Zakaj pomokati zrezke?
Že kar nekaj let sem gospodinja, nekaj stvari mi pa še vedno ni jasnih. Zanima me recimo, zakaj je treba zrezke pred pečenjem pomokati? Domnevam, da zato, da naj bi zaradi tega v sebi obdržali okus, ne pa se scedili v ponev, ampak pri meni to tako čudno zgleda:-) Tista moka potem odstopa z mesa in kolikor vidim, je učinek tega samo zgostitev omake, ki je okoli zrezkov. Pa še vedno je je preveč in jo potem strgam stran, čepav se trudim, da res čisto malo pomokam.
Kako vi naredite s to presneto moko? Mora biti kakšna posebna moka? (kot npr. pri ribah koruzna – tudi ne vem, zakaj ravno koruzna:-)) Je treba najprej popeči pomokano stran? Je treba dati na zelo vroče olje, da se zapeče? Ali kaj? In kaj potem, če ne pomokaš in pač naravno spečeš? A je potem zrezek trd, suh, gumijast?
Hvala in lp,
Katarina
Jaz nikoli ne pomokam zrezkov vnaprej ampak tik pred koncem zelo malo poprašim z ostro moko, zalijem s toplo vodo, da se omaka bolj zgosti in še malo pokuham. Samo za poskušnjo sem nekajkrat naredila tako, kot si ti napisala, ni se mi zdelo v redu in sem pričela delati tako kot sem napisala. Pa se mi obnese.
LP
Ce ze, samo poprasim;to ni mokanje. Pa malo namazem vcasih z gorcico, takole na tanko. Dam na nepopraseno stran in potem obrnem.
Tistega praska moke se sploh ne cuti. Verjetno res zadrzi sok, ki se pokaze na vrhu zrezka, preden enkrat obrnem.
Pa ne delam vedno tako, odvisno od namena in situacije. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.