Žaljenje manj izobraženih
To vsekakor drži. Samo tule gor se pojavlajjo posamezniki, ki se zgražajo nad ljudmi, ker imajo samo SŠ.[/quote]
Jaz bi rekla, da se iz manj izobraženih norčujejo le tisti, ki so sami prišli do diplome tako preko vrste. Tisti, ki je res zaslužil diplomo, da je res pameten, sposoben ne bo niti pod razno blatil nekoga samo zato, ker nima toliko let šole.
Pameten in sposoben in z visoko izobrabzo, nikoli ne ponižuje drugega človeka, ker je ta drugi manj izobražen.
Taki, ki to počno, bodo morali končno dojeti, da marsikdo nima diplome pa je vseeno dosti bolj sposoben, razgledan, pameten kot nekateri kvazi izobraženci.
Se pridružujem, nimam pojma, niti mi ni mar kašno ima kdo izobrazbo ne tu gor ne v realnem življenju. Ljudi ločim na tiste, ki me privlačijo s svojo energijo in na tiste, ki mi jo jemljejo….trdno verjamem, da je v vsakem človeku nekaj dobrega, le, da eni to uspešno skrivajo:))[/quote]
Se strinjam. Nadutost ni odvisna od izobrazbe. Spomnim se nekaterih na faksu – bili so naduti še preden so faks končali. Precej se jih je hvalilo s poklicem svojih staršev (zdravniki, odvetniki). Meni je vseeno, kaj so starši od nekoga, meni je važno, kaj je on sam dosegel v življenju.[/quote]
Dosegel v smislu??? Pa smo spet tam. Zakaj bi morali pa vsi ljudje nekaj doseči? A so kaj slabši, če ne dosežejo ničesar, so pa dobri kot kruh?
V šoli otroci dobijo pohvale za vse sorte dosežke, jaz pa mislim, da bi morali najprej in najbolj glasno pohvaliti tiste, ki so dobri, srčni, tolerantni, umirjeni, vljudni, razumevajoči, uravnovešeni in tako dalje.
Se strinjam. Nadutost ni odvisna od izobrazbe. Spomnim se nekaterih na faksu – bili so naduti še preden so faks končali. Precej se jih je hvalilo s poklicem svojih staršev (zdravniki, odvetniki). Meni je vseeno, kaj so starši od nekoga, meni je važno, kaj je on sam dosegel v življenju.[/quote]
Dosegel v smislu??? Pa smo spet tam. Zakaj bi morali pa vsi ljudje nekaj doseči? A so kaj slabši, če ne dosežejo ničesar, so pa dobri kot kruh?
V šoli otroci dobijo pohvale za vse sorte dosežke, jaz pa mislim, da bi morali najprej in najbolj glasno pohvaliti tiste, ki so dobri, srčni, tolerantni, umirjeni, vljudni, razumevajoči, uravnovešeni in tako dalje.[/quote]
Da smo ljudje dobri, srčni, tolerantni, umirjeni, vljudni, razumevajoči, uravnovešeni itd se ne delijo pohvale, ne priznanja. Naštete lastnosti so samoumevne in človek si šele ko imaš rezultate, brez njih žal nisi.
V šoli otroci dobijo pohvale za vse sorte dosežke, jaz pa mislim, da bi morali najprej in najbolj glasno pohvaliti tiste, ki so dobri, srčni, tolerantni, umirjeni, vljudni, razumevajoči, uravnovešeni in tako dalje.[/quote]
človek si šele ko imaš rezultate, brez njih žal nisi.[/quote]
Kako prosim?
Ti si prišel z delom in znanjem ter trudom do diplome pa se vseeno nimaš za nekaj več, nisi nadut.
Tisti, ki so pa prišli na lahek način, brez kaj veliko znanja pa so naduti in žalijo manj izobražene. Vsaj tako menim jaz.[/quote]
Žali tisti, ki ima občutek večvrednosti. To pa so tisti, ki jim je bilo vse prinešeno k riti in ničesar ne cenijo, ker jim za realizacijo nekega cilja ali želje ni bilo potrebno kaj dosti migati ali delati.
Forum je zaprt za komentiranje.