Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj so Biblija in ostale svete knjige laž, manipulacija ter zavajanje?

Zakaj so Biblija in ostale svete knjige laž, manipulacija ter zavajanje?

Odgovor na objavo uporabnika
Verolomci, 20.12.2021 ob 12:38

Eeee moji vi slepi gluhi nemi seljačiči…

Slabo vi to nadgledate.

Kad malo bolje pogledaš. A ni tole test? Test za čim češ se povest. Za čim boš letal. Se vam ne zdi da moraš opustit vse? Da je to poanta.? Se vam ne zdi da je treba neki cisto tretjega pocet? Kaj? Kad malo bolje pogledas… Direkt to.

A ni tole en novodobni “faraonizem”? Ko nekad. Samo z malo sofisticiranimi metodami. Malo v rokavičkah.  Malo ste kleknuli faraonu.

Piše vse. U name it. Tudi kako se Bog obrača ljudem in poslancem.

Se vam ne zdi ne logično da bi si “kar nek” “človek” vse tisoč al pa dva tisoč let nazaj zmislil danes pa znanost to potrjuje?

Če je pred tisoč leti bilo res je lahko tudi danes.

Se strinjaš?

Pred tisoč leti je imel človek boso nogo.

Pred dva tisoč leti je imel boso nogo.

In glej: Tudi danes ima boso nogo.

darwindarko, 20.12.2021 ob 12:52

Če je pred tisoč leti bilo res je lahko tudi danes.

Se strinjaš?

Pred tisoč leti je imel človek boso nogo.

Pred dva tisoč leti je imel boso nogo.

In glej: Tudi danes ima boso nogo.

Kakšno boso nogo?  Že Egipčani so bili obuti, pa so obstajali tisočletja pred zgodbo o Kristusu.

omg, 20.12.2021 ob 13:02

Kakšno boso nogo?  Že Egipčani so bili obuti, pa so obstajali tisočletja pred zgodbo o Kristusu.

Nimaš bose noge?

Darček darček…

Ja mislio da si pametniji…

A jebi ga… Čovjek pogreši.

Izvini što sam te smatro za nešto što nisi.

Kaj praviš na to da je železo spuščeno na zemljo? In zelezo res ni z zemlje. Nek komet al zvezda je pred nevem kolk leti zadela zemljo. Tako pravi znanost.

Darček darček…

Ima hadis…

Nevem tocno kako gre. Pisal sem ze to… Hadisa sicer ne. To kar znanost pravi.

Zemlja ce prozdrjeti sve od sina Ademovog osim malog djela repnjače. Pac da bo zemlja vse pozrla razgradila univla kakolrkoli… Razen malega dela trtice… Pise nevem tocno kako da tam je vse nase. In iz tega nas bo Bog ponovno stvaral.

To sem pisal. Da so kitajski znanstveniki hoteli to uničit. Trtico. Al ta del. In ni slo. Pa so izpostavljal radijaciji. Ognju. Fizicno so hoteli unicit… Kemijsko. Eeeee eeeeeee. Kaki… Ni slo.

Kao tam je vse nase.

Jaz poznam eno. Imela je klopa. Pac slabo se je pocutila in niso vedeli kaj ji je. Mislili so da se pretvarja. No… In so jo poslali na ta nek poseg… Ne vem kako se rece… Ko ti tam v trtico gledajo…. Neko vodico tam… Al kaj delajo. Tam se kao vse vidi. No… In potem so preko tega ustanovili kaj ji je. Kaj je z njo.

Eee moj darci…

Ja vem… Hard to belive.

Mi vam istinu saljemo ali vecini vam je istina odvratna.

Eni svetujejo da ce hoces imet manj gub das glavo na tla. Kao da se ti kri pretaka v glavo. Povecas pretok.

Sta treba da radis u molitvi?

Isto obredno pranje. Pisal sem to ze. Ti si med pranjem rok nizas pritisk.

Ali pa post. Bolj zdrav si. Vec energije imas. Ker se telo “poganja” na mascobo. Ti pameten pa menda ves da je masvoba boljse gorivo od ostale hrane. Do tega da ti zelodec in ostali prebavni sistem pociva.

Do tega da se opomnis kako je bit lacen in zejen. Malo te spusti na realna tla.

Kva bos reku darč???

To so take stvari… Nimas kaj rect.

Pusti nadnaravno.

A ni ostalo kar pise kako bi bilo treba najbolj prav? Pa pusti nagrado kazen… A noces delat tako kot treba? Kot je prav? Ne glede al mas kaj od tega?

Sicer ti ne morem napisat tega… To moras videt… Pa tudi ne bos skontal… Glej dva cloveka mas… Pride se en… Zivo. Malo se pokavsata… Ce se lahko tako izrazim… Pride ven bitje. Zivo. Z umom. Cutili… Pa ne mi rect da sta ona dva to naredila…?

Slabo nadgledas.

