Žaljenje manj izobraženih
Od kje ljudem to, da ponižujejo ljudi, ki imajo recimo samo poklicno šolo? Menda se eni tu gor sploh ne menijo s tistimi, ki imajo samo SŠ?
Od kje taka nadutost in vzvišenost?
Kolikor poznam ljudi je par nadutih sošolk iz OŠ, ampak v OŠ so bile najslabše v razredu, same enke, vedno popravljanje, da so spacale za dve. Zdaj pa vzvišene, dvignjen nos nad vsemi.
V SŠ je bilo nekaj nadutih, ampaki so se z leti spametovali.
Na faksu pa daleč od tega, da bi se kdo norčeval od manj izobraženih. Tudi v službi je podobno. Imamo vsi diplome, amapk spoštujemo tako serviserja računalnikov kot čistilko. Nobenmu na kraj pameti ne pride, da bi recimo zaničeval zidarja, ker ima samo poklicno šolo.
Katere šole ste torej delali tisti, ki dajete v nič ljudi, ki nimajo faksa?
Jaz namreč opažam v okolici, da imajo tak odnos ravno tisti, ki so sami komaj spacali kako šolo. Potem leta in leta delali SŠ, potem leta in leta delali neko višjo šolo. POtem pa ne bi tega delalal pa onega ne bi delalil, ker oni so izobraženi. POtem žalijo vse tiste, ki so manj izobraženi.
Jaz nimam pojma kakšno izobrazbo ima kdo od tukaj sodelujočih. Sodelujem takrat, ko se mi zdi, da na določeno temo lahko kaj napišem. Odločam se torej po TEMI in ne po tem kdo v temi sodeluje ali kdo je temo odprl. “Menim” se pa ne kaj dosti s kom, v smislu pogovora eden na enega. Če dobim kakšen ZS, nanj ponavadi odgovorim. In ne sprašujem po izobrazbi.
Tudi drugače v življenju srečujem različne ljudi in sem si že zdavnaj prišla gor, da izobrazba o karakterju človeka ne pove veliko, kaj šele vse. Če bi bila v vlogi delodajalca in iskala strokovni kader, bi se na to ozirala. Pri ljudeh, ki so del “mojega sveta”, pa gledam na druge kvalitete.
Jaz nimam pojma kakšno izobrazbo ima kdo od tukaj sodelujočih. Sodelujem takrat, ko se mi zdi, da na določeno temo lahko kaj napišem. Odločam se torej po TEMI in ne po tem kdo v temi sodeluje ali kdo je temo odprl. “Menim” se pa ne kaj dosti s kom, v smislu pogovora eden na enega. Če dobim kakšen ZS, nanj ponavadi odgovorim. In ne sprašujem po izobrazbi.
Tudi drugače v življenju srečujem različne ljudi in sem si že zdavnaj prišla gor, da izobrazba o karakterju človeka ne pove veliko, kaj šele vse. Če bi bila v vlogi delodajalca in iskala strokovni kader, bi se na to ozirala. Pri ljudeh, ki so del “mojega sveta”, pa gledam na druge kvalitete.[/quote]
Se pridružujem, nimam pojma, niti mi ni mar kašno ima kdo izobrazbo ne tu gor ne v realnem življenju. Ljudi ločim na tiste, ki me privlačijo s svojo energijo in na tiste, ki mi jo jemljejo….trdno verjamem, da je v vsakem človeku nekaj dobrega, le, da eni to uspešno skrivajo:))
Tudi drugače v življenju srečujem različne ljudi in sem si že zdavnaj prišla gor, da izobrazba o karakterju človeka ne pove veliko, kaj šele vse. Če bi bila v vlogi delodajalca in iskala strokovni kader, bi se na to ozirala. Pri ljudeh, ki so del “mojega sveta”, pa gledam na druge kvalitete.[/quote]
Se pridružujem, nimam pojma, niti mi ni mar kašno ima kdo izobrazbo ne tu gor ne v realnem življenju. Ljudi ločim na tiste, ki me privlačijo s svojo energijo in na tiste, ki mi jo jemljejo….trdno verjamem, da je v vsakem človeku nekaj dobrega, le, da eni to uspešno skrivajo:))[/quote]
Se strinjam. Nadutost ni odvisna od izobrazbe. Spomnim se nekaterih na faksu – bili so naduti še preden so faks končali. Precej se jih je hvalilo s poklicem svojih staršev (zdravniki, odvetniki). Meni je vseeno, kaj so starši od nekoga, meni je važno, kaj je on sam dosegel v življenju.
Se pridružujem, nimam pojma, niti mi ni mar kašno ima kdo izobrazbo ne tu gor ne v realnem življenju. Ljudi ločim na tiste, ki me privlačijo s svojo energijo in na tiste, ki mi jo jemljejo….trdno verjamem, da je v vsakem človeku nekaj dobrega, le, da eni to uspešno skrivajo:))[/quote]
Se strinjam. Nadutost ni odvisna od izobrazbe. Spomnim se nekaterih na faksu – bili so naduti še preden so faks končali. Precej se jih je hvalilo s poklicem svojih staršev (zdravniki, odvetniki). Meni je vseeno, kaj so starši od nekoga, meni je važno, kaj je on sam dosegel v življenju.[/quote]
Antilopa, zadnji stavek bolj malo ljudi fura v svoji glavi, vsi se radi obešajo na to, kaj so njihovi starši in še raje na to kaj so pa tvoji.
Kdo je tu sploh na forumu žalil koga glede narejenih šol?
