Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj toliko gneva nad mladimi, ki nočejo delati za minimalca?

Zakaj toliko gneva nad mladimi, ki nočejo delati za minimalca?

Ali mi lahko kdo to obrazloži?

Ker bi radi bili kar direktorji direkt iz faksa, brez dneva prakse. Seveda z direktorsko plačo in ugodnostmi, logično brez obveznosti.

Odgovor na objavo uporabnika
direktor iz faxa, 02.10.2021 ob 12:01

Ker bi radi bili kar direktorji direkt iz faksa, brez dneva prakse. Seveda z direktorsko plačo in ugodnostmi, logično brez obveznosti.

A ce si gi trpel pa moral it takoj delat za male pare moramo se mi? Ce ne smo kar lenuhi?

Ni problem, ker nočejo delati za minimalca, problem je, ker jih velika večina,  za kaj več  ni sposobna. Obstajajo, pa tudi taki, ki jim ne bi dal ,niti službenega minimalca. V kratkem prevladujejo razvajeni  zamerikanizirani potrošniki, zasvojeni z tehnologijo, in ekologijo, obsojeni na revščino.Dokler bodo starši živi, bo še nekako šlo, potem pa jok, in stok, in škripanje z zobmi.

Pri nas mladi hitro dajo odpoved, ko dobijo drugo ponudbo za več denarja. Jaz jim dam čisto prav.

Bobu bob, 02.10.2021 ob 12:31

Pri nas mladi hitro dajo odpoved, ko dobijo drugo ponudbo za več denarja. Jaz jim dam čisto prav.

Tajko je – današnji “milenijčki”;  bi takoj sedeli na vodilnih zicih svojih  ali zasebnih firm,  še šli življenje po zgledu kriptomilijonarjev ali pa dobaviteljev hitrih testov; to taki, ki nimajo VIP očkov in mamic, da bi jim službe zrihtali. VIPjevski potomci pa dobijo, zagotovo. Od nekdaj so in vedno bodo.  Vem iz ssvojih ćivljenskih izkušenj, bivši mož je bil tak potomec. Takim ni treba v skladišču neke firme začet svoje kariere, ko prekladajo in popisno inventuro delajo. Potem pa napredovanje na višji stolček – tudi s fakultetno izobrazbo, da se razumemo. Nekateri med njimi dobijo z leti “mecena”; ki jih trenira, modelira  jih nastavlja  na delovna mesta tja, kamor sam ne more več se stegniti, mu da plačo, da je zadovoljen in da zanj dela po njegovih naročilih. Pride in se vsede na dogovorjeni vodilni stolček. Tako to deluje v gospodarstvu belih ovratnikov zadnjih 30 let – samo odvisno, na kateri politični strani si. Gospodarstvena finančno vodilna  je večinoma levo sumerjena. V ozadju pa razpadajo družine tudi zaradi službenega zapijanja in ker ni več moralnih vrednot, ker ti da vedet, da se on z rajo in plebejci ne druži in ker jih popolnoma potegne v svet megalomanije.

Plavi, 02.10.2021 ob 12:30

Ni problem, ker nočejo delati za minimalca, problem je, ker jih velika večina,  za kaj več  ni sposobna. Obstajajo, pa tudi taki, ki jim ne bi dal ,niti službenega minimalca. V kratkem prevladujejo razvajeni  zamerikanizirani potrošniki, zasvojeni z tehnologijo, in ekologijo, obsojeni na revščino.Dokler bodo starši živi, bo še nekako šlo, potem pa jok, in stok, in škripanje z zobmi.

Takoj podpišem !

Sam sebi, ne….

Sori, ampak delo za minimalca naj bi bilo minimalno delo, brez odgovornosti, od ponedeljka do petka v dopoldanskem casu.

Minimalna placa = minimalno delo!

Kdaj vam bo to jasno?

Vse kar je vec od tega, naj bi se olacalo vec!

Pri nas pa imamo se cel kup kadra, ki dela za minimalca petke in svetke, z odgovornoatjo kot bi bili direktorji ter s kolicino dela in znanja za vsaj 3 delavce!

Jah, sori, to ne gre in jaz dam mladim povsem prav glede tega.

Imam doma 3 mlade, so imeli sreco in nihce ne dela za minimalno postavko, med njihovimi prijatelji je pa tako, da sosprejemali tudi delo za minimalca, ampak tako, da je tudi delo minimalno in si potem iskali bolje placana dela.

Spet janševe ovce težite s temi minimalci.  Na vsak način želite mlade prisiliti, da bodo zadovoljni z delom za minimalca, po možnosti naj gredo jarke kopat in tovornjake vozit in zmanjšajo število brezposelnih na Zavodu, da se bo Jajc lahko hvalil v Evropi kako nizko brezposelnost imamo, aneda?

