Zakaj ne verjamete v Boga?
Zakaj ne verjamem v boga? Iz istega razloga, zaradi katerega ne verjamem v božička, palčke in da igrače ponoči oživijo. Ker vsa znanost dokazuje, da nič od tega ni resnično. Ker nič od tega ne deluje po zakonitostih narave, ki jih poznamo in je v podrobnosti proučena.
To, da verjamete v boga, ne pa v palčke in pravljična bitja, ki živijo v gozdu, je samo zato, ker je bog pač dobra tržna niša, ki se očitno odlično prodaja in je dobro reklamirana. Bog je sinonim za to, kako narediti dobro reklamo, saj je zagotovilo, da boš živel tudi po smrti, težko prezreti navadnim ljudem. Seveda bi večina rada v to verjela.
Že to, da samomorilni muslimanski skrajneži verjamejo v to, da bodo po dejanju šli v nebesa s 40timi devicami, vi, ki verjamete v boga, pa menite, da je to bedarija, bi vam moralo povedati, da je vse samo v vaših glavah.:)
hahaha haha, 02.01.2022 ob 09:17
Zakaj ne verjamem v boga? Iz istega razloga, zaradi katerega ne verjamem v božička, palčke in da igrače ponoči oživijo. Ker vsa znanost dokazuje, da nič od tega ni resnično. Ker nič od tega ne deluje po zakonitostih narave, ki jih poznamo in je v podrobnosti proučena.
To, da verjamete v boga, ne pa v palčke in pravljična bitja, ki živijo v gozdu, je samo zato, ker je bog pač dobra tržna niša, ki se očitno odlično prodaja in je dobro reklamirana. Bog je sinonim za to, kako narediti dobro reklamo, saj je zagotovilo, da boš živel tudi po smrti, težko prezreti navadnim ljudem. Seveda bi večina rada v to verjela.
Že to, da samomorilni muslimanski skrajneži verjamejo v to, da bodo po dejanju šli v nebesa s 40timi devicami, vi, ki verjamete v boga, pa menite, da je to bedarija, bi vam moralo povedati, da je vse samo v vaših glavah.:)
Debilno, znanost ne more dokazati ali ovreči obstoja boga. Tudi znanost je v tvoji debilni glavi. Problem debilov je, da se ne zavedate lastne debilnosti in omejenosti.
rok-1, 01.01.2022 ob 21:39
Atipku, 01.01.2022 ob 21:28
rok-1, 01.01.2022 ob 13:45
zakaj ne, 01.01.2022 ob 13:09
Kako lahko trdite, da Bog ne obstaja? Od kod vam zagotovilo?
Nikoli ne trdim da ne obstaja. Verjetnost je tista, ki tu pomaga, možnost pa vseeno ostaja.
Verjamem samo tisto, kar vem. In če ne morem VEDETI, da nekaj obstaja, ne morem verjeti. Naprej od tu je pa še to, da tudi če obstaja je zelo neverjetno, da bi samooklicani predstavniki med nami, dejansko kaj vedeli o njegovih/njenih namerah, pogojih, željah in kriterijih.
Nelogična razlaga.
Tisto kar vem, v to ni treba verjeti, saj vem da je. Npr.: Ni mi treba verjeti v MON forum, saj.vem da obstaja.. ga vidim, berem, pišem… recimo pa da verjamem someščanu, da hodi v službo, čepravi mi ni pokazal plačilne liste ?
Verjeti v Boga pomeni dopustiti možnost, da obstaja, čeprav ga nikoli ne vidim.
Verjeti je povsem nekaj drugega, kot vedeti.
Še en primer: Vem da imam otroka, saj živi z menoj, ga je rodila moja žena… sem bil pri porodu… in verjamem da je moj, ker me je življenje in ravnanje žene prepričalo v to vero. Če bi naredil očetovski test, potem bi vedel zagotovo in ne bi bilo treba več verjeti.
