Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj ženske

Zakaj ženske

več opravljajo in šinfajo kot moški?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

saj to sploh ni res… samo ženske priznamo, da šimfamo, moški pa ne……….:))))

Pravgotovo ženske veliko bolj obravnavajo osebnostne takšne in drugačne karakteristike, pri sebi in drugih, moški smo bolj usmerjeni v tehniko in drugo…
Živele razlike!

Oh, Primož, to pa sploh ni res. Sem delala v firmi obkrožena s samimi moškimi (kje so tista lepa leta??) in tok kot so oni šimfali, nisem nikoli več doživela, pa tudi ko sem delala v samo ženskem kolektivu. Je pa nekaj drugega res: Moški šinfajo dobronamerno, ženske pa zlonamerno. Zaradi tega je veliko lepše šimfati v moški družbi. Tako, da komaj čakam, da tale forum zaživi….

To oznako so ženske dobile, ker je bilo njihovo druženje z drugimi ženskami ponavadi samo pred trgovino in po maši – in seveda vsem na očem. In tako so lahko bile tam eno uro in vsi (predvsem moški) so se spotikali, da spet opravljajo in čvekajo. Seveda pa moških, ki so imeli “pametne debate” čez cel popoldne in večer (lahko za cel šiht) v gostilni ni nihče videl (še posebej ne ženske) in od tod izvira ta pregovorna “opravljivost in večja zgovornost žensk”…

primož a si sigurn, da je to tko kot ti praviš?

B.

Ola.jas mislim da kar precej od moskih ja,ker zenske so le bolj take,nevem kak bi reko:)Vec hocejo od nasprotnega spola,in potem pridejo govorice pa razpravljanja pri zenskah,drugace pa ni panike……….. Caw Baw

….moški ne šimfajo, oni se “pametno” pogovarjajo….tko pravijo!

Zakaj posplošujete?
Na živce mi gre, ker vedno vsi nekaj posplošujejo. Tipi npr. govorijo (ne rečem, da vsi, ker sama nočem posploševati), da so vse ženske blontne, glupe, da jih zanima samo denar, da so pleharce, da so opravljivke, ki ne znajo biti tiho, da se ne znajo normalno pogovarjati, da ne znajo prisluhniti…
Na živce mi grejo tudi tiste ženske, ki pravijo, da so vsi moški neresni, da nonstop varajo, da jih ženske zanimajo samo zaradi seksa, da svoj prosti čas vedno preživljajo v gostilnah s pivom v rokah, da prdijo in rigajo (se prav trudijo, da bi to počeli čim bolj na glas in čimpogosteje).

Prosim vas nehajte posploševati.

A sem lahko malo nesramnen?

Kadarkoli tipi omenimo oz. debata pade na to temo, da ste ženske bolj zgovorne, se začnete nekaj pritoževat.

Ko se pa govori o različnih vrstah inteligence in je govora o “vervalni” inteligenci, se pa popolnoma strinjate z moškimi… To verjetno vsi veste, da se inteligenca deli na več vej (7 – če se ne motim) in da je ena izmed njih tudi inteligenca govora, le-to pa imajo ženske veliko bolje “razvito” kot moški. Vsaj bilo naj bi tako…

Mislil sem “verbalni” in ne “vervalni”…

in moški tečnarijo, da so ženske tečne

Nada, imaš prav, moška družba je res krasna. Toda samo dokler je moška. Takrat šimfamo čez druge (čez vse, ki niso prisotni, moške in ženske), pijemo, celo zapojemo, kolnemo, komentiramo vsako kiklo, ki gre mimo in se imamo skratka fino.
Čim se tej isti družbi pridruži ena kolkortolk fejst frajla, se ta krasna družba sesuje v nič, postanemo kot risi tekmovalni za naklonjenost te frajle, po malem vsi upamo da jo bomo spravili v posteljo, ko pa to enemu le uspe in oditeta, postanemo spet normalna krasna moška družba in si med sabo dopovedujemo, da “s tako babo pa se jaz že ne bi onegavil, ker pač nekaj dam nase”.

….zato, ker imamo to v DNA !

Sem ženska, ki zelo poredko koga opravljam, prej v štosu kaj rečem na njegov račun. Da bi šinfala pa se mi zdi izguba časa. Če normalen pogovor nič ne zaleže potem šinfanje še manj. Mogoče je to posledica, ker imajo določene ženske preveč časa ali pa ne zmorejo odkitega pogovora z osebo, ki jih žuli.

Koliko pa moški šinfajo in opravljajo pa ne vem, ker se s takimi ne družim. Moške, ki jih poznam se znajo zabavati, pogovarjati o vsem mogočem in so resnično dobra družba.

Pa še ena stvar, ki mi ni jasna. Zakaj ženske šinfajo svoje može, saj s tem ne bodo rešile prav ničesar. Včasih se pa moramo tudi malce povprašati ali nismo tudi same razlog za to, da se moški obnašajo tako, kot si me ne želimo in seveda velja to tudi za moške. V odnos je potrebno vlagati obojestransko, v nasprotenm primeru ni uspeha.

Tako pač razmišljam jaz.

Lp.

Jurka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close