Tvoje zapise res rada in večkrat preberem, a mogoče ne razumem ker ni bolj po domače napisano ? sem pa doma v zgodovini, arheologiji, ezoteriki, tako da verjemi, sem mnogo tega prebrala in pogledala in da imam znanja takšna in drugačna in sem še vedno odprtega uma in duha za nova znanja. Jaz verjamem, da ima vsak od nas drugačne poglede na vse in izkušnje, zato nikoli ne želim posploševati. Rada diskutiram o temah, ki so mi blizu, tudi o veri, religiji. Rada imam Božič, čeprav vem, da v Bibliji ni napisanega nič jasnega o rojstvu Jezusa in da se je rodil točno na 25. decembra. Vseeno mi ta dan veliko pomeni, daje mi neko upanje in vero v boljšo prihodnost. Mislim, da s tem ni nič narobe ??️?

Verolomci, 20.12.2021 ob 13:10

Darček darček…

Ja mislio da si pametniji…

A jebi ga… Čovjek pogreši.

Izvini što sam te smatro za nešto što nisi.

Kaj praviš na to da je železo spuščeno na zemljo? In zelezo res ni z zemlje. Nek komet al zvezda je pred nevem kolk leti zadela zemljo. Tako pravi znanost.

Darček darček…

Ima hadis…

Nevem tocno kako gre. Pisal sem ze to… Hadisa sicer ne. To kar znanost pravi.

Zemlja ce prozdrjeti sve od sina Ademovog osim malog djela repnjače. Pac da bo zemlja vse pozrla razgradila univla kakolrkoli… Razen malega dela trtice… Pise nevem tocno kako da tam je vse nase. In iz tega nas bo Bog ponovno stvaral.

To sem pisal. Da so kitajski znanstveniki hoteli to uničit. Trtico. Al ta del. In ni slo. Pa so izpostavljal radijaciji. Ognju. Fizicno so hoteli unicit… Kemijsko. Eeeee eeeeeee. Kaki… Ni slo.

Kao tam je vse nase.

Jaz poznam eno. Imela je klopa. Pac slabo se je pocutila in niso vedeli kaj ji je. Mislili so da se pretvarja. No… In so jo poslali na ta nek poseg… Ne vem kako se rece… Ko ti tam v trtico gledajo…. Neko vodico tam… Al kaj delajo. Tam se kao vse vidi. No… In potem so preko tega ustanovili kaj ji je. Kaj je z njo.

Eee moj darci…

Ja vem… Hard to belive.

Mi vam istinu saljemo ali vecini vam je istina odvratna.

Eni svetujejo da ce hoces imet manj gub das glavo na tla. Kao da se ti kri pretaka v glavo. Povecas pretok.

Sta treba da radis u molitvi?

Isto obredno pranje. Pisal sem to ze. Ti si med pranjem rok nizas pritisk.

Ali pa post. Bolj zdrav si. Vec energije imas. Ker se telo “poganja” na mascobo. Ti pameten pa menda ves da je masvoba boljse gorivo od ostale hrane. Do tega da ti zelodec in ostali prebavni sistem pociva.

Do tega da se opomnis kako je bit lacen in zejen. Malo te spusti na realna tla.

Kva bos reku darč???

To so take stvari… Nimas kaj rect.

Pusti nadnaravno.

A ni ostalo kar pise kako bi bilo treba najbolj prav? Pa pusti nagrado kazen… A noces delat tako kot treba? Kot je prav? Ne glede al mas kaj od tega?

Sicer ti ne morem napisat tega… To moras videt… Pa tudi ne bos skontal… Glej dva cloveka mas… Pride se en… Zivo. Malo se pokavsata… Ce se lahko tako izrazim… Pride ven bitje. Zivo. Z umom. Cutili… Pa ne mi rect da sta ona dva to naredila…?

Slabo nadgledas.

Ti sebe blamiraš s temi zapisi.

Zakaj? Zato, ker ne prebereš kaj zapišem z razumom ampak fanatično gledaš na to kar je.

Fanatično v smislu, da po naslovu razbiraš zgodbo in si jo tako svojo ustvariš. Nimaš pa pravega vpogleda v zgodbo, opis,ki se predstavlja in opisuje ter razodene šele z branjem.

Tako mi nekaj natolcuješ na način, kot, da sem proti tebi, da sem proti temu kar omenjaš ali da ne razumem ali celo, da ti v določenih poantah ne dajem prav.

Tebe zmoti Quran pri meni. Kaj pa te zmoti pri tem, če ti takole povem, le kako boš to razumel in kako si razlagal, da sta pri meni tako Quran,kot Sveto Pismo zapisana,kot del resnice ali pa kot resnica?

Sploh premoreš to razumeti? Ne gre skupaj to s tem kar imaš v mislih kajne?

Torej, da si ne boš preveč utrujal z razumevanjem ti takole povem.

Ko ti bo nekdo napadel Quran bom jaz v prvi vrsti poleg tebe, da ga skupaj braniva.

Ko bo nekdo fanatično zagovarjal Quran pa bom v prvi vrsti ponovno jaz, ki bo dejal, da naj Quran raje zapre in pogleda svet okoli sebe.