Mislim da je to stvar semantike – v smislu, da verjameš samo v dokazane stvari. Torej verjameš in veš, da imaš otroka. Tisto čemur praviš ti “verjeti” mislim da sodi pod “verovati”.
Ni bistveno. Poanta je v tem, da nekateri ne verjamemo niti ne verujemo v nič, kar ni dokazljivo – oz. zato sploh v nič, ker tisto kar je dokazljivo vemo in ni treba verjeti.
Pri nekaterih stvareh se pač vzdržimo ustvarjanja mnenja, ker vlada splošno pomanjkanje dokazov – zato na tistih področjih dopuščamo da je lahko res karkoli.
Sem podobnega mnenja kot rok. Zadeva pač ni dokazljiva in je bila vedno samo orodje “pametnih” za kontroliranje črede. Najlažje je imeti nekoga pod kontrolo s tem da ga prepričaš da je nekdo vsemogočni nad nami in upravlja z našimi življenji. Zdej si pa še predstavljaj da živiš pred 2000 leti in vseka strela, poplavi reka, pride suša, mrzla zima, bolezen,…. In za vse je kriv nekdo zgoraj ki kaznuje nevernike.
Samo vodo več ne pije, ko se potem neka načela določene vere neskladajo več z “dejanji” teh bogov.
A ni ena od zavez krščanstva bodi skromen? Zakaj je potem RKC najbogatejša institucija na Zemlji?
A ni ena od zavez ne ubijaj? RKC pa vemo koliko smrti je povzročila v svoji zgodovini.
Pa še bi lahko diskutiral o tem. Preveč gorja se dogaja vsakodnevno nedolžnim in poštenim ljudem, da bi verjel, da je en poštenjak zgoraj nad nami in kaznuje tiste, ki ne živijo po načelih vere. Plus tega bi v današnjih časih in s tehnologijo ki jo premoremo lahko našli kak dokaz, da je nekaj nekje kr neki.
Skratka biblija in vse verske knjige so zame enako kot Grimmove pravljice. Mi je pa res neverjetno da kljub vsemu se danes najdejo ljudje ki verjamejo v biblijo v palčke, čarovnice, Sneguljčico pa ne.
Nihče na svetu ne more reči , da VE kako je nastalo vse skupaj, v čem je smisel in kam gremo. Pojma nimate. Samo priznati je la težko. Jaz priznam – ne vem nič in ne trdim, da vem.
Vse verske knjige na svetu so napisali LJUDJE in niso padle na zemljo poslane od boga. In ravno zdaj, v dobi interneta, ko je 80% vsega kar preberemo čista laž, bi mi radi dopovedali, da je v teh knjigah vse res? Ljudje lažemo in se pretvarjamo in si izmišljujemo vse živo, da zakrijemo svojo nevednost – zakaj je to tako težko priznati?
Dejstvo je, da pojma nimamo o pojmu, še manj so ga imeli 2000+ let nazaj, pripovedke so čisto zanimive iz sociološkega in zgodovinskega vidika, ne moreš jih pa jemati kot neko “resnico” o obstoju vesolja in človeštva.
Nočeš vedet.
Samo o peklenščkih… Angelčkih… Pravljicah…
Tam pisejo koristne stvari. Znaci grimove pravljice? Pa kaj se oklepate na to? Tam mas poučne stvari. Glupi ste.
Najdes telefon v pesku sredi puscave… Verjames da je sam od sebe tam? Da je sam od sebe prisel tja? Da spada tja?
Kokr sem pisal nek dan. Vi ste sekularci. Drugorazredniki.
Ne da se vsega napisat. Slepi ste. Samo sistem ce pogledas… Kak je to? Pobuna. Pobuna protiv Boga.
Pisal sem ze to… Eto da si Bog… Itak ne mores bit… Kako bi testiral ljudi? Samo dobro… Prikazal se… Halo??? Raj je skupa roba. No povej?? Kako bi pripravil ljudi da pride na plano to kar je v njih?
