Zakaj skupni prijatelji zapustijo vdove in ločenke?
Imam prijateljici. Fejst ženski po petdesetem. Eno je mož pustil zaradi druge, drugi je umrl mož. Skoraj vsi skupni prijatelji so ju zapustili. Sploh tam, kjer so bili moški prijatelji od prej. Zakaj je to tako? Zakaj vsaj ženske niso prijazne do ženske? Vse so jima zavistne, družabno življenje negujejo le s svojim možem. Kot da nimajo svojega življenja, sploh pa ne svoje pameti. Mnenje?
Ženske pač držijo na varnostni razdalji svoje moške od vdov, ločenk… Poznam take, ki jim je bil samo mož, dom družina…pa si je našel mlajšo, lepšo itd. Pa take, ki jim je bil samo mož, dom, družina…in nič drugega, pa so postale vdove pri 50. Danes pa nimajo nobene družbe pa bi jo rade imele. Potem pa ženske to zaznajo in svoje moške izolirajo kolikor je možno in tudi s tem, da se same oddaljijo od vdov, ločenk… Takih primerov poznam kolikor hočeš.
kkk169, 29.11.2022 ob 17:21
Pa še en problem nastane.
Dosedanje prijateljice so bile do smrti/ločitve moža nekako “varne”, da se ženska ne bo rinila k njihovemu. Zdaj pa mislijo drugače.
Ne da se bi ženske rinile za možmi prijateljev, ampak poročeni moški se rinejo za vdovo. Izjeme seveda obstajajo, da ostajha v krogu prijateljev, toda večinoma ne. Žalostno, da ena trepeta za moža, ko je prijateljica ovdovela.
Hmja, marsikatera se boš prepoznala.
ModroMorje, 29.11.2022 ob 19:38
Ženske pač držijo na varnostni razdalji svoje moške od vdov, ločenk… Poznam take, ki jim je bil samo mož, dom družina…pa si je našel mlajšo, lepšo itd. Pa take, ki jim je bil samo mož, dom, družina…in nič drugega, pa so postale vdove pri 50. Danes pa nimajo nobene družbe pa bi jo rade imele. Potem pa ženske to zaznajo in svoje moške izolirajo kolikor je možno in tudi s tem, da se same oddaljijo od vdov, ločenk… Takih primerov poznam kolikor hočeš.
Tako nekako, ja. V družinski krog ne spuščaš samskih, ne moških ne žensk, ko se udomačijo radi pridejo “mimogrede” na obisk, ko je mož ali žena sama doma. Takih zgodb je na pretek, pametni ne rinejo v morebitne težave.
Gola preventiva, nič drugega.
fakmi…, 29.11.2022 ob 21:05
Pokojna stara mama mi je povedala: moski gre le tako dalec kot ga pusti zenska.
Zdej pa naj bomo dost pametn….
Torej so vsega krive ženske? Kaj so mu pa pustile blizu?
Torej v moški naravi je, oz. moškemu pripada, da rine v vsako?
…Potem pa odvisno od ženske?
Kaj pa spoštovanje, obljube, zvestoba… Saj ne sledimo samo nagonu… ali pač?!?
Prijateljica229, 29.11.2022 ob 16:42
Imam prijateljici. Fejst ženski po petdesetem. Eno je mož pustil zaradi druge, drugi je umrl mož. Skoraj vsi skupni prijatelji so ju zapustili. Sploh tam, kjer so bili moški prijatelji od prej. Zakaj je to tako? Zakaj vsaj ženske niso prijazne do ženske? Vse so jima zavistne, družabno življenje negujejo le s svojim možem. Kot da nimajo svojega življenja, sploh pa ne svoje pameti. Mnenje?
Prijateljstvo je “dvosmerni tok”… tako da je za “razdrtje” prijateljstva “krivda” na obeh straneh ali pa morda sploh ni bilo pravo prijateljstvo…
Drugim (ženskam) ne zaupajo tiste, tisti, ki imajo sami “polno masla na glavi”….
ajajaj, 30.11.2022 ob 01:38
Torej so vsega krive ženske? Kaj so mu pa pustile blizu?
Torej v moški naravi je, oz. moškemu pripada, da rine v vsako?
…Potem pa odvisno od ženske?
Kaj pa spoštovanje, obljube, zvestoba… Saj ne sledimo samo nagonu… ali pač?!?
Moški razmišljate drugače ponavad s taspodnjo glavo.
To je dejstvo. Če je ženska prijazna on s curijevo glavo takoj razume da se hoče it jamarstvo.. . Če reče ne je prasica če da noge narazen pa koorba.
Najboljše že v štartu zatret.
Mi imamo prijateljico, ki ji je pred slabimi dvemi leti umrl mož. Stara nekaj čez 50. let. Dva otroka, eden že v službi, drugi še študira.