Enako velja za Sveto Pismo

Grenivka422, 20.12.2021 ob 13:17

Tvoje zapise res rada in večkrat preberem, a mogoče ne razumem ker ni bolj po domače napisano ? sem pa doma v zgodovini, arheologiji, ezoteriki, tako da verjemi, sem mnogo tega prebrala in pogledala in da imam znanja takšna in drugačna in sem še vedno odprtega uma in duha za nova znanja. Jaz verjamem, da ima vsak od nas drugačne poglede na vse in izkušnje, zato nikoli ne želim posploševati. Rada diskutiram o temah, ki so mi blizu, tudi o veri, religiji. Rada imam Božič, čeprav vem, da v Bibliji ni napisanega nič jasnega o rojstvu Jezusa in da se je rodil točno na 25. decembra. Vseeno mi ta dan veliko pomeni, daje mi neko upanje in vero v boljšo prihodnost. Mislim, da s tem ni nič narobe ??️?

Kar se tiče Božiča lahko bereš, da naj Jezus po logiki ne bi bil rojen na omenjeni datum.

Tudi smrekica, jasli in ostalo naj ne bi bilo povezano s tem ampak z nečim drugim.

Praviš, da bereš. Seveda saj mnogi beremo. Gre se bolj zato ali vidiš skozi brano ali ne.

Praviš, da ima vsak svoje mnenje. Do neke mere. Bistvo problema pa se kaže v tem, da nima svojega mnenja ampak nekega prebere potem pa se tega drži sam, kot sem omenil svojim očem, sluhu in ostalim čutom pa ne zaupa. Kar pomeni, da ne zaupa v lastno stvarnost s tem pa ne zaupa stvarniku samemu.

Če mi sebi ne zaupamo pomeni, da smo mi z napako ostalim pa,ki jim zaupamo pa so popolni, saj komu pa boš zaupal popolnoma, če ne popolnemu?

Torej zakaj si ne zaupamo?

Ker smo si nepopolni. Je to res. Je in NI.

Smo najbolj popolni, kot smo kdaj koli bili in bomo.

V trenutku, ko se zavemo svoje popolnosti pa vemo, da temu ni tako.

Razumeti to je razumeti svet.

darwindarko, 19.12.2021 ob 20:55

Dobro preberite, kar vam bom zapisal.

To kar bom zapisal lahko preverite tudi na internetu, da drži v bistvu ločila med enim in drugim tako imenovanim zakonom.

Nekateri me morda poznate iz realnosti, drugi ne.

Ne glede na to kaj sem, kaj nosim pa ima vsak tako tudi sam nekaj kar je samo po meni dostopno.

Svete knjige, kot jim rečejo so, kot zakoni držav, ki sejejo sovraštvo in delijo ljudi. Bore malo je ljubezni od njih. Zato tudi lahko opazimo ne glede na to kateri vernik je kateri veri pripada, da je občasno lažnik in tisti, ki vara pa naj bo to druge ali sebe.

Naj ob tem povem, da tudi sam nisem izjema ob nekaterih človeških slabotnostih.

Torej, da se vrnem k bistvu.

Zakaj so knjige, kot so Biblija, Quran in podobne po logiki, smislih in NE po mojih lastnih mnenjih nekaj, kar zavaja in ni temelj resnice?

Tisti, ki ste brali moje zapise o pravnih fikcijah ste mogoče tudi prebrali pa ne samo moja tudi tuje zapise, ki še kako veljajo in so mednarodno znani ter priznani, kot točni.

Torej, naravno pravo, tako imenovano božje pravo, božji zakoni, običajno pravo se spremenijo v nekaj povsem drugega v tistem trenutku, ko se ti zapišejo.

Ste razumeli?

Še enkrat:

Če Bog je resnica, če Bog je živa beseda in če ta živa beseda je zakon je to božji zakon ali naravno pravo.

Velja pa, kot sem omenil dejstvo, znanje, priznanje, mednarodna osveščenost, da takoj, ko tak zakon zapišemo spremeni svojo naravo in postane,kot znano statutarno pravo ali zapisano pravo.

—————————————-

Razumete?

Torej, če je nekdo slišal Božjo besedo in jo zapisal to ni več božja beseda niti živa beseda. Lahko se sliši enako, saj jo ti bereš in ko jo bereš jo slišiš in ti jo delaš živo vendar pa ta beseda je le mrtva črka na papirju.

Mrtva črka na papirju ostane mrtva dokler ji ti življenje ne daš.

Bog naj mi oprosti, če se motim.

Vsak od nas je nekaj posebnega in edinstvenega in se nas ne da opisati z besedami. Ni dovolj besed, da bi nas opisali. Zato tudi Boga ne moreš opisati.

Je vse laž kar je zapisano v omenjenih knjigah?

Ni vse laž, vendar pa je mnogo lahko. Bistveno pa je, da ni živa beseda.

Razumete?

Ste se kdaj vprašali, zakaj je Bog nekoč govoril z ljudmi, da so pisali takšne knjige sedaj pa že dolgo z nikomer ne spregovori več? Dajte no, pamet v roke in nalijte si čiste resnice.

