Zakaj ne verjamete v Boga?
Neprijavljena, 01.01.2022 ob 14:06
Verjamem v boga. Ne v krščanskega, ne muslimanskega, ne judovskega,….
Ta moj bog je višje dobro.
Vse tradicionalne vere so bile preoblikovane s strani ljudi. Osnovni nauki so se izrodili. Škoda da ljudje ne znamo to preseči, da se verniki različnih ver ne znajo spoštovat med sabo in stremet k dobremu.
Res je. Človeški ego se je postavil v vlogo boga in uničil zemljo.
Zanimiv članek / prispevek na tole temo:
https://bigthink.com/thinking/nomological-argument-does-god-exist/#Echobox=1641013302
rok-1, 01.01.2022 ob 13:45
Nikoli ne trdim da ne obstaja. Verjetnost je tista, ki tu pomaga, možnost pa vseeno ostaja.
Verjamem samo tisto, kar vem. In če ne morem VEDETI, da nekaj obstaja, ne morem verjeti. Naprej od tu je pa še to, da tudi če obstaja je zelo neverjetno, da bi samooklicani predstavniki med nami, dejansko kaj vedeli o njegovih/njenih namerah, pogojih, željah in kriterijih.
Nelogična razlaga.
Tisto kar vem, v to ni treba verjeti, saj vem da je. Npr.: Ni mi treba verjeti v MON forum, saj.vem da obstaja.. ga vidim, berem, pišem… recimo pa da verjamem someščanu, da hodi v službo, čepravi mi ni pokazal plačilne liste ?
Verjeti v Boga pomeni dopustiti možnost, da obstaja, čeprav ga nikoli ne vidim.
Verjeti je povsem nekaj drugega, kot vedeti.
Še en primer: Vem da imam otroka, saj živi z menoj, ga je rodila moja žena… sem bil pri porodu… in verjamem da je moj, ker me je življenje in ravnanje žene prepričalo v to vero. Če bi naredil očetovski test, potem bi vedel zagotovo in ne bi bilo treba več verjeti.
Atipku, 01.01.2022 ob 21:28
Nelogična razlaga.
Tisto kar vem, v to ni treba verjeti, saj vem da je. Npr.: Ni mi treba verjeti v MON forum, saj.vem da obstaja.. ga vidim, berem, pišem… recimo pa da verjamem someščanu, da hodi v službo, čepravi mi ni pokazal plačilne liste ?
Verjeti v Boga pomeni dopustiti možnost, da obstaja, čeprav ga nikoli ne vidim.
Verjeti je povsem nekaj drugega, kot vedeti.
Še en primer: Vem da imam otroka, saj živi z menoj, ga je rodila moja žena… sem bil pri porodu… in verjamem da je moj, ker me je življenje in ravnanje žene prepričalo v to vero. Če bi naredil očetovski test, potem bi vedel zagotovo in ne bi bilo treba več verjeti.
Mislim da je to stvar semantike – v smislu, da verjameš samo v dokazane stvari. Torej verjameš in veš, da imaš otroka. Tisto čemur praviš ti “verjeti” mislim da sodi pod “verovati”.
Ni bistveno. Poanta je v tem, da nekateri ne verjamemo niti ne verujemo v nič, kar ni dokazljivo – oz. zato sploh v nič, ker tisto kar je dokazljivo vemo in ni treba verjeti.
Pri nekaterih stvareh se pač vzdržimo ustvarjanja mnenja, ker vlada splošno pomanjkanje dokazov – zato na tistih področjih dopuščamo da je lahko res karkoli.
-
i: “Šta mislite, ako je Kur’an od Allaha, a vi u nj nećete da vjerujete – ko je onda u većoj zabludi od onoga koji je u protivrječju dalekom od istine?”
Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?
Ti moraš dokazat, 01.01.2022 ob 22:09
Ja kdo trdi da nekaj je. Ti trdiš da nekaj obstaja, ateist ti ne verjame. Dokaži trditev da bog obstaja.
Sem ze enkrat pisal to.
Dej da te ene dvakrat trikrat počim po glavi z opeko.
Lahko ti meni dokazes da te boli? Mi lahko pokazes?
Ker jaz nic ne vidim da te boli. Dokazi mi prosim. Pokazi. To ne obstaja.
Dej no… Res ste tepci… Zdej je bil sneg… A ste kdaj dobil npr snezinko na roke? Sta sve nestvori aaa? Pravi “art”. Umetnost. Sta god pogledas.
Al tezko je ko si gluh in slep.
Znaš tko, 01.01.2022 ob 22:15
Sem ze enkrat pisal to.
Dej da te ene dvakrat trikrat počim po glavi z opeko.
Lahko ti meni dokazes da te boli? Mi lahko pokazes?
Ker jaz nic ne vidim da te boli. Dokazi mi prosim. Pokazi. To ne obstaja.
Dej no… Res ste tepci… Zdej je bil sneg… A ste kdaj dobil npr snezinko na roke? Sta sve nestvori aaa? Pravi “art”. Umetnost. Sta god pogledas.
Al tezko je ko si gluh in slep.
Ja res je težko ko si gluh in slep in ne veš, da se da tudi z napravami meriti nivo bolečine. Lahko se ti pa dokaže na tvoji lastni koži seveda.
Forum je zaprt za komentiranje.