Zakoni o tuširanju ponoči v bloku
Moras prevesti. Ti primitivci z nizko okoljsko zavestjo in poudarjenim egocentrizmom ljudi na visji stopnji evolucije imenujejo nesnaga. Ker ne gledajo samo nase ampak tudi na svet/planet kot celoto. To so primitivci, ki bi se z motikco lotili drugih, da bi razresili njihov problem. Srednjeveski ostanki komunikacije IN razmisljanja, sodb ipd. Niso to intelektualci kaj sele ljudje z visjo stopnjo zavesti. Ocitno se tudi neprimerno prehranjujejo in premalo pijejo (skladno z osvescenostjo in sodobnimi spoznanji) in je njihov urin obarvan in obremenjen z vonjem. Ce dovolj pijes in se primerno prehranjujes ter nisi seveda bolan ipd. potem je urin prozorne barve in brez vonja. Kot bi govoril zidovom. Mislim, da preboja ni moc doseci, ker so ze dosegli svoj mentalni maksimum. Ceprav goreci in strastni v svojih sodbah. Uboga drhal :).
[/quote]
Še ena jeznorita Greta očitno, ki svoj srd bruha naokoli. Bi človek mislil, da ste zadrti okoljevarstveniki na višji duhovni stopnji in skoraj zenovsko umirjeni, ne pa da ljudi zmerjate z drhaljo. Enako kot tista zblojena karikatura od Grete, se tudi naši okoljevarstveniki kot živčni cucki zaganjate v vse, kar doseže vaš ozki pogled izpod nizkega čela. Širših in res perečih problemov itak ne vidite.
Sicer pa jasno sliko mentalitete naših zadrtih okoljevarstvenikov dajejo že stranke raznih zelenih. Vse zelene stranke so bile skregane med seboj in bi prej podpisale pakt s hudičem kot sodelovale med seboj. Tudi v samih strankah so rovarili drug proti drugemu, si metali polena pod noge. Pa zanimivo, da kar je bilo žensk v teh strankah, so bile večinoma videti, da so stale bolj zadaj, ko je bog lepoto delil.
Mimogrede, čeprav je urin pri zdravem in normalno hidriranem človeku res skoraj prozoren in brez vonja, je vseeno izloček in ni estetsko, da se valja po školjki.
Če bi bilo smrtni greh bi dobili položnico v decilitrih, plačali pa v obrokih… Hektolitre čiste, filtrirane vode lahko dobiš dnevno skozi pipo da se lahko odžejaš, umiješ, zaliješ vrt in da ti belo tehniko ne uniči..
Ljudje se ne zavedajo modernega razvoja. Pojdite malo žejni na počitnicah po jugovzhodni aziji pa boste videli kak je lepo imeti pitno vodo na VSAKI pipi v evropi. Kolere več ne dobiš, itak nobeden ne pije iz vodnjaka pa tudi se ne rabiš več odžejat s srednjeveškim ale pivom, ki je včasih bila glavna in varnejša tekočina za hidracijo…
Pa takoj elektriko izklopit ker termoelektrarne tudi porabijo gromozanske količine filtrirane vode…..vodo naj se normalno spoštuje, ne pa kot z redkimi diamanti ravnati. Še diamante se uporablja za vrtanje v zobe… Tako da splahni po lulanju ali pa nabavi varčno školjko. Še v aziji sredi ničesar sem imel školjko ki je splahnilo z 2 litri… Ne živiš več v 1920..
Sicer živimi v hiši. A v otroštvu sem nekaj let živela s starši v večstanovanjski hiši v tujini.
Ja, so bila pravila.
Nič tuširanja, po 22. in pred 6..
Enako ne uporabe pralnega stroja. V tem času naj bi bila stroga tišina.
Takrat smo to upoštevali.
Starša se zjutraj nista tuširala. Zvečer smo običajno pohiteli, da smo bili pravi čas doma. Ali pa se umili s krpicami.
Pa se mi ne zdi, da bi bili manj negovani.
Nihče ni hodil v nočne, ampak če smo imeli kakšne obveznosti, smo se stuširali prej.
Po možnosti pred 21. uro.
Pač sprejmeš pravila.
Robi, ti si prakticen tip! Povej zenscini Prava norica od babe, vode jim pa v Afriko ni spravila, pamet si naj kupi baba.
[/quote]
Se uzitno hrano v smet medtem , ko pol sveta strada pa znas sprejeti kot odgovorno civilizacijsko normo? Pri razsipavanju s pitno vodo se pa ustavi domet eticnega ravnanja posameznika?