No, pa pojdite vi delat za minimalca.  Kdo vam brani?  VI se žrtvujte za vašega barabinskega lažnivega kriminalca in delajte v deficitarnih poklicih, po možnosti dajte kar v ponedeljek odpoved v službah in tule napište, katera delovna mesta so prosta za mlade!

Banda ušiva plesniva.  Pejte rit lizat svojemu lopovu, mlade pa pustite pri miru!

No ja vsaj 80% mladih ni sposobno opravit dela niti za minimalca…  Pride na razgovor in je pojedel pamet polovice sveta….. ko je treba to pamet pokazat pa je ni nikjer… Plačo bi pa imeli.

Ostalih 20%, po moji oceni še manj, pa pokaže znanje in tudi postavi ceno svojemu znanju, dober delodajalec to tudi nagradi.

Pajki, 02.10.2021 ob 13:19

No ja vsaj 80% mladih ni sposobno opravit dela niti za minimalca…  Pride na razgovor in je pojedel pamet polovice sveta….. ko je treba to pamet pokazat pa je ni nikjer… Plačo bi pa imeli.

Ostalih 20%, po moji oceni še manj, pa pokaže znanje in tudi postavi ceno svojemu znanju, dober delodajalec to tudi nagradi.

A bejž, ti pa veš, da mladi niso sposobni delat, govedo sektaško.  Zato, ker kao niso sposobni delat za minimalca, iščejo delo v tujini, kajne?  Tisti, ki jim uspe, se nikoli več ne vrnejo nazaj v to gnojno jamo, kjer taki bedaki, kot si ti, privoščljivo tulite, naj delajo namesto vas luzerjev in vas futrajo, medtem ko vi vrtite gobce in pametujete o tem, da so lahko še veseli, da delajo za bagatelo.

Govedo janšistično luzersko.

ker se cenijo, 02.10.2021 ob 13:03

Sori, ampak delo za minimalca naj bi bilo minimalno delo, brez odgovornosti, od ponedeljka do petka v dopoldanskem casu.

Minimalna placa = minimalno delo!

Kdaj vam bo to jasno?

Vse kar je vec od tega, naj bi se olacalo vec!

Pri nas pa imamo se cel kup kadra, ki dela za minimalca petke in svetke, z odgovornoatjo kot bi bili direktorji ter s kolicino dela in znanja za vsaj 3 delavce!

Jah, sori, to ne gre in jaz dam mladim povsem prav glede tega.

Imam doma 3 mlade, so imeli sreco in nihce ne dela za minimalno postavko, med njihovimi prijatelji je pa tako, da sosprejemali tudi delo za minimalca, ampak tako, da je tudi delo minimalno in si potem iskali bolje placana dela.

Lačni boste morali biti ! Samo to vam povem , marš smradi, pa se vi sploh zavedate kaj je minimalc, to je 1060€, ali 2100 in nekaj DEM, pravite za minimalca ne bi delali, kaj v jugi je bilo pa vredu ko smo delali za 400 DEM(200€) cel mesec, na koncu juge še toliko nismo več dobili !

Danes bi vsak 3000 plače v štartu !

Za okus, sami si izračunajte po minutah dela koliko bi danes stale stvri po jugotarifah.

https://shrani.najdi.si/?3v/JO/BVQKm95/jugoslavija-seznam-twitt.jpg

Crazy Fog, 02.10.2021 ob 13:43

Lačni boste morali biti ! Samo to vam povem , marš smradi, pa se vi sploh zavedate kaj je minimalc, to je 1060€, ali 2100 in nekaj DEM, pravite za minimalca ne bi delali, kaj v jugi je bilo pa vredu ko smo delali za 400 DEM(200€) cel mesec, na koncu juge še toliko nismo več dobili !

Danes bi vsak 3000 plače v štartu !

Za okus, sami si izračunajte po minutah dela koliko bi danes stale stvri po jugotarifah.

https://shrani.najdi.si/?3v/JO/BVQKm95/jugoslavija-seznam-twitt.jpg

To je tvoj problem.

Pise… Vidiš li čovjeka koji se sam sebi mudrim čini? Znaj, i od bezumnika ima više nade nego od njega.

