Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zakaj vam je fajn kampirat?

Zakaj vam je fajn kampirat?

Se strinjam,da je revščina v glavi. Zelo ! Ampak to revščino sem doživela tudi v kampu (konkretno Cres) pa enkrat tudi v apartmaju…srednja Dalmacija. Obakrat so bili akterji italijani.

ja, to je pa zato, ker v hotele hodi raja, v kempe pa kultivirani in kulturni ljudje. Pa naj bodo italijani, čehi, al pa slovenci.
jaz gledam s pomilovanjem tiste, ki hodijo na tur.pakete v hotele.
Revščina je v glavi in navadah, ne v žepih.[/quote]

Bravo, bravo. Se popolnoma strinjam. Sicer pa najdeš svkojake ljudi prav povsod. Je pa res, da v kampe hodijo povečini kar kultivirani ljudje. Če se derejo, še ne pomeni da so nekultivirani, ampak so Italijani pač narod, ki govori glasno, ki se radi zabavajo, dobro jedo…in s tem ni nič narobe. pač tisti, ki hodi v kamp ve, da ne more pričakovati popolne tišine ob 22, pa čeprav je tak pravilnik. In v kampe hodijo praviloma zelo dobro situirani in izobraženi ljudje, ki v svojem hitrem in stresnem tempu življenja (ki ga povečini sestavljajo stresna služba, odgovornost, hiter tempo, ogromno ljudi…) izgubijo stik z naravo in sočlovekom (partnerjem, otroci). Kamp je tako priložnost, da se družina poveže in se vrne k svoji prvobitnosti. Nobenih internetov, telefonov, televzij, radija ipd…zvečer ležiš na plaži, gledaš zvezde, sproti spečeš hrenovke in uživaš z družino in se pogovarjaš, pogovarjaš…časa za to je res na pretek. Čez dan loviš ribe, zvečer jih rukneš na žar…kaj je lepšega.
Uglavnem kamp je zakon. Hotel je zame takrat ko potujem kam dlje v tujino. Ko prespiš, zjutraj poješ zajtrk in te potem cel dan ni nazaj v hotel. To je pa super.

Kampi seveda niso samo na obali. In to, kar ti opisuješ, je mogoče veljalo za hrvaške kampe pred 30 leti.

kampiranje je zakon. FKK kampi sploh najboljši. Tudi v šotoru imaš luksuz (npr. za spat blazine iz pene ipd. zadeve, nisi naravnan na uro, za otroke pa itak najboljše kar je lahko….in še in še).

Fuj pospermani jogiji v hotelih in aparmajih. In halo reveži v kampih? Pridite pogledat pa boste videli kolk je revežev. Takšna miselnost je poden od podna.

lep večer pa zgriste se za svoje hotele – po možnosti plačljive na kredit in euro-card in razne zapufane zadeve.

za 1 mesec 3 osebe, prikolica, avto, 100m2 parcela z vodo in elektriko, vse na dohvat ruke 1100 eur

Avgusta nikoli več na dopust. Enkrat v kampu,enkrat v hotelu,enkrat v apartmaju. Lahi so mi požrli živce. Drli so se od jutra do sutra. V vseh treh primerih je šlo za 4 ljudi. Imela sem občutek, da je prišel cel avtobus. Avgust- ne hvala.

Grancereale, prištej zraven še vso hrano, nekomoditeto…ma, daj…apartma je zakon!

Tako, malo za spremembo. Z majhnimi otrocmi tam do leta in pol ne mooreš tja, potem otroci verjetno uživajo, če ni dež.

Niti pod razno v kamp več. Tako kot ena zgoraj opisuje: komarji in tisto sprejanje ves čas, ponoči vse brenči, pa smo poskušali vestno zapirati šotor, WC kriza, pomivanje posode kriza, najhujše pa je dretje in žuranje ljudi okrog. Po treh dneh totalno neprespana, ni šans, ne gremo več.

Avtodom ja, ko imaš svoj sekret, svoj tuš, svoj štedilnik in hladilnik, umivalnik za pomivanje posode, zapreš še not, da manj slišiš morebitne žurače itd. , če že hočeš okrog potovat in da nisi na istem mestu skoz, je to najboljša rešitev. Drugače pa hotel ali apartma. Jaz raje apartma, če grem z otroki, ker imaš tudi dnevni prostor, ne samo sobe za spanje, pa sam svoj gospodar si.

