Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj ne verjamete v Boga?

Zakaj ne verjamete v Boga?

Kako lahko trdite, da Bog ne obstaja? Od kod vam zagotovilo?

Jaz, tako kot starodavni Inki in Azteki, častim sonce.

Lahko ga vidim in čutim praktično vsak dan. Posledica obstoja sonca je to, da se noč spremeni v dan.

Tvoj “Bog” pa ni nič od tega. Ne moreš ga vidit, ne moreš ga čutit, pa še inštitucija, ki ga predstavlja je en velik kup gnoja in dreka.

Ampak lej, tvoja svobodna izbira je v kaj veruješ. Če je to Bog ali pa kos mesa, je to popolnoma tvoja stvar. Samo ne vsiljuj svoje vere drugim.

Verjamem v samo enega manj kot ti.

Mimogrede kako veš kateri je pravi. Si vse preučil?

https://simple.wikipedia.org/wiki/List_of_gods_and_goddesses

boš videl ali bog obstaja, ko bo potres sesul celo Letališko cesto.

??

Jst se tudi to sprašujem… Sicer malo drugace…

Ko koga nevoli? Ko koga nece?

?

Pa zašto oni ne pogledaju kamile – kako su stvorene,

i nebo – kako je uzdignuto,

i planine – kako su postavljene,

i Zemlju – kako je prostrta?!

Ti poučavaj – tvoje je da poučavaš,

ti vlast nad njima nemaš!

A onoga koji glavu okreće i neće da vjeruje,

njega će Allah najvećom mukom mučiti.

Nama će se oni zaista vratiti

i pred Nama će, doista, račun polagati!

Odgovor na objavo uporabnika
zakaj ne, 01.01.2022 ob 13:09

Kako lahko trdite, da Bog ne obstaja? Od kod vam zagotovilo?

Nikoli ne trdim da ne obstaja. Verjetnost je tista, ki tu pomaga, možnost pa vseeno ostaja.

Verjamem samo tisto, kar vem. In če ne morem VEDETI, da nekaj obstaja, ne morem verjeti. Naprej od tu je pa še to, da tudi če obstaja je zelo neverjetno, da bi samooklicani predstavniki med nami, dejansko kaj vedeli o njegovih/njenih namerah, pogojih, željah in kriterijih.

Mutavo si vi to tolmacite…

Sem ze pisal to… Ni to samo angelcki demoncki ogenjcek nebesa… Kot pravljica…

Je podkrepljeno s takimi stvarmi..

Huh…

Da stanes i da gledas.

Znaš tko, 01.01.2022 ob 13:48

Mutavo si vi to tolmacite…

Sem ze pisal to… Ni to samo angelcki demoncki ogenjcek nebesa… Kot pravljica…

Je podkrepljeno s takimi stvarmi..

Huh…

Da stanes i da gledas.

Verjamejo v državo v Boga pa ne.

Države ne vidijo pa verjamejo vanjo.

Boga ne vidijo pa vanj ne verjamejo.

Berejo državne zakone,ki jih je človek pisal in vanje verjamejo ter so jim pokorni.

Berejo Božje zakone,ki naj bi jih človek preko Boga zapisal v knjige ampak tem pa niso pokorni.

Verjamejo v državo, ker vidijo infrastrukturo,ki je zgrajena v državnih okvirjih.

Ne verjamejo pa v Boga,ko vidijo naravo njegovega stvarstva pa čeprav se uležejo v visoko travo pod sonce stvarnikovo, da jih greje kateremu država ne seže niti “do kolen”.

Verjamejo v nevidnega sovražnika virusa, da jim bo vzel zdravje.

Ne verjamejo pa v nevidnega prijatelja, ki jim zdravje daje in jim ga varuje.

Ooo… Darči…

Srecnga pa zdrauga, ne.

Verjamem v boga. Ne v krščanskega, ne muslimanskega, ne judovskega,….

Ta moj bog je višje dobro.

Vse tradicionalne vere so bile preoblikovane s strani ljudi. Osnovni nauki so se izrodili. Škoda da ljudje ne znamo to preseči, da se verniki različnih ver ne znajo spoštovat med sabo in stremet k dobremu.

Točno od tam, od koder je tvojo zagotovilo, da obstaja.

Midva oba pojma nimava, kaj je in kaj ni. Samo jaz to priznam, ti pa ne.

Znaš tko, 01.01.2022 ob 13:59

Ooo… Darči…

Srecnga pa zdrauga, ne.

Hvala enako

Od kod toliko bogov?

Od kod toliko razlicnih ver?

Ce ze, potem je bog le eden in za vse ljudi tega sveta, ne en za kristjane, en za muslimane, en za budiste….

Replika54g1, 01.01.2022 ob 14:12

Točno od tam, od koder je tvojo zagotovilo, da obstaja.

Midva oba pojma nimava, kaj je in kaj ni. Samo jaz to priznam, ti pa ne.

A ti bi tud gledala? Ti bi tudi da vidiš?

Veste…

To je nagrada. Ja. Naslajalo se bo ob gledanju v Božji obraz.

Tamo lazete… Varate… Prkosite Bogu i vi bi da ga vidite. Itak ja. Samo daj a?

Kako pol?

Umres… i fertik? To ti je to?

Nista naplacivanje?

Izgubili ste nadu.

Da nebo kdo mislil da trdim da sem popoln. Nisem. Ampak slabo vi to nadgledate. A ni tole nothing? Is it nothing for nothing? A ne otupi duse ce skitaš? Ja. Otupile su vam duse.

