Zakaj se ljudje na podcastih izpostavljajo, da so jemali npr kokain
Da so dali 500 € za kokain. A je to kak flex? Kao jaz lahko, ti ne moreš? Ta zgornji srednji sloj? Kakšno sporočilo dajejo drugim? Pač tisti revni ki se drogirajo ne bodo nikoli imeli denarja za popravit posledice, tisti zgornji pa imajo ful keša in si lahko naredijo nove zobe, nos itd.? Ne poslušam podcastov, a mi to stalno meče kot reklame.
Ne poslušam takih podcastov, ne vem kaj je tu zanimivega.. vsak se lahko drogira. S tem se pa res ni za hvalit.
Me je pa prešinila ena misel nekoč, ko sem poslušala kako so narkomani sposobni narediti vse in še več za tisti en fiks. Prodati vso lastnino, svojo, od staršev, tujo, krasti, se prodajati…vse za en cilj. Fiks. In potem sem bila tu jaz, ki sem jamrala kako se ne da doseči enega mojega cilja, iskala 1001 izgovor in ob vsakem porazu ali zavrnitvi, sem si pritrjevala – “sem rekla da se ne da..” Dejansko sem ugotovila, da ima en navaden narkoman več volje, elana, notranje moči…kot jaz. In to mi je dalo misliti. Od takrat dalje ob vsakem takem jamranju pomislim…ali bi narkoman rekel “danes se ne bom drogiral, nimam denarja”? Ne. On najde način. Najde pot. Jaz pa ne dovolim več, da bi se narkoman bolj trudil od mene.
Forum je zaprt za komentiranje.