Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj Primorci mislijo, da živijo na otoku?

Zakaj Primorci mislijo, da živijo na otoku?

Ok, če ne gre ravno za Izolane ali kako podobno ekipo, mi ni jasno, zakaj naj bi bili ljudje iz notranjosti Slovenije ‘s celine’? WTF? :))))))

Glupi Primorci ne poznajo geografije? Mislijo, da so Korzičani? Sardi? :)))) Sicilijanci? Dolenčki iz Kostanjevice (na Krki)?

Istra se mora nujno odcepiti. ? Vi enostavno ne štekate, nikoli niste..

Saj vas imamo radi, samo ostanite na celini?

Odgovor na objavo uporabnika
PIKULET CENZURIRANI, 01.08.2021 ob 12:36

Ok, če ne gre ravno za Izolane ali kako podobno ekipo, mi ni jasno, zakaj naj bi bili ljudje iz notranjosti Slovenije ‘s celine’? WTF? :))))))

Glupi Primorci ne poznajo geografije? Mislijo, da so Korzičani? Sardi? :)))) Sicilijanci? Dolenčki iz Kostanjevice (na Krki)?

Ne vem sploh točno te muči? Vem pa, da ste celinarji, nasploh Ljubljančani bolestno ljubosumni na naše viste :)))

Če bi imeli morje pri Ljubljani, bi vsak dan najmanj 22 ur trobili in se hvalisali s tem :)))) Da bi tisti vaš Rtvslo kar pregorel :))))

Vi ste priložnost za odcepitev že zamudili, ko ste prodali nepremičnine celincem, Rusom in Albancem. Pravi domoljubi svoje zemlje ne prodajajo tujcem. Zdaj ste lahko samo še tiho kot manjšina.

ker celinci se obnašate kot neumneži – obnašanje je pač drugačno in to je odvisno od kod ste. kadar govorite o primorcih, morate ločit kraševce, notranjce, goričane, tolmince, ajdovce, idrijčane. Ni ista pašta kot ljubljančani niso kranjčani, kot kranjčani niso jeseničani.

Pridete na obalo in jo popujsate, se obnašate nesramno do ljudi, ki imajo tam svoja zemljišča, hodite med vinograde in si mislite da imate še pravico za to, bruhate kjer vam paše, parkirate kjer vam paše, ker ste pač leni in se vam ne ljubi it peš do plaže. Se zgražate nad cenami sladoleda, pridete v vrsto in se prerivate ali kar skačete iz vrste v vrsto, na plaži kričanje brez ozira na ljudi, ki so poleg vas …

ja ja za ljudi, ki živijo ob morju ste pač celinci, ker kultura je kar je in osebno se strinjam z njimi. ravno prejšnji teden sem zaseldila navoci, da je avto kranjsih registrskih šel na krožišču, glavnem krožišču v kopru, v obratno smer –  sram me je govorit slovensko kadar gremo v tujino, sploh kšen gardaland. obnašanje je groza.

Odcepitev, 01.08.2021 ob 12:54

Istra se mora nujno odcepiti. ? Vi enostavno ne štekate, nikoli niste..

Saj vas imamo radi, samo ostanite na celini?

Se boste prikljucili Albaniji?

Na obali sploh ni pravih Slovencev oziroma so redki, itak so tam skoraj vsi uvoženi jugovici.

Jaz tja ne hodim, ker je isto kot da bi prišel v neko selo cefurjev.

Hahahaha Ljubljančani ljubosumni na primorce, večje neumnosti še nisem slišala. Še nikoli nismo dopustovali na naši obali,enkrat sem bila v Izoli in Portorožu, pa še to službeno in to je to. Moji otroci sploh ne poznajo naše poscane, usrane obale. Hodimo na Hr., kjer imamo vikend in uživamo v čistem morju in med prijaznimi ljudmi.

In ne vem kje vam ideja, da Lj. rinemo na obalo???? Že tista gužva, umazano morje, ki ga vidim na Tv me vedno znova odvrne od tega, da bi otroke odpeljala na enodnevni izlet. Ne, hvala.