Še enkrat , povem vam pa čeprav pišem. Pripravljen sem vam povedati tudi v živo in ne bo pisano.

Živa beseda je bila potem pa pisana.

Bog krščanov je Jahve. Iz tega izvira Alelu-Jah, Častiti Jahveta. “Jehove” priče pač želijo, da katolicizem omenja “Jehovo”, eni so pa bolj vdarjeni kot drugi. Jupiter je Bog, ampak Bogov je mnogo. Nisi Evropejec, če ne misliš tako.

Ker očitno nekdo dobro ve, kaj jaz vem, bi bilo dobro da mi pove, kaj jaz to točno vem in v čem sem dober, da se držim tega. Ker je očitno, da samo nekateri imajo absolutno pravico izražanje in mnenje na vse in vsem in ti zagotovo imajo samo oni prav, medtem ko mi ostali nimamo pojma. Ali ti bom moral dati koren v Arabščini besede Iqra, ki je prva objavljena beseda v velelniku v nedovršni glagolski obliki. Iz katere izhaja beseda Qur’An. In da je to edina knjiga katera je dobesedni ustni prenos od boga do človeka, saj tako govorijo pričanja ljudi, generacij. Če je bog izrekel besedo in jo sam zapisal, ja, je še to vedno izrečena zapisana božja besede, če jo je izrekel jo narekoval, nekdo drug jo zapisal, je še vedno njegova izrečena zapisana beseda, how simpl is that. Point božje besede , da se jo ohranja, je ravno živeti in delati po njej v vseh določenih njenih zapovedih. Ker Iqre pomeni uči, preučuj, citiraj,  recitiraj. Imamo danes ljudi ki so ohranili to besedo točno do vejice pike, črke natančno, da jo nisi nič spreminjali. Potem, kljub času, prostoru in zgodovini da jo spridijo izničijo so jo ohranili način življenja po njej, kot vidimo danes si še vedno želijo tako, da bi jo živeli. Povej nam, kdo je zmagovalec v tem maratonu. Na glede na razliko drugih knjig, najdemo zapise po celi zemeljski obli v njih najdemo vse skupne imenovalce v treh monoteističnih knjigah. Vede so najstarejši še živeči pisni primerek, ki vsebuje zapise oseb in dogodke ki jih najdemo v monoteizmu. Celo v Andih najdemo zapise o obljubljenemu, vesoljskemu potopu, prvih dveh ki sta vse rodila, Avstralski domorodci, ki ne beležijo pisnega zapisa pač pa prenašajo ustno, si pomagajo z obujanjem spomina prednikov, katerega dosežejo v določenem psiho stanju. Pričajo o potopu, praočetu, pramateri, prvemu zločinu. Razloži nam, ali naj ti dam par naključnih besed da jim boš črke premetaval, da nas boš prepričeval, kaj naj bi po Tvoje pomenile, ne kar Dejansko so, A.

Darček darček…

A ves da se mi je pojavla ta misel… Res. Boga mi. Cudno si zapisal. Poglej kuas naredo.

Kakorkoli no… Ti ves kaj mas v sebi.

Darwinova teorija pa ostale neumnosti so pravljice. Pravljice za lahko noc.

Za tupavce.

Človek – XY, 20.12.2021 ob 14:01

Ker očitno nekdo dobro ve, kaj jaz vem, bi bilo dobro da mi pove, kaj jaz to točno vem in v čem sem dober, da se držim tega. Ker je očitno, da samo nekateri imajo absolutno pravico izražanje in mnenje na vse in vsem in ti zagotovo imajo samo oni prav, medtem ko mi ostali nimamo pojma. Ali ti bom moral dati koren v Arabščini besede Iqra, ki je prva objavljena beseda v velelniku v nedovršni glagolski obliki. Iz katere izhaja beseda Qur’An. In da je to edina knjiga katera je dobesedni ustni prenos od boga do človeka, saj tako govorijo pričanja ljudi, generacij. Če je bog izrekel besedo in jo sam zapisal, ja, je še to vedno izrečena zapisana božja besede, če jo je izrekel jo narekoval, nekdo drug jo zapisal, je še vedno njegova izrečena zapisana beseda, how simpl is that. Point božje besede , da se jo ohranja, je ravno živeti in delati po njej v vseh določenih njenih zapovedih. Ker Iqre pomeni uči, preučuj, citiraj,  recitiraj. Imamo danes ljudi ki so ohranili to besedo točno do vejice pike, črke natančno, da jo nisi nič spreminjali. Potem, kljub času, prostoru in zgodovini da jo spridijo izničijo so jo ohranili način življenja po njej, kot vidimo danes si še vedno želijo tako, da bi jo živeli. Povej nam, kdo je zmagovalec v tem maratonu. Na glede na razliko drugih knjig, najdemo zapise po celi zemeljski obli v njih najdemo vse skupne imenovalce v treh monoteističnih knjigah. Vede so najstarejši še živeči pisni primerek, ki vsebuje zapise oseb in dogodke ki jih najdemo v monoteizmu. Celo v Andih najdemo zapise o obljubljenemu, vesoljskemu potopu, prvih dveh ki sta vse rodila, Avstralski domorodci, ki ne beležijo pisnega zapisa pač pa prenašajo ustno, si pomagajo z obujanjem spomina prednikov, katerega dosežejo v določenem psiho stanju. Pričajo o potopu, praočetu, pramateri, prvemu zločinu. Razloži nam, ali naj ti dam par naključnih besed da jim boš črke premetaval, da nas boš prepričeval, kaj naj bi po Tvoje pomenile, ne kar Dejansko so, A.

