Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj si želite imeti otroke?

Zakaj si želite imeti otroke?

Za vse z rožnatimi očalci:

Ali so prispevki v Tedniku, kjer pogosto kažejo kako so otroci lačni, kako otroci nimajo tega, nimajo onega… je vse to laž?
So razne oddaje, kjer kažejo in govorijo o pedofili znotraj domačih zidov tudi laž?
So SOS telefoni za mladostnike tudi laž, ker starši pa ja ne bodo škodili svojim otrokom?
So članki na temo revšine otrok tudi lažnivi?
Pretepeni, posiljeni, lačni, revni otroci – je to vse laž?
Pa to ne gre za enega, dva, tri otroke. Gre za veliko število otrok.

Verjetno so številni mladi brezposelni tudi laž.
Verjetno je laž tudi to, da si veliko 30 letnikov preprosto ne more ustvariti svojega gnezda, ker imajo nesigurno službo in prenizko plačo?

A ni čudno, da se to dogaja v velikih družinah? Odrasli neodgovorno rojevajo otroke, potem se pa čudijo, kako dva odrasla, brezposelna že od nekdaj ne moreta nahraniti 5 lačnih ust. Vsi ti prispevki kažejo, kako je beda bila že v štartu, nenormalne življenjske razmere, pa so se odrasli kljub temu odločili za otroke…ne samo enega…dva, tri, štiri, pet…To bi moralo biti kaznivo dejanje. Zavestno pustiti, da otroci trpijo.

Takšno razmišljanje vodi v kronično depresijo in jaz bi na tvojem mestu odnehala, še preden bo prepozno.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Ja, res je.
Čeprav to ne pomeni, da je v vseh velikih družinah tako. Pri enih velikih družinah res vlada razumevanje, ljubezen in pa tudi materialna varnost. Tako, da vse velike družine ne mečem v isti koš.
Pri nas doma pa ni bilo velike družine pa smo bili vseeno v čisti bedi. Že pred spočetjem je bilo jasno, da nimata pogojev za preživetje otroka pa sta ga vseeno naredila.

Ja, res je.
Čeprav to ne pomeni, da je v vseh velikih družinah tako. Pri enih velikih družinah res vlada razumevanje, ljubezen in pa tudi materialna varnost. Tako, da vse velike družine ne mečem v isti koš.
Pri nas doma pa ni bilo velike družine pa smo bili vseeno v čisti bedi. Že pred spočetjem je bilo jasno, da nimata pogojev za preživetje otroka pa sta ga vseeno naredila.[/quote]

Seveda ne velja to za vse. Samo ko je bil omenjen Tednik sem se spomnila na takšne zgodbe.

A ni čudno, da se to dogaja v velikih družinah? Odrasli neodgovorno rojevajo otroke, potem se pa čudijo, kako dva odrasla, brezposelna že od nekdaj ne moreta nahraniti 5 lačnih ust. Vsi ti prispevki kažejo, kako je beda bila že v štartu, nenormalne življenjske razmere, pa so se odrasli kljub temu odločili za otroke…ne samo enega…dva, tri, štiri, pet…To bi moralo biti kaznivo dejanje. Zavestno pustiti, da otroci trpijo.[/quote]

ne drži, da se to dogaja zgolj in samo v velikih družinah, v življenju se zgodi marsikaj, bolezen, smrt enega od partnerja, izguba službe, znižanje dohodkov itd…..veliko je primerov kjer je bilo v štartu vse lepo nato pa se zgodi kaj nepredvidljivega….in redki so starši , ki bodo pustili zavestno, da otroci trpijo, ravno nasprotno, prvo se poskrbi za otrokove potrebe, ti povem odkrito da je sramota, da se zbira denar za zdravlenje otrok ali nakupa osnovnih potrebščin preko raznih oncertov, donatorjev….dolžnost države je, da poskrbi za tiste , ki sami niso sposobni, še posebej zaradi tega, ker ima država dovolj denarja na razpolago in tudi ustrzne mehanizme pa tega ne naredi…in to bi moralo biti kaznivo dejanje ne pa to kar ti navajaš…

Ja, večinoma res vidiš. Ona z velikim trebuhom pa oba starša že par let brezposelna pa že pet večjih otrok. Treba pa je imeti še enega. Potem pa tako srečno razlagajo kako se imajo radi in kako se ljubijo. Ja pa ja. Otroke izkoriščajo za svoje napake. Ubogi otroci.
Moji mami ni nikoli na kraj pameti padlo, da bi kje kaj prosila. Nismo imeli, samo prosili nismo. Skrivali smo revščino. Pa se je vseeno kaj zvedelo in otroci so se mi v šoli potem posmehovali. Recimo je sosedov otrok sčvekal, da nimamo kopalnice in so se mi potem na veliko posmehovali.

