Zakaj te mora določen človek v življenju tako prevzet
Anonimno 8409, 20.07.2023 ob 18:59
Eh, 20.07.2023 ob 18:41
Anonimno 8409, 20.07.2023 ob 18:34
Dražv, 20.07.2023 ob 18:28
6231, 20.07.2023 ob 16:04
Guru106, 20.07.2023 ob 13:11
Geneza, 20.07.2023 ob 11:27
Anonimno 8409, 20.07.2023 ob 10:40
Geneza, 20.07.2023 ob 09:54
Prvo se vprašaj, zakaj te nekdo tako prevzame? Najprej je iluzija, nato pa vidiš bolj realno, prizemljeno. Mene je tudi en vrgel iz tirnic, par mesecev me je držala zaljubljenost, potem sem ga počasi spoznavala in videla, da ni tak, kot sem si ga v iluziji narisala. Nisva nič imela v smislu intime. Je nedoločen, kar me izjemno moti pri moškem. Počasi je iluzija izpuhtela in začela sem ceniti to kar imam doma. Ker imam doma bolj kvalitetnega moškega.
Sedaj pa poglejva tebe. Če ne moreš nehati misliti nanj, naredi rez. Loči se, ker to ne more biti v redu zakon če te nekdo tako dolgo drži v zaljubljenosti. Potem pa srečno naprej, s tem nesojenim ali kakšnim drugim. Odločiti se moraš ti. Želim ti srečno in čim manj srčnih muk. Ker ni to prijetno doživljati, kar ti doživljaš
“Je nedoločen, kar me izjemno moti pri moškem.”
Kaj je to nedoločen, ni jasno pokazal, če ga zanimate? Glih v temu je fora flirtanja, da ne greš nikol na 100%, da je vse mal dvoumno in med vrsticami.
Pardon, neodločen. Ne zna rešiti določenih stvari, ji bi jih jaz ali moj mož takoj rešila. To me je tako odbilo, da sem ga sčasoma videla v drugi luči, iluzija je izpuhtela. In ugotovila sem da imam doma bolj kvalitetnega moškega. Hvala bogu.
Sorodna duša je nekdo ki ti ustreza max, te podpira, je enak tebi, je tvoj angel varuh. Nekdo ki ga izbere srce in pamet. Nekdo za katerega takoj veš da je pravi. To kar trdi avtorica, da ga pamet ne bi nikoli izbrala, je bolj karmicni odnos. Ne pa sorodna duša. Zato se ji ego upira ker ni celotne zgodbe usklajene.
Sorodna duša je lahka veza, romantične, brez velikega vznemirjanja. Karmične so težke, pri večini tudi veš ne, da so karmične, dokler se ne končajo. Tudi tvoja je morda karmična, drugače v njo ne bi dvomila in se ozirala okoli sebe. S sorodnimi dušami je vse preprosto, ker so ti sorodne. A le duše dvojčice so usodne, magnetične, pravi katalizatorji dušne rasti. Tvoje najglobje ogledalo, jing jang, tvoja druga polovica, nasprotje, a popolnoma kompatibilna. Ne obstajata le dve vrsti dušnih povezav. Imajo pa redke duše svoje dvojčice, nekaterim v tem življenju ni usojeno, da jih spoznajo.
