Zakaj preklinjate pretežno po bosansko?
A veš tega… Tekmujejo slovenec, hrvat in bosanc v kletju. Prvi stopi na oder slovenec in za mikrofonom kleje 30 sekund. Nato pride hrvat in za mikrofonom kleje 2 minuti. Na vrsti je bosanc. Na poti na oder se spotakne na stopnici in pade. Kleje deset minut, Nato stopi do mikrofona… A sad da počnemo…
Sočnost jezika ne. ?
Ja, večina slovenskih kletvic je prej smešna kot kaj drugega. Recimo, da preklinjamo: PISMO. Bi se nam prej smejali kot kaj drugega.
Ampak tudi angleških, italijanskih, nemških kletvic ni ravno veliko? Italijansko znam samo osnove. Ampak ne vem, če imajo tako sočne kletvice kot srbohrvati-bosanci?
Nemci pa Avstrijci se mi zdi, da nič kaj ne preklinjajo. Vsaj ne tako sočno kot so te bosanske kletvice. Tudi, podobno kot Slovenci, nimajo tako sočnih kletvic?
Slovenci smo bili 1200 let del srednjeevropske kulture. Avstrijci, Slovenci, Nemci smo bolj kulturni. Seveda imamo kletvice. AMpak take prostaškosti kot je na Balkanu pa vseeno ni. No ja, v Sloveniji sedaj je. Pač navlečemo se vsega kar je slabo. Smo kako dobro lastnost pobrali od Balkancev? Ne, samo slabih navad se navlečemo.
slovenske kletvice, 17.12.2021 ob 22:04
Zakaj večina Slovencev preklinja po bosansko? Najde se še kaka kletvica po angleško, tudi kaj italijanskega ali pa nameškega, ampak v veliki meri pa srbohrvaške kletvice.
Slovenskih kletvic pa bolj malo.
Zakaj torej predvsem po bosansko preklinjate?
Ker doma nismo smeli klet. Kje slišiš kletvice- v službi. Itak sem se pa naučil pravilno preklinjat šele ko sem začel vozit avto.
Itak sem pa samouk.
Ena južna neprijavljena, 17.12.2021 ob 22:12
Slo kletvice so bolj mile, delujejo bolj smešn kot pa žaljive. Krščen matiček, pejd se solit, vrag te pocitraj…hahaha, kr neki.
No, moja starša sta priseljenca z juga in preklinjata ‘pejt se usolit’, to je njuna najbolj sočna kletvica. Pri nas doma se nikdar ni preklinjalo, medtem ko jaz zdaj preklinjam v vseh jezikih in to za vse prednike in potomce za sto let nazaj in naprej.
A veš un vic, k gredo Rus, Američan, Slovenc in Bosanc plavat v reko Nil. Notri je bil krokodil, in vsakemu, ki je jajčka odgriznil, je namesto z izgovoril ž. Pa gredo not prvi trije, po hitrem postopku ven in pravjo, brrr je mržla voda. No pa gre Bosanc, pa ga ni in ni. Pol pa le pride ven. Se oglasi krokodil in vpraša Kdo je bil tažadn v vodi. ????????? Zato verjetno. ???????????
Forum je zaprt za komentiranje.