Velika razlika je ali je bilo na začetku vse ok in se potem zgodi bolezen, izguba službe ali pa je bilo že prej kup problemov pa ona vseeno noseča.
Pri nas doma je bilo že na začetku jasno, da otrok ne bo zaželen in da ni materialnih možnosti za otroka pa sta me vseeno spočela.

A ni čudno, da se to dogaja v velikih družinah? Odrasli neodgovorno rojevajo otroke, potem se pa čudijo, kako dva odrasla, brezposelna že od nekdaj ne moreta nahraniti 5 lačnih ust. Vsi ti prispevki kažejo, kako je beda bila že v štartu, nenormalne življenjske razmere, pa so se odrasli kljub temu odločili za otroke…ne samo enega…dva, tri, štiri, pet…To bi moralo biti kaznivo dejanje. Zavestno pustiti, da otroci trpijo.[/quote]

ampak če se ne bi tako odločili, bi jih pa kakšen Robi imel za egoiste :-))

za lase privlečen zgodbe iz konca 19 stol…to da ste skrivali revščino je pa stvar vzgoje, ki je napačna enako kot pri tistih, ki so se ti posmehovali, ne razumem, kaj je tu sramotnega če nekaj nimaš ? zakaj skrivati? sramota pa je, da se tisti, ki imajo posmehujejo tistim ,ki nimajo, to je idiotizem brez primere

Za zdravo gledanje na svet je fajn, če se ne koncentriraš samo in zgolj na eno stran, veš?
Na vsakega zanemarjenega otroka jih je …ne vem…100 ne zanemarjenih? Seveda je veliko slabega,
je pa tudi ogromno dobrega. Tako fajn, kot je otrokom v današnji dobi, jim še nikoli ni bilo.
Za tvojo informacijo – ta miselnost, da so najvažnejši otroci, da mora biti najprej za otroke pred
vsemi ostalimi, da vse, kar otrok potrebuje, mora dobiti, pa še vse, kar si zaželi…to je zelo zelo nova
zadeva. Ene 50 let največ. Po mojem je nastopila z razvojem potrošništva, ko so nas načrtno pumpali,
da za otroka je dovolj dobro samo najboljše….fajn tržna niša, seveda.
Prej so bili otroci precej drugorazredna bitja. Če je bila revščina, je jace na oko dobil samo oče , meso
je bilo samo za odrasle. Obleke enako. Otroci niso smeli izražati mnenja, želja, potreb. Ne, otrok mora
biti tiho. Otroke se gleda, ne posluša. Telesna kazen je bila normalna, ravno tako osamitve, sramotenja.
Pa so večinoma ravno tako preživeli (pustmo zdaj bolezni, ki jih zdaj zdravimo)
Malo poglej, kakšna blazna industrija je na voljo samo otrokom. So mali princi in princese, imajo vse,
dobijo vse, cele institucije ne delajodrugega, kot gruntajo, kako bi jim bilo še boljše.
Ja, so nesrečne izjeme, vedno so bile. Beri Cankarja in njegovo jamranje….tudi jaz sem imela v OŠ
sošolca, ki je vsak dan, od 5 do 8 razreda prišel v šolo v isti obleki.
Samo da to ni razlog, da obupaš, da zganjaš tole depro tlele….je pa razlog, da poskušaš kaj izboljšati,
pomagati.
Samo ob tla se metat nič ne zaleže…

Ne, ni za lase privlečena, in ni iz 19 stol. Je moja zgodovina in je iz 20. stol. Revščino smo skrivali, ker je bila to edina pot, da se ti niso posmehovali. Zato skrivaš, da se ti ne posmehujejo.
Ja in kaj bi jaz storila, če so se mi posmehovali? Logično je, da sem se potem še bolj zaprla vase in še bolj skrivala, da nimam. Če so rekli, gremo na sladoled, sem rekla, da ga ne jem in ne, da nimam.

Joj skela, pa ti res ne poznaš realnosti. 1 otrok na 100?
Že v enem razredu nas je bilo več takšnih, ne samo en. V razredu pa nas je bilo 30.
Seveda pa recimo zame nikoli niso zvedeli, da sem bila fizično in psihično matletirana. Sem rekla, da sem padla, če je koga zanimalo zakaj modrice, rane. Za koga drugega smo zvedeli.
Če nisem imela za sendvič, sem rekla, da ga ne jem, ne pa, da nimam denarja. In so verjeli. Pa vem, da nisem bila edina v razredu.
Vem tudi, da se sedaj podobno dogaja. Večina teh stvari ne pride na dan. To, kar pride na dan v Tedniku, v člankih, to je le majhen delček tega. Večina to skrbno skriva. Pri meni so bile modrice in rane vidne pa nihče ni nič posumil.