Vidis da je res… Navajas tam neke zneske. Sej pas to je bruto. Ti sploh ne dobis tega. Veliko firm je ki bi si lahko privoscile vecje place… Kaj se dogaja? Vsi na dodatku do minimalca. Mislim halo? Firma pa miljonske dobicke. Pa isto ti je pol al si na socialni al pa delas. Drzava vseeno doplacuje zate. Mogoce se vec ko si zaposlen. Delal si zase. Ne zame. Isto kokr pri cepljenju. Kaksn je to agument kako smo mi delali? Koga boli kuurac za kolk si ti delal pa za kolk nisi. To je tvoj problem. Mislim kaksne so to jadne bezjajcniske fore?

Govedo sektaško, ne nabijaj.

O kakšnem minimalcu 1.060 čvekaš, teslo?  Koliko od tega dobi delavec na račun?  Kaj si lahko s to mizerijo kupi, če greš v trgovino po osnovni futer in ne prideš čez mesec?  Pa še računi za stroške, ki so vsak mesec višji.  Kje je obleka, kje ostali stroški?

malo seštej, koliko pridejo stroški, najemnina, hrana, pa potem nabijaj, bebec.  Niso vsi take ovce, da bodo hodili v šolo zato, da bodo na minimalcu, tako kot si bil ti v Jugi – pa še tole:  ne primerjaj Juge z današnjimi časi, kretenček, ker zdaj ti ni nihče ne da kredita, ki ti ga ni potrebno odplačevat in tudi stanovanja ne dobiš.

kreten zabiti govedarski

Ne razumem, 02.10.2021 ob 11:02

Ali mi lahko kdo to obrazloži?

Zato, ker si gnil folk domišlja, da si (sebi) zasluži pošteno plačo za pošteno delo, drugi so mu pa dolžni zastonj.

Pač ja – en zdravnik na urgenci si zasluži višjo plačo od smetarja, kar pa ne pomeni, da si smetar ne zasluži dostojno plačo ali dostojne pogoje dela, kar ponovno ne pomeni, da naj bodo položnice za komunalne odpadke višje, ampak da gnil folk ne zaJ.

Mladi vidijo kako se gnil folk vede do kadra npr. Gre z blatnimi čevlji mimo čistilke (si ne obriše na predpražniku) ali pusti urin in papir vse okoli školjke pa še kakšno grdo opazko zraven, in si mislijo “ne hvala, to ni vredno minimalca”. Potem pa se ta gnili folk namesto, da bi imel kanček dostojnosti začne kričati “mladi so Leni pa gnili – jaz ne bom toliko plačeval”.

Pač ja, je tudi nadut folk, ki se ceni preveč, samo toliko nedostojnosti kot je med “boomerji” in starejšimi je pa tudi nemoralno. Čistilka si ne zasluži ravno plačo za direktorja, samo nasilja pa tudi ne! Eno je čistiti pobruhano školjko, nekaj drugega urin in papir zanalašč “zgrešen”!

milenijci z obema rokama navznoter obrnjenima, 02.10.2021 ob 12:39

Tajko je – današnji “milenijčki”;  bi takoj sedeli na vodilnih zicih svojih  ali zasebnih firm,  še šli življenje po zgledu kriptomilijonarjev ali pa dobaviteljev hitrih testov; to taki, ki nimajo VIP očkov in mamic, da bi jim službe zrihtali. VIPjevski potomci pa dobijo, zagotovo. Od nekdaj so in vedno bodo.  Vem iz ssvojih ćivljenskih izkušenj, bivši mož je bil tak potomec. Takim ni treba v skladišču neke firme začet svoje kariere, ko prekladajo in popisno inventuro delajo. Potem pa napredovanje na višji stolček – tudi s fakultetno izobrazbo, da se razumemo. Nekateri med njimi dobijo z leti “mecena”; ki jih trenira, modelira  jih nastavlja  na delovna mesta tja, kamor sam ne more več se stegniti, mu da plačo, da je zadovoljen in da zanj dela po njegovih naročilih. Pride in se vsede na dogovorjeni vodilni stolček. Tako to deluje v gospodarstvu belih ovratnikov zadnjih 30 let – samo odvisno, na kateri politični strani si. Gospodarstvena finančno vodilna  je večinoma levo sumerjena. V ozadju pa razpadajo družine tudi zaradi službenega zapijanja in ker ni več moralnih vrednot, ker ti da vedet, da se on z rajo in plebejci ne druži in ker jih popolnoma potegne v svet megalomanije.

Milenjici kažejo s svojim zgledom, da si tudi ti lahko najdeš delo za višjo plačo. Če zmorejo oni z obema rokama obrnjenima navznoter potem je to zate še toliko bolj enostavno.

Prvo, ce bo lakota, ne bomo delali za minimalca, ampak za skorjo kruha.

