Zakaj vsi rinete na Hrvaško, če je toliko lepših in cenejših destinacij?
No, torej. 279 za enega odraslega za teden dni. Če računamo za 4-člansko družino, je to toliko, kot nas apartma, prevoz in hrana na Hrvaško pride za vseh 14 dni. Ja, v redu, ponudba kao ni primerljiva, saj nismo v hotelu in kuhamo ter se prevažamo sami. Ampak smo pa na morju, čistem morju, pod dišečimi borovci, ne pa na neki konfekcijski “peščeni plaži” brez sence,z zatravljenim morjem, v hotelu, ki se ne razlikuje od podobnih sredozemskih industrijskih kreacij. Domačini nas zastonj peljejo nabirat školjke, lovit ribe, kar potem skupaj pripravljamo za večerjo. Po večerji pridejo še sosedje, ki nam z gostitelji priredijo pravi klapski večer – zastonj, pač zato, ker so navajeni vsak večer prepevat in ker bistvo življenja ni prodaja vsakega aspekta življenja kot “turistične zanimivosti”. Če imamo težave, nam ckrne avto ali karkoli podobnega, nam to zrihtajo, brezplačno. Čoln nam posodijo brezplačno, zato ker smo redni gostje. Naši in njihovi otroci so kot bratranci in sestrične. Pišemo si za novo leto in rojstne dneve in druge priložnosti. Poznamo način življenja tega kraja in njegove bližnje in daljnje okolice v nulo. Sodelujemo pri lokalnih prireditvah.
Pa smo dali skoz mnogo potovanj. Ampak v 14 dneh težko spoznaš karkoli, še v pol leta ne. Ko na isti kraj zahajaš dlje časa, ugotoviš, da je polno eksotike in navdiha čisto blizu. Ni treba za to na Djerbo, še posebej ne v all-inclusive.[/quote]
Brrrrr…
Moj dopust si vseeno predstavljam drugače, kot biti vedno na istem mestu.
Pa tisti, ki mislite, da je all inclusiv ” zretje cel dan”, ste ali smotani ali požeruhi. Nismo vsi pri jedi nenasitni samo zato, ker je že vključeno v ceno.
Sicer pa vsak po svoje. Samo nehajte pisati črno belo.
No, torej. 279 za enega odraslega za teden dni. Če računamo za 4-člansko družino, je to toliko, kot nas apartma, prevoz in hrana na Hrvaško pride za vseh 14 dni. Ja, v redu, ponudba kao ni primerljiva, saj nismo v hotelu in kuhamo ter se prevažamo sami. Ampak smo pa na morju, čistem morju, pod dišečimi borovci, ne pa na neki konfekcijski “peščeni plaži” brez sence,z zatravljenim morjem, v hotelu, ki se ne razlikuje od podobnih sredozemskih industrijskih kreacij. Domačini nas zastonj peljejo nabirat školjke, lovit ribe, kar potem skupaj pripravljamo za večerjo. Po večerji pridejo še sosedje, ki nam z gostitelji priredijo pravi klapski večer – zastonj, pač zato, ker so navajeni vsak večer prepevat in ker bistvo življenja ni prodaja vsakega aspekta življenja kot “turistične zanimivosti”. Če imamo težave, nam ckrne avto ali karkoli podobnega, nam to zrihtajo, brezplačno. Čoln nam posodijo brezplačno, zato ker smo redni gostje. Naši in njihovi otroci so kot bratranci in sestrične. Pišemo si za novo leto in rojstne dneve in druge priložnosti. Poznamo način življenja tega kraja in njegove bližnje in daljnje okolice v nulo. Sodelujemo pri lokalnih prireditvah.
Pa smo dali skoz mnogo potovanj. Ampak v 14 dneh težko spoznaš karkoli, še v pol leta ne. Ko na isti kraj zahajaš dlje časa, ugotoviš, da je polno eksotike in navdiha čisto blizu. Ni treba za to na Djerbo, še posebej ne v all-inclusive.[/quote]
Brrrrr…
Moj dopust si vseeno predstavljam drugače, kot biti vedno na istem mestu.
Pa tisti, ki mislite, da je all inclusiv ” zretje cel dan”, ste ali smotani ali požeruhi. Nismo vsi pri jedi nenasitni samo zato, ker je že vključeno v ceno.
Sicer pa vsak po svoje. Samo nehajte pisati črno belo.[/quote]
Kje si ti prebrala, da smo na enem in istem mestu? Dopustovati v istem kraju ne pomeni biti vsak dan na istem mestu.