Hudo je bilo, zelo hudo. Vem da je zelo trpela, ko je ostala sama. Hodili smo k njej, jo vabili na obiske. Če ni želela, smo jo razumeli in pustili pri miru. Takrat je dovolj, da človeka poslušaš, ne pametuješ. Itak je težko, ker ne veš kaj bi rekel, da bi mu vsaj malo pomagal.
Ampak… še zdaj kadar se dobimo je samo jaz, jaz jaz…. Samo stoka, vse narobe, zakaj sem sama, zakaj, zakaj… Meni stalno govori v tem smisli, ja ti ga imaš, jaz ne.
Ja ne morem pomagat, kje pa je rečeno, da tudi jaz ne ostanem sama, ali ja moj mož ostane sam ? Saj ne vemo, kaj nas vse še čaka.
Poizkušaš tolažit kakor znaš in veš, ampak se nič ne prime. Vse je zaman. Kar rečeš, obrne v drugo smer. Tudi če se poizkušamo pogovarjat še o čem drugem, takoj preide nazaj na temo: “Zakaj sem jaz ostala sama”
Tako da se kar strijam s tem, da je Prijateljstvo “dvosmerni tok”…
Anonimno 1751, 30.11.2022 ob 07:56
Samska ženska s strani vezanih žensk ni nikoli zaželjena v družbi parov.
Žal drži in velja tudi za moške.
Marsikateri se zavedajo, da tako malo prispevajo k zvezi, da jih prisotnost konkurence spravi v paniko.
Poroka ni nobena garancija, da se lahko zapustiš.
Kdor dosti nudi običajno nima strahu pred tem.
citat: Moški razmišljate drugače ponavad s taspodnjo glavo.
NAROBE! Mi moski VEDNO IN DALEC najprej razmisljamo s tavelko glavo. Veliko zensk je prav zato samih, zakaj pa…ker niti malo pa ne pogledajo vase.
Po naravi moski IZBIRA in zenske to vidijo kot razmisljanje s spodnjo glavico.
Ko boste zenske spoznale, da NE RAZMISLJAMO le s taspodno glavico, takrat boste razumele zakaj vas partner odide “k sosedi” ali kam drugam.
In se: ko nas “spustite blizu” pa ve razmisljate s spranjico? Ma daj, zresni se in najdi v sebi vec spostovanja do moskih. Kajti moski IZBIRA, zenska pa IZBERE.
Se enkrat: poguglej The Ladder Theory.
citat: Samohranilke ponavadi niso najboljša družba. Brez denarja, slabe bo volje, skrbi z malarijo,….pa vedno na lovu, za novim tipom.
Napak! Samohranilke co cist fajn, usoda jim pogosto ni naklonjena. Zal ocenjujemo s trani “dohodka” in pozabljamo, da je clovek socialno bitje. Ne, tudi samohranilke zasluzijo pozoornost. Vendar je tu isti problem kot pri vseh samskih zenskah: moski izbira, zenska se pa odloci koga in kako dalec ga bo popeljala.
Imela samsko prijateljico (vsepovsod je šla z menoj, ker se mi je smilila, saj ni imela drugih prijateljic) in imela sem partnerja ( ki me je vedno svaril pred njo!češ da je pokvarjena) Vam povem nekaj? Sedaj nimam nobenega več.. Ker sta se skurbala za mojim hrbtom. Ja, to je dokaz, kako hitro moški ploščo menja 🙂 Je pa res, da sama sem srečna, medtem ko onadva nista..
Vdovam in ločenkam se življenje večinoma spremeni .Obe vrsti imata nekaj časa kar precej pshičnih težav.Zato niso vesele, razpoložene in imajo druge misli v glavi kot tiste, ki imajo moža in se lahko obrnejo nanj in so tudi dosti bolje preskrbljene.Saj vsi vemo, da je dosti lažje z dvema dohodkoma ali v dvoje v družini z otroki, potem si pa več ali manj sam za vse.Kako naj bo ena ženska vesela in sproščena in gre na morje, če pa ji je umrl mož ali ps je dala čez travmo ločitve.No, kdaj se tudi kakšna taka najde, da ji je potem bolje in ji življenje še lepše teče naprej….
Emanuela410, 29.11.2022 ob 17:07
Mene to sploh ne preseneča. Prijatelji v življenju pridejo in gredo. Ostane le ožja družina.
Lahko rečeš, da so bili to moževi prijatelji. Ko imaš partnerja in se k njemu preseliš, se preseliš v drug kraj. Enim je težko vzpostaviti stike, prijateljstva v tej novi okolici. In jim ostane samo mož. Samo meni bi bilo čudno, da bi pol k tej vdovi prihajali moževi peijatelji.
Forum je zaprt za komentiranje.