Zakaj se v neprofitna stanovanja ne naseli najprej brezdomcev?
Zanima me, zakaj se v neprofitna stanovanja ne naseli najprej brezdomcev? Tako bi se rešil problem klošarjev.
Ustrezne socialne pomoči tudi že obstajajo, in sicer:
– subvencija najemnine, ki jo lahko dobijo socialno ogroženi
– denarna socialna pomoč v znesku 400 EUR na mesec, če so pa kakorkoli aktivni, pa lahko 500 ali 600 EUR na mesec.
– usluge na Karitas, Rdečem križu
– izredno denarno socialno pomoč tudi lahko dobijo
– v primeru bolezni so zdravstveno zavarovani, tako kot mi vsi (država jim plačuje tudi dodatno zdravstveno zavarovanje)
– oproščeni so plačila nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, ker so socialno ogroženi
– če imajo otroke, imajo otroci brezplačen vrtec, otroške dodatke, državne štipendije, brezplačno malico in kosilo v šoli in še kaj se najde
– pa še kakšna druga oblika socialne pomoči se najde zanje
Res ne vem, zakaj pri nas sploh obstajajo brezdomci, ko pa država in občina poskrbita za vse.
Mateja
Ja zato, ker je to vse samo na papirju. Pri nas trenutno 130.000 ljudi nima osebnega zdravnika. Zdravstveni domovi se otepajo pacijentov iz drugih občin.
Meni so uradno poslali, da sprejemajo samo lastne občane, kar z zakonodajo nima nič. Občina mora zagotoviti samo prostore, zavod pa ima pogodbo z ZZZS, kamor vsi plačujemo prispevke. Za take krivice in tolmačenje zakonodaje nihče ne odgovarja. Od javnih uslužbencev ne dobiš pomoči, za vsako vlogo jim moraš ti vse pridobiti, da potem sestavijo odločbo.
Velikokrat na spletnih straneh manjkajo podatki, kaj vse moraš priložiti in te potem pozivajo, da moraš dopolniti, pri tem pa ne smeš zamuditi roka.
V Nemčiji npr. ti začneš postopek, ko pošlješ vlogo z osebnimi podatki itd. potem ti pa oni pošljejo vse obrazce in navedejo katere dokumente moraš pridobiti. Pri tem se postopek samo zaustavi dokler ne prejmejo ostalega. Šele ko je izdana odločba začnejo teči roki.
Da prodaš eno njivo pri nas povprečen državljan nima pojma kje začeti. Da vložiš davke moraš priložiti listine kako si pridobil nepremečnino. Tega podatka na njihovi spletni strani ni nikjer navedenega oz. moraš v vlogi samo napisati kdaj in na kakšen način si pridobil nepremečnino itd.
Bolj so osebe na dnu, težji so postopki za njih. Moralo bi biti pa ravno obratno. Potem mora pa civilna družba delati namesto javnega aparata.
Dva taka imamo v bloku zivita skupaj v socialnem stanovanju, ce ne bi imela tega stanovanja, ki sta si ga pridobila ze prej, bi bila klosarja na cesti.
Saj so obdobja, ko sta cisto ok, so pa obdobja, ko je pol bloka poscanega… Ma, noces tega!
Za klosarje sem jaz bolj za skupnosti, za hise na vaseh, itak jih je ful praznih, malo njivice, kaksna zival, pa seveda en nadzornik ali koordinator, ki bi jih vodil in kontroliral.
To je posploševanje in zgovarjenje na druge. V takem primeru ukrepaš in zadevi narediš konec z novo obliko pomoči ali centrom. Jaz ne vem kako so lahko javni uslužbenci tako utrujeni, ko tako hitro odnehajo. Veliko ljudi pa verjamem, da bi lahko zaživelo drugače in bolje.
Naj pridejo pogledat v eno privat firmo kako se dela, kakšen tempo. To velja za fizično in tudi v pisarni. Vsak dan je potrebno pripraviti papirje, robo za 1000 strank, vse podpisat, zložiti po vrsti, pripraviti, natovoriti pa to delajo 3 ljudje brez napak, včasih pa še kdo malo pomaga. Bodo videli kaj je utrujenost prvi dan. Jaz sem najbolj utrujen takrat ko sem na nogah pa nič ne počnem oz. stojim na mestu. To te pa res ubije. Mogoče je to problem.
Ženska z moškim imenom, 20.07.2021 ob 08:34
Zanima me, zakaj se v neprofitna stanovanja ne naseli najprej brezdomcev? Tako bi se rešil problem klošarjev.
Ustrezne socialne pomoči tudi že obstajajo, in sicer:
– subvencija najemnine, ki jo lahko dobijo socialno ogroženi
– denarna socialna pomoč v znesku 400 EUR na mesec, če so pa kakorkoli aktivni, pa lahko 500 ali 600 EUR na mesec.
