Zakaj take razlike med državami bivše YU?
Nekaj sem potovala po bivši Yugi pa kar verjeti ne morem,da smo bili v eni državi.
Neverjetno kako zaostale države so to.
Kaj so bile v času YU tudi tako ogromne razlike med posameznimi republikami?
Ok, Bih, Srbijo sta nastradali na polno v vojni in sta še sedaj sesuti. Ampak recimo Makedonija, Črna Gora pa nista imeli vojne pa tudi čisti podn? ž
Kosovo pa itak adijo pamet.
Kako je bilo to v času YU? Kaj manjše razlike?
Hja, mi smo od germanov dobili marsikaj ok. Od katastra, obveznega šolstva, do železnic. Pa recimo sposobni Slovenci so bili dobrodošli na Dunaju. Recimo Anton Janša. Puh je itak svoje znanje izpilil v Avstriji.
Hja, pa, če ne bi bili skupaj z Avstrijci, ne bi imeli šans, da se obranimo Turkov.
Aja, Bavarci so nas pa branili pred Avari.
Tako, da težko reči, da so nas ravno zatirali.
Verjetno slovenskega jezika ne bi bilo več, če ne bi bili skupaj z njimi. Ali pa bi mogoče, podobno kot Bosanci, ohranili jezik, ampak imeli bi pa tako kot Bosanci turško vero, kulturo.
prebivalci republik bivše juge, Slovenijo niso imeli za del Juge. Za njih je bila to druga država.. En model, ki je še v jugi delal za Jugoton, hrvaški muzikant iz Zagreba je rekel tako…, kako je bilo težko in nepravično gledati in doživljati, da so bili Slovenci vsepovsod priviligirani….., posebej na mejah.
Je pa tako, Slovenija je zadolžena 40 miljard €, pa malo pomisli zakaj proti drugim toliko bolje živimo.. Recimo Makedonija ni mogla kreditov dobivat, ker jo je vsa leta blokirala Grčija zaradi imena Makedonija. V Bih itak vleče vsak po svoje in je stalno v neki vojni, ne reče se zastonj in mirna bosna.., tako kot Srbija. Zanimiva je Hrvaška, pri njih mi nikoli ni bilo jsano, kako živijo ko je vse dražje pri njih kot pri nas, povprečno imajo pa v povprečju 400€ nižjo plačo… Mogoče šparajo na hrani, se mi zdi, da nisem videl dosti debelih hrvatov…
Astta, 19.01.2022 ob 06:43
Slovenci smo pametni in delavni, južnjaki manj pametni, bolj agresivni, delo jih ne zanima…..so tudi izjeme, ampak tako to je. Zato cefurja spoznaš že na dalec- razlika je očitna.
Zanimivo, da isto mislijo Nemci o Bavarcih, Bavarci o Avstrijcih, Avstrijci o Slovencih in tako naprej ….
Forum je zaprt za komentiranje.