Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj skupni prijatelji zapustijo vdove in ločenke?

Zakaj skupni prijatelji zapustijo vdove in ločenke?

Odgovor na objavo uporabnika
Prijateljica229, 29.11.2022 ob 16:42

Imam prijateljici. Fejst ženski po petdesetem. Eno je mož pustil zaradi druge, drugi je umrl mož. Skoraj vsi skupni prijatelji so ju zapustili. Sploh tam, kjer so bili moški prijatelji od prej. Zakaj je to tako? Zakaj vsaj ženske niso prijazne do ženske? Vse so jima zavistne, družabno življenje negujejo le s svojim možem. Kot da nimajo svojega življenja, sploh pa ne svoje pameti. Mnenje?

Sklepaš po sebi? Vsi so te zapustili? Ti nikogar nimaš!

Bela jadra, 29.11.2022 ob 20:13

kkk169, 29.11.2022 ob 17:21

Pa še en problem nastane.

Dosedanje prijateljice so bile do smrti/ločitve moža nekako “varne”, da se ženska ne bo rinila k njihovemu. Zdaj pa mislijo drugače.

malo si obratno napisala

Ne da se bi ženske rinile za možmi prijateljev, ampak poročeni moški se rinejo za vdovo. Izjeme seveda obstajajo, da ostajha v krogu prijateljev, toda večinoma ne. Žalostno, da ena trepeta za moža, ko je prijateljica ovdovela.

Hmja, marsikatera se boš prepoznala.

pomen “prijateljstva”, vse jasno s kom si ti!

Niso zapuščeni samo ločenci ali ovdoveli. Žalostno je da tudi samske ali pare brez otrok nočejo v družbi.

Brezvezno pleteničenje, da se bojijo samskih žensk, da jim ne bi ukradle tipa, haha.

Resnica je bolj preprosta. Njo so sprejeli njegovi prijatelji, ker je pač bila z njim. Ne zato, ker bi bila njihova prijateljica. Ko tega prijatelja več ni, se ne družijo več z njo, ker so jo itak ves čas imeli za njegov privesek. Niso to bili njeni prijatelji.

Kaj je Jakec te je kakšna vdova odpikala, ker si poročen.

No jaz vdova, imam kar velike tezave. Vi bi kar zahajali drugam, k vdovam, ostanite pri svojih tecnih baburinah.

ehhh, 26.12.2022 ob 10:54

Brezvezno pleteničenje, da se bojijo samskih žensk, da jim ne bi ukradle tipa, haha.

Resnica je bolj preprosta. Njo so sprejeli njegovi prijatelji, ker je pač bila z njim. Ne zato, ker bi bila njihova prijateljica. Ko tega prijatelja več ni, se ne družijo več z njo, ker so jo itak ves čas imeli za njegov privesek. Niso to bili njeni prijatelji.

Od tod  “izvor pravega prijateljstva“. tist k ostane je pravi prijatelj, ne glede na to, da se partnerji menjajo! krog in še enkrat krog., sem menjal partnerico (privesek, kot nekdo omenja zgoraj) so ženo (bivšo) nekak izolirali, (je vabljena, ko ni naju) pazijo, da se ne srečamo.

Nove žene ne marajo (vabijo), ker je moj privesek je pač zmeri prisotna in tako bo tudi z naslednjo/njim, velja za moške enako, dokler traja tovrstno prijateljstvo ali do novega partnerja/ke.

Jaz se nisem stara 40let sem sama, brz otrok in se mi vsak dan bolj gabijo ljudje, ker če pogledam nazaj, mi nobeden še ni zares pomagal. 🙂 vsak dan molim da me pustijo vsi ljudje  pri miru. Naveličana sem ljudi, stvari, vsega…

Pa je sploh kdo prebral temo? Govora je o “družinskih prijateljih”, kjer so bili možje prijatelji od prej, žene pa si se družile silom prilike. Odgovor je torej na dlani – stikov ni več, ker tudi prijateljstva nikoli ni bilo,

samo priložnostno druženje za skupno žurkanje. Resnih tem in podpore se take družbe pač ne grejo.

Ja, si že navedla … Ženske se raje odločijo, da se bodo naprej družile z moškim kot pa po novem s samsko žensko. Moški ni konkurenca, pa še bolj lahko računaš nanj glede pomoči.

hrhbrg, 26.12.2022 ob 16:36

Ja, si že navedla … Ženske se raje odločijo, da se bodo naprej družile z moškim kot pa po novem s samsko žensko. Moški ni konkurenca, pa še bolj lahko računaš nanj glede pomoči.

