Zakaj zbirati denar za umrlega deskarja, ki verjetno nikoli ni bil v SLUŽBI?
Menda hočejo zbrati 100k EUR za otroke umrlega deskarja.
Spodoben znesek. Domnevam pa, da je bil zavarovan kot (ekstremni) športnik in bo zavarovalniško izplačilo predstavljalo vsaj dvakratnik te vsote.
Denar ni vse, pomaga pa. Vsekakor ti otroci ne bodo živeli v pomanjkanju.
Žal mi je, da so ostali brez očeta, ne bi pa jim – z lajfstajlom in sredstvi, ki jih imajo – pomagala denarno.
To so marketinške poteze. Ne razumem pa folka, ki se razneži ob smrti ekstremnih športnikov ali drugih “javnih osebnosti”. Koliko ljudi umre na cesti ali med podiranjem dreves, pa ni nabirke. Če se meni kaj zgodi v fabrki, moji otroci ne bodo mogli računat na 100k, zbranih zaradi sočutja. Folk so pač molzne krave, tu nimaš kaj.
nabirke, 09.12.2021 ob 13:01
To so marketinške poteze. Ne razumem pa folka, ki se razneži ob smrti ekstremnih športnikov ali drugih “javnih osebnosti”. Koliko ljudi umre na cesti ali med podiranjem dreves, pa ni nabirke. Če se meni kaj zgodi v fabrki, moji otroci ne bodo mogli računat na 100k, zbranih zaradi sočutja. Folk so pač molzne krave, tu nimaš kaj.
Prepričana sem, da bi tudi tvoji sodelavci in prijatelji izvedli nabirko.
v družbi je tko, kot v podjetju. za ene se zbira, za druge se zbira n-krat več ko za prve, za tretje se pa nič ne zbira. kakršno ma pač oseba pozicijo v firmi. za šefe je vedno dost lizikov, ki se zakoj ponudjo za zbirat. Če je odprta tema, pol lohk komentiram. tud jest bi lahk cele dneve smučal, samo si moram zaslužit vmes tud za jest.tak je lajf. to je ta lažna sociala.
isto pri penzionistih. tisti, ki si niso zaslužil penzije, s katero bodo lahko preživeli, dobijo draginjski dodatek, letos v treh razredih, eni pa nič ne dobijo. Zakaj že?
imaš pojnt. eni pač živijo od danes na jutri, tja v tri dni. in obstajajo drugače misleči, ki to podpirajo in jim je to normalno. nimam problema s tem, samo komentiram.
bo šlo, dokler bodo imeli drugače misleči še kaj denarja. z vidika komentiranja je to distinkcija med dobroto drugih in lahkomiselnostjo prvih
je pa to v takem primeru težko komentirat
OMG, 08.12.2021 ob 16:58
Dajmo vsi, 08.12.2021 ob 16:44
Glejte, o mrtvih vse dobro, da ne po pomote. Ampak sorry, jaz bi tudi, ko guznem, da se zbira denar za mojo družino. Kdor da pač da. Kaj sem jaz manj vredna od njega? Halo…ne more bit vse samoumevno danes.
Zakaj ste eni ljudje tako .. zabiti?
Sej lahko tvoji bližnji po tvoji smrti zbirajo denar, noben jim res ne brani tega. Zdej se pa vpraši, kdo si ti? Kolk prijateljev, znancev, sorodnikov maš? Kaj si v lajfu nardila, da bi tvojim kdo kaj dal? A razumeš? Naj zbirajo, če bojo pa kaj zbrali, ti bodo pa pol javili al kajvemkaj, če te tok zanima.
Ne srčece, nismo zabiti, ampak odgovorni! Ne mešaj ta dva pojma.
Eni živijo na visoki nogi, od danes na jutri, ko zagusti pa pejmo zbirat denar naokoli. Isto je fektala ena familija, ko so se šli velik biznis in so se zakreditirali ko budale. Na dopustih po celem svetu in velika bajta…Ko pa ni šlo več, pa jok in stok pa dajte denar, smo v qurcu. Em….ne dam. Ne takim.
Jbg, bo treba it delat.
Cvetke tukaj, 09.12.2021 ob 14:39
Ne srčece, nismo zabiti, ampak odgovorni! Ne mešaj ta dva pojma.
Ker si odgovorna oseba torej nikoli ne gledaš filmov z nevarnimi prizori, ki jih posnamejo kaskaderji? Vsa čast, dobra/dober si. Moja odgovornost tako daleč ne seže, pa sem izredno odgovoren človek (sem na primer toliko odgovorna, da ne bi nasprotovala ljudem, ki zbirajo denar za dober namen, pa čeprav družina tega denarja sploh ne potrebuje).
Prvo kot prvo – naj da kdo link, da se kaj zbira???