Poscanci, 01.08.2021 ob 13:59

Hahahaha Ljubljančani ljubosumni na primorce, večje neumnosti še nisem slišala. Še nikoli nismo dopustovali na naši obali,enkrat sem bila v Izoli in Portorožu, pa še to službeno in to je to. Moji otroci sploh ne poznajo naše poscane, usrane obale. Hodimo na Hr., kjer imamo vikend in uživamo v čistem morju in med prijaznimi ljudmi.

In ne vem kje vam ideja, da Lj. rinemo na obalo???? Že tista gužva, umazano morje, ki ga vidim na Tv me vedno znova odvrne od tega, da bi otroke odpeljala na enodnevni izlet. Ne, hvala.

kako vre ljubosumje iz tebe ;))))

kaj te moti? Izola kot praviš, je bila včasih otok. Tudi Koper, ostanki obzidja so vrata Muda. Tudi Sermin je bil včasih otok, to je znano malo ljudem.

Nimamo samo morskih otokov. Preveri seznam otokov v Sloveniji. Zakaj se ti zdi slabšalno ime za nekoga iz celine? To pa res ni nič posebnega.

Danes se ljudje itak ločimo samo na cepljene ali necepljene ?

Od kod potem taka gužva na Obali, če je lokalnih prebivalcev manj kot 50k, v poletnih mesecih pa 250k+ obiskovalcev z registracijami LJ, CE, KR, NM, MB…?

V Ljubljani pa drugod po sloveniji pa ni južnjakov….sploh ne….:)))

Obala je jugovic, 01.08.2021 ob 13:47

Na obali sploh ni pravih Slovencev oziroma so redki, itak so tam skoraj vsi uvoženi jugovici.

Jaz tja ne hodim, ker je isto kot da bi prišel v neko selo cefurjev.

Ja, ker drugje, sploh v Ljubljani, so pa sami čistokrvni Slovenčki, a ne?

Pač avtor ne razume. Jaz si zlahka predstavljam čeprav sem iz Ljubljane. Če živiš ob morju, je morje najbolj dominantna značilnost v tvojem kraju in kamorkoli boš šel, če boš mel zravn sebe morje boš imel občutek, da imaš ob sebi del svojega doma. Živlenje stran od morja je svet zase, torej je razumljivo, da se izrazijo o drugih da so “s celine”.

sam fprašam, 01.08.2021 ob 18:29

Od kod potem taka gužva na Obali, če je lokalnih prebivalcev manj kot 50k, v poletnih mesecih pa 250k+ obiskovalcev z registracijami LJ, CE, KR, NM, MB…?

250k+ obiskovalcev z registracijami LJ, CE, KR, NM, MB…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , je zaslužnih za vaš obstoj!!!!!!!!!!!

Oni vam nosijo denar. Odvisni ste od njih, od turizma!!!!!!!!!!!!!!

Samo butelj tega ne ve in ne prizna!!!!!!!!!!!

povem resnico, 01.08.2021 ob 23:50

250k+ obiskovalcev z registracijami LJ, CE, KR, NM, MB…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , je zaslužnih za vaš obstoj!!!!!!!!!!!

Oni vam nosijo denar. Odvisni ste od njih, od turizma!!!!!!!!!!!!!!

Samo butelj tega ne ve in ne prizna!!!!!!!!!!!

to vam ne daje pravice da se obnašate kot neandertalci. Sram vas je lahko

Ker ostalih 9 mesecev, ko je 0 turistov živijo pa od lepega. Daj ne sanjaj. Podjetja, kot je LUKA Koper, so zaslužna, da na obali uživajo visok status.

Od množičnega turizma ima le malo lokalnih prebivalcev koristi (podobno velja za vse turistične kraje). Če pogledaš lastništvo hotelov, so večinoma v tujih rokah, zaposleni v njih so pa Romuni in Bolgari. Nekoč so domača podjetja vlagala v lokalno okolje, infrastrukturo itd. Danes podjetja dobiček bašejo v žep in ne dajo prebite pare v lokalno infrastrukturo – jo samo koristijo in čezmerno obremenjujejo. Zaradi množičnega turizma so na Obali visoke cene, dren, prekomerno onesnaževanje/obremenjevanje okolja, ob 5 kratnemu sezonskemu povečanju prebivalstva primanjkuje pitne vode… Za lokalne prebivalce je definitivno več negativnih kot pozitivnih vidikov množičnega turizma.

