Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj si želite imeti otroke?

Zakaj si želite imeti otroke?

Ker je to še ena, zelo dragocena izkušnja, še en način, kako užiti življenje?[/quote]

Zame je.

A ljudje si nismo enaki in kasneje nisem rekla, da “jih ne bi imela, če bi že prej vedela, kaj vse me čaka”.

Če v starševstvu že vnaprej vidiš le breme, je bolje, da se ne odločaš za otroke.[/quote]

Jasno.

Vse, popolnoma vse (od prve do zadnje sekunde v življenju) kar narediš, je popolnoma egoistično.

iz čisto istega razloga, zaradi katerega ti nočes sprejet, da se nekateri zaradi finančnih razlogov za otroke ne bi odločili. torej, zakaj hočeš vsilit prepričanje, da izlet v pariz ni pomemben, če je pa vsakomur jasno, da je otroku izlet zelo pomemben?

Vse, popolnoma vse (od prve do zadnje sekunde v življenju) kar narediš, je popolnoma egoistično.[/quote]

Čestitke za priznanje :).
Moja tema ni namen koga prepričevati, da ne sme imeti otrok (le komu se da to preprečit, če se je tako odločil). Je pa moj namen, da v prvi vrsti jaz razumem zakaj bi nekdo imel željo imeti otroke (tega še vedno ne razumem). Ter pa, da se tudi kdo drug zamisli glede tega.

braaavoooooo! vidim, da v četrtem razredu osnovne šole že jemljete snov “kontracepcija” 🙂

če si slabo prebrala sem govorila o minimalcu (oz. je 600 € neto) in ne o 3k. poznam pa starše, kjer recimo ne morejo plačat položnic, ker je mama brez službe in imata enega otroka, v OŠ. niti slučajno mu ne moreta plačat takega izleta. aja, VSI njegovi sošolci grejo, mimogrede. in večina znancev je blazno pametnih, ko jima težijo z “kdaj bo pa drugi”, in “ah, sej če je ljubezen se vse da”.[/quote]

Drži, s filozofijo ljubezni ne oblečeš in ne nahraniš otrok.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Poznam ogromno staršev in kaj takšnega še nikoli nisem slišala. Od nobenega.

Sicer se mi pa zdi imeti/ne imeti otroke stvar osebne odločitve/razmišljanja.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Taprava se oglaša. Tista, ki svoje otroke pretepa, da so progasti po cele dneve.

Poznam ogromno staršev in kaj takšnega še nikoli nisem slišala. Od nobenega.

Sicer se mi pa zdi imeti/ne imeti otroke stvar osebne odločitve/razmišljanja.[/quote]

Da, da. Lepolaskin odgovor je TOP – GNUS odgovor.

itak, zato pa vi od svojih “kolegov” ne boste nikoli nič takega slišali, ne glede na to, kaj si v resnici mislijo, ker vejo, da bodo križani 🙂 resnica boli, nje 🙂

Ljubica draga, jaz ne rabim nič spraševat in nič slišat. Gledam moža kako zre v ženskico, menda edino, ki jo nikdar in nikoli ne bi razočaral ali pustil na cedilu. Najino hčerko. In tak ni samo moj mož, ampak vsi moški “kolegi”, ki jih poznam. Očitno se tisti drugi lepijo na tebe.

Sicer pa, ponavljam, mi je čisto vseeno ali se kdo odloči za otroke ali ne. Vsako odločitev spoštujem.

itak. ženske veščine “branja iz oči”, ko moškega samo pogledate, pa vse veste, kaj si misli, ja…. NOT 🙂 joj, kolk ste ene naivne 🙂

noben moški, ki ima vsaj malo možganov, ne bi svoji ženski (ali njeni kolegici) priznal kaj podobnega, pa če bi mu grozili s kitajskim mučenjem :)))

O fino, ste že vse napisal…;-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

iz čisto istega razloga, zaradi katerega ti nočes sprejet, da se nekateri zaradi finančnih razlogov za otroke ne bi odločili. torej, zakaj hočeš vsilit prepričanje, da izlet v pariz ni pomemben, če je pa vsakomur jasno, da je otroku izlet zelo pomemben?[/quote]

Tle se sva glih razumeli, jasno, če si brezposeln, da ne greš otrok štepat.
Ampak…vedno in v vseh časih se je v vsakem razredu našel en otrok, ki ni mogel
iti…kamorkoli že. Včasih smo zato imeli sklade, danes ne vem, kako je.
Jasno, da je otroku hudo…ampak ni vse belo/črno…mogoče so bile pa v času , ko se je
rodil, plače dobre? Pa je revščina kasneje udarila?To je pač riziko, ki ga živimo vsi, če bi
tako gledali, se ne bi nihče rodil.
In današnji časi niso dosti drugačni in razmere niso tako blazno slabe (vsaj ne, če grejo
res lahko vsi razen enega Pariz) da bi se človek lahko izgovarjal na slabe čase…

itak, sej s tem se strinjam. čisto vsakemu se lahko zalomi, kadarkoli, to je čisto drug primer. ampak sem govorila o tem, da že ko si sam ne moreš položnic plačat, tudi če imaš službo. punca z minimalcem za določen čas se bo verjetno težko odločila za otroka, ker ji je verjetno jasno, da ji ne bodo podaljšali. se mi pa zdi mimo, da gre človek zavestno v to, ko že sam ne zmore, in potem prosjači ker nima niti za makarone in še kar dela 4. in 5. otroka, itd…