– usluge na Karitas, Rdečem križu
– izredno denarno socialno pomoč tudi lahko dobijo
– v primeru bolezni so zdravstveno zavarovani, tako kot mi vsi (država jim plačuje tudi dodatno zdravstveno zavarovanje)
– oproščeni so plačila nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, ker so socialno ogroženi
– če imajo otroke, imajo otroci brezplačen vrtec, otroške dodatke, državne štipendije, brezplačno malico in kosilo v šoli in še kaj se najde
– pa še kakšna druga oblika socialne pomoči se najde zanje
Res ne vem, zakaj pri nas sploh obstajajo brezdomci, ko pa država in občina poskrbita za vse.
Mateja
Zakaj ni socialna za priseljene državljane kot plačevanje zavarovanja avta za ljudi? Vsako leto bi bil človek, ki bi se priselil, deležen več pravic in takoj bi odpadli tisti, ki se priseljuje samo zaradi socialne.
TO JE NAČRTNO TAKO, ker ste hlapci in ker večno boste. Še dojeti ne morete kako ste neumni.
Za avto je, za priseljence pa ni? Zakaj le? Zakaj nimate takoj poceni zavarovanja. Vi ne, tujci pa. Sramota!
Slej ko prej dojameš zakaj je tuja nadoblast pobila najprej inteligenco… ostali so samo hlapci, kot v islamu. Sploh ni treba biti brihten, da to vidiš, samo poznati moraš dejstva.
Fionca, 20.07.2021 ob 09:40
90 procentov klosarjev je odvisnikov. Znajo biti agresivni. Kateri bedak bi jim senkal stanovanje ???? Eni ste brez pamet !!!
A migranti so pa kej boljši kej? Malo berite kako skurijo stanovanja, najbrž zaradi neukosti, ker jih nihče ni naučil uporabljati stanovanje, ker so iz nekih šotorov in kolib iz Afrike…
Preden idddioti rečete, kako so ubogi, tudi mi poleti živimo v kolibah in šotorih, ker nam vremenske razmere to dopuščajo in je to mogoče. Zato pa so črni, ker imajo tako vreme….
Tudi odvisniki bi morali imeti svoj center. Aja, sej res, oni niso ljudje, samo migrantje so, k jim je posilstvo nevernik dovoljeno po veri… In to je kao sprejemljivo, odvisniki pa niso, a ne? K jim tile migrantje drogo prodajajo in jm življenja uničijo in potem zaradi dolgov stanovanja pokradejo. To je pa sprejemljivo, a ne?
Demokracija NI ZA TAKO ZABITE LJUDI KOT STE VI.
Ker ljudi pač ne moreš prisiliti da živijo v stanovanjih. Imajo pri nas možnost it v zavetišča, pa ne želijo. Ti bi jih kar prisilil? Da ti jih ne bi bilo potrebno gledat? V zavetiščih/stanovanjih se je treba držati določenih pravil. S čemer imajo ljudje, ki jih vidiš na cestah problem. V ljubljani (sploh pozimi) hodijo skupine in prepričujejo te ljudi naj gredo v ponujeno bivališče/zavetišče, pa jih večina noče. Iz raznoraznih razlogov. Po večini je vmes mentalna bolezen in odvisnosti. Pri nas ima vsak pravico do bivališča, seveda pa to pride v paketu z določenimi obveznostmi/pravili.
prisila, 20.07.2021 ob 15:10
Ker ljudi pač ne moreš prisiliti da živijo v stanovanjih. Imajo pri nas možnost it v zavetišča, pa ne želijo. Ti bi jih kar prisilil? Da ti jih ne bi bilo potrebno gledat? V zavetiščih/stanovanjih se je treba držati določenih pravil. S čemer imajo ljudje, ki jih vidiš na cestah problem. V ljubljani (sploh pozimi) hodijo skupine in prepričujejo te ljudi naj gredo v ponujeno bivališče/zavetišče, pa jih večina noče. Iz raznoraznih razlogov. Po večini je vmes mentalna bolezen in odvisnosti. Pri nas ima vsak pravico do bivališča, seveda pa to pride v paketu z določenimi obveznostmi/pravili.
Niso zastonj. Okoli 200 evrov ali malo več ali koliko morajo brezdomci, ja brezdomci plačati. Za hrano.
za plačat so, 20.07.2021 ob 15:13
Niso zastonj. Okoli 200 evrov ali malo več ali koliko morajo brezdomci, ja brezdomci plačati. Za hrano.
Ja, kar preprosto pokrijejo z delom socialne podpore ki jo prejemajo. Če želijo seveda. Imamo tudi zastojn obroke (vem ker jih delim), kopalnice ki jih lahko uporabijo, zravstveno oskrbo če želijo…..pomoč je. Samo dopovejte si da je nekateri pač ne želijo koristiti. In imajo do tega vso pravico.
Forum je zaprt za komentiranje.