Najdi forum

zakintos

lep pozdrav, letos greva z fantom prvič v grčijo.odločila sva se da greva v apartma, ker meni ne odgovarja biti v hotelu.to pomeni, da moraš biti vsako jutro med določenimi urami na zajtrku.no, ne bom nakladala.zanima me če je že kdo bil na zakintosu – midva greva v apartma Pink house.sliši se smešno ampak upam da bo zanimivo.

resnično bi bila hvaležna če bi mi kdo kaj povedal oziroma svetoval kje so lepe plaže, zanimive trgovine, dobra hrana.

hvala za odgovore

barbara

Hojla,

Midva sicer nisva bila v teh apartmajih vem pa do so v Laganasu. Laganas je blazno turisticno mestece, oz ena dolga ulica z miljon trgovinicami in lokalcki, kjer se lahko ful zura… kar je Kreta za Slovence je Laganas za Angleze, vsaj k sva bla midva tam je blo ogromn razuzdane otoske mladine.
Kar se plaze tice je ze v Laganasu vec kilometrska pescena plaza, ki se nadaljuje v kalamaki beach. Vendar pa je ta plaza (vsaj meni) prej grda kot privlacna, posebi zardi temne mivke. Ce bosta rentala motorcek ali avto je v blizini vec res lepih plaz: Dafni, Gerakas, Potro zoro,… na JV oz. Keri, Faros,… na JZ od Laganasa.
Hrana v restavracijah je kar draga tako da sva si midva vecinoma kuhala sama, imas pa mnogo gostiln v blizini, tako da samo izberita….

Ana

Apartmani so na lepem mestu 100m od plaže in 5 min do centra mesta kjer je žur do jutranjih ur.Plaža mi je osebno bila zelo lepa in blizu in celo čisto morje je bilo pa še kakšno careto vidiš v morju.Drago pa je celo bolj kot na Santoriniju ,sem imel občutek.Rentaš avto pa najdeš tudi manj obljudne plaže .Bil sem sredi julija lani in bilo je ogromno mladine največ angležev.Septembra te gužve ni več,tako mi je povedal receptor .
Lepo se imejte

Lep pozdrav!

Zanima me kakšna je situacija v apartmajih kar se tiče inventarja. Imama namen kuhati… ali je dovolj posode, ali je kakšna tržnica ali stojnica s sadjem in zelenjavo v bližini, ali so aparmaji klimatizirani, ali imajo TV…
Prosim, če mi kdo sporoči, če pozna kakšen lep apartma na Zakintosu ali Santoriniju… odhajava prvič v Grčijo na počitnice z namenom prehranjevanja z lastno kuhinjo…

Hvala vsem!!

Nam je bil Zakintos zelo všeč, tako je lep, da bi bilo škoda ves dopust preživeti v Laganasu, ki nam je bil še najmanj všeč. Odvisno, kaj vaju zanima, ampak zame bi bil idealen dopust na Zakintosu tak, da bi najela avto in se z njim vozila po vsem otoku, ker so povsod krasne plaže. Kupita si vodič z zemljevidom in povsod, kjer je znak za lepo plažo, najdeš res krasno plažo. Ogledali smo si tudi vse ostalo, zaliv Navaggio, sever, skratka vse, kar je, ker je otok pač majhen in se da v nekaj dneh vse ogledati. Hrana se nam ni zdela tako draga, mi smo skuhali kaj malega čez dan za otroka, zvečer pa šli ven, v številne gostilne in restavracije na večerjo – to je za nas največja privlačnost v Grčiji: hrana! Ena super restavracija s tradicionalnimi jedmi, taka bolj domača, je ob cesti med Zakintosom in Tsilivijem.

Uživala bosta!

BABSY: ravno sem nazaj iz Zakinotsa. Tudi mi smo bili v Pink House.. Do morja je 10m (in ne 100 😉 ), tako da to je res super.. Apatmaji so dokaj urejeni, lastnik zelo prijazen gospod, ki vsak večer zaliva travico….v kuhinji je kuhalnik, pomivalno korito in nekaj posode.. Naš apartma je imel 4 balkone, tako da se zjutraj in zvečer izogneš vročini.. Klime žal ni, bi pa prišla zelo prav 😉 Edino kopalnica je boga sej ob tuširanju nastanejo poplave ( ni zavese pa še pri odtoku teče voda ven, namesto noter 😉 )-ampak potem vse steče v odtok 😉

Plaža v laganasu je res za prvo silo, malo lepša je edino na otočku, kjer so kamenčki, je pa zelooooo majhna.. Mi smo rentali skuterje (cca. 19€ /danza 2 os. + bencin 2-3) in se hodli kopat na plaka beach (2ležalnika + senčnik=zastonj) pa st. nicolas (2 ležalnika +senčnik=8eur).. Do St. Nicolas vozi tudi dnevno avtobus (0b 10h) …Šli smo tudi na izlet okoli otoka (17€), ki je res obvezen, saj šele tam vidiš kako lep je zakintos…

Cene so astronomske… No odvisno kje se prehranjuješ .. Jaz sem porabla 400€, vendar bi jih lahko še dosti več… Seveda pa če ješ vsak dan gyros za 1€, se en teden kopaš v Laganasu prideš skozi tud s 150€, ampak potem raje ne idi..

Lep dopust 😉

Kar se tiče Zakintosa zelo dobra odločitev, apartmajev pa ne poznam. Midva sva bila nastanjena v naselju Planos. To je bolj mirna vasica, lokalov je malo manj, vendar se zvečer kar dogaja.
V Laganosu pa je noro, lokal zraven lokala, anglež zraven angleža (vsaj lansko leto jih je bilo polno), žur do jutanjih ur. Naslednji dan še celo dopoldne cela ulica smrdi po alkoholu.
Plaže pa so bile meni najlepše med Argassijem in Vassilikosom. Največkrat sva zašla na plažo Kaminia Beach (naselje Xirokastelo). Tu sva spoznala zelo prijaznega lastnika apartmajev ‘Levantino Apartments’ in njegovo družino, ki nama je podaril tudi sliko želve, ki je zašla na njihovo plažo. Tu je super in tudi senčniki ter ležalniki so zastonj. Če se bosta kaj ustavljala v tem koncu, stopita do koga iz družine in jih lepo pozdravita.
Ne zamudita pa izleta do nasedle ladje, se splača. Predvsem pa izlete organizirajta sama, ne preko agencije s katero potujeta! (skuterček pa gas).
Namesto navadne kave pa vama priporočam da naročita frape. (poskusita, ne bo vama žal).

Lepe počitnice

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close