Zakaj si želite imeti otroke?
No ja. Če pa naredimo sklep iz tvojega sklepa, pa dobimo eno čudno stvar. Očitno te zelo motijo ti egoistični ljudje, ki imajo svoje otroke in bi ti raje videl, da jih ne bi bilo. Ampak potem nihče ne bi imel svojih otrok, kar pomeni, da bi človeška vrsta izumrla. Se pravi, za nadaljevanje vrste potrebujemo tudi te t.i. egoiste ali pa nas ne bo več. 😉
Tako je, večina ljudi je na nivoju nemških ovčarjev.
Peezda, evolucija je rabila milijarde, da je od ameb, preko dinozavrov, australopiteka, neandertallca, homo sapiensa, naredila sodobnika...naredila sodobnike, ki še vedno štancajo deco zaradi nagona???[/quote]
čeprav se sliši čudno, obstajajo tudi takšni.
No ja. Če pa naredimo sklep iz tvojega sklepa, pa dobimo eno čudno stvar. Očitno te zelo motijo ti egoistični ljudje, ki imajo svoje otroke in bi ti raje videl, da jih ne bi bilo. Ampak potem nihče ne bi imel svojih otrok, kar pomeni, da bi človeška vrsta izumrla. Se pravi, za nadaljevanje vrste potrebujemo tudi te t.i. egoiste ali pa nas ne bo več. ;)[/quote]
Če bi bil vsaj malo pismen. Sem že ene 100x povprašal po vzrokih, razlogih zakaj se odločate eni za otroke, zakaj jih želite imeti.
Seveda pa ti potem narediš tisoč in en sklep iz tega.Sicer pa ja, kaj bi me motilo, če izumre človeška vrsta? Prav nič.
to da si večina ljudi želi otroke, je pomoje bulšit.
“želijo” si jih, ker so pričakovanja taka, ker jih imajo vsi kolegice in kolegi, ali pa ker otroci “zgledajo tok kjut” (tistih 10 minut kar imajo stika z njimi).
eden izmed pogostih razlogov je tudi za obdržanje partnerja in tega ne delajo samo ženske, ker poznam par tipov, ki so namenoma šli delat mulce z žensko (in so si čisto slučajno izbrali tako, ki je živela sama in imela v lasti hišo) ali pa 20 let mlajšo kokoško in so upali, da jim bo doživljenjsko prala gate.
večina ljudi v resnici sploh nima jajc priznat, da si otrok ne želijo, ker jih vedno cel kup pametnjakovičev napade, da so egoistični prasci, brez čustev, itd… še posebej ženske imajo veliko pomislekov in skrbi, kako speljat zadevo, da bo dete odraslo v tem gnilem svetu. pa mi tudi ni jasno, kako si ljudje na minimalcih sploh upajo it v to, ker če se ti ena mala reč zalomi si oplel na celi črti…
A zdej ti pa ni všeč odgovor in že brenkaš na drugo struno?
Če se spomniš je šla debata v smeri zakaj sploh seksat, češ da je to del naših nagonov, ki se jim ne moreš upret, drugi ste zagovarjali, da je to vaša zavestna odločitev kateri se lahko odpoveste kadarkoli.
Kaj pa če bi se dal kastrirat pa imaš mir pred nasprotnim spolom, ti ne bodo več hodili v misli?
Aja, si ti mogoče za isti spol zagret?
Tud to je danes normalno….
Ja, seveda. Kaj ti ni jasno? A ni iz cele teme jasno, da jaz ne delam otrok? Otrok je že preveč na svetu, umirajo. Naj še jaz kakega več naredim? Ne, hvala.[/quote]
En precej bedast film obstaja na to temo, ampak ideja se mi je zdela kar zanimiva:
http://www.imdb.com/title/tt0387808/
To, da je ljudi na svetu preveč, je dejstvo. Kakor je tudi dejstvo, da imajo največ otrok v nerazvitem
svetu, pa tudi nivo inteligence je menda obratno sorazmeren s številom otrok.
Torej bi se morali pametni, razviti ljudje žrtvovati, da bi zagotovili napredek…in delati otroke :-))
Lepolaska – odlično napisano.
On: kot sem že parkrat napisal ti še enkrat ponavljam, da boš mogoče le razumel. Vem, da bo težka, da ti to dojameš, ampak bom poskusil.
Seksam izključno zato, ker v tem dva uživava. Njej je fajn, meni je fajn. Čisti užitek. Radost, užitek. Ko opravim z vazektomijo pa bo še večji užitek, ker ne bo potrebe po kondomih, KT. Zdaj razumeš? Seks je užitek, obeh, nje in mene.
glede na to, da tipi točijo solze že ko izgublja njihovo nogometno moštvo, bi jim od blazne sreče morale pri rojstvu otroka izpast oči…
ampak tistih par odgovornih tipov (in ena punca, verjetno edina odkrita) ki jih poznam, ki ob prvih težavah ne zbrišejo v gostilno mi je večkrat reklo, da imajo sicer svoje otroke najrajši na svetu, ampak če bi prej vedeli, kaj jih čaka, jih ne bi imeli…
je pa za moške zelo enostavno imet otroke tako, da ima dvoletnik 41,5 vročine, svečka ne prime in mora mati sama pokat mulca na urgenco sredi noči, medtem ko se njen “dragi” dela, da spi…
Ok, to čist razumem, da ti je užitek.