Res je. Izkusila na lastni koži. Sem dosti raziskovala to temo. Sorodnih duš imamo več. To so ljudje, s katerimi je odnos harmoničen, zdrav, lep. To so ljudje, ki ti pomagajo na življenjski poti, te podpirajo, se katerimi se imaš lepo, jih ljubiš, lahko so tvoji partnerji, prijatelji, družinski člani… Dušo dvojčico imamo samo eno. To je naša druga polovica. Ponavadi so to osebe ki jih razumsko nikoli ne bi izbrali za partnerje, a nas k njim vleče kot magnet. Ko (če) jih v tem življenju spoznamo, jih nikoli ne pozabimo. Kot bi bili stalno prisotni v nas, v naših mislih, v naši biti. Ni pomembno, ali smo dejansko skupaj, ali smo delili del življenja, ali je bilo naše srečanje zgolj bežno. V nas so se vsidrali in tam ostali. Prepoznali smo se, začutili. Zelo pogosto gre za karmične, celo toksične povezave. Ena od duš drugo takoj prepozna, druga drugo morda šele, ko jo izgubi. Obema se tok življenja po srečanju spremeni. Lahko bi rekli, da je to ljubezen našega življenja, saj tako intenzivnih in močnih čustev več ne bomo doživeli z nikomer drugim. Lahko se spet zaljubimo, lahko najdemo sorodno dušo in si po tem srečanju ustvarimo družino,… Če se zadovoljimo z umirjenim življenjem z manj intenzivnimi čustvi. Vseeno pa pozabimo nikoli. In to je preverjeno obojestransko. Zaradi intenzitete se pojavi tudi strah. Strah nas je močnih čustev in se raje oprimemo bolj obvladljivih, bolj varnih…
S tem se lahko naučimo živeti. Jaz sem se. Moja duša dvojčica mi je povzročila globoko bolečino. Takšne intenzitete, tako globoke ljubezni in takšnega trpljenja nisem doživela z nikomer drugim. Vsak trenutek z njim je bil kot let v nebesa in vsak trenutek brez njega kot padec v pekel. Tako globoko, kot me je ranil on, nisem pustila nikomur drugemu, po drugi strani pa tudi takšne ekstaze nisem doživela z nikomer drugim. To je nadnaravno, res. Minilo je že 25 let in ni bilo dneva, da ne bi pomislila nanj, da ga ne bi čutila v sebi. Res nenavaden občutek, ki ga ne razumeš, če ga ne doživiš.
Ker sem sicer zelo racionalen človek, sem te občutke sprejela in se razumsko odločila, da se tega več ne grem. Zdaj živim s sorodno dušo, ki me je rešila iz tega peklenskega vrtinca. Takrat, bi tisti fazi svojega življenja in pri tistih letih pač nisem bila sposobna obvladovati tako intenzivnih občutij. Danes, ko sva ob zrelejša, bi bilo morda drugače. A imava vsak svoje življenje. Vem pa, da se oba zavedava, da sva drug drugemu tisto nekaj, the one, ljubezen najinega življenja. In ta občutek te včasih navdaja s toplino, z varnostjo, drugič zaboli… Ampak se naučiš živeti z tem.
Jaz sem za zakonca izbrala sorodno dušo. Človeka ki mi nudi stabilnost, mir, ki je zvest, dober do mene, za katerega se ne rabim boriti, ki mi stoji ob strani , s katerim se neskoncno rada pogovarjam in ob katerem se rada stisnem, ga objamem in vem da bo to trajalo do konca življenja. On mi je najboljši prijatelj in hkrati moj mož. Spoznala pa sem pred kratkim človeka ki me je vrgel iz tira, podobno kot opisujeta, ampak je razum premagal skušnjavo. Ta človek sploh ni bil pravi, po eni strani cel kup lastnosti ki so me razpizdile, po drugi strani pa te privlači kot magnet. Pa sploh ne veš zakaj. To bi bil pa karmicni odnos, kjer bi jaz trpela, tekmovala za njegovo pozornost, on bi gledal druge, jaz bi trpela , sem starejša od njega. K sreči , je razum premagal in sem ga odmislila. Naredila bi si pekel iz življenja. V takih primerih svetujem da se začne gledati realno , racionalno, da daš na papir minuse in pluse in lažje vidiš sliko.
skratka raje da je dolgčas, ampak da je vsaj predvidljivo. Čim reče kšna, moj mož je moj najbolši prjatu, takoj veš kok je ura.
kaj pa naj izbere? Takega, ki jo bo po nekaj mesecih zavrgel? In kaj bo potem? Ostala bo z metuljčki.
Že prav razmišlja. Razum na prvo mesto. Dolgčas je z vsakim prej ali slej. A z zvestim imaš vsaj lepo zvezo. Z tistim drugim pa same težave.
“Takega, ki jo bo po nekaj mesecih zavrgel?”
Kako ve? Da bi se pa vnaprej odpovedal, ker se bo mogoče neki zgodil, se mi zdi skoraj cinično. Jaz verjanem, da morjo bit metuljčki, da brez tega to ni to, če ne, sta cimra k se sem pa tja mogoče data dol, gnil kompromis, interesno združenje dveh, jaz hočem verjet v romantično ljubezen, tožite me, rajš 2 leti metuljčkov k 20 let monotonije.