Prosim, če ne pljuvate, če se ne strinjate z drugim.

Fino je prebrat vaša mnenja, zakaj je nekaj nekomu všeč in zakaj ne – tako tudi pobliže spoznamo, kako je kje. Smo si pa različni!

NE VEŠ, zakaj si navedla vse te klobase…kdo bo to bral? Pa nobenega tvojega komentarja!? Vedno preskočim vse pripopane klobase. Kaj hočeš povedat- v par stavkih?

za 1 mesec 3 osebe, prikolica, avto, 100m2 parcela z vodo in elektriko, vse na dohvat ruke 1100 eur[/quote]

V Franciji npr. so kampi (šotor, 2 osebi, avto, večinoma velike in urejene parcele z vodo, povsod topla voda, tud za posodo pomivat) od 10 do 20 evrov. No, tisti po 20 evrov ali kak evro čez so že zlo dragi, imajo pa tud kak bazen in še kaj od dodatne ponudbe.

ravnokar smo se vrnili iz dalmacije. v kampu smo imeli soseda, švicarja, oče in sin. pripeljala sta se z range roverjem, mož je ocenil porabo goriva okoli 15 litrov na 100km, sin je bil prvi dan nekaj bolan, je bruhal, potem je šlo na bolje, a žal ni pihalo tako da nista nič srfala. po par dneh sta obupala in se odpravila srfat v francijo. ja…res reveži hodijo v kampe… :-))))

Živim v Ankaranu in me resno zanima, kdo je folk ki kampira v Adrii. Ker jaz tja ne bi šla, če bi mi plačali 1000 evrov. Ni šans, voda grozno umazana, sam mulj, za zaplavat rabiš pol ure, da prideš do globine vode, kjer lahko plavaš, vmes pa po blatu brodiš. sekreti groza, za plačat pa kot vem ni tako poceni.

Resno, pred dnevi sem se s tamalo tam sprehajala, ona z biciklom, prejšnje tri dni je lilo kot iz škafa, narod pa kar tam v dežju in blatu. Ne da bi se spokali domov, ker niso imeli kaj delat v tistem dežju in burji, nihče se ni kopal, ker je bilo premraz. Kar tam čepijo v dežnih plaščih. A so to ljudje, kjer 6-članska družina živi v garsonjeri, pa jim je boljše kjerkoli, samo da niso doma? Ker res ne kapiram, kaj lahko človeka prepriča, da tam kampira že v lepem vremenu, kaj šele v slabem.

dajte me razsvetlit.

Moji komentarji so dopisani – v par stavkih.
Itak ti ni treba brat, če se ti ne da …

eni se ne zdi, da bi bili reveži. Hrvaški kampi /v primerjavi z IT ali F) so zelo dragi, nudijo veliko
manj tot le.-ti…tako da? Reveži ne gredo v kamp. Za ta denar se da dobiti pol penzion. Tam pa imaš svoj tuš, wc, svoj balkon…

Jaz se isto sprašujem za tisti kamp pred Izolo, ki je čisto ob cesti. Notri sicer ne vem, kako je, ampak ko vidim tiste prikolice parkirane čisto ob cesti pa me res zanima, komu je užitek kampirat ob tako prometni cesti.

Večkrat berem, da je iti v tujino /mišljeno Grčijo,Španijo, Tunizijo…/ veliko ceneje kot iti na hrvaško. Ali ljudje ne znajo računat, ali so pa toliko proti hrvaški…? V Grčiji,Španiji…je najcenejši / skoraj brez zvezdice/ hotel cca 400€ , dodamo še vse takse, kar tam porabiš / za to ceno dobiš max NZ/… to je skupaj najmanj 600€ – na osebo/če praktično nič ne ješ, porabiš/. Na hrvaškem dobiš dokaj soliden apartma za 2 osebi za 600€ na teden.
Torej, kaj kvasite bedarije o cenejših dopustihh v tujini !!! Tistih 400€ praktično ne obstaja..vse se prične od najmanj 500€. Če pa greš ven , greš zato, da boš nekaj videl: torej še vstopnine v razne muzeje, izleti, rent-a car…Saj se ne hodite kopatr na Karpatos ali Zakintos, Rodos???!!