Mi imamo glavne na vasi. Važno, da se ropota, pa ne pr tuširanju. Cel pof* grad je zgrajen, z okrvavljenim denarjem, kar naj že to pomeni. Ropot na ropot. Podnevi. Non stop z mašinami. To je šele pesem vseh dni. Čefurj* . Sori. Preklinjam zgolj v sosednji bajti, določene. Danes je celo mir. Koga briga, a spiš ali ne? Udri brigu na veselje. Nekaterim je treba 50x povedati. Tudi po dnevu bo mir z mašinami. Najboljša, ostani doma in poslušam v času. Corone ropot od zjutraj do večera.pa še delaj, če moreš. Nah, nehajte biti samoumevni! Ali pač niste več ljudje. Se žival se vam umika, a se moramo tudi ljudje? Niste resni na eni in drugi strani z ropoti podnevi ali ponoči.
Redna, glej, že kdaj prej in tudi v tej temi sem že napisala podporo zate, in še jo bom. Ne vem, verjetno nihče od nas ne ve, kakšne so tvoje travme, zakaj se ti dogajajo stvari, kot se ti. Lahko pa poskusiš vsaj malo preprečiti, da se sama podstaviš, da serjejo po tebi. Tvoja identiteta, sama veš, je razkrita z dvema klikoma po spletu. Nikomur nisi dolžna razlagati svoje intime, niti se zanjo opravičevati. Sama vidiš, da nas je kar nekaj pisalo v tvojo podporo. Daj moderatorjem znak, da izbrišejo ta zadnji post. Ni potrebe, da bi ge enkrat nekdo potegnil iz pozabe proti tebi v nekih okoliščinah, kjer ti to ne bo prav. Ščiti sebe in svoj interes v kar največji meri. Za četrtič, pa ne bom navajala, kaj to je, uporabi podloge, imaš take za enkratno uporabo 60×90 s samolepilnimi trakovi. Pri kronični težavi ti prav gotovo pripada tudi kaj na recept. Imaš pa tudi nepremočljive prevleke, pralne, kar je prav gotovo ceneje. Meni ne deluješ slaba punca, ostani dobra in se trudi še naprej. Zase, drugi so nepomembni. In še naprej lepo ustvarjaj. Če Redna ne bo, dajte kdo drug opozoriti admine na izbris zgornjega zapisa. Glede na stanje bi lahko nekdo od adminov konstantno skrbel, da si z objavami dekle ne dela škode, zaradi česar se potem najdejo bedaki in se izživljajo nad njo.
[/quote]
Lepo napisano. Podpišem.
Redna, glej, že kdaj prej in tudi v tej temi sem že napisala podporo zate, in še jo bom. Ne vem, verjetno nihče od nas ne ve, kakšne so tvoje travme, zakaj se ti dogajajo stvari, kot se ti. Lahko pa poskusiš vsaj malo preprečiti, da se sama podstaviš, da serjejo po tebi. Tvoja identiteta, sama veš, je razkrita z dvema klikoma po spletu. Nikomur nisi dolžna razlagati svoje intime, niti se zanjo opravičevati. Sama vidiš, da nas je kar nekaj pisalo v tvojo podporo. Daj moderatorjem znak, da izbrišejo ta zadnji post. Ni potrebe, da bi ge enkrat nekdo potegnil iz pozabe proti tebi v nekih okoliščinah, kjer ti to ne bo prav. Ščiti sebe in svoj interes v kar največji meri. Za četrtič, pa ne bom navajala, kaj to je, uporabi podloge, imaš take za enkratno uporabo 60×90 s samolepilnimi trakovi. Pri kronični težavi ti prav gotovo pripada tudi kaj na recept. Imaš pa tudi nepremočljive prevleke, pralne, kar je prav gotovo ceneje. Meni ne deluješ slaba punca, ostani dobra in se trudi še naprej. Zase, drugi so nepomembni. In še naprej lepo ustvarjaj. Če Redna ne bo, dajte kdo drug opozoriti admine na izbris zgornjega zapisa. Glede na stanje bi lahko nekdo od adminov konstantno skrbel, da si z objavami dekle ne dela škode, zaradi česar se potem najdejo bedaki in se izživljajo nad njo.
[/quote]
Zakaj bi se moj post zbrisal že? Ali na kogaxsi apelorala? Nepotrebno ropotanja je res odveč. Ali povej, od koga naj kdo kaj briše.
Treba je navsezadnje vedeti, da je oseba mnoga tu gor nekaj let nazaj prizadela.
Nisem niti brala do terme imena. Predno, bi moral biti moj post zbrisal. Zakaj že? Saj debatiramo al kako žè? Ne napenjaj, kjer ni potrebe.
[/quote]
Se popolnoma strinjam s tabo “uboga punca”. Nekateri bedaki se prav izživljate nad njo.