In potem menjaš na dve leti? Poznam eno žensko tako, pa so se ji metuljčki od glavo odbili po par letih. Sem večkrat opisovala njeno zgodbo tu gor, ne bom se ponavljala… Ampak ženska je ostala dobesedno brez vsega, tudi gospoda “metuljčka”…csd ji je odvzel otroke, ostala brez svojega stanovanja, službe, z xy prijavami tega istega metuljčka na policijo, z dolgovi za bmw od gospoda metuljčka, ki ji je zabil kredit za brat, pa ušel z novo metuljčico.. v njeno življenje je prišel kot tornado in pustil opustošenje. Pa tako sem ji dobro svetovala še PREDEN se je v to spustila. Ona je pa želela metuljčke… Niti senca same sebe ni več. Konzumira različne načine opijanja in drogiranja, da uspe za trenutek pozabiti kakšno medvedjo uslugo si je naredila.
Toliko od mene o vaših metuljčkih. Lahko samo rečem, hvala Bogu, da ni moj problem in molim, da me še naprej obvaruje pred metuljčkastim razmišljanjem.
soft, 20.07.2023 ob 19:21
In potem menjaš na dve leti? Poznam eno žensko tako, pa so se ji metuljčki od glavo odbili po par letih. Sem večkrat opisovala njeno zgodbo tu gor, ne bom se ponavljala… Ampak ženska je ostala dobesedno brez vsega, tudi gospoda “metuljčka”…csd ji je odvzel otroke, ostala brez svojega stanovanja, službe, z xy prijavami tega istega metuljčka na policijo, z dolgovi za bmw od gospoda metuljčka, ki ji je zabil kredit za brat, pa ušel z novo metuljčico.. v njeno življenje je prišel kot tornado in pustil opustošenje. Pa tako sem ji dobro svetovala še PREDEN se je v to spustila. Ona je pa želela metuljčke… Niti senca same sebe ni več. Konzumira različne načine opijanja in drogiranja, da uspe za trenutek pozabiti kakšno medvedjo uslugo si je naredila.
Toliko od mene o vaših metuljčkih. Lahko samo rečem, hvala Bogu, da ni moj problem in molim, da me še naprej obvaruje pred metuljčkastim razmišljanjem.
smolo je mela, najbrž ne trdite, da če se zacopaš in pofočkaš, končaš zapufan alkoholik, vaš primer je odklon od norme, 99% se čisto okej izide, problem je bolj to, da metulčki niso večni, da tudi najbolj metulčkasto rata monotono, za to še nimam čist rešitve, razmišljam da bi mogl mogoče v vsakem primeru mogl menjat na 10 let, če se pa ful pokonektaš, pa podaljšata z 10 na 20.
Anonimno 8409, 20.07.2023 ob 17:44
Nesojena, 20.07.2023 ob 16:53
25 let je res dolga, posebno če te kleše vmes. Očitno poravnaš karmo za naprej in za nazaj. Kolikor je dar, je tudi prekletstvo, če ti ni usojeno.
Ne vem če tu leta igrajo vlogo, bolj osebna zrelost, zavedanje, rabiš ogromno poguma, da si upaš uskladiti vse dejavnike okoli tebe, no če prideš kdaj do točke, da oba spustita egoizem, da obe glavi dosežeta kompromise in sta bolj nežna drug z drugim, sprejmeta srce za to kar hoče, utišata glavo. Da oba vidita kaj in zakaj se to dogaja, a res rabita oba imeti odprt um. Kar je za moške redkost. Pravilo je le, da nikoli ne bo šlo stran, lahko poslušaš le samega sebe in upaš na najbolje.
“a res rabita oba imeti odprt um. Kar je za moške redkost.”
čak, čak, čak, glih moški majo bolj odprt um, moški so v bistvu ful bolj romantični k ženske, sam ne pokažejo tok tega, za nas nima veze kok ma keša, kje dela, še kako zgleda ni tok važno, twin flame je twin flame, nimaš kej, prav začutiš da na isti frekvenci vibrirata.
Res ne poznam veliko takih moških, vsi so bolj ali manj realisti. V najinem primeru pa sploh, sem bolj jaz taka, kot on. Še ko ga prime, da bi bil romantičen, si premisli in nato trdi, da on pač ni romantičen človek.