Drugo kot drugo – zakaj bi se sploh kaj zbiralo?? Koliko mamic postane vdov – prometne nesreče, bolezni – pa se čisto nikjer nič ne zbira. Saj niso socialni primer, lepo vas prosim…
Če pa njegovi prijatelji med sabo kaj zbirajo pa ne vidim nič narobe. Tudi mi, če komu od kolegov umre starš damo par eur za sveče.
Otroci bodo morali hitro odrasti, 09.12.2021 ob 08:56
Noben denar otrokom ne bo nadomestil očeta.
In noben naslednji moški ne bo ljubil teh otrok tako, kot jih je ta oče.
Če bi najbolj ljubil otroke, bi v smrtni nevarnosti raje ostal doma, ne pa, da se je brez čelade vozil. To je pač zakon narave. Ne samo močni in zdravi, ampak predvsem previdni in krotki preživijo. Tistim drugim, ki pa se čisto sami spravljajo v hudo nevarnost, pa za preživetje včasih zmanjka nujne sreče. Še slabše je pri motoristih, pri njih je dokazano in prešteto 20 x več smrtnih prometnih nesreč kot pri avtomobilistih, pa čeprav to vedo, so to adrenalinski navdušenci in še naprej uživajo svoj hobi.
Test, 08.12.2021 ob 14:38
Njegova služba so bila potovanja, kreiranje vsebin, predstavljanje Burton znamk, GoPro ambasador,… Pizda ni vse sam 8 ur v pisarni pa pizdakanje čez vse in vsakega. Influencer, če tako hočeš.
Žena je pevka, sinhronizira risanke, dela na tv projektih, vpel jo je v family biznis, kjer so bili kot familja Burton ambasadorji. Ne tudi ona ne hodi v pisarno na kavice.
Ni bil samo en x border. Če bi bil, ne bi bilo novic po vseh slovenskih medijih, čez planke pa verjetno ne vidiš. Človek je imel svoje napake, večini pa je bil inspiracija, da so videli, da se tudi po profesionalni karieri (ekstremnega) športnika še da živet s športom, ki ga ljubiš.
Ne zbira se zanj, ampak za družino, za otroke, ker so zgubili očeta. Slej ko prej se bo to tudi na financah poznalo. Na srečo je v življenju pustil pečat, da ima prijatelje, ki se znajo zoorganizirat. Fane po celem svetu, ki so pripravljeni dat kak EUR za človeka, ki ga niso poznali v živo, so pa spoštovali to, kar je naredi za snowboard community.
Če ti ni pač ne daš. Ampak, da se moraš pa na glas spraševat take stvari. Brez besed.
Pojma nimam (in mi je čisto vseeno), kaj je naredil za snowboard community in kdo so sploh to – ta komjuniti. V bistvu mi je board beda od bede. Je pa malo nelaskavo za medije, da zanj širša javnost sliši šele sedaj, ko je pokojni.
Se pa strinjam – napadati pokojnika, samo zato, ker/če je bil malce bolj premožen oziroma tiste, ki ‘fehtajo’ za denar za podporo otrok sirot (pa žene), pa je res bedasto. Kdor bo dal, bo pač dal, tisti ki ne bomo, pa pač ne bomo (oziroma bomo mogoče dali ‘obvezno’ kot davkoplačvalci).
Oponašati, v kakšnem blagovne znamke je baje družina oblečena, je res neokusno in nepotrebno.
kdor ljubi šport ta ljubi sebe, 09.12.2021 ob 19:14
Če bi najbolj ljubil otroke, bi v smrtni nevarnosti raje ostal doma, ne pa, da se je brez čelade vozil. To je pač zakon narave. Ne samo močni in zdravi, ampak predvsem previdni in krotki preživijo. Tistim drugim, ki pa se čisto sami spravljajo v hudo nevarnost, pa za preživetje včasih zmanjka nujne sreče. Še slabše je pri motoristih, pri njih je dokazano in prešteto 20 x več smrtnih prometnih nesreč kot pri avtomobilistih, pa čeprav to vedo, so to adrenalinski navdušenci in še naprej uživajo svoj hobi.
Ja glej, to, da ga kak snežni plaz ubije ali pa trešči v skalo ali pa pade v prepad, je pač poklicno tveganje.
Kar se čelade tiče, pa govorim na splošno – včasih je pač treba tvegati brez helmeta, če se kdaj vprašate, zakaj so recimo v kakšnih srednjeveških in podobnih filmih glavni igralci v oklepu, pa brez čelade (kar je seveda zelo skregano s takim vojskovanjem), je odgovor tak – niso filmarji pač plačali 5 milijonov dollarz igralcu, zato da bo pol filma skrit pod oklepom, ampak da se njegova faca čimveč vidi, Ker je najem drag.
Forum je zaprt za komentiranje.