Zakaj te mora določen človek v življenju tako prevzet
soft, 19.07.2023 ob 17:04
To si sami delate, trpite zaradi svojih obsesivnih misli, ne zaradi realnih težav, bolečine. Kdor želi biti srečen, si to preprosto ustvari. Nekateri pa uživajo ob pajcanju v žalosti, mukah, sanjarjenju, hrepenrnju.. tudi če bi bile okoliščine popolne, ne bi naredili tega koraka, ker si ga v resnici ne želijo. Želijo trpeti. Prava ljubezen premaga vse ovire. Tole ni nobena ljubezen.
Vsak človek želi ljubiti in biti nazaj ljubljen. Kdo pa si želi trpeti in si namenoma povzročati trpljenje? Ne pametuj, če nisi doživela.
Nesojena, 19.07.2023 ob 16:58
Jaz sem na drugi strani in samska. Nevem zakaj, tudi pri meni je bilo tako, a le huje postane, ko sem bila v vezi z drugim. Ko spoznaš tega neusojenega se ti življenje spremeni, noben dotik drugih ne bo več isti, nekaj v tebi bo vsakega, ki ga spoznaš zavrnilo. Izgleda se rabimo naučiti poslušati same sebe in videti, da nismo le oseba z razumom. Tega ne moreš razumeti, lahko le čutiš. In če se ti to zgodi, se sprijazni da sreče, brez te osebe ne bo. Tvoje telo bo zavračalo vse ostale na krut način. In tu nimaš drugega, kot da se sprijazniš in prepustiš toku življenja. Ko spoznaš to osebo, nikoli ne boš več isti, ker v sebi veš, da je “ta prava” čeprav nočeš priznati, se je tvoje življenje spremenilo v trenutku, ko je vstopila v tvoje življenje.
zdej pa ti to razloži nekomu, ki ne ve kaj je resnična ljubezen, ki tega ni doživel in hoče, da z razumom rešuješ zadeve srca, ne gre. Čeprav z moške perspektive je mal pretirano se pustit prepričat, da glih samo ta in nobena druga, ta je prima, ni pa edina taka.
Sej to drugač dost hitr popusti, ta zacopanost, samo ne smeš sam doma sedet v tišini, pol ratajo te misli zlo glasne, zamotit se moraš s čim in izzveni. Če pa ne, če se pa to vleče in ne pojenja, pol je pa mogoče res resnična ljubezen.
Anonimno 7549, 19.07.2023 ob 17:11
Brez skrbi, minilo bo. Kot kaže se nisi prebolela nesojenega. Ni se minilo dovolj časa. Vse rabi svoj čas. Je pa res, da tistega ta pravega, to začutiš, ne srečaš vsaki dan.
Kaj pa, če ima tudi on tebe rad?
A se to sploh da preboleti? Koliko časa je potrebno? 1 leto, 5let, 20 let, do smrti? Mene bolj zanima kako omiliti bolečino srca? Kako srečno živeti brez takšnega človeka? V čem najti smisel svojega življenja, če veš, da ga zate v ljubezni ni.
nesojeni, 19.07.2023 ob 18:19
Vsak človek želi ljubiti in biti nazaj ljubljen. Kdo pa si želi trpeti in si namenoma povzročati trpljenje? Ne pametuj, če nisi doživela.
Uporabi razum, izklopi čustva za par minut in razmisli: kaj lahko narediš? Kaj je realno, kaj plod domišljije? Kaj je možno, kaj ni? Kaj so plusi in minusi vsake izmed teh postavk? A se ti splača zapravljati svojo srečo za nekaj, kar je nekje “v zraku”, neoprijemljivo, nerealno in neizživeto? Ali bi raje imel nekaj pristnega, živega, pravega, realnega? Jaz sem sigurna, da naša moč uma prekaša moč naših čustev, če se le tako odločimo. Pustimo stat stvari, o katerih ne moremo odločati, ki se zgodijo in jih je treba sprejeti. Ampak to je pa tema, kjer se da marsikaj narediti. V eno ali drugo smer. Zakaj še nista skupaj? Si kaj naredil v tej smeri ali ne še in zakaj ne oz kaj je šlo narobe? Če si naredil vse kar je bilo v tvoji moči in ni bilo dovolj, potem morda ni bil pravi trenutek. Mogoče pride, mogoče ne. A na tej točki bi se jaz odločila za plan B. Živeti dalje najbolje kar znaš in zmoreš v teh okoliščinah, ljubezni do te osebe ti nihče ne brani in ne more vzeti torej izgubiš ne nič, lahko pa pridobiš veliko. Predvsem živiš tako, kot si zaslužiš, srečno in zadovoljno, polno. S tako energijo pa marsikaj dobrega pritegneš. Ne nujno to osebo, a morda nekaj boljšega. Životarjenje je stvar odločitve, trpljenje zaradi takih stvari tudi. Do določene meje ok, spada zraven, a od ene točke dalje, je treba narediti premik v življenju in opustiti, sprejeti česar ne moreš spremeniti in spremeniti tvoj odnos do tega. To pa je v tvoji moči. Srečno in vse dobro.