Mas pomaranco… Stisnit jo moras da pride ven vsebina.
Ne zavedate se razseznosti Boga. Ja. Vse je uzpostavil. Od denarja… Avtov… Trendov… Dobra varka je… Vse je urejeno. Mislis da je clovek uzpostavil od druzbene ureditve do monetarne itd itd…
Za vsakega nekaj. Da se vidi za cim bos sel.
Kako pojasnjujes da se vse biblijske prerokbe uresnicujejo. Tudi to kar je v islamu. Znakovi su tu. Tu su!!! Ne vidis? Ne znas. Kako pojasnjujes to?
Pol pa citirate nostradamusa.
No povej kako pojasnjujes to? Da se dela po biblijskih prerokbah? A se nekdo norca dela? A ni to pred nosom?
Hihihihi huhuhuhu gigigigi
Vidis da ste nedokazni. Nepristupacni. Hinavci. Laznivci. Nepravedni. Gluhi. Nemi slepi. U zlu svaku mjeru i granicu prelazite.
-
A Ja se kunem onim što vidite
i onim što ne vidite,
Kur’an je, doista, govor objavljen plemenitom Poslaniku,
a nije govor nikakva pjesnika – kako vi nikako ne vjerujete!
i nisu riječi nikakva proroka – kako vi malo razmišljate!
Objava je on od Gospodara svjetova!
A da je on o Nama kojekakve riječi iznosio,
Mi bismo ga za desnu ruku uhvatili,
a onda mu žilu kucavicu presjekli,
i niko ga između vas ne bi mogao od toga odbraniti.
Replika…
Mislim da ti nimas sploh pravo glasa. Sem ze pisal merimici to… Ti ce v tej dobi zivljenja zavracas mojzesov zakon nisi kaj prida. V tej starosti nisi skontala da pa mogoce je treba nekaj drugega pocet. Da to kar se servira ni vredno nic. Nisi skontala kaj je hrana za duso… Kaj je pomiritev. Lutas tavas in ne najdes prave poti.
Sej sem pisal… Od kje tak odpor? Kdo koga noce?
Ni da nocete vi Boga. Bi vam ze dal navdih. Bog vas nece. Zato sto ste gresnici. Ne mislite se menjat. Ne mislite nehat gresit. Nehat z vasimi postopki.
Pisal sem za tiste izraelce veckrat… Kako se porocajo. Pa stari vsi tora tora tora. Ko zombiji(ne mislim nic slabega) samo tora. Jim je pomembno da sledis temu. Da si na temu.
A vi. Pa stari njih niko nemoze pravit majmuna nabijat jim rogove met jih za norca. Vodat jih zedne preko vode.
Primerjava vas in njih je kot bi primerjal prave avtohtone svicarje ali pa nemce… Z nekimi planinskimi neciviliziranimi podivjanimi nemarnimi šiptarji.
Robi917, 02.01.2022 ob 09:24
Debilno, znanost ne more dokazati ali ovreči obstoja boga. Tudi znanost je v tvoji debilni glavi. Problem debilov je, da se ne zavedate lastne debilnosti in omejenosti.
Mhmmm. Znanost po tvoje itak ne more dokazat ničesar, niti kovida, niti da je zemlja okrogla, niti ničesar drugega. Po tvoje niti tvojega ubogega IQja ne more izračunati. Saj če se cel lajf prepričuješ, da si pameten, čeprav ti znanost na vsakem koraku dokazuje, da si debil, si pač prepričan v svoj prav in svojo pamet. Še če živiš izolirano od drugih, se prepričaš, da je za vse tvoje fiaske v življenju kriv nekdo drug in vsem na forumu telebaniš, kako so debilni ter tako svoj manjko prezrcališ na druge, si pa sploh zmagal.:))
Replika replika… Bo kak komentar? Al bos spet zrelo ignorirala? Ko djeca. Taman za vedeja.