Anonimno 8409, 20.07.2023 ob 19:33
smolo je mela, najbrž ne trdite, da če se zacopaš in pofočkaš, končaš zapufan alkoholik, vaš primer je odklon od norme, 99% se čisto okej izide, problem je bolj to, da metulčki niso večni, da tudi najbolj metulčkasto rata monotono, za to še nimam čist rešitve, razmišljam da bi mogl mogoče v vsakem primeru mogl menjat na 10 let, če se pa ful pokonektaš, pa podaljšata z 10 na 20.
Tko da bi na poroki rekl, s tabo bom v dobrem in slabem do 20.7.2033. Pol pa ocenita, a je smiselno še za 10 let podaljšat, ali pa gremo vsak po svoje, no hard filings.
No tole do 20 je zelo realno, če se pa ful ful zaštekaš, je komot lahko za vedno. Sam to so pravljične sanje nas romantičnih dušic. Realnost je verjetno zelo drugačna… Ja verjetno je res najbolj skrajen primer, ki ga poznam, a mene je kar prizemljilo že ko sem spremljala od daleč… Kako je bilo šele njej, oz ji je danes pa ne vem. Nisva v kontaktu.
Je en mene prevzel. Ker ni mel jajc da pusti svojo ki naj je nebi ljubil ne bilo prepozno. Stara sem 34 in porocena,takrat se nisem bila. Velikokrat se spomnim na njega ceprav me je takrat res razocaral. Ne bom ga pozabila,ne bi pa nikoli vec imela z njim nic kaj sele sla z njim v vezo.
Bosanac neresen.
Tko, 20.07.2023 ob 19:41
Je en mene prevzel. Ker ni mel jajc da pusti svojo ki naj je nebi ljubil ne bilo prepozno. Stara sem 34 in porocena,takrat se nisem bila. Velikokrat se spomnim na njega ceprav me je takrat res razocaral. Ne bom ga pozabila,ne bi pa nikoli vec imela z njim nic kaj sele sla z njim v vezo.
Bosanac neresen.
“Bosanac neresen.”
A je znal kej slovensk, al ste se mogl vi lomt s srbohrvaščino? Ampak valjda da zdej ne bi mel nč več z njim, če ste poročeni. Razen če bi se izkazal, da gre za resnično ljubezen, pol tud poročenost ni več taka ovira.
Ej sej jaz se mal norca delam iz te “resnične ljubezni, ampak sem romantik po duši, prsežem.
Anonimno 8409, 20.07.2023 ob 19:47
“Bosanac neresen.”
A je znal kej slovensk, al ste se mogl vi lomt s srbohrvaščino? Ampak valjda da zdej ne bi mel nč več z njim, če ste poročeni. Razen če bi se izkazal, da gre za resnično ljubezen, pol tud poročenost ni več taka ovira.
Ej sej jaz se mal norca delam iz te “resnične ljubezni, ampak sem romantik po duši, prsežem.
Ne bi mela nic z njim. Mene ko enkrat razocaras poti nazaj ni. Je vseeno potem ce ostanem porocena. Zal minus je koncni minus pri takih zadevah.
soft, 20.07.2023 ob 19:42
To je dejansko dober predlog. Pošten.
OK, treba še mal spolirat idejo, ampak neki je na tem, ker če ti veš, da je pa ta zdej tvoja za veke vekov, ti zlo hitro rata samoumevna, ni se ti treba več trudit, itak je moja, kam bo pa šla, in pol hitr nehaš trenirat in se zrediš in začneš bit tečen za brezvezne stvari. Tko velik zakonov funkcionira, nehala sta se trudit drug za druzga.
Nesojena, 20.07.2023 ob 19:35
Res ne poznam veliko takih moških, vsi so bolj ali manj realisti. V najinem primeru pa sploh, sem bolj jaz taka, kot on. Še ko ga prime, da bi bil romantičen, si premisli in nato trdi, da on pač ni romantičen človek.
Eto, moški so bolj romantični kot ženske. To tudi una Helen Fisher razlaga k je kao največja ekspertka za ljubezen na svetu v svoji knjigi.
