Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj se moko in sladkor pakira v papirnato embalažo?

Zakaj se moko in sladkor pakira v papirnato embalažo?

Glede na to, da se bolj ali manj vse pakira v plastiko, me pa res zanima, zakaj sta moka in sladkor pakirana v papir?

Tu bi pa res bolj v poštev prišla plastična embalaža kot papirnata, ker se zlahka strga in potem imaš veselico, ko se vse strese.

V čem je torej keč glede pakiranja v papir?

Da o lažjem dostopu kakšnih moljev, mravelj skozi papir ne govorim.

To tudi mene zanima.

V plastični bi se nabirala vlaga.

Pa papir je cenejši (če verjameš).

Odgovor na objavo uporabnika
google, 13.08.2025 ob 11:41

V plastični bi se nabirala vlaga.

Pa papir je cenejši (če verjameš).

A bejž.

Sicer se riž, ki je neodporen na vlago in žužke prodaja v vakuumskih vrečkah in kartonasti vrhnji embalaži, sladkor v manjših količinah kot 1 kg pa tudi.  Torej bi po tej logiki morala biti pakirana v plastiko tudi moka.

zanimivo vprašanje, 13.08.2025 ob 11:20

To tudi mene zanima.

Mene pa ne zanima.

Pa vi bi še več plastike? A je nimamo že preveč?

Js pa mislim da zato, da se imaš ti za kaj spraševati, zato je v papirju.

Sicer pa taka blesava vprašanja lahko postaviš chatGPT-ju pa boš dobilo odgovor.

Vsaj nekaj, kar ni pakirano v plastiko!

Doma vecino stvari pretresem v steklenke, redko kaj v plasticne doze in ceprav mislim, da nam je plastika neke stvari olajsala, se vedno zgrozim, koliko embalaze vrzem v smeti po enem vecjem nakupovanju hrane.

Ker je lahko.

no, rjavi sladkor je npr v plastični vrečki, tko da je tole res hec

Jaz se sprašujem zakaj ni več papirnate embalaže in zakaj morajo biti nekatere stvari v 2-eh embalažah. Vsa embalaža se zaračuna potrošniku v končni ceni produkta. Tudi se sprašujem zakaj je na Hrvaškem toliko embalaže možno reciklirati, pri nas pa ni interesa za to.

ojoj517, 13.08.2025 ob 12:41

A bejž.

Sicer se riž, ki je neodporen na vlago in žužke prodaja v vakuumskih vrečkah in kartonasti vrhnji embalaži, sladkor v manjših količinah kot 1 kg pa tudi.  Torej bi po tej logiki morala biti pakirana v plastiko tudi moka.

Tudi če se nekdo poserje v skledo in požre, še ne pomeni da je dobra ideja.

Papir ne zadržuje vlage in tako ostane zadeva bolj frišna dlje časa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close