Obstaja neobstaja…
Eno je sigurno. Je nacin zivljenja. Po visoko moralnih in eticnih pravilih, katerih se ti nisi zmozna drzat. Ali pa noces. Kakorkoli… Eitherway… Person is useless.
Ajde. Budi disciplirana. Nemozes. Moze svakako kod tebe.
hahaha haha, 02.01.2022 ob 10:29
Mhmmm. Znanost po tvoje itak ne more dokazat ničesar, niti kovida, niti da je zemlja okrogla, niti ničesar drugega. Po tvoje niti tvojega ubogega IQja ne more izračunati. Saj če se cel lajf prepričuješ, da si pameten, čeprav ti znanost na vsakem koraku dokazuje, da si debil, si pač prepričan v svoj prav in svojo pamet. Še če živiš izolirano od drugih, se prepričaš, da je za vse tvoje fiaske v življenju kriv nekdo drug in vsem na forumu telebaniš, kako so debilni ter tako svoj manjko prezrcališ na druge, si pa sploh zmagal.:))
Eeee moj ti znanstvenik…
V delavnici je en iz egipta… Ze 20 al kolk let je tu… Sem se pogovarjal z njim o piramidah… Sem rekel… Ti si iz tam… A je res kar pravi znanost da so to grobnice itd…. Kr neki brez vecjega pomena… Ziher mas kak drugacen uvid…
Je rekel to so “power plants”…
Ali pa druga arheoloska najdisca…
Stari… Šaaaaaat daaaaa faaaak aaaaap
Tako da zanasat se na znanost…
Lahko bi se reklo glupo.
Nedolgo nazaj je znanstvenik objavil tisto za covid… Da je iz laboratorija… Da zapis virusa ni naraven itd…
Povlect je moral nazaj…
Znaci… Sta je za tvoje usi… Smijes da cujes…
Ali pa laz…
V to lahko mas uvid…
Znaš tko, 02.01.2022 ob 09:58
Nočeš vedet.
Samo o peklenščkih… Angelčkih… Pravljicah…
Tam pisejo koristne stvari. Znaci grimove pravljice? Pa kaj se oklepate na to? Tam mas poučne stvari. Glupi ste.
Najdes telefon v pesku sredi puscave… Verjames da je sam od sebe tam? Da je sam od sebe prisel tja? Da spada tja?
Kokr sem pisal nek dan. Vi ste sekularci. Drugorazredniki.
Ne da se vsega napisat. Slepi ste. Samo sistem ce pogledas… Kak je to? Pobuna. Pobuna protiv Boga.
Pisal sem ze to… Eto da si Bog… Itak ne mores bit… Kako bi testiral ljudi? Samo dobro… Prikazal se… Halo??? Raj je skupa roba. No povej?? Kako bi pripravil ljudi da pride na plano to kar je v njih?
Mas pomaranco… Stisnit jo moras da pride ven vsebina.
Ne zavedate se razseznosti Boga. Ja. Vse je uzpostavil. Od denarja… Avtov… Trendov… Dobra varka je… Vse je urejeno. Mislis da je clovek uzpostavil od druzbene ureditve do monetarne itd itd…
Za vsakega nekaj. Da se vidi za cim bos sel.
Kako pojasnjujes da se vse biblijske prerokbe uresnicujejo. Tudi to kar je v islamu. Znakovi su tu. Tu su!!! Ne vidis? Ne znas. Kako pojasnjujes to?
Pol pa citirate nostradamusa.
No povej kako pojasnjujes to? Da se dela po biblijskih prerokbah? A se nekdo norca dela? A ni to pred nosom?
Hihihihi huhuhuhu gigigigi
Vidis da ste nedokazni. Nepristupacni. Hinavci. Laznivci. Nepravedni. Gluhi. Nemi slepi. U zlu svaku mjeru i granicu prelazite.
Najprej se nauči slovenskega jezika in razumevanje le-tega.