Drugo, moja starsa sta bila navadna delavca, en nkv, drugi kv, nkv je imel ob koncu Juge place 1000dem, kv pa skoraj 2000dem po Markovicevi marki,s tem, da je nkv dell v zelo slabi firmi z zelo nizkimi placami, kv pa v dobri firmi z dobrimi placami.

Točno tako, se strinjam. Da bi začeli nekje na izhodišču, kot je vsak moral, ne to pa ne. Naj se zavedajo, da so v poklicni karieri isto vzponi in padci in da na pozicijo ni mogoče priti z dvigalom, temveč step by step s stopnicami, skozi delavnost, učenje, vztrajanje in še kaj. In tako mora biti, za svoj denar, ki je pravica se strinjam, je treba imeti dolžnosti v obliki dela. Danes pa bi vsak takoj imel 3.000 EUR plače, ne da bi mignil s kurcem. Pozabite ! Nagrajena mora biti pridnost in ne šlepanje oz. doseg cilja po bližnjici, ker to ni pravi vrednostni sistem ! Delodajalci, pri zaposlovanju kandidatov, tudi mladih, upoštevajte to !

Bobu bob, 02.10.2021 ob 17:25

Milenjici kažejo s svojim zgledom, da si tudi ti lahko najdeš delo za višjo plačo. Če zmorejo oni z obema rokama obrnjenima navznoter potem je to zate še toliko bolj enostavno.

Kje pa piše, da jaz potrebujem višjo plačo ? Meni moja zadostuje. In četudi bi bila minimalna, bi mi tudi zadostovala-ker vem, da bi bila pošteno prislužena 🙂 Pa veš zakaj?Ker nisem milenijska generacija, ker sem poštena oseba z moralnimi vrednotami innikoli tudi pri zaposlitvah ne  s prevarami ali širjenjem mednožja za protiuslugo,  ker sem iz generacije, ki je vedno znala pridno delat in tudi bila nagrajena -imam pa že več kot 25 let delovne dobe. In ker iz osebne izkušnje  sobivanja z nekom vem, da nekdo, ki prejme mesečno plačo v gospodarstvu npr. 10k netto , da se ne pretegne ravno, da brusi pretežno komolce po moizah, in da je veliko “moške poslovne prostitucije”= mišljeno netelesno ampak  prodajanje sebe v smislu za nastavljanje  na določena delovna mesta za odnašanje riti drugim, ki se ne morejo ali smejo več stegovat ali posedat kjer so se nekoč lahko, ker bodisi ne smejo, ker so že kazensko obravnavani  ali pa so ob določena pooblastila in licence in ne smejo opravljati več določenih funkcij i znaslova pravnomočne obsojenosti ali kršenja regulativ, in potem namestijo svoje učence in  t.i. moške poslovne prostitutke na delona mesta, da delajo za njih …. Yeap,  too good to be truth and not earned “by the book”..

Makes sense now?

Ker so fouš, da imajo toliko jajc in dostojanstva kot ga sami nikoli ne bodo imeli.

Ker so žleht in razmišljajo po principu “če je meni slabo in sem nesrečen, ne sme biti nikomur bolje”.

Ker so zafrustrirani in živijo v prepričanju, da je življenje trpljenje in sovražijo ljudi, ki se trudijo v življenju uživat.

Saj za tastare je bolje, da se ne navajate na višje plače. Kar ostanite na minimalcih, ker penzije bodo še precej nižje. In raje šparajte za starost. Saj ste skromni, pravite, tako da vam od minimalca ne bo težko dati vsak mesec vsaj dvesto evrov na stran.

Ja rea je to kar pravi ta zgornji komentator.

Stari ni mi jasno kaj hocete povedat? Na kaj aludirate? Da moram tudi jaz opravljat slabo placana dela in bit zadovoljen z drobtinicami?

Zato pa je tako. Ker poprimete za vsako kost ki vam jo dobesedno fukne.

Pa mi moramo pripravt delodajalce da recejo lej noben nam noce delat za minimalca mogli bomo ponudit vec.

Sej ne da se vsega napisat.

Ampak zakaj bi jaz zacenjal v “podnju”? Pac z minimalcem… Ker si tudi ti? Lepo v pritlicju ali pa nic. Ne pravim 3000. Pa to je sramota. Minimalec bi moral biti najmanj 3x socialne. Najmanj!!! Vi boomerji se res nimate kaj za javljat. Vi ste nas mlade pripeljali do taksnega stanja. (Ne samo za to) Kako ste se to izboril? Za kaj ste se izboril? A ste se po jajcih praskal? Glej kaksno stanje je nas mlade zateklo. A se zajebavas? What the fuck u was doing?

Res je kar pravi 3je razlogi*

Gnev je zato, ker so eni zakompleksanci nevoščljivi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close