?? Moški so si prijatelji od prej ali pa jih ni več, ker so umrli. Normalno, da se vsi potem družijo z moškim. Oziroma z nikomer, če tako nanese. Ženske si po navadi najdejo nove partnerje, ki potem s staro družbo nimajo nič več več. Jaz sem padla v eno tako družbo kot “nova” in se nikakor ni obneslo. Tudi obratno se sigurno ne. Take družbe enostavno niso več kompatibilne. Drugo so razna dolgotrajna prijateljstva iz otroštva, ki niso vezana na druženje v parih.  Sama taka preživijo.

jkhpgć, 26.12.2022 ob 16:06

Pa je sploh kdo prebral temo? Govora je o “družinskih prijateljih”, kjer so bili možje prijatelji od prej, žene pa si se družile silom prilike. Odgovor je torej na dlani – stikov ni več, ker tudi prijateljstva nikoli ni bilo,

samo priložnostno druženje za skupno žurkanje. Resnih tem in podpore se take družbe pač ne grejo.

Ti avsa, dobro preberi še enkrat naslov teme in pol če še ne gre, šestkrat.

Govora je o skupnih prjateljih. Avtorca nikjer ne izpostavlja priveskov.

Če se ti ob partnerju počutiš privesek je pa zelo zelo žalostno zate.

ModroMorje, 29.11.2022 ob 19:38

Ženske pač držijo na varnostni razdalji svoje moške od vdov, ločenk… Poznam take, ki jim je bil samo mož, dom družina…pa si je našel mlajšo, lepšo itd. Pa take, ki jim je bil samo mož, dom, družina…in nič drugega, pa so postale vdove pri 50. Danes pa nimajo nobene družbe pa bi jo rade imele. Potem pa ženske to zaznajo in svoje moške izolirajo kolikor je možno in tudi s tem, da se same oddaljijo od vdov, ločenk… Takih primerov poznam kolikor hočeš.

Bo kar precej držalo. Vdove in ločenke nekako izključijo.

Narobe svet, 26.12.2022 ob 17:02

Ti avsa, dobro preberi še enkrat naslov teme in pol če še ne gre, šestkrat.

Govora je o skupnih prjateljih. Avtorca nikjer ne izpostavlja priveskov.

Če se ti ob partnerju počutiš privesek je pa zelo zelo žalostno zate.

Bi ti še enkrat prebrala, preden projiciraš svoje travme priveska name?

Imam prijateljici. Fejst ženski po petdesetem. Eno je mož pustil zaradi druge, drugi je umrl mož. Skoraj vsi skupni prijatelji so ju zapustili. Sploh tam, kjer so bili moški prijatelji od prej.

Avtorica sprašuje za primere, v katerih sploh ne gre za “prijateljice”, ampak za moške prijatelje, ki so v to druženje navlekli še ženske, ki si niso nič.

jkhpgć, 26.12.2022 ob 17:10

Bi ti še enkrat prebrala, preden projiciraš svoje travme priveska name?

Imam prijateljici. Fejst ženski po petdesetem. Eno je mož pustil zaradi druge, drugi je umrl mož. Skoraj vsi skupni prijatelji so ju zapustili. Sploh tam, kjer so bili moški prijatelji od prej.

Avtorica sprašuje za primere, v katerih sploh ne gre za “prijateljice”, ampak za moške prijatelje, ki so v to druženje navlekli še ženske, ki si niso nič.

Ja, ne razumejo. Pač prijatelji tipa od osnovne ali srednje šole dalje, ki si enkrat pri 30-tih najdejo partnerico, nje nikoli niso imeli za prijateljico, ampak samo za eno, ki je s tem njihovim prijateljem. Ko se par razide, se družijo še naprej s svojim prijateljem in morda njegovo novo, njegova prejšnja pa izvisi, ker je pač nikoli niso imeli za svojo frendico. Enim je to težko razumet.

Bo kar drzalo, ce so bili to prijatelji od partnerja potem je naravno, da ne bodo nadaljevali druzenja. V kolikor pa je to njena prijateljica od prej in jo zaradi vdovstva ali samskosti zapusti pa ni bila nikoli prava prijateljica.

To niso pravi prijatelji. Pravi prijatelji cloveka ne zapustijo.

Ločenke v tej starosti so običajno živ obup po karakterju, češpa suha kot poper, kaj boš s tako ?

terba, pa saj ti je povedala, če si kot privesek ogrožena pri svojem dedcu, da bo hodil k vdovi se pač bolj potrudi. Sploh pa vdove same pravi čas vidijo kam pes taco moli, da naj tej moški frendi kar ostanejo pri svojih zagrenjeni priveskih.

Za @un privesek, ki si še Nika ne zna izbrat ob 17.10 jgpfć… Pazi to, mekani ć

VSe ki ste porocene in se drzite moze in ignorirate samske ne pozabite da boste lahko tudi same vdove….imela sem prijateljico ko mi je umrl moz pa nic od nje izbrisana sem bila sedaj ko sem jo najbolj rabila  …izucili me je …,ozrite se naokrog…

Jasno, da so to bila z njihove strani prijateljstva iz koristoljubja.
Ko koristoljubja ni več tudi prijateljstva ni več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close