Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se nekaterim učiteljem svira…

Zakaj se nekaterim učiteljem svira…

Berem na 24 ur, da bodo z novim zakonom povečali pristojnosti ustanoviteljev šol, to je občin. Na ta način bodo politični nastavljenci, nekateri z vprašljivo izobrazbo še bolj diktirali učiteljem njihovo delo. Že sedaj so pogoji v šolah zelo različni in s tem tudi znanje učencev. Odvisno od tega ali je trenutni šerif bolj nagnjen h gasilskim veselicam, gradnji traktorskih poti, nogometnih igrišč na katerih ni otrok, dvigu znanja ali pridobivanju delovnih mest. Tisti, ki mu visi za znanje in šolam ne namenja dovolj sredstev, dela največjo škodo. Ne le lokalno, ampak tudi širše. In naš je recimo med takimi. Ravno prihajam iz seje sveta zavoda, kjer so predstavniki šole povedali, da imajo po več letih zatiranja vsega dovolj in da bodo delali zgolj še za plačo, nič več za učence. Pomahali so nam namreč s številkami iz katerih je bilo razvidno, da so bili v času epidemije ena redkih šol, če ne edina, na kateri zaposleni niso prejelemali covid dodatkov. Razlog: tako se je odločil šerif, ravnatelj mu je pa sledil. Nas je na predhodnih sejah zavajal.

In o čem bodo sedaj še šerifi odločali? O tem, da bodo naši otroci jedli najslabšo možno hrano, da bo več ostalo za strankarske veselice? Pamet v roke, ljudje. Ne dovolite, da se kaj takega razširi tudi k vam.

In kam je šel potem res ta denar, kajti država ga je nakazala?

In kdo voli take šerife?

Ucitelji so izgubili spostovanje.   Da so med njimi anticepilci je naravnost sramotno !

Odgovor na objavo uporabnika
Zlata resa, 20.09.2021 ob 23:19

Berem na 24 ur, da bodo z novim zakonom povečali pristojnosti ustanoviteljev šol, to je občin. Na ta način bodo politični nastavljenci, nekateri z vprašljivo izobrazbo še bolj diktirali učiteljem njihovo delo. Že sedaj so pogoji v šolah zelo različni in s tem tudi znanje učencev. Odvisno od tega ali je trenutni šerif bolj nagnjen h gasilskim veselicam, gradnji traktorskih poti, nogometnih igrišč na katerih ni otrok, dvigu znanja ali pridobivanju delovnih mest. Tisti, ki mu visi za znanje in šolam ne namenja dovolj sredstev, dela največjo škodo. Ne le lokalno, ampak tudi širše. In naš je recimo med takimi. Ravno prihajam iz seje sveta zavoda, kjer so predstavniki šole povedali, da imajo po več letih zatiranja vsega dovolj in da bodo delali zgolj še za plačo, nič več za učence. Pomahali so nam namreč s številkami iz katerih je bilo razvidno, da so bili v času epidemije ena redkih šol, če ne edina, na kateri zaposleni niso prejelemali covid dodatkov. Razlog: tako se je odločil šerif, ravnatelj mu je pa sledil. Nas je na predhodnih sejah zavajal.

In o čem bodo sedaj še šerifi odločali? O tem, da bodo naši otroci jedli najslabšo možno hrano, da bo več ostalo za strankarske veselice? Pamet v roke, ljudje. Ne dovolite, da se kaj takega razširi tudi k vam.

Sramota. Pri nas je otrokom teklo po glavi zmeraj, ko je deževalo, saj je bila srteha uničena, vsa nogometna igrišča v občini pa prenovljena v nulo, refklektorji za 80 jurjev.

In, zakaj že so si učitelji zaslužili covid dodatke? Za delo od doma? V gospodarstvu (ki te učitelje plačuje) ni NIHČE dobil covid dodatka, ne tisti, ki so kljub epidemiji delali, še manj pa tisti, ki so delali od doma.

Anonimno…..

Malo se prej informirajte.

Učitelji niso dobili covid dodatek za delo od doma , ampak samo za čas, ko so bili izpostavljeni v stikih.

Se upaš nad zdravniki, sestrami, policaji, gozdarji, vojaki, dacarji, socialnimi delavci …. in PISARNŠKI KLIKI  po občinah in na državnih jaslih takole pizdit?

Ja jaz sem tudi iz občine. ki bi se rada turizem šla, ha denarci gredo- Kam? Ampak imamo pa mladega in/ misli da/ simpatičnega župana, ki je multi kulti usmerjen, pa v svoj žep verjetno tlači.

DSO iz praskupnosti, Vrtec ki se je nazadnje zgradil sega v leto 1981, pa še veliko stvari bi se našlo.

Upssd, 21.09.2021 ob 07:24

Ucitelji so izgubili spostovanje.   Da so med njimi anticepilci je naravnost sramotno !

HB, da so med učitelji ljudje, ki še mislijo s svojo glavo. Spoštovanje takim.

in to bo….,, 21.09.2021 ob 09:30

Anonimno…..

Malo se prej informirajte.

Učitelji niso dobili covid dodatek za delo od doma , ampak samo za čas, ko so bili izpostavljeni v stikih.

Se upaš nad zdravniki, sestrami, policaji, gozdarji, vojaki, dacarji, socialnimi delavci …. in PISARNŠKI KLIKI  po občinah in na državnih jaslih takole pizdit?

Ja jaz sem tudi iz občine. ki bi se rada turizem šla, ha denarci gredo- Kam? Ampak imamo pa mladega in/ misli da/ simpatičnega župana, ki je multi kulti usmerjen, pa v svoj žep verjetno tlači.

DSO iz praskupnosti, Vrtec ki se je nazadnje zgradil sega v leto 1981, pa še veliko stvari bi se našlo.

Učitelji smo dobili kovid dodatek za čas, ko je bil pouk v šoli za tiste ure, ko si imel stik z učenci, kar se mi zdi fer. Torej polni delovni čas je 40 ur, neposredno delo z učenci pa npr. 22 ur. Če je bil razred v karanteni in si imel s 3 razredi v živo in z 1 na daljavo, so dobil dodatek za 3 ure, kar se mo spet zdi prav. Konference, sestanke pa smo imeli učitelji na daljavo.

Bolezen

Zakaj  repliciraš meni?

Ravno to sem trdila, da učitelji  so dobili dodatek samo za ure stika, vsi ostali pa za sedenje v pisarni in sprehod v gozdu oz. vožnjo z avtom( policaji npr.).

Ja, o tem govorim. Prebilo jim je pokrov, ko so jim iz sosednjih občin učitelji posredovali podatke, na seji pa so jim povedali, da je denar občina prejela in ga razdelila po svoji presoji. Saj se ne bi jezili, če bi bilo po vseh šolah po državi enako. Pa ni, odvisno je od šerifa. Jih pravzaprav povsem razumem pa imam velikokrat tudi kakšne manj ugodna vprašanja s strani staršev na teh sejah. In čeprav delam v gospodartvu in ne poznam nobenih dodatkov, si ne predstavljam sebe, da se mi zgodi taka krivica. Ni mi jasno le, kako je bil lahko tak odlok sprejet, še manj pa, kako so lahko sindikati (SVIZ?) to dopustili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close