Zakaj nas privlačijo neidealni partnerji?
Pa še nekaj, kar je Watamaro omenil (vsaj zdi se mi, da je bil on) in mu dam popolnoma prav. Vsi mi imamo ali pa smo imeli v obdobju fantaziranja o bodočem partnerju neke predstave, kakšen naj bi ta bil. Takrat se nobena ne bi otepala uspešnega poslovneža, ki je nenehno na poti v iskanju nove poslovne priložnosti ali pa recimo pilota, pa da hkrati še 5x tedensko športata in tako skrbita za izklesano telo. In koliko nas potem vse te vrline, zaradi katerih smo o svojih partnerjih v začetku govorile še o presežkih, začnejo motiti v vsakdanjem življenju, ko npr. eden od partnerjev izgublja bitko z otrokovo trdovratno drisko, drugi pa mora medtem prebiti zvočni zid ali osvojiti kakšno Himalajo.
No, tole je v praksi zelo preprosto izvedljivo. Midva velikokrat “odmagliva” za en dan … nekaj dni… nekam. Brez otrok ali prijateljev, ki bi naju utegnili “animirati” in nama tako zapolniti dan ali pa zasenčiti naveličanost. Zdaj, to je lahko Berlin, do katerega morava prevoziti 1000 km, z avtom, sama in nama lahko dela družbo le radio ali pa je to naš vikend, kjer … eh, res nimaš kaj pametnega početi, sploh pozimi. Ker si tudi po celodnevni vožnji še vedno imava kaj povedati, če čebljava ves čas, se smejeva ali pa ker se po petih dneh vikenda še vedno ne zgrizeva ali popijeva drug drugemu kri in nama je žal, ker se morava že vrniti, potem bi rekla, da je to to.[/quote]
Dve težavi se tu največkrat lahko pojavita:
1. nima vsak možnosti, da otroke komu odda in
2. otroci in “vsakdanje težave” so v marsikaterem primeru tudi dober izgovor.[/quote]
Ampak saj zadeva funkcionira tudi če vzameš otroke s sabo oziroma je vse skupaj še na večji preizkušnji :))))
da ti postane vseeno kdaj in če sploh kdaj je pospravljeno? :-)[/quote]
he, he … lepo mu pove, da tole, pa tole je njegova naloga. Če se to še vedno nikamor ne premakne in on še vedno vzraja pri tem da moli vse 4 od sebe, potem ve, daj je čas da gre naprej. Ampak se je naučila, kako se postavit zase.
Če pa ga pusti in se iz tega nič ne nauči, bo dobila zopet takšenga na pot, … dokler se ne nauči ali pa postane Cankarjeva mati.
Zakaj pa pride tako daleč zaradi neke napakice ?
A ne more človek te ene napakice pri sebi spremeniti (odpraviti), če se že tako spreminjamo skozi čas ?[/quote]
Nekatere lahko in tudi jih, druge so pa take…neopazne, ki v bistvu niso
napake….kako nekdo glasno diha recimo :-)) Ali pri spanju vleče kovter
k sebi….ali se premetava….ali rad vozi nekomu “za ritjo”…malenkosti,
zaradi katerih se ne greš kregat…ampak gredo vseeno na jetra….[/quote]
In kot praviš, se boš potem zaradi nečesa drugega prej skregal. Pa čeprav boš samo malo utrujen, bo ta malenkost lahko le pika na i.
Zato je dobro tudi takšne malenkosti reševati sproti.
Jih pa velikokrat ni možno, ker jih ne moremo pri sebi spremeniti, ker so to neke ustaljene navade.
Ali pa se zatakne že pri definiciji napake. Kar je za mene napaka, je zate lahko čisto normalno.
Kje naj bi v teh primerih bil problem? V njem ali v njej? Še vedno trdim, da s zrelost kaže tudi v tem ali smo sposobni partnerja sprejeti v paketu. Poleg tega je tudi razlika ali se osvaja Himalaja in prebija zvočni zid malo za hobi ali profesionalno oz. polprofesionalno. Poslovni partnerji pa tudi ponavadi ne sprejmajo z razumevanjem opravičil o otrokovih driskah in nenazadnje se te stvari navezujejo tudi na eksistenčni problem. Morda takšna ženska prej tudi ne bi bila zadovoljna z nekom, ki odbrenka svoj šiht od šestih do dveh ter na izmene.
Dve težavi se tu največkrat lahko pojavita:
1. nima vsak možnosti, da otroke komu odda in
2. otroci in “vsakdanje težave” so v marsikaterem primeru tudi dober izgovor.[/quote]
Ampak saj zadeva funkcionira tudi če vzameš otroke s sabo oziroma je vse skupaj še na večji preizkušnji :))))[/quote]
Otrok ne smeš prikrajšati za radosti:).
da ti postane vseeno kdaj in če sploh kdaj je pospravljeno? :-)[/quote]
he, he … lepo mu pove, da tole, pa tole je njegova naloga. Če se to še vedno nikamor ne premakne in on še vedno vzraja pri tem da moli vse 4 od sebe, potem ve, daj je čas da gre naprej. Ampak se je naučila, kako se postavit zase.
