Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj smrdi iz pomivalnega stroja?

Zakaj smrdi iz pomivalnega stroja?

Očistila sem filter, pomivalni stroj ves prebrisala. Noter stavim praktično čisto posodo, vedno prej vse zdrgnem, sperem. Važno mi je samo, da mi stroj spere. Zakaj smrdi? Tudi spodnjo stran ob vratih redno čistim. Kaj bi to bilo?

Zamenjaj ga z novim.

Na spodnjem delu je “kadička”, v kateri se lahko zamaši filter ali delno črpalka oz. cevi. Nam je tam smrdelo. Sem odprl, očistil in je ok. Navodila sem našel na youtubu, vse posneto, kako razstaviš.

svinjarija se ti verjetno nabira v ceveh.

prvič –  problem je v tem, da not daješ praktično čisto posodo. če ni umazanije na posodi, se čistilno sredstvo nima na čem aktivirat.

drugič – razstavi stroj, predvsem pršilke in poglej tja not, lahko, da se ti je tam kaj zataknilo in se ti nabira svinjarija.

če tam ni nič, je treba stroj vzet ven in ga vzet narazen in očistit

5 litrov kisa za vlaganje vlij v stroj in pusti čez noč tako.

Odgovor na objavo uporabnika
Campari, 16.10.2023 ob 13:48

5 litrov kisa za vlaganje vlij v stroj in pusti čez noč tako.

pa s tem kisom potem zaženi program brez predpranja, da spere cel stroj. Tole mi je svetoval serviser in zaenkrat (že 10 let) zelo dobro deluje.

Pomivalni in pralni stroji so gojišče bakterij. Včasih sem se čudila, zakaj je odsvetovana uporaba npr. pomivalnega stroja pri onkoloških bolnikih … potem pa sčasoma dobiš informacije.

V glavnem, pomivalni in pralni stroj je potrebno občasno vključiti, da se umije z alkoholnim kisom, vrata obeh strojev pa bi vedno morala biti odprta.

Jaz vsake tolko  časa v režo na dnu vsujem sodo bikarbono in alkoholni kis, pustim  nekaj časa in zalaufam stroj s  posodo.

Glive so se zaredile

Predvsem pa prenehaj prati na raznih “Eco” programih, ker je prenizka temperatura, ki ne pobije bakterij in ne stopi maščobe v ceveh.

Odgovor na objavo uporabnika
še en nasvet, 16.10.2023 ob 14:48

Predvsem pa prenehaj prati na raznih “Eco” programih, ker je prenizka temperatura, ki ne pobije bakterij in ne stopi maščobe v ceveh.

Ja. Če večinoma pereš na max vročem programu bo bolje.

Kot že en goraj svetuje…

Vrata pomivalnega stroja, pralnega stroja…mora biti vedno odprt!!!

Največ svinjarije se nabere  na tesnilu med strojem in vrati. Odstrani in očisti, nazaj se namesti brez težav.

Ja, Peri na najmanj 70°, vsake toliko, ko je filter masten, zavrti dvourni program s posebnim čistilom za pomivalnega. Najprej se tem čistilom obriši vsa tesnila na vratih. https://www.finish.fr/produits/nettoyants-machine/nettoyants-machine/250ml-regular/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close