soft, 19.07.2023 ob 18:29
Uporabi razum, izklopi čustva za par minut in razmisli: kaj lahko narediš? Kaj je realno, kaj plod domišljije? Kaj je možno, kaj ni? Kaj so plusi in minusi vsake izmed teh postavk? A se ti splača zapravljati svojo srečo za nekaj, kar je nekje “v zraku”, neoprijemljivo, nerealno in neizživeto? Ali bi raje imel nekaj pristnega, živega, pravega, realnega? Jaz sem sigurna, da naša moč uma prekaša moč naših čustev, če se le tako odločimo. Pustimo stat stvari, o katerih ne moremo odločati, ki se zgodijo in jih je treba sprejeti. Ampak to je pa tema, kjer se da marsikaj narediti. V eno ali drugo smer. Zakaj še nista skupaj? Si kaj naredil v tej smeri ali ne še in zakaj ne oz kaj je šlo narobe? Če si naredil vse kar je bilo v tvoji moči in ni bilo dovolj, potem morda ni bil pravi trenutek. Mogoče pride, mogoče ne. A na tej točki bi se jaz odločila za plan B. Živeti dalje najbolje kar znaš in zmoreš v teh okoliščinah, ljubezni do te osebe ti nihče ne brani in ne more vzeti torej izgubiš ne nič, lahko pa pridobiš veliko. Predvsem živiš tako, kot si zaslužiš, srečno in zadovoljno, polno. S tako energijo pa marsikaj dobrega pritegneš. Ne nujno to osebo, a morda nekaj boljšega. Životarjenje je stvar odločitve, trpljenje zaradi takih stvari tudi. Do določene meje ok, spada zraven, a od ene točke dalje, je treba narediti premik v življenju in opustiti, sprejeti česar ne moreš spremeniti in spremeniti tvoj odnos do tega. To pa je v tvoji moči. Srečno in vse dobro.
“Uporabi razum, izklopi čustva za par minut in razmisli”
Kako, če je pa srce, ne morš ga kr prijet pa izštekat, ljubezen je ljubezen, razum je pa razum, ne zdej tega dvojga mešat K bo gnil kompromis. Ker tudi če je obsojeno na propad, je par let resnične ljubezni vredno več k cel lajf monotonije.
nesojeni, 19.07.2023 ob 18:27
A se to sploh da preboleti? Koliko časa je potrebno? 1 leto, 5let, 20 let, do smrti? Mene bolj zanima kako omiliti bolečino srca? Kako srečno živeti brez takšnega človeka? V čem najti smisel svojega življenja, če veš, da ga zate v ljubezni ni.
v življenju vsak pride ali pa je že bil vsaj enkrat v takšnem stanju kot si ti sedaj in tudi jaz sem bila.In bolj kot sem razmišljala o njem in se oddalila od njega,huje mi je bilo.Bila sem dobesedno že “jezna nanj” Tako,da sem se podzavestno odločila,da ga moram videt. In mislim,da sem ga zaradi tega ,ker sva se občasno videla in sem si podzavestno govorila,da on ni zame ta pravi, lažje prebolela.
Anonimno 8409, 19.07.2023 ob 18:40
“Uporabi razum, izklopi čustva za par minut in razmisli”
Kako, če je pa srce, ne morš ga kr prijet pa izštekat, ljubezen je ljubezen, razum je pa razum, ne zdej tega dvojga mešat K bo gnil kompromis. Ker tudi če je obsojeno na propad, je par let resnične ljubezni vredno več k cel lajf monotonije.
Marsikaj se da, če se hoče se pa da vse. Tudi to je ljubezen, do sebe.
“Ker tudi če je obsojeno na propad, je par let resnične ljubezni vredno več k cel lajf monotonije.”
To se pa strinjam. Preberi moj prejšnji komentar. Sem razložila kako in kaj.
Ker si ti dostopen za drugega.
Sicer za mnoge znanstvena fantastika za nas nekatere reala- ko si v vezi te ne zanimajo drugi, ker si za druge nedostopen saj si s svojim. Bistvo veze je da si s tem s katerim si ne da mislis na druge in sw z drugimi fukaris naokoli.Ce si samski pa te peca zaseden si ravno tako zaprt za njih, ker so zasedeni.
mina399, 19.07.2023 ob 18:52
za soft
Mislim,oziroma sem prepričana,da še nikoli nisi zares ljubila nekoga.Sliši se zelo enostavno,ampak ko to doživiš,vidiš da temu ni tako.
