Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so Slovenci tako dojemljivi za teorije zarote

Zakaj so Slovenci tako dojemljivi za teorije zarote

Bom poskusil odgovoriti. Skozi življenske izkušnje sem opazil da so ljudje preprosta bitja. Predvsem slabo izobražena populacija. V nekaj morajo verjeti, da živijo to zafrknjeno življenje. In v času komunizma je predvsem temu razredu populacije, politični sistem odvzel krščansko vero.

Po 45 letih se druga generacija ni več vrnila na običaje svojih staršev, ker so jih enostavno pozabili. Partija, delavske brigade, štafeta mladosti, itn., vsega tega je bilo v trenutku konec. In ker so ljudje navajeni verjeti v izmišljotine, so pač pobrali prvo neumnost s ceste. In potem imamo anticepilce, ljudi ki verjamejo v ravno zemljo, vesoljce, itd.

Pa še nekaj je pri Slovencih. Vse mogoče vlade, sistemi in države so nas na tak ali drugačen način nategnile. Zakaj bi torej potem en preprosti človek, ki dela za minimalca verjel multimiljardeskim farmacevtskim korporacijam.

Zmerjanjem s slabo izobraženo populacijo je propaganda, kot jo uporabljajo branjevke v tretjerazrednih reklamah. Nihče ne pada na to, razen slabo izobraženih desničarjev.

Odgovor na objavo uporabnika
wd40a, 10.09.2021 ob 20:26

Zmerjanjem s slabo izobraženo populacijo je propaganda, kot jo uporabljajo branjevke v tretjerazrednih reklamah. Nihče ne pada na to, razen slabo izobraženih desničarjev.

Jah, če maš narejeno fakulteto potem veš kaj so to strokovni viri, ki so navedeni pod vsakim akademskim člankom. In to anticepilcem pač ni jasno kaj so to strokovni virti. Če maš pa pač samo srednjo šolo pa pač ne veš kaj je to. In samo srednja šola, ki jo ima danes pa res že vsak ali pa vsaj poklicna pa je slaba izobrazba.

Nisem komunist, ne verjamem v boga, sem anticepilec, tvoja fakulteta in izobrazba je pa ravno tako zastarela, kot knjige, ki jih hranijo v Vatikanu.

sploh niso. kriva je politka. desna in leva. velik jih kontrira kr so prot določeni struj. pol maš pa še take kt je trenutni med over ki pa tut krize izkoriščajo za lastn profit. to pa tk že veš. he he

Kriv je komunizem, 10.09.2021 ob 20:36

Jah, če maš narejeno fakulteto potem veš kaj so to strokovni viri, ki so navedeni pod vsakim akademskim člankom. In to anticepilcem pač ni jasno kaj so to strokovni virti. Če maš pa pač samo srednjo šolo pa pač ne veš kaj je to. In samo srednja šola, ki jo ima danes pa res že vsak ali pa vsaj poklicna pa je slaba izobrazba.

Ma kuurac pa strokovni viri… They own everything. Spomnim se tistega nobelovca francoza nekega rna strokovnjaka… Ko je rekel da virus ni naraven. Je rekel “jaz mam nobelovo nagrado, uspel sem, dosegel kar sem dosegel… Jaz sem lahko neodvisen…

Pa je omenjal neke raziskave ki so potrjevale da je virus iz laba… So mu rekli da so povlekli nazaj… Ne vem kaj je rekel…

Vglavnem ce nebi povlekel nazaj… Bi lahko tist znanstvenik samo se kje v mcdonaldsu pleskavico obracal….

Zanimivo je, kako lahko izjemen šolski sistem kot je v Sloveniji producira telebane tipa Robi in Darwin. Medtem, ko skandinavski šolski sistem, kjer ni domačih nalog in pomnenja (naj bi bil “easy” in zato danski, švedski, norveški otroci znajo bistveno manj), producira populacijo, ki je 90% precepljena.

Zakaj državo vodijo pravnomočno obsojeni, ki se jih povezuje še z zajetnim kupom nikoli oziroma le delno razrešenih primerov?

Sistem vročanja (odločb, sodnih pozivov,…) deluje za nekatere, medtem ko, je v zadevi onkraj Vršiča popolnoma zatajil…

Vidnejši predstavniki “izobraženih” so postali intelektualni prostituti brez hrbtenice, delujoči po principu, kdor ni z nami, je proti nam. Močno se trudijo diskreditirati neodvisno misleče stanovske kolege. V te namene izkoriščajo med drugim tudi medijski prostor, ko se ujamejo v lastno laž, pa jok in stok kako so bili narobe razumljeni.

Ljudje zasvojeni z drogo, ki ji pravimo oblast, že kažejo znake odvisnosti…

Iz cisto preprostega razloga. Ker nam drzavljanom RS drzavna (udbo) mafija kroji zivljenja. Samo da se vecina ljudi tega sploh ne zaveda. Nic na svetu se ne zgodi nakljucno.

Ehhh. Kaj pa izrael? Vi ste…. Res.

Dej casu cas… Bomo videli kdo je imel prav..

Tupite pravice pravice..  A ni to moja pravica? Na lastno izbiro? Pod to prisilo in prisiljevanjem se pa sploh ne grem cepit. Zdej sem se 3x bolj skepticen.

