Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?

Zakaj obvisi skrb za otroke samo na mami?

Za spolni odnos sta vedno potreba 2! Kakšne so posledice, se ve, ve se, da ženska donosi otroka v svojem telesu in zato avtomatsko pade večji del odgovornosti na njena pleča, če bo sama.[/quote]

Nč avtomatsko Matjažek….lepo naj ga nese v sirotnišnico in bo
zanj poskrbela družba.
Družba zaenkrat prisili (z obsojanjem) v starševstvo samo mamo, zakaj
je pa do očeta tako tolerantna?[/quote]

Če imaš pamet v glavi, narediš to, kar je prav,, zakaj bi me brigalo, kar drugi počnejo?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Tole “čaščenje” je čista slaba vest. Moški se zavedajo, da so topogledno
prasci in pol v literaturi in pesmih častijo MATI….v realnosti se pa kregajo
z njo za vsak evro preživnine…[/quote]

Oprosti, sem ti že najmanj ene 5x napisal, da nisem SEKSIST kot ti, tako ne verjamem, da je dobrota ali zloba omejena na spol. Trdno pa verjamem, da je vsaka seksistka slaba mati, slab vzgled za otroka. Sinovi takšnih mater pogosto naletijo na ženske furije, kjer so pohlevni in ponižni, ker jim je bila za vzgled mati, ki je gojila globoko nezaupanje in prezir do moških.[/quote]

Seveda si in to kakšen.
Na kvadrat.
Sem ti lepo rekla – moški prevzemite vzgojo, če se vam pa ne ljubi,
pa imejte vsaj toliko občutka, da bodite tiho.

Meni je pa zanimivo, zakaj ste družinski tipi tako jezni na ženske v tej temi. Kot da vam ne dovolijo sodelovati pri vzgoji? To se morate doma s svojimi zmenit..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Nč avtomatsko Matjažek….lepo naj ga nese v sirotnišnico in bo
zanj poskrbela družba.
Družba zaenkrat prisili (z obsojanjem) v starševstvo samo mamo, zakaj
je pa do očeta tako tolerantna?[/quote]

Če imaš pamet v glavi, narediš to, kar je prav,, zakaj bi me brigalo, kar drugi počnejo?[/quote]

Ne Matjazek, nisi prav prebral. Sprašujem, zakaj je družba do moških, ki
nočejo biti očetje tako tolerantna, do žensk, ki nočejo biti matere (govorim
po rojstvu otroka) pa niti najmanj?
Si zdaj razumel?

Aja, moški generalno ne prevzemajo vlog, ker so moški!? In moški so slabi, ker so moški!? Oprosti, ampak svet spolov ni črno-bel, svet spolov tudi ni svet ekstremov, to je tvoj svet.

Aja, moški generalno ne prevzemajo vlog, ker so moški!? In moški so slabi, ker so moški!? Oprosti, ampak svet spolov ni črno-bel, svet spolov tudi ni svet ekstremov, to je tvoj svet.[/quote]

Kje to piše? Aja, v tvoji glavi, kot ponavadi. Jaz tega nisem napisala.
TI si napisal, da ŽENSKE slabo vzgajajo in ne privzgojijo odgovornosti,
celo citirala sem te, ampak po stari navadi to spregledaš in vidiš samo
tisto, kar ti paše. Pa pišeš (v mojem imenu) neke stavke, ki z mano nimajo
veze. In pol te lastne stavke skritiziraš, češ da sem jih napisala jaz….
Smešen si.

A te še enkrat citiram?
Nima smisla a ne….saj vem.

Mater ste dolgi; res;
Pa to ni problem – nekih bistvenih novosti že ni zadnje 4 strani pa nič ni videt konca.

Torej,
men lohk vse vzamete sam otrok mi ne bo(jo); tisti WiFi je p.i.ččč..kin dim napram fračam, ki me vsak dan razveselijo… Za ostale, k tega ne kapirate mi pa dol visi. Morda bo jasno na našo starost, čez 30let!

Rad bi videl drugo mnenje, verig pa sploh ne berem. Vsakemu dovolite svoj prav.
Puhlice in luft argumenti so rahlo zgrešil namen….

Sta še dva ekstrema:
1.
Nihče ne želi imet otrok. (truplce)
2.
Oba bota naredila VSE, da dobita otroke. (trupla!)

Žalostno.

Aja, moški generalno ne prevzemajo vlog, ker so moški!? In moški so slabi, ker so moški!? Oprosti, ampak svet spolov ni črno-bel, svet spolov tudi ni svet ekstremov, to je tvoj svet.[/quote]

TI si napisal, da (???kam je izgnil pridevnik???)ŽENSKE slabo vzgajajo in ne privzgojijo odgovornosti,
Smešen si.

