zaklepanje prtljage
sem šele prejšnji teden zvedla, da moreš imet menda nezaklenjen kufer, če potuješ v zda…a kdo kaj več ve o tem?
mam en kufer ki se ne da zapret če ga ne zakleneš…a zdej morem novga kupit al kaj? grrrrrr ti američani!!!
pa menda ti tut kaj ven vzamejo….:(
če maš kjučavnico ti jo preščipnejo, kaj pa če imaš tiste številke za vrtet..a ti zlomijo cel kufer al kaj…?
če je imel kdo kašno izkušnjo..prosim!
ja, vse kar si napisala drži….kufre in ruzake odpirajo, premečejo stvari in jih nazaj notr zmečejo….meni so celo 10.000 sit iz enega majhnega notranjega(!) žepa v ruzaku uspeli spizdit….ampak ko doma odpreš prtago te na vru ruzaka pričaka en letak kjer piše, da so ti “oblasti” prečekirale ruzak, in da se nimaš kje pritožit….
ameriška svoboda govora, demokracija pač 🙂
to s ključavnicami je tut res ja…..
Hej ljudje…
Kje ste že videli, da bi komu brez prisotnosti odpirali ruzake in prtljago???!!!
Cariniki celega sveta izrecno zahtevajo, da odpreš prtljago pred njimi TI SAM, ne pa da bodo odpirali prtljago tam nekje in potem obtožili tihotapstva tebe, ki si na letalu…
Verjamem, da so vama odprli prtljago in vama dali noter listek, da se nimaš kje pritožit, ampak to niso bili cariniki…
Včasih so te ljudi imenovali mrhovinarji, drugače so pa zaposleni kot delavci na letališču oz. manipulatorji s prtljago, ki jo odpirajo samo z enim namenom – da malo prečekirajo, kaj je za ukrast.
lp
bv
če pa pol sveta govori o tem…pol pa že neki je na tem
sam je tut neka finta z notranjimi leti…enkrat bolj gledajo drugič manj…ne vem točno
sam zdej so dali kao kamere, da krast ne morejo več iz prtljage…bla bla bla
včasih pregledajo pred tabo…včasi pa ne…(eni nimajo težav eni pa nimajo dobrih izkušenj-odvisno al se spravi na tvoj kufer al ne)pa neke posebne ključavnice so, ki jih lahko maš, da ti ga nepoškodovanega odprejo
tk da verjemi da je to res…eh…pač ti američani
pozdravček
Kot je rekel bojanv, ti prtljago lahko v tvoji prisotnosti pregleda le carinik ali varnostnik, če je v njej kaj sumljivega (spreji, škarje, nožki..), kar zazna letališki rentgen. Lahko se pa prtljaga odpre sama od sebe, če ni dobro zaprta, če je kovček slabe kvalitete ali če kufer z veliko težo (nekaj 10 kg) pade na tla. Ko prtljažni delavec to opazi, mora načeloma obvestiti policijo. Lahko jo tudi ne in kaj “pomotoma” vzame ven. Ampak to se zgodi zelo redko, zaradi kamer, stalnega nadzora delovodij, varnostnikov, policije, zato je strah odveč. Če imaš kaj vrednega (laptop, kamera..) ali lomljivega (slika, gl. inštrument..), vzemi kot ročno prtljago ali zahtevaj na check in -u nalepko fragile.
Glej zasebno sporočilo.
ok bojanv in flamingo….vajine trditve o carinikih in tvojih in njihovih pravicah so pravilne in tudi jaz se strinjam z njimi….
ampak jst sem to na svojo kožo doživel….tko da… sej mogoče imam celo ta listek še kje …bi vama ga z veseljem skeniru in pokazu….pregledujejo pa ne cariniki ampak njihovo notranje ministrstvo al nekaj podobnega…
sktatka v živo se spomnim da je gor pisalo, da so moj ruzak naključo izbrali iz prtljage, ga pregledali, in to je to…for safety reasons, terorists…bla bla….in take fore gor pišejo….najbolj sem si pa seveda zapomnu, da je gor pisalo, da se nimaš kje pritožit….
in to se mi je zgodilo 2-krat na enem potovanju….
Zakaj bi se pritoževal? So ti kaj ven vzeli ali poškodovali?
Varnostni ukrepi čez lužo so torej drugačni kot pri nas. Pri nas pa prtljago (v glavnem tisto z Balkana) med drugim ovohava policijski pes, katere pa nihče ne odpira sam od sebe oz. je nebi smel. Nasploh je ravnanje s prtljago precej bolj diskretno kot si marsikdo predstavlja, še posebej odkar v Slovenijo leti easyJet in odkar je Adria v Star Alliance.
BTW: Z veseljem bi pogledal ta listek. Lahko ga skeniraš in pošlješ na privat.
Forum je zaprt za komentiranje.