Za “činka”

Zato, ker ima večina te teorije zarote v sebi, ker so sami  ljudje, ki jim ni za zaupati… Meni na kraj pameti ne pride, da bi razmišljala, da mi nekdo želi slabo s cepivom, trdno verjamem, res pa je da so me naučile tudi izkušnje, da zaupam stroki, v tem primeru zdravstu, na splošno pa stroki. Pa to ne pomeni, da gledam kot konj, se ozrem na levo ali desno, ampak na koncu vedno vidim, da je pot naravnost najbolj ustrezna, optimalna. Do sedaj se v življenju še nisem zelo zmotila.

tzui, 10.09.2021 ob 21:03

Zato, ker ima večina te teorije zarote v sebi, ker so sami  ljudje, ki jim ni za zaupati… Meni na kraj pameti ne pride, da bi razmišljala, da mi nekdo želi slabo s cepivom, trdno verjamem, res pa je da so me naučile tudi izkušnje, da zaupam stroki, v tem primeru zdravstu, na splošno pa stroki. Pa to ne pomeni, da gledam kot konj, se ozrem na levo ali desno, ampak na koncu vedno vidim, da je pot naravnost najbolj ustrezna, optimalna. Do sedaj se v življenju še nisem zelo zmotila.

O bed. O beeeed. O beeeeeeed.

Udri glavom od zid. I gledaj da dobro prsne lobanja.

Vse to sem ze enkrat pisal tu.

Pa a ti ves kaj je medicina? Da ni bolezni.

Od moje bivse sosolke sestra je dobila nekaj na gleznju… Raka tumor ne vem. In je sla tu v bolnico niti ne vem kam… In so ji rekli da je treba ce hoce prezivet nogo odrezat. Dobro da ni poslusala koljacev in so zbrali denar, jo poslali v turcijo kjer so ji resili nogo.

Pa jebote. Vi ste reees. Pa vi pojma nemate. Pa stari ja napola pismen bez skole vas peljem scat kadar hocem. Kadar hocem.

A ti ves da je eden od vodilnih vzrokov smrti v ameriki naroben zdravniski tretma… Narobno postavljena diagnoza… Ja. Da ti napacno terapijo, operira te za kar sploh ni potrebno.

Sej je ludi enkrat postal video o rokafelerju in zdravstvu.

A ves kaj je satansko trojstvo?

Sprzi-sevanje

Zakolji-operacije

Otruj- sinteticna zdravila

Pa glej jebote sploh ni povdarka na preventivi. Na čistoči. Da je treba spostovat zakone zdravja. Junk food na vsakem vogalu. Glej kaj se jé.

Pa u koje ste vi skole isli? Sta ste vi to ucili. Pa vi nista neznate jebote. Ko telad.

A ves… To je ko si tolk zabit ko nimas lastnega mozga da te vodi ampak te morajo drugi… In potem ne verjames in ne dopuscas moznosti niti si ne mislis da sistem lahko zataji. In to tolk, v taki meri, da dela proti tebi.

Neko, 10.09.2021 ob 20:48

Ma kuurac pa strokovni viri… They own everything. Spomnim se tistega nobelovca francoza nekega rna strokovnjaka… Ko je rekel da virus ni naraven. Je rekel “jaz mam nobelovo nagrado, uspel sem, dosegel kar sem dosegel… Jaz sem lahko neodvisen…

Pa je omenjal neke raziskave ki so potrjevale da je virus iz laba… So mu rekli da so povlekli nazaj… Ne vem kaj je rekel…

Vglavnem ce nebi povlekel nazaj… Bi lahko tist znanstvenik samo se kje v mcdonaldsu pleskavico obracal….

… ali pa bi se mu zgodila takšna ali drugačna nesreča.

Vseh teoretikov zarote ne bi metala v en koš. Če nekdo ne zaupa cepivu, ki je še v fazi testiranja, še ni nujno, da verjame v ravno Zemljo. Poznam nekaj ljudi z naravoslovno izobrazbo, ki dvomijo v ustreznost cepiva, a se ne izpostavljajo, kar razumem. Poznam tudi že upokojeno farmacevtko, ki je delala na področju raziskav,  z veliko znanstvi v tujini, ki se je vrgla v spremljanje situacije. Tudi njen odnos je odklonilen.

Načeli ste zelo zanimivo temo, ki jo lahko razširimo. Vsi, ki poznamo zgodovino se sprašujemo, kako so bili naši predniki nekoč (2000 let nazaj npr.) kot del Rimskega imperija (Vendelicija, Helvetia, Norik, Panonik,…) enkrat za Rim, potem proti Rimu, za krščansko vero/proti krščanski veri (v času Valtunca), proti Obrskemu dvovladju za Franke, nato proti Frankom (Ludvik Posavski), …, za Rim (papisti), proti Rimu (Luteranci),…., za fevdalizem/proti fevdalizmu – za kapitalizem, proti kapitalizmu  – za komunizem,…., za železnice/proti železnicam, …., da o janzenizmu, ki je po mojem mnenju ključen za belogardizem in kasneje domobranstvo sploh ne pišem. Za Hitlerja/Mussolinija/Tita itd. pa potem spet proti….

Pa kasneje spet – za Stalina/proti Stalinu, za “tovarne delavcem”, v 80-ih proti “tovarne delavcem”, torej tajkunizacija, danes recimo za Janšo/proti Janši, za Erjavca/proti Erjavcu, za Trumpa/proti Trumpu…., za Jankovića/ proti Jankoviću, za migrante/proti migrantom….

Enostavno imamo v genih to tekanje iz ene skrajnosti v drugo …..

Še kakšen komentar na tale moj komentar?

Vesel oče

P.S. Še to: Delavsko gibanje je več kot stoletje slonelo na boju za delavske pravice. Te so bile tudi geslo komunistov. Zanimivo, da delavci niso po padcu komunizma prav nič protestirali v njegovo obrambo….

Ja, najlažje je zmerjanje s teorijo zarote, medtem ko je večina samo skeptikov v neželene stranske učinke. Ti stranski učinki so pa zabeleženi po vsem svetu in ne rabiš glih velik možganskih celic, da jih najdeš tudi v mainstream medijih. Keri bedaki ej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close