Dodala bi samo to – obstajajo tudi hlačne plenice za odrasle. Vseh možnih številk. Je finančno sigurno bolje kot prati posteljnino vsak dan in menjavati jogije. če imaš to zavedeno kot zdravstveno težavo boš dobila tudi na recept – nalog.
Lp
V Afriki bi to reševalo, pri nas je pa situacija, da kar ne porabiš, steče čez “iberlavf”.
[/quote]
Ni samo afrika problem, kaj pa avstralija in npr susni deli zda- kalifornija arizona itd? In tisti deli slovenije, kjer nimajo vodovoda?
Problem vodnih virov bo v prihodnosti
Cedalje bolj perec.
Nekdo bi se miral izmisliti rrs ucinkovit sistem porabe t.i. ” sive vode”
https://aces.nmsu.edu/pubs/_m/M106/welcome.html
Kaj pa je “iberlauf?
Ni samo afrika problem, kaj pa avstralija in npr susni deli zda- kalifornija arizona itd? In tisti deli slovenije, kjer nimajo vodovoda?
Problem vodnih virov bo v prihodnosti
Cedalje bolj perec.
Nekdo bi se miral izmisliti rrs ucinkovit sistem porabe t.i. ” sive vode”
https://aces.nmsu.edu/pubs/_m/M106/welcome.html
Kaj pa je “iberlauf?
[/quote]
Iberlavf je luknja na vrhu (vodnega) rezervoarja, kjer neuporabljena pitna voda odteče v “graben”.
Se popolnoma strinjam s tabo “uboga punca”. Nekateri bedaki se prav izživljate nad njo.
Dodala bi samo to – obstajajo tudi hlačne plenice za odrasle. Vseh možnih številk. Je finančno sigurno bolje kot prati posteljnino vsak dan in menjavati jogije. če imaš to zavedeno kot zdravstveno težavo boš dobila tudi na recept – nalog.
Lp
[/quote]
Ja tocno to. Tudi meni je kot prvo to padlo na misel.
Ni noben bav bav.
Vsakodnevno pranje posteljnine. Kam sele jogije menjat. Malo za lase privleceno. Sorry… ce je pa res. Pa no comment.
Drug pomislek pa na malostevilcne teme blok vs hisa .
Porka dus raje grem v totalno vukoj… kot pa da mi nekdo odreja da se ne smem tusirat po 22. Al pa vode potegnit na wc-ju
Po 22 uri ne sme bit glasnega rajanja. Cez vikend pp.23h. To, da vodo spustis al pa se tusiras ni motenje javnega reda.
Kam smo prisli?
Jaz perem ponoci. Je elektrika ceneje.
Tista, ki je pisala, da zivi v hisi z ocetom. Si vrjetno stroske delite. A na elektriki ne sparate? Samo voda? Pa si naredite svoj stevec.
Jaz tak ziher ne bi zivela. Nekdo, ki bi dirigiro nad mano non stop. Da ne smem v lastni hisi lulat po 22. Oz.vode spustit. V nasem mestu je najdrazja voda pa mi to na kraj pameti ne pride.
Nalijem empar z vodo, da se otroci igrajo. 2x na teden v bano vodo, da se kopata. Ostalo tus.
Veni imamo slauf za vrt.
Mi živimo v hiši s starši v zgornjem nadstropju in mansardi. Imava v spalnici kopalnico in mene moti če gre mož ponoči na wc, posebno če tisto drugo. Stopnice za dol so lesene in škripajo, tako da se sliši. Spodnja kopalnica je zdraven otroške sobe in tudi sliši sliši.
Tako pač dam otroke spat ob 20.30, do takrat stuširani. Če stroj dela ga dam na pavzo. Ko zjutraj vstanemo, dam da pere naprej. Nato grem jst gor v našo spalnico pa se stuširam (tuš je nad otroško sobo).
Mož je velikokrat popoldan in konča 21.00 ali 22.00. In potem pride lačen domov in bi rad po kuhinji razbival, pa mu težim da si lahko tud potiho uredi kar ima. Ponavadi mu jaz, tako da si samo segreje in poje da je čim manj hrupno.
Enkrat ko bomo stopnice uredili bo lažje, ker se bo hodilo v spodnjo kopalnico ponoči lulat. Otrok to ne moti..zaenkrat..
Ko sem bila v bloku, živela v pritličju, me je motilo če so sosedje nad nami šli lulat, se je odtok kar precej slišalo, vodo niti ne toliko. Pač je bila kopalnica zdraven sobe. In če je šel kdo od nas lulat ponoči tudi. Tako da je zdaj ko smo v hiši malo bolj glede tega.
Forum je zaprt za komentiranje.