Anonimno 8409, 20.07.2023 ob 20:38
Eto, moški so bolj romantični kot ženske. To tudi una Helen Fisher razlaga k je kao največja ekspertka za ljubezen na svetu v svoji knjigi.
A romantic mindset and falling in love at first sight doesn’t make evolutionary sense for women. When humans were first evolving, women had to invest a lot more time and energy into raising children. Falling in love quickly would make it more likely they’d end up with a sub-par mate or miss a better mating opportunity, then waste time raising kids that wouldn’t survive to pass on their genes.
Ženskam se v evolucijskem smislu ne splača bit romantičen, ampak pragmatično najdt čim bolšega donatorja semena, da bojo otroci inteligentni, močni, ekstrovertni, socialno vešči… Lahko so romantične, valjda se tud one zacopajo, pair bonding je biološki imperativ, ampak jim ne smemo zamerit, če pa niso tok romantične k mi.
Kot prvo – se ustavi. ČE razmišljaš, je problemov en kup. Prerposto utišaj misli in se vprašaj, kaj želiš. Jo želiš spoznat? Se z njo pogovarjat? Ker ne glede na vse, to je prva stvar, ki jo je reba naredit, ko ti je nekdo všeč. Treba je osebo spoznat, se z njo začet pogovarjat, da ugotoviš, ali se imaš sploh kaj za pogovarjat. Bolj ko boš bežal, slabše bo.
Je poročena. Ok. Ima družino. Ok. Kaj veš o njenem življenju? Njeni družini? Koliko otrok ima? so majhni? Kakšen odnos je med njo in možem? Vse to ti veš? Veš, lahko imaš zakonce, ki so, zaradi življenja in spleta okoliščin, postali zel odobri prijatelji. Se imajo radi, vendar niso ljubimci. So prijatelji. In navzvzen delujejo kot srečni ljudje, zaljubljeni. Ker znajo živet drug ob drugem. Se sprejemajo. Ampak, če se je tvoje srce tok ogrelo za to osebo, ti nekaj sporoča. In tega ne boš ugotovil tukaj na forumu, doma v agoniji, proč od nje, ampak ob njej in z njo. Življenej ima hecna pota in če te je pot tja peljala, te je peljala z razlogom. Morda je čas, d se preprosto ustaviš, ne razmišljaš toliko o tem zakaj, ker odgoovra ne boš prejel in lepo stopiš do te osebe in jo začneš spoznavat. In ne razmišljaš kaj in kako. Vzameš vsak dan za to, kar je. Na začetku boš vznesen. Sščasoma se boš navajal. Nato bo rutina. Vsakdan. In če bo po 3 letih na tvoji strani še tako občutje, lahk orečeš, da jo ljubiš. V dbrem in slabem. Tako? Tako tekaš za nekom, ki bi te morda nekaj naučil, nekaj dal, nekaj pokazal, nekaj doprinsele, nekaj spremenil, pa bežiš, ker si postavljaš napačna vprašanja. Ni ga zakaj. In ne more biti niti kaj, dokler je ne spoznaš.
Morda bosta postala prijatelja in bosta drug drugemu dajala to, kar manjka obema. Morda boš ob njej ti odrasel in nekaj spremenil ali boš ti njo nečesa naučil in ji nekaj spremenil. Meni se je isto zgodilo – zagledana sem se v moškega. In mi ni bilo jasno zakaj. Spoznala ga nisem nikoli, ker tako kot ti, je tudi on kompliciral. Js sm obmolknila in sem se nehala pogovarjat, sem se umaknila, ker imam nizko samozavest. Ugotovila pa sem po skoraj 2 letih, kaj me je pritegnilo pri njemu – globina in razumevanje, ki jo ima v očeh o tem, kako je laho življenje težko. Prepričana sem, da bi v njem našla razumevajočega človeka. Nekoga, ki bi me učil obvladovat čustva, jih preusmerit. In prepričana sem ,da bi js njega učila veselja do majhnih vsakodnevnih stvarui. 2 leti je minilo in še vedno mislim nanj, ampak, ker imam jaz svoj ponos, ki je bil prevelikokrat ranjen, on pa očitno ne naredi korakov proti nekomu, poskusil je, pa je opustil po nekaj besedah, ga ne vidim več.
napaka je se ustavt tam in ne it naprej zardi nekih notranjih monologov. In ne poslušaj vse tiste neumnosti o nekih čustvenih travmah in trpljenjih. Včasih nam je nekdo preprosto namenjen in si mi naredimo ovire in zapremo vrata, ker nas je strah narediti nek korak naprej. Bolečina konc koncev je samo v glavi. Vse, kar nas doleti, nas spremeni, nas naredi boljše, drugačne, nas bogati. Na nas je, ali to sprejmemo ali si delamo probleme naprej.