Mi smo zapriseženi kampisti, ampak ja, v ankaranski kamp me pa ne spraviš tud, če mi plačaš, v tisto žlobudro. Tud če mi kdo skoz sonce garantira. V Ankaran grem navadno za par urc zgodaj junija pa pozno septembra, mal na sonček pa če se da, zaplavat, pa ga imam za celo leto dovolj.

Se strinjam. Grški hoteli in apartmaji so sploh sranje. Tam moraš vzeti pet zvezdic, da dobiš nekaj normalnega, ker si oni te svoje zvezdice po svoje razlagajo. Že štiri zvezdice znajo bit beda. Sem bila predlani na Zakintosu, hotel 4 zvezdice. V katalogu vse super, tam pa ploščice v kopalnici razbite, fen ni delal, klimo smo lahko samo sanjali, zajtrk reven, vsak dan nek trd kruh, ena vrsta salame in sira, kosmiči in to je to. Saj ne grem na dopust jest, ampak eno spodobno hrano bi ta tudi lahko ponudili za kao štiri zvezdice. Sem pa bila na Hrvaškem na Braču v hotelu štiri zvezdice in je bilo vse odlično.
Sem bila tudi enkrat v apartmaju na Kreti, enako štiri zvezdice. Pohištvo staro sto let, kuhinja svinjsko umazana, skoraj nobene posode, pa še ta, ki je bila vsa okrušena in umazana, balkon majhen, brez sence.
Tako da nehajte nabijat, kako je v tujini vse super in poceni, na Hrvaškem pa vse zanič in kao ful dražje kot v tujini, ker sploh ni res.

O Tuniziji pa sploh ne bi. Sem bila enkrat pa nikoli več. Grdi betonski hotelski kompleksi, grde plaže, umazana voda, neznosna vročina, osladni vsiljivi Tunizijci. Ma sem sanjala o kristalno čisti vodi kje v Dalmaciji in senci borovcev.

[/quote]

Lahko prosim napišeš, kje si bila in v katerem hotelu?

Saj ravno zato, ker se ne hodimo na dopust samo kopat, hodimo okoli po svetu, kjer je še kaj za videt.
Poleg tega, malo si poglej agencijsko ponudbo. Za 500 evrov dobiš tud že polpenzion v Grčiji, v ne najslabšem hotelu, z avionom in vsemi taksami vred. Se pravi jurja za dva.
In če solidnemu apartmaju na Hrvaškem za 600 evrov prišteješ še prevoz pa hrano … si tud tam nekje blizu. Tud če hrano vlečeš s sabo, kar zgleda Slovenčki zlo radi delajo in pol zgleda kot da je zastonj … Je pa doma treba kupit pa tovorit sem in tja.

Se popolnoma strinjam glede cen. 1 teden v Grčiji (komaj normalen hotel) je za ceno 14 na hrvaškem. Bila sva na Rodosu, hotel nekaj srednjega za 1.maj. Za enak denar sva julija (14 dni)dopustovala na Braču(apartma sicer nič posebnega).
Tudi meni se zdijo enostavno bedaste izjave, da je “v tujini” ceneje. Mogoče za tiste, ki gredo samo v hotel,tam jedo,spijo, jedo,spijo…pa še to je cca 20-30°% dražje

Aja, sem zašla s teme. da odgovorim: meni je kampiranje super, ampak mojemu ni, zato greva enkrat kampirat, enkrat apartma, včasih hotel. Mi je pa v hotelu najhuje, prav bedno v bistvu, sploh pa v kakšnem velikem kompleksu, fuj.
Apartma mi je ok, kamp pa mi je res pravi dopust. In zadnja leta so kampi na Hrvaškem prav zrihtani, tako da ne vem, kje vi najdete čučavce in podobno.
Najboljš v kampu mi je, ker si res lahko na izi, ne rabiš se rihtat, make up odpade, ne rabiš nič nosit na plažo, ko s eti ne da več bit na plaži, imaš par metrov do ležalnika pred prikolico, zvečer zaspiš ob šumu morja, ljudje v kampih so nekako bolj skulirani se mi zdi, vse je bolj sproščeno, itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close