O pa še kako sem in še vedno z vsem srcem ljubim. Tega mi ne more nihče preprečiti, niti sama sebi. A ni lepo, da zmoreš kaj tako lepega občutiti? Zakaj bi se človek otepal tega? Ni pa treba zaradi tega umirati na obroke. Če se dva ne moreta zmeniti, ja Bog pomagaj, nihče vama ni kriv za to. Še najmanj jaz.
Avtor, zgrabi jo in si jo naloži na rame, pelji v votlino ali pusti za vedno in nehaj jamrat. Si kot en otroček, ki joče ker ne dobi lizike. Dej, vrži se še po tleh in cepetaj… Ccc
nesojeni, 19.07.2023 ob 18:51
Čustveni invalidi samo pametujejo. Takšni ljudje izbirajo partnerja z razumom in ne s srcem in se jim sanja ne kaj je prava ljubezen. Takšen človek bi ti svetoval, da če si zlomiš nogo in kričiš od bolečine, da izklopi čustva in uporabi razum in se smej, zato ker se še noga drži tvojega telesa.
@avtor Aha, torej ženo si ti izbral na podlagi česa? Ljubezni očitno ne, če jo gojiš do druge. Pa tako pameten… Ccc part II
mina399, 19.07.2023 ob 18:46
v življenju vsak pride ali pa je že bil vsaj enkrat v takšnem stanju kot si ti sedaj in tudi jaz sem bila.In bolj kot sem razmišljala o njem in se oddalila od njega,huje mi je bilo.Bila sem dobesedno že “jezna nanj” Tako,da sem se podzavestno odločila,da ga moram videt. In mislim,da sem ga zaradi tega ,ker sva se občasno videla in sem si podzavestno govorila,da on ni zame ta pravi, lažje prebolela.
Razum je mogoče prepričat in poiskat tisoč razlogov zakaj določena oseba ni prava zate. Sposoben si najti tisoč napak in slabosti na določeni osebi. Lahko celo sam sebe prepričaš, da določenega človeka nočeš v svojem življenju, ker bi bil z njim samo en velik kaos. Lahko se jeziš nase, nanj/na njo, ampak v srcu to nič ne spremeni. Srce tiktaka samo za izbrano osebo, to je velik nepojmljiv shit.
soft, 19.07.2023 ob 18:58
@avtor Aha, torej ženo si ti izbral na podlagi česa? Ljubezni očitno ne, če jo gojiš do druge. Pa tako pameten… Ccc part II
Mislim, da je avtor zenska ne moski
nesojeni, 19.07.2023 ob 18:58
Razum je mogoče prepričat in poiskat tisoč razlogov zakaj določena oseba ni prava zate. Sposoben si najti tisoč napak in slabosti na določeni osebi. Lahko celo sam sebe prepričaš, da določenega človeka nočeš v svojem življenju, ker bi bil z njim samo en velik kaos. Lahko se jeziš nase, nanj/na njo, ampak v srcu to nič ne spremeni. Srce tiktaka samo za izbrano osebo, to je velik nepojmljiv shit.
Ker doživljaš pravo ljubezen in to rabiš sprejeti tako kot je, čeprav je ta s katero si bolj primerna. Doživi kaos, srečo in ljubezen in se nehaj prepričevati. Svoje narave ne moreš spremeniti.
koliko pa je parov, ki so z enim partnerjem bili srečni do konca njihovega življenja.. se raj vpraš, avtor… So bile ženske srečne z moškimi v preteklosti, ko se je ulegel na njo, ne zraven nje in jo je kresnil na polno… Vsi naši predniki so se šli to romantično ljubezen, njihove žene pa noro zaljubljene v te možakarje, še posebej na vsakih 9 mesecev.. Par je srečen samo toliko časa dokler ima strasten spolni odnos…, pol pride umiranje… partnerstva…, preide v strpno sobivanje in že to je uspeh…, da zdržita en z drugim do konca življenja… srečna, itak.. v sanjah..
no, kapo dol izjemam, seveda…
soft, 19.07.2023 ob 18:56
O pa še kako sem in še vedno z vsem srcem ljubim. Tega mi ne more nihče preprečiti, niti sama sebi. A ni lepo, da zmoreš kaj tako lepega občutiti? Zakaj bi se človek otepal tega? Ni pa treba zaradi tega umirati na obroke. Če se dva ne moreta zmeniti, ja Bog pomagaj, nihče vama ni kriv za to. Še najmanj jaz.
Avtor, zgrabi jo in si jo naloži na rame, pelji v votlino ali pusti za vedno in nehaj jamrat. Si kot en otroček, ki joče ker ne dobi lizike. Dej, vrži se še po tleh in cepetaj… Ccc
Ljubiš svojega partnerja s katerim sta skupaj?
Forum je zaprt za komentiranje.