Med obalo in celino so geografske, zgodovinske in kulturne razlike, dejansko sta dva različna svetova.

primorc en, 02.08.2021 ob 10:08

Od množičnega turizma ima le malo lokalnih prebivalcev koristi (podobno velja za vse turistične kraje). Če pogledaš lastništvo hotelov, so večinoma v tujih rokah, zaposleni v njih so pa Romuni in Bolgari. Nekoč so domača podjetja vlagala v lokalno okolje, infrastrukturo itd. Danes podjetja dobiček bašejo v žep in ne dajo prebite pare v lokalno infrastrukturo – jo samo koristijo in čezmerno obremenjujejo. Zaradi množičnega turizma so na Obali visoke cene, dren, prekomerno onesnaževanje/obremenjevanje okolja, ob 5 kratnemu sezonskemu povečanju prebivalstva primanjkuje pitne vode… Za lokalne prebivalce je definitivno več negativnih kot pozitivnih vidikov množičnega turizma.

čakaj malo, za kaj smo že glasovali na referndumu? Za prost dostop do vode.

Res ne vem, zakaj si sedaj pa eni domišljate, da imate kaj več pravice do obale kot drugi?

saj razumeš, da pod celince mislijo ljudi, ki živijo v področju s celinskim podnebjem, medtem, ko imajo oni sredozemskega?

Ostanite vi na svojem ‘otoku’, toliko fakin KP tablic kot je celo leto v Ljubljani in delajo gužvo, ker jih 90% ne zna voziti drugod kot po vaških kolovozih, še nikoli ni bilo.

Jaz ne hodim k vam, ne vem pa, zakaj vi tako rinete v Ljubljano, Ljubljančani delajo gužvo pri vas 2 meseca, vi pa v Ljubljani 12 mesecev.

Kako se boste odcepili, ko pa vas 90% hlapčuje v Ljubljani, mi pa ni jasno, imaš prav, ne štekam vas in vas tudi nočem, saj nisem klinični psiholog, ste pa veliki čudaki in posebneži, toliko imate povedati čez Italijane, sami pa imate kanarčke v kletki ob oknu, hahaha.

kokoši, 01.08.2021 ob 23:35

Pač avtor ne razume. Jaz si zlahka predstavljam čeprav sem iz Ljubljane. Če živiš ob morju, je morje najbolj dominantna značilnost v tvojem kraju in kamorkoli boš šel, če boš mel zravn sebe morje boš imel občutek, da imaš ob sebi del svojega doma. Živlenje stran od morja je svet zase, torej je razumljivo, da se izrazijo o drugih da so “s celine”.

Torej so Goričani in Notranjci v bistvu celinci?

Tista s podnebjem je pa sploh butasta.

Ja, Korzičani pravijo ‘kontinetalci’ ve se komu, pa imajo vsi sredozemsko podnebje.

Dejstvo je, da so Primorci zafrustriranci, ki so čisto italijanizirani in zelo zavistni Ljubljani, obenem pa hodijo hlapčevat ali v Italijo, kjer jih imenujejo ‘sužnji’  ali pa v Ljubljani, ker tam imbecil, ki ne razume prometa, zato, da bi on zavil tam, kjer se ne sme, zapre pot 30 drugim vozilom, ki morajo tako čakati na novo zeleno luč.

Aja, pa zamejci so najbolj smešni, ko govorijo slovensko z italijansko intonacijo, pa pol besed prevzetih iz špageti jezika.

Primorci se imajo za zelo pogumne ljudi. Morda so res, strahopetnosti jim ne bom očital, ampak zakaj ti junaki Italijanov leta 1945 niso sterali vsaj do Soče, še preden so Angleži se pricijazili. PA ne, da vas je 5000 Nemcev ustavilo?

Ja, Primorci znajo samo goflje otresat. Mar bi se zgledovali po domobrancih, ki so spomladi 1945 ponosno odkorakali osvobajat Bleiburg.

na primorskem je sredozemsko podnebje alla california, ostala slovenija ima celinsko, kaj tukaj ni jasnega

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close