Si le eden izmed idiotov in provokatorjev tipa Ludi in Darwin in s tabo kakšno pametno debato imeti je nemogoče, ker ne znate drugega kot blejati in trajbati svoje.
Zato ti čefurčina verjemi v svojega boga na katerega se ti jest poserjem s koranom in biblijo si pa pizdo obrišem.
Verjamem v naravo, vesolje,… Vem, da smo le drobec v nekem širšem sistemu. Nikakor pa ne verjamem v bogove, ki so si jih izmislili ljudje, pa naj bo krščanski, muslimanski, hindujski ali katerikoli drug. Zakaj? Ker so te zgodbice preveč androcentristično temeljene (človeka postavljajo v središče vesolja, človek je ustvarjen po božji podobi, vse na Zemlji je na razpolago človeku v izkoriščanje) – to je zame dokaz, da so vse religije zgolj plod človekove domišljije. Kajti človek niti slučajno ni tako zelo pomemben v tem mogočnem sistemu, kot si domišljavo domišlja.
Pa ni ravno tako… Da je center vesolja…
Ne ves in ne razumes.
Ja. Vse nam je dano na razpolago. Nisi nic ti. Nisem nic jaz. Nismo nic mi. Vse je dano. Ko skontas to vidis da je clovek en pickin dim. Pa naj bo se toliko bogat lep vpliven pomemben. Slabašen je. Šibak. Krhek.
Repla… Bo kaj?
A niste neki razvrednoteni ljudje? Neki tamo… Kar eni…
Neki kojeg svako u zabludu i zednog preko vode moze odvest…
Toooooo.
Daj destrukcijuuuuuuu!!!
Ideeeemoooo!
Zato, 02.01.2022 ob 11:03
Verjamem v naravo, vesolje,… Vem, da smo le drobec v nekem širšem sistemu. Nikakor pa ne verjamem v bogove, ki so si jih izmislili ljudje, pa naj bo krščanski, muslimanski, hindujski ali katerikoli drug. Zakaj? Ker so te zgodbice preveč androcentristično temeljene (človeka postavljajo v središče vesolja, človek je ustvarjen po božji podobi, vse na Zemlji je na razpolago človeku v izkoriščanje) – to je zame dokaz, da so vse religije zgolj plod človekove domišljije. Kajti človek niti slučajno ni tako zelo pomemben v tem mogočnem sistemu, kot si domišljavo domišlja.
Pa jasno. Razni svečeniki, apostoli, preroki in mesije so bili to, kar so danes politiki recimo.
In verjeti takim je tako, kot verjeti politiku en mesec pred volitvami.
To moraš biti res ubrisan.
Replika54g1, 02.01.2022 ob 11:20
Pa jasno. Razni svečeniki, apostoli, preroki in mesije so bili to, kar so danes politiki recimo.
In verjeti takim je tako, kot verjeti politiku en mesec pred volitvami.
To moraš biti res ubrisan.
U zabludi si ja.
Nek tebi Milostivi dug život dá.
Verjamemo v boga. Vidiš ga lahko vsaki dan v ogledalu, naravi, vesolju, sočloveku, itn…
Ne verjamemo pa v nekega navideznega pajaca na nebu, ki naj bi te neskončno ljubil, hkrati pa te pustil trpeti in živeti v bedi.
Pravzaprav te tako ljubi, da te je v sekundi pripravljen mučiti ZA VEDNO, če si v življenju delal napake, ki njemu niso po godu…. Kakšna ljubezen je to? Nesmiselne zgodbice za lahko noč in nič več kot to.
A vidis po pisavi da ste egoisti.? Sebicni.? Neuporabni.?
Jesil dobio razum? Oci? Jel ti objasnjen put dobra i put zla? Jesul ti slani poslanici?
E pa sta bi jos?
Samo daj daj daj.
Ma glupi ste.
??? in kako vam bo slo???
Men ni jasno kako prides na to? Na tak nacin? Po tem kopitu delate?