Moj nasvet je – pristopi do nje in se samo začni pogovarjat. Za začetek
in še nekaj – kolegica se je na delovnem mestu zaljubila v moškega. Ona je poročena,za njega ne vem. Možu je povedala resnico – da se je zaljubila, kako gleda na moža ipd., mož ji je dal prostor, čas, da razmisli, da ugotovi, da se odloči. Premlevala sta mislim, da več kot 1 leto opcijo razveze. Kolegica je čakala, če bo ta moški tvegal zanjo, pristopil do nje, začel pogovor z njo, pred ljudmi, pred ostalimi in s tem pokazal, da ima moč, da bi sprejel družbeno in socialno linčanje, ki bi sledilo. Kaj se je zgodilo?
Nič. Ta moški, kot mi je pravila, je nekajkrat z njo poskušal navezat pogovor, vendar se ni prijelo. Začel je prihajat bolj poredko, do točke, da je prišel le nekajkrat letno. in vsak njun stik je bil bolj mučen, ona pa se je vse bolj in bolj zapirala vase in mu ni več niti verjela niti zaupala. Kolikor vem, mislim še nanj, vendar manj. Ga ne vidi že več kot 5 mesecev, z njim ni govorila skoraj nič in v osnovi ji je dal vtis, da nima jajc za rečt.
Zanj je bila pripravljena se ločit, se je pogovarjala z možem o tem, moža mehčala, da ga ne bi tok prizadelo. Ampak on ni naredil ničesar, le čakal je, da bo kar tako se ločila in ga tam čakala, da bo prišel kadar paše njemu. In je šla naprej. Pozabila ga ni, vendar je šla naprej. Da bi mu še zaupala? Težko. Verjela? Težko. Vpletel se je nekdo drug in ta drug je naredil kup problemov. In noče met opravka več z nikomer. Ostala je poročena, vendar je z možem razčistila, da ga vidi kot prijatelja in nič drugega. Torej, je vajin primer podoben? čakaš da bo ona vse spremenila, vse naredila, zate? In ti? stojiš tam in čakaš?
morda ti pomaga, 20.07.2023 ob 23:06
in še nekaj – kolegica se je na delovnem mestu zaljubila v moškega. Ona je poročena,za njega ne vem. Možu je povedala resnico – da se je zaljubila, kako gleda na moža ipd., mož ji je dal prostor, čas, da razmisli, da ugotovi, da se odloči. Premlevala sta mislim, da več kot 1 leto opcijo razveze. Kolegica je čakala, če bo ta moški tvegal zanjo, pristopil do nje, začel pogovor z njo, pred ljudmi, pred ostalimi in s tem pokazal, da ima moč, da bi sprejel družbeno in socialno linčanje, ki bi sledilo. Kaj se je zgodilo?
Nič. Ta moški, kot mi je pravila, je nekajkrat z njo poskušal navezat pogovor, vendar se ni prijelo. Začel je prihajat bolj poredko, do točke, da je prišel le nekajkrat letno. in vsak njun stik je bil bolj mučen, ona pa se je vse bolj in bolj zapirala vase in mu ni več niti verjela niti zaupala. Kolikor vem, mislim še nanj, vendar manj. Ga ne vidi že več kot 5 mesecev, z njim ni govorila skoraj nič in v osnovi ji je dal vtis, da nima jajc za rečt.
Zanj je bila pripravljena se ločit, se je pogovarjala z možem o tem, moža mehčala, da ga ne bi tok prizadelo. Ampak on ni naredil ničesar, le čakal je, da bo kar tako se ločila in ga tam čakala, da bo prišel kadar paše njemu. In je šla naprej. Pozabila ga ni, vendar je šla naprej. Da bi mu še zaupala? Težko. Verjela? Težko. Vpletel se je nekdo drug in ta drug je naredil kup problemov. In noče met opravka več z nikomer. Ostala je poročena, vendar je z možem razčistila, da ga vidi kot prijatelja in nič drugega. Torej, je vajin primer podoben? čakaš da bo ona vse spremenila, vse naredila, zate? In ti? stojiš tam in čakaš?