Vse, popolnoma vse (od prve do zadnje sekunde v življenju) kar narediš, je popolnoma egoistično.[/quote]

Čestitke za priznanje :).
Moja tema ni namen koga prepričevati, da ne sme imeti otrok (le komu se da to preprečit, če se je tako odločil). Je pa moj namen, da v prvi vrsti jaz razumem zakaj bi nekdo imel željo imeti otroke (tega še vedno ne razumem). Ter pa, da se tudi kdo drug zamisli glede tega.[/quote]

To ne vidim, da bi bilo “priznanje”, to je samo golo dejstvo.
Kot si ti egoist, ker ustrežeš svojim željam in otrok nimaš, tako sem jazi sto, ker jih (po
svojih egoističnih željah) imam.
Zakaj ima pa kdo neko željo, se pa nekomu, ki je nima, pač ne da razložiti…kako le?

Jah ne vem kako je zdaj s to veščino “branja iz oči”. Sem najbrž precej starejša od tebe in imam ves časa na voljo mlajšega od sebe. Tebe pa naskakuje petdesetletnik. Katera od naju dveh je zdaj nepismena ??? :

mam tako zvezo kot mi paše in ne kot tercijalke mislite, da bi bilo “prav”… če bi hotela otroke, bi si pa 15 let mlajšega omislila, simpl as that 🙂 manjka se jih… me pa zabava, ko mi to naprej mečete kot žaljivko – kot da si ne bi jaz sama takega izbrala in hotela :)))))

če pa govoriva o branju iz oči – ja, sem definitivno napol pismena, in če bi bile ostale odkrite do sebe, bi si isto priznale 🙂 v nasprotnem primeru se vam ne bi dedci okrog gonili, ko si zatiskate oči in si laskate da ste ujele tiste par let mlajšega in da ste še “dobra supa” 🙂 malo morgen. pametni moški pač znajo. 🙂

Še vedno so skladi.

Itak, sami izgovori.
Včasih si nismo toliko privoščili, kot si dandanes privoščijo otroci.

Danes so tle same očitne provokacije, ma kolka vam je provizija, narod??? Napol pismena je enim dedcem dober afrodiziak.

saj ni pravokacija. 🙂 ena koka pač misli, da njen krasni ded z lepimi dolgimi prsti samo eno-njo vidi 🙂 kolk je še takih. pol se bo pa zbudila z glavo v lavorju 🙂 pa na forumu ne bo pozabla vmes 35-krat omenit svoje perfektne zveze. jbga. je žalostno če si človek laže.

kar se mene tiče mi je v zadovoljstvo spremljati odraščanje mojih otrok z vsemi lepimi in manj lepimi trenutki od rojstva dalje…predvsem se pa trudim, da bosta sposobna ločiti med dobrimi ljudmi in telebani kot je spider eb, matkič…

Potem pa naj bodo sposobni mesečno zaslužit vsaj za najemnino, položnice in futer, če so že tako nagonski.[/quote]

Če ti ostaja ali pa preveč trošiš, daj tistim, ki imajo manj. Ne bodi tako egoističen, no. Nikoli pa se ne da splanirat v naprej, da bo vsega dovolj in tu ne gre nujno za nesposobnost, lenobo ali kaj tretjega.

grozno, ne?[/quote]
Za tiste, ki se imamo lušno, pa malo že je. 🙂 A ti bi pa kar, da vsi izumrejo, ker ti tako trpiš? No to pa je egoizem. Kje je pa sedaj tvoj razum? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Danes so tle same očitne provokacije, ma kolka vam je provizija, narod??? Napol pismena je enim dedcem dober afrodiziak.[/quote]

saj ni pravokacija. 🙂 ena koka pač misli, da njen krasni ded z lepimi dolgimi prsti samo eno-njo vidi 🙂 kolk je še takih. pol se bo pa zbudila z glavo v lavorju 🙂 pa na forumu ne bo pozabla vmes 35-krat omenit svoje perfektne zveze. jbga. je žalostno če si človek laže. [/quote]

Ena koka? Gor rečeš, da si vse zatiskajo oči, da so še “dobra supa”, a ujamejo le goneče dedce.

Preveč pismenim eno samo provociranje, od tle žalost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close