A te še enkrat citiram?
Nima smisla a ne….saj vem.[/quote]

Oprosti spet, ampak jaz ne pišem to, kar ti želiš razumeti ali umestiti v svoj majhen svet spolnih predsodkov.

Ker sem ti že napisal, da izpuščaš kakovostne pridevnike pred besedami ŽENSKE in MOŠKI, si spet ponovila napako, kar pomeni, da te sploh ne zanimajo mnenja drugih, ker imaš ti “prav”. Tvoje svet je pozitivno in negativno polariziran svet ŽENSK in (slabih) MOŠKIH. Moj svet je svet razlik med moškimi in ženskami bolj na biološki ravni, ne more to biti na značajski ali osebnostni ravni, ker to je nespolna kategorija, kjer obstajajo slabi in dobri starši ne glede na spol.

Dobro, ti bom še narisal, izključno zate 😉
Matjaž: seksistične ženske so slabe matere
Skelino razumevanje: ženske so slabe matere

TI si napisal, da (???kam je izgnil pridevnik???)ŽENSKE slabo vzgajajo in ne privzgojijo odgovornosti,
Smešen si.

A te še enkrat citiram?
Nima smisla a ne….saj vem.[/quote]

Oprosti spet, ampak jaz ne pišem to, kar ti želiš razumeti ali umestiti v svoj majhen svet spolnih predsodkov.

Ker sem ti že napisal, da izpuščaš kakovostne pridevnike pred besedami ŽENSKE in MOŠKI, si spet ponovila napako, kar pomeni, da te sploh ne zanimajo mnenja drugih, ker imaš ti “prav”. Tvoje svet je pozitivno in negativno polariziran svet ŽENSK in (slabih) MOŠKIH. Moj svet je svet razlik med moškimi in ženskami bolj na biološki ravni, ne more to biti na značajski ali osebnostni ravni, ker to je nespolna kategorija, kjer obstajajo slabi in dobri starši ne glede na spol.

Dobro, ti bom še narisal, izključno zate 😉
Matjaž: seksistične ženske so slabe matere
Skelino razumevanje: ženske so slabe matere[/quote]

No. bom vseen citirala…ker vidim, da brez tega ne gre.:

// Se strinjam. Kot sem že omenil, če bi ženske res bile tako sposobne ali pametne ali karkoli že…kot se to želi prikazati skozi materinstvo, bi potem prav tako otroke vzgojile v sposobne in odgovorne ljudi in dandanes ne bi imeli problemov okrog neodgovornosti in zapuščanja otrok s strani moških.//

tole po ni tvoja izjava? Sem nalašč izbrisala pridevnike? Bi blo treba
narisat? Aja, uziher sem jaz brisala pridevnike, drugo ni možno.
Samo še dobrohoten nasvet Matjazek…takole skrajno sprevračanje dejstev, zavajanje in izmišljevanje – vse z namenom nekoga očrniti, je že precej bolezensko.

Njemu lahko tudi narišeš, pa bo vlekel po svoje. Človek se ne zaveda, kaj počne. Že večkrat je slišal kritiko v to smer, pa je ne zmore sprejeti. Neozdravljiv primer.

Vem. Natolcuje, maniguje, laže, si izmišljuje…pol ko mu pa dokažeš
črno na belem, pa VEDNO ponikne, izgine, se potuhne za par dni in
potem čez čas znova začne.
K podrepna muha.

Čeprav je komentar namenjen Matjažu, bom vseeno še tu zraven podal en primer.
Torej, primeri, ko ženska ne upošteva moškega in njegovih načinov ali pristopov pri vzgoji otroka, ker želi uveljavljati le svoj prav in svoj način, ki bi bil bolj prilagojen modernim načinom vzgoje.
Moški se mora prilagoditi ali pa biti tiho. Ker pa to seveda ne deluje, se moški počuti odrinjenega, ker mu ženska odreka njegovo pravico do vloge očeta. Zato iz jeze zapusti ženo in otroka, ker tako ali tako ne more biti del družine, ženska pa ga obtoži kot neodgovornega.
Gre se za neko dominantno žensko, ki že v osnovi ne spoštuje moških ter na takšen način le dobi potrditev svoje nestrpnosti in prepričanj okrog tega, kako so moški ali očetje nesposobni in samo bežijo stran od odgovornosti. Vzorec, ki se ga je naučila v svoji primarni družini in ga tako le prenaša naprej….