Noben ne bi pristopil k poročeni in rekel ej ti, dej se loč pa pust moža, si prelepa, da bi bla poročena…
Vsaj noben normalen ne, sam tisti k bi batine radi fasal.
“Kolegica je čakala, če bo ta moški tvegal zanjo, pristopil do nje, začel pogovor z njo, pred ljudmi, pred ostalimi in s tem pokazal, da ima moč, da bi sprejel družbeno in socialno linčanje, ki bi sledilo.”
Kako se je pa sploh lahko zacopala v enga, s kerim ni sploh nikoli govorila? Po teoriji je potrebna fizična bližina + pozornost te osebe do nas, da se zacopamo, če se na distanco zacopaš, zna biti to limerenca, ne zacopanost, obsesivne misli, tko k so ene “zacopane” v filmske zvezde, kako ve, da ni vse samo v njeni glavi? Mogoče se je malo prenaglila, šla možu razlagat, da bosta pa onadva zdej samo še prjatla, ker se je v enga v službi zacopala, k sploh še nikoli ni govorila z njim.
In kako bi že samo s tem, ko bi začel pogovor, pokazal moč sprejeti “socialni linč”? Kako lahko sploh kdorkoli kakorkoli pokaže kaj takega? Kaj bi ji moral, na kolenih izpovedati večno ljubezen pred drugimi ljudmi, sej tega nihče ne počne, ne več, to je bilo v 19. stoletju, ko so tudi ženske še “omedlevale”, z dlanjo se je dotaknila čela in padla kot pokošena, da jo je lahko potem simpatija “spravljala k sebi” z dišečimi solmi, ki so jih moški nosili v žepu prav za te situacije. Nasploh so velike izpovedi ljubezni overrated, to je bolj v filmih, v resničnem življenju so odveč in lahko spravijo človeka v zadrego, si predstavljate, da ji on izpove svojo večno ljubezen, ona ga pa napizdi, ej, kaj ti je, jaz sem poročena ženska, v zemljo bi se ugreznil od sramu. Za to je velik boljša strategija flirtanje, ker lahko počasi eskaliraš in je vse malo dvoumno in maš še zmeri možnost častnega umika, če naletiš na rezistenco. Sej večina žensk to obvlada, zna zorkestrirat situacijo, da “nujno” rabi “pomoč” svoje simpatije za neki in zna opazovat in preračunavat a je ali ni čez celo verigo flirta od prvega srečanja z očmi prek komplimentov in medvrstičnih pripomb do posega v osebni prostor, v pogovoru se “nehote” dotakne tvoje podlakti z roko in gleda, a boš sprejel sproščeno ali se boš zdrznil, toleriranje fizičnega dotika je zelo dober indikator zainteresiranosti za oba spola.
Nesojena, 20.07.2023 ob 20:47
Nisi je, me pa zanima tvoja zgodba, kako si spoznal ženo?
Nimam neke ful romantične osebne zgodbe, zanima me fenomen mž odnosov z recimo temu akademskega vidika + neskončno rad imam ženske, zdijo se mi skrivnost, ki jo cel lajf odkrivaš, čudovita, magična bitja.
Anonimno 8409, 21.07.2023 ob 05:27
“Kolegica je čakala, če bo ta moški tvegal zanjo, pristopil do nje, začel pogovor z njo, pred ljudmi, pred ostalimi in s tem pokazal, da ima moč, da bi sprejel družbeno in socialno linčanje, ki bi sledilo.”
Kako se je pa sploh lahko zacopala v enga, s kerim ni sploh nikoli govorila? Po teoriji je potrebna fizična bližina + pozornost te osebe do nas, da se zacopamo, če se na distanco zacopaš, zna biti to limerenca, ne zacopanost, obsesivne misli, tko k so ene “zacopane” v filmske zvezde, kako ve, da ni vse samo v njeni glavi? Mogoče se je malo prenaglila, šla možu razlagat, da bosta pa onadva zdej samo še prjatla, ker se je v enga v službi zacopala, k sploh še nikoli ni govorila z njim.