Hihihihi huhuhu gigigig
Znaš tko, 02.01.2022 ob 11:34
A vidis po pisavi da ste egoisti.? Sebicni.? Neuporabni.?
Jesil dobio razum? Oci? Jel ti objasnjen put dobra i put zla? Jesul ti slani poslanici?
E pa sta bi jos?
Samo daj daj daj.
Ma glupi ste.
??? in kako vam bo slo???
Men ni jasno kako prides na to? Na tak nacin? Po tem kopitu delate?
Hihihihi huhuhu gigigig
Egoist, sebičnež in neuporabnež si zgolj ti.
Kako mi boš očital, da sem egoist, ko pa sam verjameš, da si ti tako pomemben, da se bo eden in edini bog ukvarjal prav s tabo in tvojimi težavami. Da ti bo gledal pod prste, če grešiš ali ne?
Zboljen si do amena, žal.
Anonimno 3015, 02.01.2022 ob 11:41
Egoist, sebičnež in neuporabnež si zgolj ti.
Kako mi boš očital, da sem egoist, ko pa sam verjameš, da si ti tako pomemben, da se bo eden in edini bog ukvarjal prav s tabo in tvojimi težavami. Da ti bo gledal pod prste, če grešiš ali ne?
Zboljen si do amena, žal.
Stari… Samo sam proso dva puta dze mokraca prolazi…
Sicer se malo tezje to napise…
Ampak vcasih se res sprasujem kako da sem jaz tak… Kako da vi niste…
Pa sam se nebi mogel bolje narest… Ko vas gledam… Sem jaz cisto drugacen. Npr ti bi sel levo jaz pa cisto kontra. Npr nacin s katerim razmisljate in nacin kako se lotevate stvari je meni cisto tuj.
Ves ti zakaj je to tako?
Kako pise…
Da nic ne mores hotet a do Bog noce da ti to hoces.
Ze stvari ki zanimajo mene pa ki zanimajo tebe…
Nek cuden sem jaz…
Sicer ne vem kako je tu… Kako se tu vidi.. Ampak u reali se vidi itekako…
Ucasih samo zmajujem z glavo in…
Imam jednog komsiju… Par let starejsi…
Stari… Pustio covjek bradu… Isto si je dal kapo gor. Kapa iste barve…
??
Ucasih mam tak obcutek da starsi tam iz komsiluka govorijo otrokom da morajo bit kot jaz… ? A ja sav poderan.
Ej…
Kako pise… Tu je slava vaša. Da vam je slava ze poslana…
No prosim??? Zakaj je tako? Zakaj ne morem oz ne spadam v čredo? Jel to šiza možda??
A nisi bral/a ajetov ki sem jih postal?
Da bo tezkim zivljenjem zivel tist ki obrne glavo od knjige… (tega nisem postal tu)
Sem pa postal da je to vzrok vasega jada.
Da tiste ki ne verjamejo bo Allah z tezko muko mucil… Ne rabim jst nic razstreljevat pa rezat glav.
Procitaj malo.
Pa da naj bo proklet tisti ki je v neznanje utonil ravnodusen… Ima lepopisa huh… Literatura samo taka… Za studirat.
Ima jedan ajet… Da razumom obdareni prime pouku.
A ste primili pouku o cemerkoli?
Niste…
Ova kaze obrisem si pizdo z….
In pol je Bog kriv ker je revca?
Itak ja…
Maloumnici…
Hej znaštko… daj poskusi pisati v enem jeziku, pa tako da ima zadeva glavo in rep in je dokaj jasno kaj želiš povedati. Pomaga če si najprej urediš misli in potem pišeš.
Sam takih spisov, kot jih ti puščaš v temi, razen prvega – sploh ne pogledam, ker je treba najprej dešifrirati in to ni moje delo. Verjetno tudi drugi tako, zato vzemi to za dobronameren nasvet, če želiš debato.
Forum je zaprt za komentiranje.