Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj tako pljuvanje po tekačih?

Zakaj tako pljuvanje po tekačih?

Berem na starševskem teku in polno tem in pljuvanja po tekačih, maratonu.
Pa sprašujem raje tule.
Kakšni so to ljudje, da jih tekači tako blazno motijo? Komentarji pogosto niso samo zaradi zaprtih cest, ampak se pogosto zgražajo nad tekači nasploh.
Jaz nisem tekačica, ampak občudujem vse te tekače, ki zmorejo toliko več kot jaz. V njih vidim disciplinirane, vztrajne ljudi, ki skrbijo za svoje telo in zdravje. Pa naj gre za srednje ali dolgoprogaše.
Zato si predstavljam, da po njih pljuvajo neki leni zakompleksanci?

Ne bi vedela za druge. Jst sem bila med navijači in se mi dopade njihov trud.

Ljudje so nezadovoljni in se včasih pritožujejo nad stvarmi, ki sploh nimajo veze z njihovim nezadovoljstvom.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz bi rekla, da so nezadovoljni s svojo (ne)kondicijo in s svojo postavo.
Samo tudi jaz nisem kaj preveč zadovoljna s svojo kondicijo in postavo. Prve je premalo, druge pa preveč. Samo zato še toliko bolj občudujem tiste, ki so bolj vztrajni, zagnani, disiplinirani kot jaz. V bistvu so mi za zgled.

Hec po mojem je v tem, ker si ljudje mislijo, da je za preteči maraton potrebno neko povsem nečloveško
matranje, celoletni vojaški režim, neverjetni treningi, fanatična zagretost……pa niso toliko, da bi se
pozanimali in pogledali od blizu.
Jaz nekaj maratoncev poznam….nobeni ekstremi, nobeni fanatiki…..samo malo (khem…veliko) več
reda in samokontrole imajo od mene….nobeni super-ljudje, samo motivirani posamezniki.
Vsak ( povprečno zdrav) človek lahko že po letu treninga preteče maraton, tudi če prej nikoli ni tekel.

Ljudje so nezadovoljni in se včasih pritožujejo nad stvarmi, ki sploh nimajo veze z njihovim nezadovoljstvom.[/quote]
Ni človeka, ki ne bi kdaj po nečem pljuval ali izražal nezadovoljstva.
Zanimivo postane, ko potem kdo išče razloge, da lahko pljuva po tistih, zaradi katerih se je sam počutil popljuvanega. 🙂

Je razlika ali pretečeš 10 ali 42 km. Za slednje ne more uleteti vsak, ki si je vzel nekaj mesecev za treninge.

Osebno poznam modela, ki je po resnem programu treniral eno leto, prijavil se je na 42, rekoč, da če ne
bo šlo, da bo pretekel samo en krog, na koncu je pretekel oba….res počasi, ampak ni bil zadnji….
(pri tem da treningi, kakor jih je on opisoval, niso bili nečloveški, poudarek je bil na rednosti, ne na dolžini)

Ljudje so nezadovoljni in se včasih pritožujejo nad stvarmi, ki sploh nimajo veze z njihovim nezadovoljstvom.[/quote]
Ni človeka, ki ne bi kdaj po nečem pljuval ali izražal nezadovoljstva.
Zanimivo postane, ko potem kdo išče razloge, da lahko pljuva po tistih, zaradi katerih se je sam počutil popljuvanega. :)[/quote]
Mogoče pa kaki maratonci tud pljuvajo in če stojiš preblizu steze na nepravem mestu… :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No, bivša tekačiča potrtjujem, da se da z rednim delom in motivacijo preteči maraton. Brez nekih nečloveških trudov, seveda če se zadovoljiš s tem, da prideš do cilja (in ne, če želiš biti 1).

Kdor ni nikoli tekel v svojem življenju, težko razume, koliko ti da tale šport, ki je izjemno sproščujoč, hkrati pa je bil zame celo nekakšna oblika meditacije. Toliko dobrih idej kot sem jih sproducirala med tekom, nisem v celem đivljenju sestankov in brainstormingov.

Je pa res, da sem “običajno” tekla med 10 in 15 km po neravnih površinah, to približno 3-4x tedensko. Nisem bila nek hud fen maratonov in ko sem enkrat videla, da se to “da”, mi je bila dovolj običajna rekreacija brez vsega pompa.

Ne vem točno zakaj, ampak, če sklepam po tem čveku in da so tam podobni ljudje, potem so glavni kritiki tisti, ki ne zmorejo prelaufat niti 100m.

Sem pa tudi sam proti maratonu in na splošno teku na dolge proge, ampak to so moje osebne preference. Problem je, da med kurjenjem maščobe, istočasno izgubivaš tudi na mišični masi. Prelaufat vsak dan 10km in potem delat še vaje za moč, to pač ne gre skupaj. Zato pa jst to izvajam samo enkrat do dvakrat na teden, pa še takrat večinoma HIIT. Pač bolj mi sedejo eksplozivni treningi, kot pa počasen, brezvezen cardio. Me pa ne moti tak folk, vseeno bolje to, kot pa sedet pred televizorjem in se nažirat s čipsom.

Meni so čisto ok. Imam tudi dva dokaj uspešna med sodelavci, lahko samo rečem kapo dol.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close