Če si si zadal, da vse veš in vse to kar veš je tisto, kar si prebral drugega pa ne sprejmeš več ti nimam kaj povedati, ker bi ne imelo smisla.

Čisto vsi, ki ste se oglasili v tej temi vaši zapisi kažejo, na nerazumljenost mojega zapisa.

Zapisal sem le nekaj stavkov. Zaslediti pa je, da razumete cele knjige zapisov. To pa je fenomen.

Tisto Iqra, ki si omenil bolje, da ti ne povem, kaj pomeni, ker se mi po pisanju zdiš premalo upogljiv.

V tisto, kar boš verjel po tistem boš deloval. V kar verjameš vsa pravica ti je dana, da to vzameš za sveto resnico. Zakaj bi te spreminjal, če se sam nočeš ali nimaš potrebe?

S tem bi deloval proti tebi in celo proti sebi.

Ne želim delovati proti nikomur od vas.

Omenjaš, da živijo po njej po božji besedi.

Si prebral, kar sem napisal o tem in tudi razumel, da to omenjaš?

Kaže, da nisi ali prebral ali razumel. In veš kaj? Nič hudega.

Lepo, da omenjaš vede. Namreč tudi sam polagam na vede več, kot pa na verovanja.

Veda je tisto, kar drži. Verovanje pa je lahko napačno.

In ko se omenja religije se ne omenja ved ampak se omenja verovanje in vernike.

Ne omenja se ved in vednikov.

Omenjaš celo psiho stanje domorodcev. Omenjaš vse drugo samo svojega skoraj, da ničesar.

Kaj ni to žalostno, da poveš kaj je nekdo doživel in kako psihoaktivnost ter kaj je skozi njo si razodel sam pa njegovo doživetje omenjaš, kot da tebe več ni, da bi svojega morda doživel in izkusil.

Morda pa se najde kdo izmed vas,ki obiščete forum in bova lahko imela z njim konstruktivno izmenjavo besed,ki bo morda dala kako globje razodetje o tem kaj vam razlagam.

Verolomci, 20.12.2021 ob 14:07

Darček darček…

A ves da se mi je pojavla ta misel… Res. Boga mi. Cudno si zapisal. Poglej kuas naredo.

Kakorkoli no… Ti ves kaj mas v sebi.

Darwinova teorija pa ostale neumnosti so pravljice. Pravljice za lahko noc.

Za tupavce.

Ponovno ga biksaš.

Kakšna darwinova teorija?

Si me kdaj videl opisovati, kako sem pristaš nje?

Še nekaj v svetu ljudi in imen ni bil samo en Darwin. Sploh pa moje ime ni Darwin.

Saj se mi je zdelo da bo nekaj takega. Vidiš, da bi me razumel bi moral odpreti usta in reči glasno AAAA. Aja, Vede Indijske verske, filozofske zapise, sem imel v mislih. Ne kot naravoslovne vede ali podobne. Ko boš velik boš lahko letal z nami, drugače se mi hranimo s tiči tvoje sorte. Pomen Iqre pa le drugim razloži da bodo vedeli. Jaz vem kaj pomeni. Drugič se postavi v nepristransko vlogo opazovalca, preučevalca. Res je, spet si dokazal, da veš več kot drugi. KLAP, KLAP, KLAP….

Darček no…

Oladi.

Sej’s bol zajeban no…

Bem mu… Tlele sm vas iz kazne uzeu vi pa tkole…

Vi ga biksate.

Nista…

Vidimo se osmog.

Človek – XY, 20.12.2021 ob 14:43

Saj se mi je zdelo da bo nekaj takega. Vidiš, da bi me razumel bi moral odpreti usta in reči glasno AAAA. Aja, Vede Indijske verske, filozofske zapise, sem imel v mislih. Ne kot naravoslovne vede ali podobne. Ko boš velik boš lahko letal z nami, drugače se mi hranimo s tiči tvoje sorte. Pomen Iqre pa le drugim razloži da bodo vedeli. Jaz vem kaj pomeni. Drugič se postavi v nepristransko vlogo opazovalca, preučevalca. Res je, spet si dokazal, da veš več kot drugi. KLAP, KLAP, KLAP….

Daj se spusti malo no.

Kjer so živeli ljudje so z njimi obstajale tudi vede. Je to jasno, je to logično?

Tudi iz naših krajev si lahko kaj prebereš o vedah ali vedski kulturi.