Potem pač uživaj, samo pazi, da ne bosta imela kakega “stranskega produkta seksa in užitkov” predno ti prerežejo semenovode.
Potem pa bodi malo pozoren na ponavljajoče aseptične vnetne procese v dimljah, čist tako, dobronameren nasvet.
Pa to zadevo z užitkom sta verjetno vidva prva iznašla in se samo zaradi tega svet vrti? 🙂
Kolk maš pa ti kaj otrok, ko si tako pametna v teh debatah?[/quote]
Goldfish je 40 letni pritlikavec z podloženimi čevlji. Otroka vidi samo v ogledalu.[/quote]
EB, me veseli, da si se začel gledati v svoje ogledalo. Čutim, da ti gre na bolje:).
Spider, kaj ima to veze? Lahko bi ti povedala ja, ampak ne vidim pointa, da bi to moral vedeti.
PS: pa pravijo, da naj bi se človek od živali razlikoval po tem, da ima um in bi zato moral znat kontrolirat svoje nagone. :-)[/quote]
Saj jih kontrolira. Če jih ne bi, sploh ne bi bili civilizirani, kot smo.
Seveda pa obstoj nekega uma ni pogojen s tem, da je njegov um enak tvojemu in ima ista prepričanja, kot ti. 🙂
Zato pa imamo um, da nadziraš svoje nagone in ne nategneš vsake, ki pride mimo. 🙂
Samo ne vem, zakaj se Matkic otepa uporabe uma. 🙂
Če ima človek nagone, še zaradi tega ni na enakem nivoju, kot živali. Zato imamo um s pomočjo katerega poskušamo na čimbolj zadovoljiv način realizirati svoje nagone in potrebe.
Nisva poročena, zato skupaj nič. 🙂
Jaz pa jih imam dovolj. 🙂
glede na to, da tipi točijo solze že ko izgublja njihovo nogometno moštvo, bi jim od blazne sreče morale pri rojstvu otroka izpast oči…
ampak tistih par odgovornih tipov (in ena punca, verjetno edina odkrita) ki jih poznam, ki ob prvih težavah ne zbrišejo v gostilno mi je večkrat reklo, da imajo sicer svoje otroke najrajši na svetu, ampak če bi prej vedeli, kaj jih čaka, jih ne bi imeli…
je pa za moške zelo enostavno imet otroke tako, da ima dvoletnik 41,5 vročine, svečka ne prime in mora mati sama pokat mulca na urgenco sredi noči, medtem ko se njen “dragi” dela, da spi…[/quote]
+10
Samo, če bi bilo to res, da si večina mladih želi otroke, bi tule gor napisali na stotine razlogov zakaj si želijo otroke. Pa jih nič ne napišete. Aja, nagon pa ja. To ste pa napisali, da vas nagon vodi v razmnoževanje.[/quote]
Otroci so sad ljubezni, prinašajo veselje, toplino, nove izzive, te naučijo marsikaj novega o sebi in o drugih, določene stvari začneš gledati iz drugih zornih kotov, postajaš boljši človek, deliš svojo ljubezen, jo množiš in z veseljem opazuješ, kako gre ta veriga naprej. Dnevi dobijo še večji smisel in življenje večjo kakovost.
je pa za moške zelo enostavno imet otroke tako, da ima dvoletnik 41,5 vročine, svečka ne prime in mora mati sama pokat mulca na urgenco sredi noči, medtem ko se njen “dragi” dela, da spi…[/quote]
No ja, saj načeloma se strinjam s tabo vendar se to dogaja zgolj tam kjer so se šli zadevo zgolj zaradi in samo zaradi lastnega užitka. Nihče ni razmišljal korak dalje, nihče ni iz vsega skupaj želel naredit česa več/bolje…. nekaj o čemer piše Pandora v sosednji temi.
Zakaj je tako? Ker se ti ljudje resnično zavedajo svoje vloge/svojega bistva v tem svetu ali so nemara zavedeni/zaslepljeni z…. užitkom?
Samo, če bi bilo to res, da si večina mladih želi otroke, bi tule gor napisali na stotine razlogov zakaj si želijo otroke. Pa jih nič ne napišete. Aja, nagon pa ja. To ste pa napisali, da vas nagon vodi v razmnoževanje.[/quote]
Ko sem si jaz želela otroke, nisem naštevala zakaj …enostavno sem vedela, da ta želja je. Kar se tiče
tega nabijanja o nagonih….ja, to sem napisala, ker sklepam, da je ta želja nagonska, da je sprogramirana
v nas, da je tako naredila narava. Ker pač ne greš v ustvarjanje družine po točkah
ok, bom imel otroke, da me bodo živeli na starost , ali
bom imel otroke, ker je to moderno, ali zato, ker jih vsi imajo, ali zato, da mi mat neha težit za vnuke,
ali ker so luškani….
Ne greš delat analize, samo veš, da si otroka želiš. Jaz mislim, da je to dokaj naravna reč, precej bolj,
kot razumska…
Zakaj NE imeti otrok je precej lažje našteti:
– ker nimam želje
– ker se mi ne ljubi
– ker še zase ne znam poskrbeti
– ker se bojim
– itd…
Forum je zaprt za komentiranje.