Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj Primorci mislijo, da živijo na otoku?

Zakaj Primorci mislijo, da živijo na otoku?

Odgovor na objavo uporabnika
na kratko, 02.08.2021 ob 13:16

na primorskem je sredozemsko podnebje alla california, ostala slovenija ima celinsko, kaj tukaj ni jasnega

hehe res prava kalifornija……………

…vesela, da sem odkrila, da imamo na naši obali tudi spodoben kamp. Nisem vedela, da naš majhen pas obale premore prostoren kamp Lucija. Lušten plac, ni kaj.

😀

mijav mijav, 02.08.2021 ob 10:23

primorc en, 02.08.2021 ob 10:08

povem resnico, 01.08.2021 ob 23:50

sam fprašam, 01.08.2021 ob 18:29

Poscanci, 01.08.2021 ob 13:59

Hahahaha Ljubljančani ljubosumni na primorce, večje neumnosti še nisem slišala. Še nikoli nismo dopustovali na naši obali,enkrat sem bila v Izoli in Portorožu, pa še to službeno in to je to. Moji otroci sploh ne poznajo naše poscane, usrane obale. Hodimo na Hr., kjer imamo vikend in uživamo v čistem morju in med prijaznimi ljudmi.

In ne vem kje vam ideja, da Lj. rinemo na obalo???? Že tista gužva, umazano morje, ki ga vidim na Tv me vedno znova odvrne od tega, da bi otroke odpeljala na enodnevni izlet. Ne, hvala.

Od kod potem taka gužva na Obali, če je lokalnih prebivalcev manj kot 50k, v poletnih mesecih pa 250k+ obiskovalcev z registracijami LJ, CE, KR, NM, MB…?

250k+ obiskovalcev z registracijami LJ, CE, KR, NM, MB…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , je zaslužnih za vaš obstoj!!!!!!!!!!!

Oni vam nosijo denar. Odvisni ste od njih, od turizma!!!!!!!!!!!!!!

Samo butelj tega ne ve in ne prizna!!!!!!!!!!!

Od množičnega turizma ima le malo lokalnih prebivalcev koristi (podobno velja za vse turistične kraje). Če pogledaš lastništvo hotelov, so večinoma v tujih rokah, zaposleni v njih so pa Romuni in Bolgari. Nekoč so domača podjetja vlagala v lokalno okolje, infrastrukturo itd. Danes podjetja dobiček bašejo v žep in ne dajo prebite pare v lokalno infrastrukturo – jo samo koristijo in čezmerno obremenjujejo. Zaradi množičnega turizma so na Obali visoke cene, dren, prekomerno onesnaževanje/obremenjevanje okolja, ob 5 kratnemu sezonskemu povečanju prebivalstva primanjkuje pitne vode… Za lokalne prebivalce je definitivno več negativnih kot pozitivnih vidikov množičnega turizma.

čakaj malo, za kaj smo že glasovali na referndumu? Za prost dostop do vode.

Res ne vem, zakaj si sedaj pa eni domišljate, da imate kaj več pravice do obale kot drugi?

Ne vem od kje ti asociacija do več ali manj pravic do vode. Tega nisem nikjer napisal. Napisal pa sem, da ima množični turizem negativne vplive na okolje tako na Obali, Bledu, Kranjski Gori, Brežicah… Seveda ni kriv turist, ki je prišel na dopust. Problem je v infrastrukturi, ki je na plečih lokalnega prebivalstva in ni dimenzionirana za 5-6 kratnik tam prebivajočih ljudi. Ob tako velikem številu ljudi poleti primanjkuje pitne vode – se je že zgodilo, da so si hoteli v sušnih obdobjih v cisternah dovažali pitno vodo za svoje goste. Seveda je v ustavi zapisana pravica do pitne vode toda, če jo ni, jo še vojska ne vzame.

Od kje ti to?:))

ja valda, 02.08.2021 ob 01:59

Ker ostalih 9 mesecev, ko je 0 turistov živijo pa od lepega. Daj ne sanjaj. Podjetja, kot je LUKA Koper, so zaslužna, da na obali uživajo visok status.

To je tista Luka, zaradi katere bomo gradili drugi tir za milijardo evrov, od česar Luka noče dati niti centa? Jaz bi ji zaradi tega ukinil še prvi tir.

hotel california, 02.08.2021 ob 13:21

hehe res prava kalifornija……………

Kaj da ne, v Kopru imajo po Kaliforniji poimenovan fitnes…hahaha

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close