zakyntos
Bili smo v Laganasu. Tam je plaža za družine boljša (peščena in plitka), po moje, vem pa ne, ker v Tsilivi nismo bili.
Meni je v oko padel BlueBay ali BlueSea, ne vem točno – nekaj na blue, ki je tik ob obali. videla sem ga sicer v Globtourovi ponudbi, samo je bil takrat, ko smo kupovali, zaseden. V katalogu imajo tam studie in apartmaje za najem, lahko pa vzameš tudi zajtrk, polpenzion. Mi smo bili v Majestic spa, pa je bilo tako-tako. Ene stvari so nas motile, drugače je bilo pa ok.
V Laganasu je plaža fajn, ampak svetujem Tsilivi, kjer so ravno tako lepe plaže (pravzaprav so povsod na otoku), kajti v Laganasu je za družine prehrupno, ker se tam radi zabavajo divji Angleži.
Mi smo bili z Globtourjem, zelo zadovoljni, samo tega hotela ne prodajajo, so ga samo tisto leto.
Sicer pa bo najbolje, če vsaj za nekaj dni najamete avto in si ogledate otok, predvsem plaže. Lahko ti pošljem kakšno fotografijo. Na splošno pa: Zakintos je zelo primeren otok za dopust družin z otroci. Če malo pobrskaš za moji starimi posti o tem otoku, boš lahko prebrala podrobnosti.
Lepo se imejte!
bom še sem kopirala, ne zameri, ker se ponavlja, je več postov zaporedoma:
Otok sam je čudovit. Priporočam najem avta in se malo popeljite po njem, kjer se zapelješ do morja, je kakšna čudovita plaža.
Na Zakintosu smo leta 2004 preživeli 14 dni, s 6-mesečnikom in 3-letnico. Najeli avto, prevandrali ves otok. Res žurerski se nam je zdel samo Laganas, kjer ob 11. uri ni bilo na ulici še nobenega turista – so vsi še spali. V vseh ostalih krajih pa:
1. družinski hoteli
2. peščene plaže
3. igrišča, igrala
4. v vseh restavracijah meniji za otroke, otroški sedeži, ponekod celo igrišča ali animatorji (recimo enkrat nas je zabaval klovn)
5. ob najemu avta ti avtomatsko dajo vanj otroški sedež
6. otroške hrane (a la frutek) v trgovinah gromozanska izbira, prav tako plenice, ki smo jih sicer doma dobili samo v Italiji
Tako da se je nam Zakintos res zdel super za otroke. Večina turistov je britanskih družin, ki zahtevajo visok standard.
Jana1 je bila verjetno v Laganasu, ki se ga je res za izogibati, če si ne želiš zeeeeelo pestrega nočnega življenja. Mi smo si ga šli ogledat okoli 11ih dopoldne in na glavni ulici smo bili samo mi in čistilci. Kavo smo spili v družbi lastnika, ki je povedal, da vsako sezono zabeležijo ene par smrtnih žrtev med ponorelimi mladimi Britanci, ki večinoma žurajo tam.
Sicer pa je preostal otok zelo družinski, standardi so precej visoki (beri: otroška hrana vtrgovinah, otroški meniji, otroški stolčki v restavracijah, animacija za otroke v restavracijah – številne imajo mini igrišča ali vsaj tobogan, v eni so imeli celo klovna zvečer, pa otroški sedeži v rentacarih…), ker je glavnina turistov britanskih družin. Recimo takrat ko smo bili mi, smo v Sloveniji težko dobili tiste vijolične Pampers, Fit ali kako že – na Zakintosu so jih imeli v vsakem marketu.
post od simbe (upam, da ne bo zamerila):
Bili smo v vasici Drossia, 7 km iz Tsilivija, na vzhodni strani otoka. Potovali smo z Globtourjem, bivali v APP Beloussi beach.
APP je super, s klimo, čistijo vsak dan. Baje bo imel te APP Globtour v ponudbi tudi drugo leto. Dogovarjajo se še celo, da bi imeli ALL INCLUSIVE. No, jaz sicer nisem pristaš ALL, ker si grem rada tudi kaj pogledat in nočem biti vezana samo na hotel oz. APP.
Vasica Drossia je na ful odmaknjenem, mirnem kraju, kar je res super, posebej za družine z majhnimi otroci. No, na Travel.over.net nimajo pojma :-)). Laganas res ni za otroke (tam je noro), vsi ostali kraji (Alikes je bil nam tudi zelo všeč) pa so umirjeni in super za počitnikovanje.
Rentali smo avto, prečesali otok po dolgem in počez, se tudi zgubili 🙂 (otok je namreč labirint), šli na izlet gledat želve Kareta-kareta,….
Našli smo tudi eno super in ne drago grško gostilnico, v glavnem, bilo je noro dobro in Hrvaška se pred Grčijo skrije v vseh pogledih. Mi se definitivno vračamo drugo leto na kakšnega izmed grških otokov, ker nas je prevzelo!