Končno je nekdo napisal realno.[/quote]
Realno, ker promovira hrvaško?[/quote]
Jaz promoviram Hrvaško? Pravim samo, da je za družino trenutno najugodnejša destinacija za dopust, ki je zame res dopust (torej brez all inclusive, hotelov in bazenov, pač pa apartmaji, hiške, tudi kakšni kampi). Za hotelski AI dopust je verjetno kje drugje možno najti primerljivo ponudbo (pa spet za družino težje) – ampak če se kopaš na bazenu, je najbrž vseeno, kje se ta hotel nahaja. Kakorkoli že – nima nič proti tistim, ki hodijo drugam in v AI hotele, moti pa me to, da en tako radi ponavljajo tisto, da so Grčija, Turčija, Španija…. cenejše. Pa še nisem našla primerljivih počitnic ne v Grčiji ne v Španiji in Italiji za ceno, ki jo plačamo na Hrvaškem. Mogoče še gre za 2, za celo družino pa je takoj precej dražje. Sem gledala že večkrat in iskala, pa za družino ne najdem niti približno takšne cene, kot na Hrvaškem. Pa sem že hodila naokoli in bi še z veseljem, samo s celo družino je to zaenkrat absolutno predrago za nas. Bi bila pa vesela kakšnih informacij, če jih imaš – predvsem Grčija, Španija, Francija in Italija(jug).
Tudi jaz ne promoviram Hrvaške. Na dopustu sem bila že na več koncih. Iz izkušenj vem, da je Hrvaška občutno cenejša.
Tudi jaz, če grem kam “ven”, ne grem zato, da se bom tam valjala okrog bazena (ta je lahko tudi na mojem vrtu), niti po lepih plažah. Kopam se že (v morju), a prioriteta mi je kaj videt. Hrvaško obalo in otoke dobro poznam, tako da tam na dopustu res bolj počivam.
Pa tud če mi plačaš 279 evrov poleg aranžmaja, ne grem na Djerbo. Saj zato pa je tko poceni, ker je brezvezna destinacija. Enkrat sem gledala slike, ko so kupe trave na plaži odvažali s kamioni …[/quote]
Ti si gledala slike, jst sem bil pa poleg, ko so smeti s plaže na hrvaškem otoku odvažal s kamionom in to ne samo enim, poleg tega hrčki kolikor toliko čistijo samo mestne plaže, ki so glede na množico prenapolnjene, vse zalive v okolici pa pustijo take kot so, umazane s polno odpadki, nič ne pomagajo pritožbe, da je mestna ali krajevna plaža premajhna za tako množico turistov in naj očistijo še vsaj bližnje zalive kamor hodijo NJIHOVI gosti, da bi postavili kabine s WCji je že znanstvena fantastika, znajo pa pisati kazni za parkiranje ob takem zalivu čeprav avtomobili nikogar ne ovirajo, hrvaški nacionalni šport je postal, pisanje kazni večinoma lastnikom avtomobilov s slovensko registracijo.
za izležavanje, plavanje, počivanje nam je hrvaška idealna. Blizu, čisto morje, fajn klima. Ko potujemo, izberemo čas izven julija in avgusta.
Turčija, Egipt, Tunizija-prenevarno v tem momentu, zarad mene je lahko zastonj. V Egipt gremo običajno konec leta, ker je takrat vreme ravno pravo, če si želimo še malo kopanja v morju, je pa res, da si tam bolj ali manj v resort. Lepo je na Kanarskih, rentneš avto ali motor in malo kruzaš.
Dopustujemo vsepovsod, vseeno pa cene na Hrvaškem niso najnižje, samo tukaj bi se oglasila. Prejšnji teden smo bili na Krfu, letalo iz Trevisa 65 EUR na osebo, apartma ob čudoviti plaži 40 EUR na dan za 3 osebe (s klimo, wifijem, vsakodnevnim čiščenjem, balkonom…), rentacar za 1 teden že od 150€ dalje. Po pristanku letala smo rabili 5 minut za prevzem avta in to je vse. Ker je hrana tam za nas odlična in poceni, sploh v primerjavi s hrvaško, smo precej jedli zunaj. Apartma v Dalmaciji, kjer smo lani letovali so podražili na skoraj 100€ na dan, zato smo se odločili tako in ni nam žal!
Vidiš, mene pa vse tole, kar ti šteješ v plus, odbija. Peščena plaža – fuj! Je ne maram, če je zastonj. Ne potrebujem ležalnikov in senčnikov, še manj all inclusive variante, vsiljivce na bazarjih…. Uživam pa v miru in neokrnjeni naravi ter čistem morju. Skale – zakon! Edino Grčija na določenih mestih se lahko kosa z južno Dalmacijo. Ampak je spet tu oddaljenost in cena prevoza za družino. V glavnem – ne zamenjam mojega dopusta! :-)[/quote]
podpis
Ga ni čez Jadran!