Po tvoje bi moral jaz reči AAAA. Dobro bi bilo, da bi vsak od nas kdaj izrekel A.

Kakorkoli jaz svoj A imam in dobro zate, če imaš tudi ti svojega.

Nima smisla, da nadaljujeva, saj se kaže namesto znanja borba za slavo. Kar se mene tiče si jo kar vzemi kolikor si je želiš.

Verolomci, 20.12.2021 ob 14:44

Darček no…

Oladi.

Sej’s bol zajeban no…

Bem mu… Tlele sm vas iz kazne uzeu vi pa tkole…

Vi ga biksate.

Nista…

Vidimo se osmog.

Zakaj zajeban?

Spet ga biksaš.

Nič nisem bol zaj. Če ti bi rad bil bodi, kar hočeš nič ti ne odrekam.

Kaj je osmega?

Darči nooo…

Pa kuaj stabo?

As menzes dobo?

Pa noben ti nič noče noo.

Glansič vas je prišo malo pogledat.

Maalaa!?

Jel te diro neko?

Verolomci, 20.12.2021 ob 15:01

Darči nooo…

Pa kuaj stabo?

As menzes dobo?

Pa noben ti nič noče noo.

Glansič vas je prišo malo pogledat.

Maalaa!?

Jel te diro neko?

Ma nije me nitko diro.

Sve u redu.

Budi dobro i nek te čuva Bog.

Amin. I’tebe darci i’tebe.

No, saj boš razumel bistvo. Res je za slavo gre, vendar čigavo. Odpirati teme za konstruktiven dialog, ko pa nekdo kaj objavi, udrihaš po njemu. Saj po Tvoje, drugi imajo pravico samo razumet tako kot si si ti zamislil. Iz tvojih zapisov sodeč je, da samo Ti razumeš in si razumel. Jaz nobenega ne popravljam. Se mi zdi da me poznaš bolje kot se jaz, zato te še enkrat sprašujem. Kaj je to v čemer sem dober, da se naj tega držim. Ker je očitno to edini forum na katerem imajo samo nekateri absolutno pravico razumevanja besedila, ni važna tema. Največkrat prebrana fraza. Še enkrat se motiš, če bi hotel to kar mi očitaš, bi sigurno sodeloval v temah, kjer si ostali alfa samci merijo moči. Me ne zanima. Zanima me povezava človeka s stvarnikom nastanek vsega dobesedno vsega, se ne omejujem pri iskanju, nisem pristranski gledam, berem, preučujem objektivno. Ko se oseba pojavi z določenimi karakteristikami se ponavlja v različnih religijah, mitih, zgodbah, ja, gre najbrž za isto osebo, ne glede na naziv, čas prostor, tako z vsem ostalim. Kar se domorodcev tiče, ja, je najbolj fascinantna stvar, da se posamezniki lahko poistovetijo s predniki. Prav tako domorodci Severne Amerike pleme Hopi imajo iste sposobnosti tudi vizije. Tudi to vem, da se je težko pogovarjati z ljudmi, kater si sami dajo odgovor na njihovo postavljeno vprašanje, drugega ne želijo slišati.  Jaz še vedno nisem dobil odgovora, v čem sem dober, da naj se tega držim. Mogoče si ustvarim kariero s tem.

darwindarko, 20.12.2021 ob 12:49

Iz Biblije za vernike in spregled:

Delovanje Svetega Duha

»Tega vam v začetku nisem povedal, ker sem bil z vami; 5 zdaj pa odhajam k njemu, ki me je poslal, in nobeden izmed vas me ne vpraša: ›Kam odhajaš?‹, 6 temveč vam je žalost napolnila srce, ker sem vam to povedal. 7 Toda govorim vam resnico: za vas je bolje, da grem; kajti če ne grem, Tolažnik ne bo prišel k vam; če pa odidem, vam ga bom poslal. 8 Ko pride on, bo ovrgel svet glede greha, pravičnosti in sodbe: 9 glede greha, ker vame ne verujejo, 10 glede pravičnosti, ker odhajam k Očetu in me ne boste več videli, 11 glede sodbe pa, ker je vladar tega sveta obsojen.

12 Še veliko vam imam povedati, a zdaj ne morete nositi. 13 Ko pa pride on, Duh resnice, vas bo uvedel v vso resnico, ker ne bo govoril sam od sebe, temveč bo povedal, kar bo slišal, in oznanjal vam bo prihodnje reči. 14 On bo mene poveličal, ker bo iz mojega jemal in vam oznanjal. 15 Vse, kar ima Oče, je moje, zato sem vam rekel: Iz mojega jemlje in vam bo oznanjal.«

Za dialog, lahko vzameva to za iztočnico, ne zaradi naju, zaradi drugih. Bazirava dialog na dveh osebah Jezusu in Tolažniku. Ponovni prihod Jezusa kraj, čas, kje je sedaj, njegovi znaki prihoda. S tem , da vzameva en izvod Biblije, da bova črpala izvor, ker so si tudi po avtorjih različne.  Ker vse ti monoteistične religije temeljijo povezavo ravno v teh Psalmih. Predvsem je napovedana prihajajoča. Metaforam se da pravi naziv.