Velika razlika je ali je bilo na začetku vse ok in se potem zgodi bolezen, izguba službe ali pa je bilo že prej kup problemov pa ona vseeno noseča.
Pri nas doma je bilo že na začetku jasno, da otrok ne bo zaželen in da ni materialnih možnosti za otroka pa sta me vseeno spočela.[/quote]
in kaj potrem? svoje travme si predelal in lepo živiš naprej, dobrih 60 let odtehta prejšnih slabih 18 recimo

za lase privlečen zgodbe iz konca 19 stol…to da ste skrivali revščino je pa stvar vzgoje, ki je napačna enako kot pri tistih, ki so se ti posmehovali, ne razumem, kaj je tu sramotnega če nekaj nimaš ? zakaj skrivati? sramota pa je, da se tisti, ki imajo posmehujejo tistim ,ki nimajo, to je idiotizem brez primere[/quote]

To, da se eni delajo norca, drugi pa posledično skrivajo, je slovenska realnost. Seveda bo vsak trdil ali večina trdila točno to kar trdiš ti, ampak kljub vsemu, zanimivo, se to še vedno dogaja.

Flashko, jaz sem pod 30. Ne pa 80. In ne, nisem iz 19. stol. In ja, vem, da se to dogaja, kar imaš ti za zgodbice.

Saj se že sam flash dela norca, ko trdi, da so to za lase privlečen zgodbice iz 19. stol. Pa naj otrok recimo komu zaupa, če mu takoj zabrusijo, da laže.

Pa kaj ti misliš, da sta vsem ostalim tekla med in mleko?
No, mene tepli niso in so me imeli radi.
Denarja pa tudi ni bilo na pretek.
In nisem imela kavbojk, ko so jih “vsi” že imeli, pa prvo kupljeno obleko sem dobila za valeto (prej
mi je vse šivala mama), ni bilo kupljenih sendvičev, ampak doma narejeni, ni bilo sokov, samo
malinovec…
Kar se tiče pa fizičnega maltretiranja je pa ravno zdaj veliko bolje poskrbljeno, kot kdajkoli.
Misliš, da se je vedno govorilo o zlorabah? Misliš, da smo mi sploh kdaj slišali za pedofilijo?
Misliš, da je koga brigalo za tepene otroke? Zdaj je to KAZNIVO…pa imaš se na koga obrniti…

Žal mi je zate, ampak najprej spremeni sebe, preboli in odrasti, daj jezo ven ….potem pa poglej
če boš še tako razmišljala…

Aja, skela, niso te tepli, imeli so te radi. Jaz žal ne vem kako to zgleda. Mi je pa jasno, da ti ne moreš razumeti drugih, če nisi sama tega okusila. Zato verjetno ne verjameš, da ni bilo pri vseh tako lepo kot pri vas.

za lase privlečen zgodbe iz konca 19 stol…to da ste skrivali revščino je pa stvar vzgoje, ki je napačna enako kot pri tistih, ki so se ti posmehovali, ne razumem, kaj je tu sramotnega če nekaj nimaš ? zakaj skrivati? sramota pa je, da se tisti, ki imajo posmehujejo tistim ,ki nimajo, to je idiotizem brez primere[/quote]

To, da se eni delajo norca, drugi pa posledično skrivajo, je slovenska realnost. Seveda bo vsak trdil ali večina trdila točno to kar trdiš ti, ampak kljub vsemu, zanimivo, se to še vedno dogaja.[/quote]

Temu se reče pritisk vrstnikov. In slovenci to obvladamo. Noben noče imet reveža za prijatla, ker tudi sam slabše izpade. Potem ga zasmehujejo, da bi se podvizal in kaj zaslužil. Podobno je z samskimi, ki jih zasmehujejo da so istospolno usmerjeni, da bi si čimprej poiskali partnerko.
Taki pritiski kar dobro delujejo, da je čimmanj odstopanj. Nažalost je potem ta trening pritiska uporabljan tudi za tiste, ki so nadpovprečni.

Še dobro, da nisem vedela, da bi morala imeti za valeto obleko, bi se še zato sekirala.

Tule se skriva bistvo. Če ne bi bilo tako, danes ne bi od tebe brali čisto nič drugače.

To, da se eni delajo norca, drugi pa posledično skrivajo, je slovenska realnost. Seveda bo vsak trdil ali večina trdila točno to kar trdiš ti, ampak kljub vsemu, zanimivo, se to še vedno dogaja.[/quote]
dogaja se marsikaj, jaz samo pravim, da je stvar vzgoje in človeka, če se norčuje in posmehuje iz nekoga..ga ni med nami, ki nima kakšne pomanjkljivosti ali napake iz katere se ne bi nekdo lahko norčeval….

Zakaj si se pa ti norčeval in posmehoval meni? To, da si imenoval mojo zgodo za lase privlečeno zgodbico iz 19. stol. je posmeh, norčevanje, žalitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close