Zakaj pomanjševalnice? Jabuček, nosek, rižek, bananček,..?
ja, nikakor v uho in sprejemanje mi ni nikjer šlo to pomanjševalnično govorjenje npr. v javnosti po lokalih – mlajči moški kafič, gostilna natakarji te pomanjševalnice – (mlajši homiji ponavadi v pomanjševalnicah vse govorijo). Solatka, paštetka, rukolca, … ma jebote…..
Pa une ubrisane mlade mame -pupcal, kakcal, a boš mlkca, bananco ? Ko vidiš, da so jim postporodni hormoni sfuzlali realno presojo.
Tako govorijo, ker imajo debilne možgane.
Potem pa ima odrasla baba: majčko pa čevljčke pa jaknico pa bluzico… za kozlat. Zraven pa po možnosti krepko preveč kg.
Še bolj smešno pa je, ko odrasel moški začne pisat, da nosi rokavičke, majčko…
Kar se pa kakanja tiče pa itak zmagajo one novodobne mamice, ki pišejo: smo kakali, smo lulali, smo bruhali… očitno serjejo, ščijejo, kozlajo skupinsko.
groteskno je to pri odraslih slišat, 15.12.2021 ob 14:20
ja, nikakor v uho in sprejemanje mi ni nikjer šlo to pomanjševalnično govorjenje npr. v javnosti po lokalih – mlajči moški kafič, gostilna natakarji te pomanjševalnice – (mlajši homiji ponavadi v pomanjševalnicah vse govorijo). Solatka, paštetka, rukolca, … ma jebote…..
Pa une ubrisane mlade mame -pupcal, kakcal, a boš mlkca, bananco ? Ko vidiš, da so jim postporodni hormoni sfuzlali realno presojo.
“groteskno je to pri odraslih slišat”,
Ali nisi pomislil, da so te mlajši moški morda hetero?
natakarski žargon, 24.12.2021 ob 13:53
Enkrat mi je en natakar v znani gostilni blizu Ljubljane takole stregel: izvolite vilčke, pa žličko, tle je še kruhek … In rečem, naj mi prinese še pol litra Radenske. Mi prinese in reče: Izvolite! Pa ga vprašam, kako se po žličkah in vilčkah reče pomanjševalno za Radensko
Huh, ni do konca izpisalo teksta.
Skratka, natakar je zardel in nič kaj prijazno odkorakcal vstran.
Kaj ljudi to toliko moti, ne vem, vem pa, da so pomanjsevalnice zato, da se z njimi poimenuje nekaj, kar je manjse in ce je jabolko majhno, je jabolcek.
Majhne gate in majce so gatke in majcke, majhen stol je stolcek, majhen motor motorcek itd.
Zjutraj pijem kavo, ker jo je za konkretno skodelo, popoldan oa kavico, ker jo je za manjso skodelico.
Kaj vam tu ni jasno?
tudi jaz tako, 24.12.2021 ob 15:36
Kaj ljudi to toliko moti, ne vem, vem pa, da so pomanjsevalnice zato, da se z njimi poimenuje nekaj, kar je manjse in ce je jabolko majhno, je jabolcek.
Majhne gate in majce so gatke in majcke, majhen stol je stolcek, majhen motor motorcek itd.
Zjutraj pijem kavo, ker jo je za konkretno skodelo, popoldan oa kavico, ker jo je za manjso skodelico.
Kaj vam tu ni jasno?
Moj podpis!
Forum je zaprt za komentiranje.