Še en moj odgovor nekomu:
Omenjenih apartmajev sicer ne poznam, ampak sem že slišala pohvale na njihov račun. Jaz bi na vašem mestu vzela 1 teden avto in raziskovala otok. Malo sem že pozabila, kaj vse smo mi videli, ma v glavnem smo prevozili ves otok, otroka sta spala v avtu, potem pa smo se ustavili na kakšni plaži in uživali. Naravne sence na plažah ni veliko, so pa na vseh urejenih plažah (in urejene so skoraj vse) sončniki. Svetujem, da si kupite vodič po otoku (ni drag, po mojem kakšnih 10 evrov), noter je mali zemljevid. Prodajajo jih povsod, kjer imajo spominke in razglednice.
Sicer je na otoku zelo lepo poskrbljeno za otroke, ker imajo veliko (zahtevnih) britanskih družin za goste. To pomeni veliko izbiro različne otroške hrane in plenic v trgovinah, otroške menije v restavracijah, igrala v restavracijah, nekatere celo večerne animacije, recimo klovne ali kakšne igrice. Grki imajo otroke zelo radi in nam se je večkrat zgodilo, da so natakarji ali lastniki med večerjo odpeljali otroka na ogled kuhinje in po bombone ali sladoled, kao da bova midva v miru pojedla. Oglejte si tudi Tsilivi, zelo prijetno mestece. Mi smo bivali v bližnjem Planosu, hotel Ariadne, je krasen, isti lastniki imajo doli v centru Tsilivija še restavracijo Ariadne – božanska hrana! Za kosilo smo si večkrat privoščili kar kebab oz. gyros po grško v kakem od kioskov. Mesto Zakintos nam je bilo zelo všeč, najbolj spektakularen pa je sigurno Navaggio z nasedlo ladjo. Ne vem, koliko stare otroke imaš, za majhne izlet z ladjo ni najbolj primeren, OK, mi smo šli (s 6mesečnikom in 4letnico), ampak ladja ne pripluje prav do plaže in je treba nato skočit v morje, če se hočeš kopat. So pa tudi ladjice s takim mostičkom, ki ga raztegnejo prav do plitvine. Saj pravim, bolje, da si izlete organizirate sami. Aja, še dve krasni restavraciji: nam je bila najbolj všeč taverna To Akrotiri ob cesti Zakintos – Tsilivi, v kraju Akrotiri, taka tradicionalna, ne morem pozabit, kako natakar prinese en debel pladenj kakih 120 cm krat pol metra, poln predjedi. Priporočam, če imate radi grško hrano. In še To Perigoli, ta je pa v PLanosu, ter restavracija Red Lion v Tsiliviju – imajo super igrala.
Aja, priporočam hotel samo z nočitvijo, v hotelih s 3 zvezdicami ali manj imajo v Grčiji bolj uborne zajtrke (za bolj luksuzne ne vem, še nismo bili). Pač pa so povsod pekarne z njami pecivom, rogljički, kruhom…, tako da si zajtrke lahko naredite bogovske. Večerje pa se res ne splača imeti v hotelu (OK, cenovno najbrž že), nam je bolj všeč, da gremo vsak večer v drugo taverno.
Pa še en (zdaj se že ponavljam…):
Zakintos je ves zelo lep. Mi smo tam kupili vodič po otoku, najeli avto (žal se ne spomnim cene, bom vprašala mojega, ki ima boljši spomin) in prekrižarili ves otok, v bistvu smo si ogledali vsa večja naselja. Dovolj je že nekaj dni, mi smo se v teh dneh vozili vsak dan na drugo plažo, najbolj všeč nam je bila plaža Mare Beach na jugovzhodu. Ostale dni smo se predvsem kopali, tako na mestni plaži kot tudi v hotelskem bazenu. Sicer mi je v spominu najbolj ostal Navagio zaliv z nasedlo gusarsko ladjo, izlet z ladjo k želvam, samo mesto Zakintos (so imeli ravno fešto ob ta večjem prazniku), pečine na jugu – sicer pa hrana, prijaznost ljudi in to, kako lepo je poskrbljeno za otroke. Ob izposoji avta smo dobili tudi varnostni sedež za otroka.
to pa ni res, da je otok samo za mlade. čist fajn je tudi za družine z mlajšimi otroki. žurajo več ali manj samo v Laganasu, mogoče tudi v Kalimakiju. tudi gužve ni skoraj nikjer (edino v Laganasu na plaži so bili vsi ležalniki zasedeni, z mladino ki je itak spala :D). Tsilivi ter plaže južno od Argassija so pa milina. lepe, mirne, ravno prav pihlja da ni prevroče,… prav tako je en sam mir v Alykesu in v kraju poleg njega. super otok je, res dosti za videti.
Forum je zaprt za komentiranje.