Človek – XY, 20.12.2021 ob 15:37

No, saj boš razumel bistvo. Res je za slavo gre, vendar čigavo. Odpirati teme za konstruktiven dialog, ko pa nekdo kaj objavi, udrihaš po njemu. Saj po Tvoje, drugi imajo pravico samo razumet tako kot si si ti zamislil. Iz tvojih zapisov sodeč je, da samo Ti razumeš in si razumel. Jaz nobenega ne popravljam. Se mi zdi da me poznaš bolje kot se jaz, zato te še enkrat sprašujem. Kaj je to v čemer sem dober, da se naj tega držim. Ker je očitno to edini forum na katerem imajo samo nekateri absolutno pravico razumevanja besedila, ni važna tema. Največkrat prebrana fraza. Še enkrat se motiš, če bi hotel to kar mi očitaš, bi sigurno sodeloval v temah, kjer si ostali alfa samci merijo moči. Me ne zanima. Zanima me povezava človeka s stvarnikom nastanek vsega dobesedno vsega, se ne omejujem pri iskanju, nisem pristranski gledam, berem, preučujem objektivno. Ko se oseba pojavi z določenimi karakteristikami se ponavlja v različnih religijah, mitih, zgodbah, ja, gre najbrž za isto osebo, ne glede na naziv, čas prostor, tako z vsem ostalim. Kar se domorodcev tiče, ja, je najbolj fascinantna stvar, da se posamezniki lahko poistovetijo s predniki. Prav tako domorodci Severne Amerike pleme Hopi imajo iste sposobnosti tudi vizije. Tudi to vem, da se je težko pogovarjati z ljudmi, kater si sami dajo odgovor na njihovo postavljeno vprašanje, drugega ne želijo slišati.  Jaz še vedno nisem dobil odgovora, v čem sem dober, da naj se tega držim. Mogoče si ustvarim kariero s tem.

S čim udriham po tebi?

Po komu udriham?

Zakaj tvoj ego, kot se zdi takoj trpi?

Dajva iskreno pogledati na zadevo.

Rad bi vas nekaj naučil.

Če bi vas nekaj rad naučil potem pomeni, da nekaj vem, smatram, da vem ali pa mislim, da vem.

Če temu ne bi bilo tako vas ne bo hotel učiti.

Zdaj pa poglej sebe in svoje udejstvovanje v tem.

Ti ne prideš “poslušati”. Ti prideš in ti pričneš učiti ter deliti mnenje, ki pa dejansko sploh ni tvoje ampak je mnenje mnogih prav tako pa sloni na tem, kar je nekdo nekje doživel ali opisal. Rekla kazala, kot radi rečejo nekateri.

Če smatraš, da sem v krivem potem to ni nič napačnega ampak, da bi bil prepričan, da sem v krivem bi moral najprej razumeti kaj sem želel povedati, kaj sem učil in potem v tem najti napako in jo razodeti.

Ko ne želim izgubljati besed s preveč pojasnjevanji ali se ne želim klanjati, strinjati z vsem, kar napišete pa vam je to takoj udrihanje.

Poglej, če prideš v predavalnico. Sploh ni važno v katero in za katero tematiko bo predavatelj zagotovo bolj oster, če pa boš kar ti, ki si se pridružil predavanju pričel jemati besedo in svoje videnje stresal iz “žepa”.

Razumeš?

Ne gre se tu za čast niti za oblast niti za slavo. Tukaj se gre za princip dogajanja.

————————————–

Poglej:

Pustiva vse skupaj in te nekaj vprašam ti pa poizkusi iskreno odgovoriti.

Je možno tebi ali dopuščaš možnost sploh, da se od mene lahko kaj novega naučiš ali dobiš nek povsem nov pogled na vse kar veš in ne samo na nekaj kar veš?

Drugo vprašanje ali je možno, dopuščaš možnost, da je sploh kdo, ki bi ti lahko podal kaj takega, kar sprašujem v prvem vprašanju?

———————-

Za tiste, ki se smatrajo za vernike in smatrajo, da je v religiji vsaj nekaj resnice ali dopuščajo možnost, da je kdo v tem trenutku tukaj in sedaj resnično prisoten in ima resnično komunikacijo z najvišjim?

To, da obstajajo mnogi, ki mislijo, da to imajo vem, da je že standard. Vem pa tudi, da je standard postal, da vsakega jemljejo za blef in tako tudi gledajo nanj. Če pa ne pa so to redki, ki ne ostali pa smatrajo, da je blef.

—————————————–

Še enkrat:

Živiš sedaj in ne pred tisoč leti. Živiš tam kjer si in ne tam drugod, kjer je nekdo živel.

Kako, zakaj si torej ne dovolite ali meni ne dovolite, da vam prikažem nekaj kar vam nihče ne prikaže in ne prikazuje?

Vas boli, če bi bil jaz živa beseda? Vas zelo boli? Zakaj vas boli ali bi vas bolelo?

Naj povem, da vam tega ne bom odkrival. Vaše je, da si mislite svoje.

