Zakaj nekdo postane uspešen podjetnik oziroma poslovnež, nekdo drug pa nikoli in celo življenje dela za neko mizerno pla
Jaz vidim pri svojih sorodnikih in šefih tole: so bolj ambiciozni, drugače razmišljajo (bolj na široko, kaj vem kako bi to opisala), imajo veliko več energije in so zato veliko bolj delovni, so neustrašni in so tudi bolj pohlepni. Pa vsi so imeli tudi srečo, da so bili ob pravem času na pravem kraju s pravo idejo in denarjem 🙂 (nekateri niti ne velikim…)
Se strinjam s tem. Taki sta recimo moja teta in od moža babica, podjetni, vidita delo in vidita dobiček, nista pohlepni, le nekako znata iz enega € narediti dva ali tri. Obe sta uspeli s to svojo žilico in življenjsko filozofijo preživeti s kmetijo in živeti zelo dobro, šolati otroke in imeti vsega dovolj, tudi v najhujših časih in krizah. Če bi živeli recimo v drugačnih okoliščinah, da bi se rodili kakemu podjetniku, bi danes imeli multinacionalke.
Jaz nisem taka, zame denar in podjetje in bogastvo prinaša tudi neke obveznosti in odgovornost, s katerima se nisem pripravljena nositi.
Sem se tudi jaz dolgo spraševala kako bi, pa kaj bi, kam bi, na srečo sem po samo neštetih poskusih ugotovila, da to ni zame, ker me ne dela srečno 🙂
Puma, neumnost je trditi, da sem zavistna, če vidim, da jim ni nikoli dovolj. Razpočil se bo tako od dela kot hrane, alkohola in denarja, pa še naprej razmišlja, kje bi še več nagrabil… Za kaj bi mu bila recimo zavistna, če si tudi pod razno ne želim vse dneve premišljevati o zaslužkih, se družiti s poslovnimi partnerji (ki so z mano prijazni le zaradi dobičkov), se nalivati z alkoholom in basati s hrano in pri tem zamuditi otroštvo svojih otrok?
Jaz sem bila tista, ki sem rekla, da veliko delajo, veliko več kot sem jaz pripravljena delat… ampak jim tega resnično nisem folž, ker izredno rada počivam, za to pa res ne rabim 400m2 bajte 🙂
Odvisno je od tega, iz katerega sloja si. Ne predstavljam si nekoga, ki izhaja iz proletarskega razreda, da bo uspešen poslovnež. Za to rabiš izobrazbo, te pa proletarci nimajo na pretek – imajo pa mišice…[/quote]
Poslovno žilico ima lahko tudi malar, inštalater itn. Ki se ne zaposli v neki firmi, ampak gre lepo na svoje pa še koga zaposli.
Pa še neki, večina nas izhaja iz proletariata, itak, saj koliko je pa bilo pravega meščanskega sloja tu v Slo, za en drobižek. A prejšnji sistem nam je dal dobre možnosti šolanja in prodora navzgor.
Puma, neumnost je trditi, da sem zavistna, če vidim, da jim ni nikoli dovolj. Razpočil se bo tako od dela kot hrane, alkohola in denarja, pa še naprej razmišlja, kje bi še več nagrabil… Za kaj bi mu bila recimo zavistna, če si tudi pod razno ne želim vse dneve premišljevati o zaslužkih, se družiti s poslovnimi partnerji (ki so z mano prijazni le zaradi dobičkov), se nalivati z alkoholom in basati s hrano in pri tem zamuditi otroštvo svojih otrok?
Jaz sem bila tista, ki sem rekla, da veliko delajo, veliko več kot sem jaz pripravljena delat… ampak jim tega resnično nisem folž, ker izredno rada počivam, za to pa res ne rabim 400m2 bajte :-)[/quote]
Definicija podjetnika je torej ta, da jim ni nikoli dovolj, da se hočejo razpočiti od dela, hrane, alkohola, denarja…in neprestano razmišljajo kako bi še več nagrabili. 26 ur na dan razmišljajo samo o poslu in vsi po vrsti zanemarjajo svoje družine. Brez zamere a mislim, da ne poznaš kaj dosti podjetnikov. Vsaj ne tako od blizu, da bi lahko karkoli komentirala. S tem ne mislim, da taki kot jih opisuješ ne obstajajo. Nasprotno, obstajajo samo to ne pomeni, da so/smo vsi enaki.
Odvisno je od tega, iz katerega sloja si. Ne predstavljam si nekoga, ki izhaja iz proletarskega razreda, da bo uspešen poslovnež. Za to rabiš izobrazbo, te pa proletarci nimajo na pretek – imajo pa mišice…[/quote]
Tole pa ne bo držalo. Poznam človeka, popolen luzer v otroštvu, dokončana osnovna šola, neurejene družinske razmere, firma pa vsako leto precej nad pol milijona eur dobička, ful zaposlenih.
Ne piši bedarij.
Edina in velika razlika je, kako si sposoben in kako si svoje pridobljeno znanje uspešen tržiti naprej, si postaviti svojo tržno ceno in se znati “prodati”, pa naj bo to na samostojni poti, ali pa ko te zaposli delodajalec direktno. In kako si svoje znanje, storitve sposoben prodati naprej. Nekateri imajo to sposobnost, to je deloma talent in to počnejo in se tržijo na pošteni način. Jih poznam kar nekaj že 20 let.
SLovenija je pa žal valilnica in gnezdo nesposobnežev na splošno, kjer njihova grabežljivost prevlada nad zdravim razumom in poštenostjo.
Forum je zaprt za komentiranje.