Ja točno spomnim se da mi je ena tečna baba ki nima deca da bi ji ga zašpopal v usta da bi bla tiho rekla da nsiem naredo OŠ al SŠ nevem kero je že blo…
naslednja ki me je žalla z šolo je rekla da sem fauš ker jaz nisem uni dipl ….
Kolko vem to načeloma delajo babnce zafustrirane ki ne dobijo tiča v lape vsak dan da bi ble tiho 🙂
Tema je nepomembna ker kur itak ne morš nič naučit 😉
Si se nalezel NM-3w-jevega izrazoslovja ali nisi trezen?[/quote]
drugo :))))))))
A greš na pir aja ne morem sem že zmenjen 🙁
Se strinjam. Nadutost ni odvisna od izobrazbe. Spomnim se nekaterih na faksu – bili so naduti še preden so faks končali. Precej se jih je hvalilo s poklicem svojih staršev (zdravniki, odvetniki). Meni je vseeno, kaj so starši od nekoga, meni je važno, kaj je on sam dosegel v življenju.[/quote]
Antilopa, zadnji stavek bolj malo ljudi fura v svoji glavi, vsi se radi obešajo na to, kaj so njihovi starši in še raje na to kaj so pa tvoji.[/quote]
En znanec se je nekoč hvalil s tem, kdo (kaj) so starši od njegove partnerice. :)) Sem ga že skoraj vprašala, a hodi z njo ali njenimi starši. :))
Antilopa, zadnji stavek bolj malo ljudi fura v svoji glavi, vsi se radi obešajo na to, kaj so njihovi starši in še raje na to kaj so pa tvoji.[/quote]
En znanec se je nekoč hvalil s tem, kdo (kaj) so starši od njegove partnerice. :)) Sem ga že skoraj vprašala, a hodi z njo ali njenimi starši. :))[/quote]
Na faksu sem srečala veliko takšnih zmazkov, tudi med akademiki, ki so mi prodajali PR famo koga poznajo, s kom se družijo, s kom so v paru….. Meni zaradi tega blebetanja noben od njih ni bil nič kaj bolj zanimiv, če je to bil namen, morda pa je bil namen da tako pohodijo svoj (namišljen) kompleks pred mano, ne vem 😉 to so ljudje večih obrazov in nobenega jaza.
ehhh .. tole je lapanje v prazno.
ne morem komu, ki ima 3 letnike vrtca zrecitirati najbolj krvave dele Prešernovega Krsta, da mu razložim, da me je duševno skušal zatreti,ker bom počel čisti mimosunek.
Če pa ga pošljem v 3 rodilnice, poobčujem vso žlahto in mu fliknem v ksiht, da ima krive noge in mozolje na riti, me pa razume, da mi ni všečko
Res je, da ima lahko dokaj visoko plačo, samo on je po službi zelooooo umazan, visoko izobraženi pa praviloma niso.[/quote]
a visoko izobraženi se ne umivajo po službi? ne vem no, jaz recimo, 7 razredov oš, pa se vsak večer ko pridem iz štale lep stuširam, nobena ne porajta da sem bil pol ure prej do komolcev v dreku, dobesedno…
Res je, da ima lahko dokaj visoko plačo, samo on je po službi zelooooo umazan, visoko izobraženi pa praviloma niso.[/quote]
Res je ampak če še doma mehanik popravljajo avte ima lahko precej več denarja kot viskoko izobraženi. Pa še dela ima veliko :))[/quote]
Želiš povedati, da nisi avtomehanik ali kajm ciljaš s tem pisanjem? Avtomehaniki ne morejo biti vsi.
Res je ampak če še doma mehanik popravljajo avte ima lahko precej več denarja kot viskoko izobraženi. Pa še dela ima veliko :))[/quote]
Želiš povedati, da nisi avtomehanik ali kajm ciljaš s tem pisanjem? Avtomehaniki ne morejo biti vsi.[/quote]
eh … kot, da ne veste tisto o ginekologu, ki pri Akrapoviču menja semeringe na kolbnih motorja — skozi auspuh ☺
to do neke mere seveda drži, ko pa bodo začeli šušmarji plačevati od svojega fuša dajatve, imeli za vsako umazano in nevarno embalažo in dele svoj kontejner, plačevali odvoz odpadniih olj, imeli nameščene lovilve olj in nevarnih tekočin itd…jim bo pa trda predla….saj ti ki pelješ avto šušmarju nič ne prišparaš, delovno uro imajo 20 evrov, z izpadom prihodkov pa ti država nabije višje davke , vinjete, cestnine itd…pa je krog sklenjen…
Se strinjam z obema.
to do neke mere seveda drži, ko pa bodo začeli šušmarji plačevati od svojega fuša dajatve, imeli za vsako umazano in nevarno embalažo in dele svoj kontejner, plačevali odvoz odpadniih olj, imeli nameščene lovilve olj in nevarnih tekočin itd…jim bo pa trda predla….saj ti ki pelješ avto šušmarju nič ne prišparaš, delovno uro imajo 20 evrov, z izpadom prihodkov pa ti država nabije višje davke , vinjete, cestnine itd…pa je krog sklenjen…[/quote]
kak ne delovna ura mojega prijatelja šušmarja je za mene 10€
torej prišparam…. jaz …. vi ki pa ste si delali prijatle samo na faksih pa itak da ne ker vas pa taki nimajo radi ker se mate za nekaj več… no pa saj X6 ti nimaš faksa tak da ni panike 😛
Forum je zaprt za komentiranje.