Zakonska in izvenzakonska zveza- dokazovanje ?
V eni pravni zadevi je napisano, da lahko nekaj uporabljam do sklenitve zakonske zveze.
Nikoli nisem bil porocen. Imam pa otroka.
S mamo otroka nisem imel nic oz nisva bila vnobeni zvezi. Tudi na csd je narejen zapisnik o tem.
Sedaj pa me sorodnik obtozuje, da ker imam otroka mi ta uporaba oz.pravica ne pripada vec.
Zanima me na ka ksen nacin se dokazuje izven zakonska zveza?
In ali velja podpisana pogodba, kjer pise da to lahko uporabljam do sklenitve zakonske zveze? Medtem je bila sprememba in izvenzakonska zveza se je izenacila z zakonsko. Otrok pa se je rodil po tej sprembi zakona.
NimamPojma1a, 25.10.2021 ob 14:47
V eni pravni zadevi je napisano, da lahko nekaj uporabljam do sklenitve zakonske zveze.
Nikoli nisem bil porocen. Imam pa otroka.
S mamo otroka nisem imel nic oz nisva bila vnobeni zvezi. Tudi na csd je narejen zapisnik o tem.
Sedaj pa me sorodnik obtozuje, da ker imam otroka mi ta uporaba oz.pravica ne pripada vec.
Zanima me na ka ksen nacin se dokazuje izven zakonska zveza?
In ali velja podpisana pogodba, kjer pise da to lahko uporabljam do sklenitve zakonske zveze? Medtem je bila sprememba in izvenzakonska zveza se je izenacila z zakonsko. Otrok pa se je rodil po tej sprembi zakona.
če je do sklenitve zakonske zveze – potem lahko vsekakor uporabljaš naprej – KER POROČEN NISI BIUL NIKOLI IN NISI, četudi bi hipotetično bil v izvenzakonski zvezi…
ampak tudi to nisi – tebi bi lahko to odvzev v primeru, da bi bilo zapisano, da smeš to uporabljati dokler ne postaneš oče… to si…
starševstvo pa nikoli ni bilo in nikoli ne bo enako izvenzakonski skupnosti
šurja, 25.10.2021 ob 18:17
če je do sklenitve zakonske zveze – potem lahko vsekakor uporabljaš naprej – KER POROČEN NISI BIUL NIKOLI IN NISI, četudi bi hipotetično bil v izvenzakonski zvezi…
ampak tudi to nisi – tebi bi lahko to odvzev v primeru, da bi bilo zapisano, da smeš to uporabljati dokler ne postaneš oče… to si…
starševstvo pa nikoli ni bilo in nikoli ne bo enako izvenzakonski skupnosti
Supet. Hvala za odgovor.
Vmes pa so sprenili zakon. Kaj v tem primeru? Jaz smatram to kot pogodbo pogodba pa se ne more spreminjat za na zanazaj?
Če z mamo otroka nisi živel skupaj, potem ne vem kako lahko nekdo dokaže izvenzakonsko zvezo.
Jaz jo lahko dokažem s tem, da sva že 15.let prijavljena v istem gospodinjstvu,oz.bi jo lahko “koristila” po 2.letih skupnega življenja ne glede na to, če so otroci ali ne (recimo do on v tem času kupi stanovanje, jaz avto…po 2.letih gre vse na pol, če greva narazen) .
Če pa si ti slučajno eni naredil otroka, kar verjetno nisi, ampak sta igrala, da ne izgubiš pravice, potem to ne more biti tretirano kot kakršna koli zveza,ker je ni.
Saj ni res pa je, 26.10.2021 ob 20:07
Če z mamo otroka nisi živel skupaj, potem ne vem kako lahko nekdo dokaže izvenzakonsko zvezo.
Jaz jo lahko dokažem s tem, da sva že 15.let prijavljena v istem gospodinjstvu,oz.bi jo lahko “koristila” po 2.letih skupnega življenja ne glede na to, če so otroci ali ne (recimo do on v tem času kupi stanovanje, jaz avto…po 2.letih gre vse na pol, če greva narazen) .
Če pa si ti slučajno eni naredil otroka, kar verjetno nisi, ampak sta igrala, da ne izgubiš pravice, potem to ne more biti tretirano kot kakršna koli zveza,ker je ni.
danes se avtomatsko šteje, da gre za izvenzakonsko skupnost, če se dvema rodi otrok in morata v bistvu potem dokazovati, da zveze ni, če je šlo res za slučajni stranski produkt seksa.
mijav mijav, 28.10.2021 ob 13:03
ne vem kaj pravzaprav sprašuješ?
zastaralni rok se veže na sodne in upravne zadeve, ne za institut zveze. A si eden od tistih, ki gleda na poročni list, če mu je že potekel.
Moraš povedati, za kakšen postopek rabiš dokazovat obstoj oz. neobstoj izvenzakonske zveze.
Sprasujem, ker mi zelijo dokazati obstoj izvenzakonske zveze, ki naj bi obstajala vec kot 10 let nazaj.
Hvala.
izven zakonska zveza je komunajzarska pogruntavščina, ker so imeli vsi partijci po 5 tajnic z otroki in drugače niso mogle do preživnine. To sploh ne bi smelo obstajati v sodni praksi. To je treba takoj ukiniti, upam da janša še dolgo vlada in uredi te zadeve. Če kdo hodi k tajnici na občasen sex, potem se temu reče lepo slovensko kupleraj ne pa izvenzakonska zveza.
Forum je zaprt za komentiranje.