Vendar pa ne pričakujte od mene, da vam bom tiho, se vam bom klanjal.

Tudi vi se ne klanjate in niste tiho.

Sem živ. Sem oče in sin ter od očeta.

Ko spregovorim moja beseda je živa, saj jo živ izrečem.

Prav tako moje besede lahko lahko odmevajo.

Sem tukaj in sedaj. Slišim, vidim, čutim.

Sem po vaši podobi in vi po moji.

Prav tako, kot vi sem se rodil gol in bos.

Sem čudež? Če ste vi čudež zakaj jaz ne bi bil?

Če niste vi čudež, le zakaj bi bilo čudno, da sem tudi jaz tak, kot vi?

Srce mi bije, prav tako v vas samih je živo.

Vdih, izdih mi nista tuja, kot tudi vam ne.

Torej po čem me zavračate le kakšen argument imate?

Ne trdim, ko vas sprašujem zato vas vprašam.

Ej sorry. Bova kar zaključila. Pravkar uvidel lastno napako. Priznam, ga ni čez tebe. Pojdi skozi svoje zapise. Resno, da me ti učiš, je zadnja stvar, ki jo potrebujem. Še enkrat se opravičujem vsem vam razsvetljencem, ki imate absolutno moč razumevanja. Tolažnik je že bil. Naredil svoje. Jezus pride nazaj. Slepi bodo ostali slepi. V istem časovnem obdobju bodo tri ključne osebe. Iščite znake.

Človek – XY, 20.12.2021 ob 15:53

Za dialog, lahko vzameva to za iztočnico, ne zaradi naju, zaradi drugih. Bazirava dialog na dveh osebah Jezusu in Tolažniku. Ponovni prihod Jezusa kraj, čas, kje je sedaj, njegovi znaki prihoda. S tem , da vzameva en izvod Biblije, da bova črpala izvor, ker so si tudi po avtorjih različne.  Ker vse ti monoteistične religije temeljijo povezavo ravno v teh Psalmih. Predvsem je napovedana prihajajoča. Metaforam se da pravi naziv.

Ne morem vzeti knjigo za iztočnico. Iztočnica je vir, je izvir je prvina in začetek.

Omenil sem, da sem živ in življenje samo jemljem za iztočnico. Prav tako pa ga jemljem za učitelja.

Ker je življenje živo, ker sem sam živ in življenje je v meni sem tudi sam življenje s tem pa je učitelj živ.

Zakaj bi uk učitelja iskal v knjigi,če pa imam čast, radost, srečo in veliko priložnost biti z njim v duhu in telesu ter ob njem samem V ŽIVO?

Ni ga, ki bi v knjigo zapisal in da pri tem ni bil živ. Knjigo pišejo živi. In najprej živi vedo, da zapišejo.

Če ni živega tudi knjige ne more biti.

Torej nam naj knjiga ne bo prvina ampak naj nam bo prvina samo življenje, knjiga pa lahko v pomoč.

Zato sem omenil tudi mapo,zemljevid.

Ni napačno, če ga imaš s seboj ko greš na pot. Vendar pa najprej uporabi, kar imaš že ves čas pri sebi to pa je to kar si ti sam. Torej spremljaj svoj korak z lastnimi očmi, spremljaj svet z lastnim telesom in duhom.

Bodi prisoten, mapa,zemljevid v žepu pa naj ti bo v pomoč in ne vedno vodilo. Kajti če koraka lastnega ne boš spremljal te mapa lahko zavede. Svet se spreminja kar se tiče terena prav tako se ti.

Če svet svoj relief ima poglej se sedaj in čez leta in videl boš, da ga imaš tudi sam.

Še nekaj:

Vse to, kar vam opisujem ŽE VSE VESTE le, da to kar veste se kaže pri mnogih, da je manj prisotno in so mnogi raje prisotni v tistem v kar verujejo.

Takrat pa so tam nekje in ne tukaj ter sedaj.

Človek – XY, 20.12.2021 ob 16:26

Ej sorry. Bova kar zaključila. Pravkar uvidel lastno napako. Priznam, ga ni čez tebe. Pojdi skozi svoje zapise. Resno, da me ti učiš, je zadnja stvar, ki jo potrebujem. Še enkrat se opravičujem vsem vam razsvetljencem, ki imate absolutno moč razumevanja. Tolažnik je že bil. Naredil svoje. Jezus pride nazaj. Slepi bodo ostali slepi. V istem časovnem obdobju bodo tri ključne osebe. Iščite znake.

Oprosti sebi.

Daj prosim naredi mi uslugo.

Vidiš forum?

Vzemi si listov foruma praznih kolikor želiš v tej temi ali pa drugje.

Ne bi te rad prikrajšal niti za eno besedo. Izlij vse kar imaš, če hočeš.

Svet je zate prav tako forum.

Kažeš, da nisem razsvetljen. Res je v temi sem. Dobro zate, da si v luči.

Bodi kar si. Ti dopustim, da si pa še napišem ti. Ne morem pa za druge odločati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close