Če pa ga pusti in se iz tega nič ne nauči, bo dobila zopet takšenga na pot, … dokler se ne nauči ali pa postane Cankarjeva mati.[/quote]
Vedno sem se spraševal kakšna (in zakaj sploh) je razlika v splošnem mnenju za nekoga, ki partnerja(ko) zapusti zaradi(recimo nepospravljanja ali premalo seksa.
Nekatere lahko in tudi jih, druge so pa take…neopazne, ki v bistvu niso
napake….kako nekdo glasno diha recimo :-)) Ali pri spanju vleče kovter
k sebi….ali se premetava….ali rad vozi nekomu “za ritjo”…malenkosti,
zaradi katerih se ne greš kregat…ampak gredo vseeno na jetra….[/quote]
In kot praviš, se boš potem zaradi nečesa drugega prej skregal. Pa čeprav boš samo malo utrujen, bo ta malenkost lahko le pika na i.
Jih pa velikokrat ni možno, ker jih ne moremo pri sebi spremeniti, ker so to neke ustaljene navade.
Ali pa se zatakne že pri definiciji napake. Kar je za mene napaka, je zate lahko čisto normalno.[/quote]
Ja. Lahko imava recimo samo drugačne ritme….en je jutranji, drugi
pa večerni tip. To ni napaka in se ne da odpraviti….
Pa je hitro zelo narobe….
Ali pa se zatakne že pri definiciji napake. Kar je za mene napaka, je zate lahko čisto normalno.[/quote]
Pa je hitro zelo narobe….[/quote]
To je lahko rešljivo: zvečer si vzameš čas, zjutraj pa še enega ta hitrega pred službo. 🙂
Kje naj bi v teh primerih bil problem? V njem ali v njej? Še vedno trdim, da s zrelost kaže tudi v tem ali smo sposobni partnerja sprejeti v paketu. Poleg tega je tudi razlika ali se osvaja Himalaja in prebija zvočni zid malo za hobi ali profesionalno oz. polprofesionalno. Poslovni partnerji pa tudi ponavadi ne sprejmajo z razumevanjem opravičil o otrokovih driskah in nenazadnje se te stvari navezujejo tudi na eksistenčni problem. Morda takšna ženska prej tudi ne bi bila zadovoljna z nekom, ki odbrenka svoj šiht od šestih do dveh ter na izmene.[/quote]
Problem je v tistem, ki je prej “zahteval” določene kriterije, vrline, ki pa so se potem izkazale, da to niso, bodisi da je to on ali ona. Saj je vseeno. In seveda moraš vse vzeti v paketu. Ne moreš imeti i ovce i novce. Ne moreš pričakovati, da bo tvoj mož (ali žena, saj je vseeno) med top 100 menedžerjev leta ali pa športnik z več olimpijskimi odličji in hkrati pričakovati, da se bo vsak dan udeležil kosila ob treh popoldne.
Pa je hitro zelo narobe….[/quote]
To je lahko rešljivo: zvečer si vzameš čas, zjutraj pa še enega ta hitrega pred službo. :-)[/quote]
No vidiš, pa si takoj naletel na problem….jaz nisem jutranji tip…in mi je
“eden ta hiter pred službo” muka….jest bi spala (sam še pet minutk)…
ne seksala…
Zvečer, čez dan pa …druga pesem 😉
No, tole je v praksi zelo preprosto izvedljivo. Midva velikokrat “odmagliva” za en dan … nekaj dni… nekam. Brez otrok ali prijateljev, ki bi naju utegnili “animirati” in nama tako zapolniti dan ali pa zasenčiti naveličanost. Zdaj, to je lahko Berlin, do katerega morava prevoziti 1000 km, z avtom, sama in nama lahko dela družbo le radio ali pa je to naš vikend, kjer … eh, res nimaš kaj pametnega početi, sploh pozimi. Ker si tudi po celodnevni vožnji še vedno imava kaj povedati, če čebljava ves čas, se smejeva ali pa ker se po petih dneh vikenda še vedno ne zgrizeva ali popijeva drug drugemu kri in nama je žal, ker se morava že vrniti, potem bi rekla, da je to to.[/quote]
Preverjeno.
Podobno sem jaz doživljala na barki….kjer si na par kvadratih..po 14 dni,
tri tedne,,,,[/quote]
Evo, recimo. Odličen test. Bravo Skela (mimogrede: kako vama je šlo :))?)
