pa je kaj ti preferiraš – življenje v barvah ali črno-belo?

Saj je povedala, da čustva so, a ne zaljubljenost. Ki BTW še zdaleč ni isto kot ljubezen.

Če čutiš, da te ima rad je po mojem to ljubezen. Je pa seveda odvisno, če standarde postavljaš na podlagi turških limonad ali realnega življenja. Če si pa drama queen, ki rabi intenzivna čustva – od metuljčkov, kreganje, solz in burne strasti, ga pa raje pusti takšni, ki bo znala ceniti kvaliteto v spoštovanju, pripadnosti, opori in temu, da je jasno povedal, da želi zvezo s teboj.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

To, da si sploh pisala sem, pismeni, da te nekaj gloda. Da nekaj manjka. Tista iskrica občudovanja v njegovih očeh, ko te ogleda mogoče? Toplina, kakšen extra dotik ali nezna beseda ? Jaz se ne strinjam, da to pride izkljucno v paketu z nezrelo mlado zaljubljenostjo. Tudi zaljubljenost, oziroma topla ljubeča in obcudujoca čustva med dvema zrelejsima osebama lahko nosijo v sebi to iskro, toplino, ki jo mislim da ti pogrešaš. In jo boš po nije pogrešala vse bolj. Sama sem že dve leti v vezi z “razumski” moškim, ki ne bo nikoli rekel “rad te imam” ampak bo samo rekel “ce tega ne rečem, se ne pomeni, da te nimam rad”. To ni zrelost. To je strah pred predajo sočloveku. Jaz bi rekla ne podajaj se v to muko, ker bo prepad želja in pričakovanj med vama vse večji, ne pa manjši. In to boli vedno bolj, ne manj. Mislim, tebe o vse bolj bolelo, njega pa vse bolj nerviralo. Ni to recept za lepo zvezo.

Pa oprosti za tipkarske napake, pismeni =pomeni in tako naprej… Zivel autocorrect na telefonu?

Zaljubljenost je le naivnost o odnosu med dvema  partnerjema, idealiziranje osebe. Zato se zaljubijo predvsem mlajši, ko še ne vedo kaj in kako. Ja, se zgodi tudi starejšim in mislijo, da so našli dušo dvojčico. Vendar gre le za to, da en del nas začuti drugo osebo bližje, ker je podobna enemu od naših staršev ali kakšni osebi, s katero smo imeli tesnejše stike, včasih celo vizualno, predvsem kemijsko, energetsko, vedenjsko …  Pravijo, da večja kot je zaljubljenost, večja je možnost, da se bosta dva na koncu bolj sovražila.

Spomnim se Toma Cruisa kako se je zaljubil v Kate Holmes in kakšne bedarije je govoril ali delal zaradi te zaljubljenosti pri Oprah. Po šestih letih sta se pa ločila.

Jaz sem bila na podobnem kot ti, ampak po koncu zaljubljenosti (zelo je podoben mojemu očetu, značajsko neverjetno) tudi še ljubim. On je bolj kot ne hladen tip, čeprav vem, da me ima rad.Jaz vedno rečem, da bova šla lahko narazen, ampak jaz sem v odnosu definitivno tista, ki pridobim, ker ljubim. On pa ve zase.

Moja teta je rekla, da mora imeti moški žensko bolj rad kot ona njega. Ampak to je že spet samo eno mnenje.

Skratka, ne kompliciraj, uživaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close