Cenovno mislim, da enaka storitev kje drugje v tujini ne more biti (no, pa recimo v 99% ni) cenejša kot na Hrvaškem. Bila sem že marsikje, bilo je lepo, a morski dopust praviloma preživim na Hrvaškem. Ker je morje lepo (sigurno lepše kot kakšna Španija npr. ali Tunizija – res pa je, da v vsaki državi najdeš tudi lepo plažo kot tudi katastrofalno). In ker nismo imeli negativnih izkušenj z ljudmi. V hotele ne hodimo.
Če hočeš v Grčiji ali Turčiji spodobno nastanitev, moraš vzeti najmanj 4 zvezdice. 4 zvezdice so pri njih to, kar so pri nas ali na Hrvaškem ali v Avstriji 3 zvezdice. 4 zvezdice so torej v Grčiji ali Turčiji neka spodobna nastanitev, na Hrvaškem pa že kar visokega ranga. Tako da ko primerjate cene, primerjajte primerljivo nastanitev.
A mi lahko namigneš kje ste bili. Iščem že ene dve leti tudi v Grčiji, pa ne najdem apartmaja za 4 osebe, ki bi bil ugodnejši od tistih na Hrvaškem. Iščem apartma za 4 ob morju s klimo, WiFi in teraso, pa kar najdem, je dražje, ali pa je res slaba oprema…, največkrat pa ni nobene terase, samo mini balkonček ali pa sploh ni ob morju.
A mi lahko namigneš kje ste bili. Iščem že ene dve leti tudi v Grčiji, pa ne najdem apartmaja za 4 osebe, ki bi bil ugodnejši od tistih na Hrvaškem. Iščem apartma za 4 ob morju s klimo, WiFi in teraso, pa kar najdem, je dražje, ali pa je res slaba oprema…, največkrat pa ni nobene terase, samo mini balkonček ali pa sploh ni ob morju.[/quote]
Večinoma rezerviram preko bookinga in še nisem bila razočarana. Kakor je na slikah, tako je v sobi. Treba je malo več brskanja, da uskladiš ugoden prevoz z nastanitvijo, a se da, če začneš dovolj zgodaj. Nam bolj paše celinska Grčija, govorijo srbsko, cene prilagojene balkanskemu standardu, prevozi do tja so cenejši.
Cassandra ima nekaj lepih plaž, cena app je bila lani okoli 10 eur oseba/ noč. Mesto Hanoi ima prijetno nočno življenje, ostalo so bolj spalna naselja.
Če govoriš srbsko, imaš kar nekaj forumov o grčiji, kjer najdeš kup koristnih napotkov in cene.
Zato, ekr na dopustu ne pričakujem, da me bo nekdo nosil po rokah in da bom imel občutek, da sem bog za siroteke, ki imajo 300m eurov plače. Pa moti me, če mi mivka v rit leze, pa v muslimanskih državah ni nudizma, pa še kaj bi s enašlo. Vi pa s ekr gužvajte po islamskih selendrah, jaz bom še naprej na Jadranu.
Za tipkanje po monu 24/7 in razkazovanje stare kosmate riti res ne rabiš drugega kot brisačo in en borovc. Za to se ti dejansko ne splača potovati po svetu.
Kako se pa obnašamo do tistih, ki se trudijo okoli nas, da bi nam bilo udobno, pa ni odvisno koliko je kdo plačan, ampak kakšni ljudje smo sicer.
Sej pravim, dopustujte, kjer hočete. Samo ne potem jokcat, ko bo spet kakšen islamski fanatik kosil s kalašnikovko po hotelski plaži.
V teh časih moraš biti res talent, da predlagaš Tunizijo, Turčijo, Egipt. Dobro, d ane hodite v Afganistan.[/quote]
Če je pa v Afganistanu vse tako lepo peščeno. :)))
Here we go again. Jovo na novo. Pa dobro, ljuba duša. To temo smo že tolikokrat obdelali, da je kr noro že.
Niti slučajno ni res to, kar govoriš. Da bi bila tujina cenejša od Hrvaške. Daj vrži ven izračun za 4 osebe za Tunizijo, pa izračun za Hrvaško morje, pa bomo videli konkretne številke. Ampak ti že v naprej povem, da bo TUnizija občutno dražja + zakaj hudiča bi nekdo rinil v neke muslimanske države, kjer je 10 x večja verjetnost, da me bo ustrelili fanatični ekstremist, ker se bom kopala v kopalkah in ne zavita v burko. To delate samo bedaki, ki bi radi bili fensi in se postavljali na fb s fotkami, kje vse ste bili. Pametnim ljudem takšne neumnosti ne pridejo na misel niti v sanjah.
Forum je zaprt za komentiranje.