In kako bi že samo s tem, ko bi začel pogovor, pokazal moč sprejeti “socialni linč”? Kako lahko sploh kdorkoli kakorkoli pokaže kaj takega? Kaj bi ji moral, na kolenih izpovedati večno ljubezen pred drugimi ljudmi, sej tega nihče ne počne, ne več, to je bilo v 19. stoletju, ko so tudi ženske še “omedlevale”, z dlanjo se je dotaknila čela in padla kot pokošena, da jo je lahko potem simpatija “spravljala k sebi” z dišečimi solmi, ki so jih moški nosili v žepu prav za te situacije. Nasploh so velike izpovedi ljubezni overrated, to je bolj v filmih, v resničnem življenju so odveč in lahko spravijo človeka v zadrego, si predstavljate, da ji on izpove svojo večno ljubezen, ona ga pa napizdi, ej, kaj ti je, jaz sem poročena ženska, v zemljo bi se ugreznil od sramu. Za to je velik boljša strategija flirtanje, ker lahko počasi eskaliraš in je vse malo dvoumno in maš še zmeri možnost častnega umika, če naletiš na rezistenco. Sej večina žensk to obvlada, zna zorkestrirat situacijo, da “nujno” rabi “pomoč” svoje simpatije za neki in zna opazovat in preračunavat a je ali ni čez celo verigo flirta od prvega srečanja z očmi prek komplimentov in medvrstičnih pripomb do posega v osebni prostor, v pogovoru se “nehote” dotakne tvoje podlakti z roko in gleda, a boš sprejel sproščeno ali se boš zdrznil, toleriranje fizičnega dotika je zelo dober indikator zainteresiranosti za oba spola.
Stik sta imela, brez skrbi. Začne se tako, da ti je nekdo lep, simpatičen, potem malo pogovori, potem pogledi .. Si mislim. A ne?
Prenaglila se ni. Jo poznam. Je cakala, premlevala, preden je povedala. Mozu bi itak mogla povedat kaj in kako – ce vanj ni vec zaljubljena. Mar bi mu lagala in se pretvarjala da je vse ok?
Socialni linč je v manjših krajih, kjer vsi vse vejo in se vsi med sabo poznajo. Da pa maš potem še osebo k dela kot javna oseba, in javna mislim, da je vse vsem na očeh?
A je kdo govoril o tem, da bi do nje prsel z zahtevo? Avtor je pisal, da oseba noce nic nardit, nic spremenit. Logicno je da ne bo, ce ne ves kaj in kako. Ne bos kar vrgel zakon proc, sel proc k ti je nekdo vsec. Zato se spoznas s clovekom.
Tocno tako je. Tu je ona naredila napako, da je šla sploh možu govoriti. V miru bi si vzela čas, ga spoznavala, ne iti v posteljo, samo pogovor. Ljudje se hitro pokažejo, kakšni so v resnici.. Na koncu je s par površini pogovori spoznala, da se je zaljubila v iluzijo, v neko idealno sliko, ki se je razblinila kot milni mehurček. To je to o čemer jaz govorim. Jaz sem isto doživela, me je vrglo iz tirnic, jaz poročena, on ločen. Ampak sem si dala čas, pa je hitro prišlo spoznanje ,da je šibkega značaja, to me vje pa tako zmotilo, ker bi jaz take probleme rešila takoj. Isto moj moz. Spoznala sem da imam pravi biser doma. Treba se je spoznavati, ne takoj zlesti v posteljo. Saj smo zrele odrasle osebe. Daj si čas, pa boš spoznal/a, da tisto kar te je pritegnilo, lahko sploh ni tisto, kar si tu želiš od človeka. No so pa tudi primeri, ko je poročena spoznala v službi sodelavca, se zaljubila in on tudi, oba sta se ločila v par mesecih in šla skupaj živeti . Očitno sta spoznala da sta prava za sebe. V primeru ki ga opisuje avtorica, pa temu ni tako. Tu avtorica ali avtor idealizira neko osebo, ampak daj si priliko , spoznaj to osebo, začni se pogovorjati.
Forum je zaprt za komentiranje.