Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Žaljenje manj izobraženih

Žaljenje manj izobraženih

To vsekakor drži. Samo tule gor se pojavlajjo posamezniki, ki se zgražajo nad ljudmi, ker imajo samo SŠ.[/quote]

Jaz bi rekla, da se iz manj izobraženih norčujejo le tisti, ki so sami prišli do diplome tako preko vrste. Tisti, ki je res zaslužil diplomo, da je res pameten, sposoben ne bo niti pod razno blatil nekoga samo zato, ker nima toliko let šole.
Pameten in sposoben in z visoko izobrabzo, nikoli ne ponižuje drugega človeka, ker je ta drugi manj izobražen.
Taki, ki to počno, bodo morali končno dojeti, da marsikdo nima diplome pa je vseeno dosti bolj sposoben, razgledan, pameten kot nekateri kvazi izobraženci.

Ja jaz imam diplomo vendar to da danes ne pomeni veliko sem skoraj preprican, da bi bolje zivel kot avtomehanik.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Ti si prišel z delom in znanjem ter trudom do diplome pa se vseeno nimaš za nekaj več, nisi nadut.
Tisti, ki so pa prišli na lahek način, brez kaj veliko znanja pa so naduti in žalijo manj izobražene. Vsaj tako menim jaz.

To vsekakor drži. Samo tule gor se pojavlajjo posamezniki, ki se zgražajo nad ljudmi, ker imajo samo SŠ.[/quote]

Svašta….se zgražam nad tako bednimi temami 😛

Ma ja kaj cš bit nadut malina morda je res to kar pravis, ker jaz sem se moral kar namatrati za diplomo : )

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

as ti znoru … kdo bo pa pripeljal avto na popravilo h kom, ki ima diplomo???
pa po možnosti niti ne tehnične ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Se pridružujem, nimam pojma, niti mi ni mar kašno ima kdo izobrazbo ne tu gor ne v realnem življenju. Ljudi ločim na tiste, ki me privlačijo s svojo energijo in na tiste, ki mi jo jemljejo….trdno verjamem, da je v vsakem človeku nekaj dobrega, le, da eni to uspešno skrivajo:))[/quote]

Se strinjam. Nadutost ni odvisna od izobrazbe. Spomnim se nekaterih na faksu – bili so naduti še preden so faks končali. Precej se jih je hvalilo s poklicem svojih staršev (zdravniki, odvetniki). Meni je vseeno, kaj so starši od nekoga, meni je važno, kaj je on sam dosegel v življenju.[/quote]

Dosegel v smislu??? Pa smo spet tam. Zakaj bi morali pa vsi ljudje nekaj doseči? A so kaj slabši, če ne dosežejo ničesar, so pa dobri kot kruh?
V šoli otroci dobijo pohvale za vse sorte dosežke, jaz pa mislim, da bi morali najprej in najbolj glasno pohvaliti tiste, ki so dobri, srčni, tolerantni, umirjeni, vljudni, razumevajoči, uravnovešeni in tako dalje.

Se strinjam. Nadutost ni odvisna od izobrazbe. Spomnim se nekaterih na faksu – bili so naduti še preden so faks končali. Precej se jih je hvalilo s poklicem svojih staršev (zdravniki, odvetniki). Meni je vseeno, kaj so starši od nekoga, meni je važno, kaj je on sam dosegel v življenju.[/quote]

Dosegel v smislu??? Pa smo spet tam. Zakaj bi morali pa vsi ljudje nekaj doseči? A so kaj slabši, če ne dosežejo ničesar, so pa dobri kot kruh?
V šoli otroci dobijo pohvale za vse sorte dosežke, jaz pa mislim, da bi morali najprej in najbolj glasno pohvaliti tiste, ki so dobri, srčni, tolerantni, umirjeni, vljudni, razumevajoči, uravnovešeni in tako dalje.[/quote]

Da smo ljudje dobri, srčni, tolerantni, umirjeni, vljudni, razumevajoči, uravnovešeni itd se ne delijo pohvale, ne priznanja. Naštete lastnosti so samoumevne in človek si šele ko imaš rezultate, brez njih žal nisi.

Tko bom reku…ŠOLA TI, DA IZOBRAZBO NE PA PAMETI!

Odličen primer. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

V šoli otroci dobijo pohvale za vse sorte dosežke, jaz pa mislim, da bi morali najprej in najbolj glasno pohvaliti tiste, ki so dobri, srčni, tolerantni, umirjeni, vljudni, razumevajoči, uravnovešeni in tako dalje.[/quote]

človek si šele ko imaš rezultate, brez njih žal nisi.[/quote]

Kako prosim?

bahahahahahahaa calypso 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

človek si šele ko imaš rezultate, brez njih žal nisi.[/quote]

Kako prosim?[/quote]

Moje dosedanje življenjske izkušnje so me v to delikatno stališče pripeljale; na splošno ugotavljam, da sodobna družba množično funkcionira na skupnem imenovalcu “rezultat”. Grdo ocenjeno, toda resnica ni daleč :/

Ti si prišel z delom in znanjem ter trudom do diplome pa se vseeno nimaš za nekaj več, nisi nadut.
Tisti, ki so pa prišli na lahek način, brez kaj veliko znanja pa so naduti in žalijo manj izobražene. Vsaj tako menim jaz.[/quote]
Žali tisti, ki ima občutek večvrednosti. To pa so tisti, ki jim je bilo vse prinešeno k riti in ničesar ne cenijo, ker jim za realizacijo nekega cilja ali želje ni bilo potrebno kaj dosti migati ali delati.

Znanje ne uči pameti. Tudi vsi nimajo enake pogoje za izobraževanje.
Problem je če utrpite (nezasluženo) škodo, ne glede nato kdo jo povzroča- več ali manj izobražena oseba.

Ja nekaterim je res vse prineseno na pladnju.

Pri nas na fakulteti je obstajal določeni poniževalni odnos do totih studentov, ki so sedeli v knjižnici in se učili, od strani drugih študentov, ki “niso morali” učit, da bi opravili doočene izpite. “On se MORA učit”= nižje bitje.

No comment at all!:)

mene boli kita,kdo ima kak status,šolo…pogovarjam se s tistimi privat in tu gor- ki so mi zanimivi,ki me na nek način privlačijo in res mi dol visi za njihovo izobrazbo.Če je človek zanimiv, je izobrazba malenkost v primerjavi s tistim kar ima za povedati.

jst mam tli lazrede vrtca … pa čist dobr žvim
kar ukladem kuj dam plnesm, žvim pa od 1% … kupim svinčnike po 1€ in jih prodam po 2€ ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close