To je lahko rešljivo: zvečer si vzameš čas, zjutraj pa še enega ta hitrega pred službo. :-)[/quote]
ne seksala…
Zvečer, čez dan pa …druga pesem ;-)[/quote]
Umetnost prilagajanja in kompromisov. Saj pravijo, da je to potrebno za dobro zvezo. Ne nazadnje gre zjutraj samo za samo ta hitrega in tudi spanec je po seksu boljši 🙂
ne seksala…
Zvečer, čez dan pa …druga pesem ;-)[/quote]
Umetnost prilagajanja in kompromisov. Saj pravijo, da je to potrebno za dobro zvezo. Ne nazadnje gre zjutraj samo za samo ta hitrega in tudi spanec je po seksu boljši :-)[/quote]
Moje vrste kompromis….raj enga dodatnega zvečer :-)))
Ne ti men “navsezadnje”…to kaže, da se ti nisi glih pripravljen prilagajat…
Umetnost prilagajanja in kompromisov. Saj pravijo, da je to potrebno za dobro zvezo. Ne nazadnje gre zjutraj samo za samo ta hitrega in tudi spanec je po seksu boljši :-)[/quote]
Moje vrste kompromis….raj enga dodatnega zvečer :-)))
Ne ti men “navsezadnje”…to kaže, da se ti nisi glih pripravljen prilagajat…[/quote]
Če se ne bi bil, bi predlagal obratno. 🙂
Hiter test sposobnosti plavanja na daljavo ni bil potreben :-))[/quote]
Na daljavo? Ali si ga privezala na vrh jambora ali je moral biri v rešilnem čolnu zadaj privezanem za barko? :-)[/quote]
Em… česa točno ne razumeš? Plavanje na daljavo je plavanje, daljše od
parih dožin tamalega bazena….če rabiš še dodatne podnapise, to pomeni,
da nisem letela čez krov barke in plavala sama na obalo
(on bi težko, ker je bil precej večji in težji od mene)
…če še kaj ne veš, kar vpraši….
Na daljavo? Ali si ga privezala na vrh jambora ali je moral biri v rešilnem čolnu zadaj privezanem za barko? :-)[/quote]
…če še kaj ne veš, kar vpraši….[/quote]
jebela, tipično babje: piše o barki, misli pa na plavanje. Krivi smo pa moški, ker je ne razumemo. :-)))
Ja se mi zdi, da bi bilo dobro to kar pišeš samo se bojim, da to ni možno, kot ni možno se naučit vozit kolo predno sedeš nanj. Četudi greš čez vso teorijo ni šans, da spelješ brez padca…[/quote]
Potem po tvoje tudi ne more držati, da imaš sebe rad. V bistvu se ne smeš imeti, moraš prvo iti na bicikl in z glavo v zid, se trikrat klofniti, naštudirati vozne rede vlakov…potem pa morda te bo nekdo, nekoč imel rad…buh ne dej, da bi pa sebe imel rad, a ne.[/quote]
Ma makšen sebe rad?
Če se želiš vozit s kolesom (se želiš it partnerstvo) Si lahko prebereš vse knjige kako se vozit, kako držat ravnotežje pa se še vedno ne boš sposoben peljat 5m.
Lahko spoznaš sebe kakor hočeš, še vedno ne veš kako boš reagiral v določeni situaciji na kolesu oz v razmerju. Šele ko imaš določeno kilometrino lahko rečeš, da si se spoznal, skozi kolo (partnerja) kakšen šofer si.
Lahko, da do takrat že uničiš “međunožno guralo” do te mere, da rabi serviserja ali pa je še vedno uporabno, ker si lepo skrbel zanj.
A ti bi pa kar direkt na vlak za strojevodjo po samospoznavanju brez prakse? :))
Z vlakom se vlači, z vozom pa pelje…. 🙂
…če še kaj ne veš, kar vpraši….[/quote]
jebela, tipično babje: piše o barki, misli pa na plavanje. Krivi smo pa moški, ker je ne razumemo. :-)))[/quote]
Sej. Tipično. Dec ne razume, kriva je pa baba… :-))
Vsi ste polni neke teorije, v praksi pa tudi vas, ki ste baje v resnih vezah, še vedno razjedajo neki dvomi.
Najbrž je zaključek ta, da idealnih partnerjev ni, vsaka veza je polna kompromisov, tisti, ki se mu to da, se to gre, dokler se mu da, potem pa več ne.
jebela, tipično babje: piše o barki, misli pa na plavanje. Krivi smo pa moški, ker je ne razumemo. :-)))[/quote]
Sej. Tipično. Dec ne razume, kriva je pa baba… :-))[/quote]
Ma kakšna krivda. Rekel bi morda (kako je že v tisti pesmi) “prikupno zmedena”. Saj po kakih desetih letih bi mi pa verjetno šlo na jetra. :-))))
Forum je zaprt za komentiranje.