Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj pomanjševalnice? Jabuček, nosek, rižek, bananček,..?

Zakaj pomanjševalnice? Jabuček, nosek, rižek, bananček,..?

A tudi vi ne prenesete teh pomanjševalnic? Ok, z otrokom še nekako, da se tako pogovarjaš, ampak odrasli. A je res tega treba?

ja, nikakor v uho in sprejemanje mi ni nikjer šlo to pomanjševalnično govorjenje  npr.  v javnosti po lokalih – mlajči moški kafič, gostilna natakarji te pomanjševalnice – (mlajši homiji ponavadi v pomanjševalnicah vse govorijo). Solatka, paštetka, rukolca, … ma jebote…..

Pa une ubrisane mlade mame -pupcal, kakcal, a boš mlkca, bananco ? Ko vidiš, da so jim postporodni hormoni sfuzlali realno presojo.

Z otrokom se mi zdi to normalno, ampak da se odrasle ženske spakujejo z računčki, čeveljci, topki, kostimčki je pa debilno.

To se mamice in očiji tako spakujejo, potem pa otroci odrastejo in se kar ne nehajo tako spakovat in se tako spakujejo še do sodelavčkev in prijateljčkev in sorodničkov.

Odgovor na objavo uporabnika
Grozno se sliši, 15.12.2021 ob 14:21

Z otrokom se mi zdi to normalno, ampak da se odrasle ženske spakujejo z računčki, čeveljci, topki, kostimčki je pa debilno.

Računč’k je vse do 100€, kar je več je Račun.

Pa da ti reče, da imaš luštne joškice ….

Včasih ustreza. Včasih pa ne ustreza.

Tako govorijo, ker imajo debilne možgane.

Potem pa ima odrasla baba: majčko pa čevljčke pa jaknico pa bluzico… za kozlat. Zraven pa po možnosti krepko preveč kg.

Še bolj smešno pa je, ko odrasel moški začne pisat, da nosi rokavičke, majčko…

Kar se pa kakanja tiče pa itak zmagajo one novodobne mamice, ki pišejo: smo kakali, smo lulali, smo bruhali… očitno serjejo, ščijejo, kozlajo skupinsko.

Ne moti pomanjsevanje, ampak, da samostalniku dolocis napacen spol.   Jabucek, banancek.  …wtf ?

problem je ravno tako govorjenje z otroki. potem imaš pa odrasle ljudi, ki nadaljujejo s tem. kar se janezek nauči…

Pa hiška in morček. Debilno!

groteskno je to pri odraslih slišat, 15.12.2021 ob 14:20

ja, nikakor v uho in sprejemanje mi ni nikjer šlo to pomanjševalnično govorjenje  npr.  v javnosti po lokalih – mlajči moški kafič, gostilna natakarji te pomanjševalnice – (mlajši homiji ponavadi v pomanjševalnicah vse govorijo). Solatka, paštetka, rukolca, … ma jebote…..

Pa une ubrisane mlade mame -pupcal, kakcal, a boš mlkca, bananco ? Ko vidiš, da so jim postporodni hormoni sfuzlali realno presojo.

“groteskno je to pri odraslih slišat”,

Ali nisi pomislil, da so te mlajši moški morda hetero?

Meni je lažje rečt bos jabuček ko boš majhno jabolko.

Da bi pa to uporabljala za nekaj kr ni majhno oz. Manjše od povprečja pa mi je mimo.

Jabuček pa bananca mata manj kalorij.

Jz se prpeljem z motorčkom, zato, ker je pod 1600 kubikov, je samo 1100…

No, že kot škorc sem pa baje reku vevera in ne veverica, ker sem zgleda mislil, da je pač to pomanjševalnica.

Enkrat mi je en natakar v znani gostilni blizu Ljubljane takole stregel: izvolite vilčke, pa žličko, tle je še kruhek … In rečem, naj mi prinese še pol litra Radenske. Mi prinese in reče: Izvolite! Pa ga vprašam, kako se po žličkah in vilčkah reče pomanjševalno za Radensko

natakarski žargon, 24.12.2021 ob 13:53

Enkrat mi je en natakar v znani gostilni blizu Ljubljane takole stregel: izvolite vilčke, pa žličko, tle je še kruhek … In rečem, naj mi prinese še pol litra Radenske. Mi prinese in reče: Izvolite! Pa ga vprašam, kako se po žličkah in vilčkah reče pomanjševalno za Radensko

Huh, ni do konca izpisalo teksta.

Skratka, natakar je zardel in nič kaj prijazno odkorakcal vstran.

Lažje mi je, 24.12.2021 ob 13:07

Meni je lažje rečt bos jabuček ko boš majhno jabolko.

Da bi pa to uporabljala za nekaj kr ni majhno oz. Manjše od povprečja pa mi je mimo.

Pri nas ni jabucek, ampak jabolko. Jabucek imate v Ljubljani.

Kolikor mi je znano so te pomanjševalnice izraz neke mentalne motnje.

Za pijance je zelo značilno :   A bi zdaj spili en kozarček?

Jaz bi pa enga brinjevčka za zdravje.

Stekleničko vinčka bom nabavil. Itd, itd

Kaj ljudi to toliko moti, ne vem, vem pa, da so pomanjsevalnice zato, da se z njimi poimenuje nekaj, kar je manjse in ce je jabolko majhno, je jabolcek.

Majhne gate in majce so gatke in majcke, majhen stol je stolcek, majhen motor motorcek itd.

Zjutraj pijem kavo, ker jo je za konkretno skodelo, popoldan oa kavico, ker jo je za manjso skodelico.

Kaj vam tu ni jasno?

tudi jaz tako, 24.12.2021 ob 15:36

Kaj ljudi to toliko moti, ne vem, vem pa, da so pomanjsevalnice zato, da se z njimi poimenuje nekaj, kar je manjse in ce je jabolko majhno, je jabolcek.

Majhne gate in majce so gatke in majcke, majhen stol je stolcek, majhen motor motorcek itd.

Zjutraj pijem kavo, ker jo je za konkretno skodelo, popoldan oa kavico, ker jo je za manjso skodelico.

Kaj vam tu ni jasno?

Moj podpis!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close