Ce pogledas zakone fizike vesolja itd… A na temelji vse na razumu? A ni use skladno urejeno?

Npr telefon… Sprazni se… Moras ga vstekat… Kam si ti vstekan?

Al pa hrana… Kako je kr to gorivo… Kr neki das v usta in to te “poganja”… Se ne da napisat. Ne razmisljate. Ampak kako kr procesuira absorbira izloci itd… Ja ze… Telo to naredi… Samo od kje software?

Neeeee znaš replika. Niti neces da znaš.

Sem ze pisal to. Jst sem oblecen kot sem oblecen da pride na vidjelo… Da pride na plano kar je v tebi… A bi prislo na plano ce bi bilo vse u fulu?

Tako vi isto… Sej ti je receno kaj moras. A ni prisla vest o Bogu do tebe?

Eeee pa…

Da bi se vam spustilo na papirju in se da bi opipal… Nebi verjeli. Ker ste laznivci.

Bog ali nekaj, 01.01.2022 ob 14:21

Od kod toliko bogov?

Od kod toliko razlicnih ver?

Ce ze, potem je bog le eden in za vse ljudi tega sveta, ne en za kristjane, en za muslimane, en za budiste….

Sej pa je en.

Jaz  vanj ne verjamem, ne trdim pa da ne obstaja. saj verjamem v neskončno ustvarjalno energijo iz katere prihaja vse.

Najbolj ironično pa je to, da mnogo verujočih v boga sploh ne upošteva pozitivnih naukov kot so ne laži, ne varaj, ne goljufaj…… jaz nevernica kar se tiče boga pa ljubim resnico, zvestobo, poštenost…

Zartrose izven profila, 01.01.2022 ob 14:40

Jaz  vanj ne verjamem, ne trdim pa da ne obstaja. saj verjamem v neskončno ustvarjalno energijo iz katere prihaja vse.

Najbolj ironično pa je to, da mnogo verujočih v boga sploh ne upošteva pozitivnih naukov kot so ne laži, ne varaj, ne goljufaj…… jaz nevernica kar se tiče boga pa ljubim resnico, zvestobo, poštenost…

Obstajajo dokazi, da je Jezus vstal od mrtvih.

Dal sem link za zanimiv film vreden ogleda; Primer za Jezusa Kristusa, v katerem se ateistični novinar spreobrne, ko gre raziskovat verodostojnost Jezusovega vstajenja od mrtvih.

Link ni hotel nalept.

.https://youtu.be/SGoufK6okPY

Od kod pa tebi zagotovilo da obstaja?

Sej jaz sem bil isti.

Meni da bi kdo rekel… Ti bos??…

Pa stari… Reku bi mu neki ti ni dobr…

A ko se razgledas malo naokoli… Malo razisces…

Nije to suplja priča.

Verjamem v Boga, univerzum, v višjo silo. Nekje nekdo zgoraj bdi nad nami. Krivice pa si ljudje sami sebi povzročajo, in ne Bog.

??️?

a se ne zavedaš, 01.01.2022 ob 14:46

Obstajajo dokazi, da je Jezus vstal od mrtvih.

Dal sem link za zanimiv film vreden ogleda; Primer za Jezusa Kristusa, v katerem se ateistični novinar spreobrne, ko gre raziskovat verodostojnost Jezusovega vstajenja od mrtvih.

Ahahahahahahaha!!!!

Pri Bogu gre za verovanje ali neverovanje in ne za verjetje ali neverjetje. Ali verjameš? Ali veruješ? Razlika. Premik od zgolj uma k celotnemu bitju. Ali zaupaš, da ima pilot ustrezno izobrazbo in znanje, da te bo varno pripeljal na cilj? Ko si natočiš vodo v kozarec – ali jo daš vsakokrat v analizo in šele nato spiješ? Staviš, da je pitna.

V pravljice verjamejo naivni in sprogramirani ljudje, ki ne vedo kdo so. Bog ne obstaja, je le izmišljotina demonskih entitet, ki zlorabljajo človeštvo. Častilci božanstev ste častilci demonov. Te demonske entitete nas gojijo tako kot mnogi ljudje gojijo piscance oz svinje. Civilizacija je pravzaprav zapor za ljudi. Hranijo se negativno energijo, ki jo ljudje proizvajamo, ko trpimo, nekater. Za te entitete smo manj vredni od dreka. Mi živimo to življenje, te entitete pa na koncu ubijejo človeka in mu ukradejo življenske izkusnje. Vsa namisljena bozanstva, orbiji, nadangeli, bogovi, vile to so 1001 mimikrije in lažni kulti za sprogramirane in speče ljudi na avtopilotu. In ja, nobenih preteklih življenj oz reinkarnacij ni. Vsak izmed nas ima samo eno življenje, če bi se vso človeštvo obrnilo proti svetlobi tako da bi postali vsi 100% dobri potem bi vsi lahko živeli večno na zemlji, dokler pa je polno alkoholikov, kadilcev, mesojedcev, pedofilov, posiljevalcev, obsedencev s seksom, pohlepnežev, psihopatov oz sadistov takih in onakvih ki nezavedno ali namensko opravljajo umazana dela bogov(demonov) žal ti ljudje bodo še naprej živeli v peklu na zemlji, ker s tem ko sodeluješ v teh sadističnih igrah demonskih entitet bogov, tako dolgo si njihov plen.  Bogec haha vas ima tako zelo rad, da vas rad vidi trpeti na najbolj brutalne načine. Nekdo ki te ima rad, in ima moč, da spremeni karkoli ne bi niti en dan gledal trpljenja, ki ga doživljajo ljudje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close