No, to je sicer moja izjava, s katero sem odgovarjal Matjažu. 🙂

Čeprav je komentar namenjen Matjažu, bom vseeno še tu zraven podal en primer.
Torej, primeri, ko ženska ne upošteva moškega in njegovih načinov ali pristopov pri vzgoji otroka, ker želi uveljavljati le svoj prav in svoj način, ki bi bil bolj prilagojen modernim načinom vzgoje.
Moški se mora prilagoditi ali pa biti tiho. Ker pa to seveda ne deluje, se moški počuti odrinjenega, ker mu ženska odreka njegovo pravico do vloge očeta. Zato iz jeze zapusti ženo in otroka, ker tako ali tako ne more biti del družine, ženska pa ga obtoži kot neodgovornega.
Gre se za neko dominantno žensko, ki že v osnovi ne spoštuje moških ter na takšen način le dobi potrditev svoje nestrpnosti in prepričanj okrog tega, kako so moški ali očetje nesposobni in samo bežijo stran od odgovornosti. Vzorec, ki se ga je naučila v svoji primarni družini in ga tako le prenaša naprej….

No, to je sicer moja izjava, s katero sem odgovarjal Matjažu. :)[/quote]

Pozabljaš, da je največji del vzgoje vzgoja z vzorom. In da največji del
žensk ni norih dominantnih babur, ampak so čisto normalne ženske, ki
zelo rade vidijo, da se oče ukvarja z otrokom in sodeluje pri vzgoji.

Robi, ti bom jaz odgovorila, čeprav nisi citiral mene, in to v Njegovem in Matjažkovem stilu: moški je kriv, ker je zaskočil tako žensko :). Aja, ne zaskočil, pripustil se na tako žensko.

In veliko je otrok, ki si želijo, da bi se oče ukvarjal z njimi, da bi jih imel rad pa tega nikoli ne doživijo.

Za vse ženske, ki so bile zapuščene od svoje ljubezni… in vam je vaš “oh in sploh najboljši” za “nagrado” pustil še “spomin” ali dva!

Trisha Yearwood – Walkaway Joe

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

No, to je sicer moja izjava, s katero sem odgovarjal Matjažu. :)[/quote][/quote]

No, vidiš, pol si pa čist navaden seksist :-))
Sam da tebi tega ne reče, meni pa non stop…

In takšne čisto normalne ženske, potem niti nimajo opisanih težav, ampak to živijo, kar tu opisuješ.
Moški ne bo bežal od normalne ženske in normalna ženska si bo poiskala normalnega moškega.
A ni to logično ?

Watamaro, pozabil si na zapuščene moške:).

In takšne čisto normalne ženske, potem niti nimajo opisanih težav, ampak to živijo, kar tu opisuješ.
Moški ne bo bežal od normalne ženske in normalna ženska si bo poiskala normalnega moškega.
A ni to logično ?[/quote]

Na žalost ne. Seveda imajo take težave, le zakaj jih ne bi imele?
Ker so one normalne? In po tukajšnji logiki so potem dobro izbrale
moškega?
Ko bi vsaj bilo tako….

A, jaz ? 🙂

Seksist je podobno kot rasist. Kdor na podlagi spola ali barve kože, definira človeka in njegove osebnostne značilnosti.
Jaz in Matjaž pa trdiva, da to ni odvisno od spola.
Saj vsak najde sebi primernega partnerja, zato je soodgovornost pri obeh.

A, jaz ? 🙂

Seksist je podobno kot rasist. Kdor na podlagi spola ali barve kože, definira človeka in njegove osebnostne značilnosti.
Jaz in Matjaž pa trdiva, da to ni odvisno od spola.
Saj vsak najde sebi primernega partnerja, zato je soodgovornost pri obeh.[/quote]

Ti ja. 🙂
Po Matjazkovo je tale izjava zelo seksistična.
Ker nisi uporabil določnih pridevnikov.

Torej ženska, ki je ločena, ni normalna, ker če bi bila normalna, moški ne bi bežal od nje oz. bi si izbrala normalnega moškega?

Tudi normalni, lahko sta oba čisto ok, čisot normalna pa se ločita.
Redko kdo je skupaj s svojo prvo ljubeznijo.

Naravnost hvaležne smo vam za vse te nasvete, ki jih nesebično delite, ampak Skela sprašuje (in tudi naslov teme je takšen) zakaj obvisi skrb za otroke običajno na mamah. Torej, zakaj se nekaterim moškim ne zbudi ta čut za skrb za otroka, ko se le ta zgodi.[/quote]

Preprosto zato, ker mama ni izbrala pravega očeta za svojega otroka.
Zato se to dogaja nekaterim ženskam in ne vsem.
Zadovoljna? :-)))

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Ne, tega nisem pisal jaz, to je napisal Robi! Malo smo zmedeni, kajne?
Če bi se lepše obnašala, bi mogoče celo dobila kakšnega prijetnega moškega s foruma, tako pa si, kjer si… 🙂 Ampak imaš pa vsaj virtualni konfliktni stik z moškimi preko foruma, kar tudi nekaj šteje. 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close