Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj nakupujete v teh trgovinah?

Zakaj nakupujete v teh trgovinah?

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 02.12.2022 ob 13:12

OHOHOH. Mater ste glupi. Ko rečem “butik” se vam v glavah narišejo ljubljanski kao “butiki” v stilu Beloved in Everly. Roba iz Mirelle, Kitajske in Turčije. Škrt roba, itak. Jaz pa imam v mislih italijanske butike, vse made in Italy. Pulover tudi po 350€. Očitno nimamo enakih predstav o tem, kaj je butik.

Seveda ?

Anonimno 1305, 02.12.2022 ob 15:31

Seveda ?

Smajliji so res zastonj. Kdo kupuje še v butikih. Francoskih kot avtorica, zato propadajo. Res, na Cankarjevi je še Plestenjak zaprl. Poleg te butični štacube s čevlji. Nama pa gvera. Mene fascinirajo ljudje, ki iz zastonj dajejo dobrobit. Dragi bitiki zihr ne. Ker morajo najem potrditi.

Zdaj razumem zakaj kot družba propadamo. Sem mislila, da tako dela le mladina. Sem imela pred par leti v srednji 2 sošolki, ki so vedno nakupile cel kup cenene robe v C&A, Primark in podobno… Zdaj mi je jasno zakaj tudi uspešni ljudje (razno razne feministične karieristke) izgledate kot poceni predstavnice najnižjega sloja. Na to, kakšno škodo delate v plastičnih čevljih SEBI in okolju se očitno ne ozirate. Nosite nizke škorenjčke z debelimi petami iz Deichmanna zdaj pozimi. Za bruhat. Vsaj kakšne Nero Giardini bi si privoščile no. Pa če imaš 5 K plače bi si komot ene Zanotti kupila. Jaz njihove čevlje obožujem. Pozimi nosim visoke usnjene škornje čez kolena s tankimi elegantnimi petami. Ko štorkljate v tistih CCC čevljih izgledate res najslabše kar lahko.

Neprijavljena, 02.12.2022 ob 16:12

Zdaj razumem zakaj kot družba propadamo. Sem mislila, da tako dela le mladina. Sem imela pred par leti v srednji 2 sošolki, ki so vedno nakupile cel kup cenene robe v C&A, Primark in podobno… Zdaj mi je jasno zakaj tudi uspešni ljudje (razno razne feministične karieristke) izgledate kot poceni predstavnice najnižjega sloja. Na to, kakšno škodo delate v plastičnih čevljih SEBI in okolju se očitno ne ozirate. Nosite nizke škorenjčke z debelimi petami iz Deichmanna zdaj pozimi. Za bruhat. Vsaj kakšne Nero Giardini bi si privoščile no. Pa če imaš 5 K plače bi si komot ene Zanotti kupila. Jaz njihove čevlje obožujem. Pozimi nosim visoke usnjene škornje čez kolena s tankimi elegantnimi petami. Ko štorkljate v tistih CCC čevljih izgledate res najslabše kar lahko.

Moraš biti pa dobra drsalka in akrobatka, da boš po ledu zvozila s temi škorenjci 🙂 A ja, čak mal, Zanotti, praviš? Potem boš v redu, si zagotovo akrobatka v cirkusu.

geox gležnarji zmagajo, pa dobra bunda tudi če je izbrana kvalitetno.

Ti Imaš problem v sebi s tovrstnim razmišljanjem. Tisti Štifta je bil primer. Znamka za dvesto, ki razpade naslednji dan. Zato je ni več. Salonarje pri čevljarju imam še vedno 25 ket, pa jih zamenjam za udobnost poleti, kot so anatomski natikači s peto ter sedaj je Skechers. Res hvaležna obutev. Boli me patak, kaj kdo nosi ali obuje. Smešno je, ko kupite za 500 nekaj in nosite nazaj. Nisi mi bika nikdar všeč kot oseba, mi nisi sedaj. Da ja, kot omenjeno, lahko imate za 1000 € petonoge, pa če ne znate hoditi. Glede cunj pa tudi, ker ste estradnice ala z okusom. Smajli so res zastonj.

Važno da škorenj varuje kolena, sklepe bi rekel Ortoped. Me srbi s temi smajli no.

Ah, ti si bila pred par leti še v srednji šoli… to pomeni, da mamica in očka financirata princeskine zimske škorenjce in puloverčke iz butikov, ker sama si par let po srednji šoli tega pač ne bi mogla privoščiti. Ko boš sama služila svoj denar, se začni oglašat… Do takrat pa le previdno v svojih škorenjcih, če slučajno zapade sneg, da ti ne bodo na koncu tiste z gležnarji iz ccc-ja reševale razvajene riti. No, mogoče bodo šle pa lepo mimo in bomo takrat brali temo o troli, ki je šla v petkah na sneg in led.

Encibenci607, 03.12.2022 ob 09:13

Ah, ti si bila pred par leti še v srednji šoli… to pomeni, da mamica in očka financirata princeskine zimske škorenjce in puloverčke iz butikov, ker sama si par let po srednji šoli tega pač ne bi mogla privoščiti. Ko boš sama služila svoj denar, se začni oglašat… Do takrat pa le previdno v svojih škorenjcih, če slučajno zapade sneg, da ti ne bodo na koncu tiste z gležnarji iz ccc-ja reševale razvajene riti. No, mogoče bodo šle pa lepo mimo in bomo takrat brali temo o troli, ki je šla v petkah na sneg in led.

Draga moja, od staršev v zadnjih nekaj letih nisem dobila niti evra. Očeta nimam, moja mama je pa čistilka. Sem jaz tista, ki njej kupujem darilca. In ja sem mlada, pa si takšne stvari lahko privoščim. Boli uspeh drugih?

Neprijavljena, 03.12.2022 ob 09:51

Draga moja, od staršev v zadnjih nekaj letih nisem dobila niti evra. Očeta nimam, moja mama je pa čistilka. Sem jaz tista, ki njej kupujem darilca. In ja sem mlada, pa si takšne stvari lahko privoščim. Boli uspeh drugih?

Hja, glede na možnosti, kako priti kot zelo mlada ženska do toliko denarja, lahko mirno rečem, da me tvoj uspeh ne boli. Verjamem pa, da strankam veliko pomeni, kako si urejena in oblečena. Pa tudi škornji s petko verjetno ne škodijo…

veš kaj ti povem, ko bodo ljudje pošteno plačani za svoje delo v službah, si bodo lahko kupovali cote za 500 e na kos, vse do takrat ne nabijaj krivde nikomur.

še posebej ne ob dejstvih, da so tudi dražje stvari z etiketami made in china

in  še posebej ob dejstvu, da se bogatuni svajlkajo z zasebnimi letali in jahtami povsod – toliko o trajnosti.

Mogoče raje kot da napadaš človeka, ki si kupi kos, ki cenejši, obsodiš  influencerke, ki vsak mesec delajo about you haule – kam to gre s temi cotami in čevlji… ti je pa reees potratno.

Encibenci607, 03.12.2022 ob 10:41

Hja, glede na možnosti, kako priti kot zelo mlada ženska do toliko denarja, lahko mirno rečem, da me tvoj uspeh ne boli. Verjamem pa, da strankam veliko pomeni, kako si urejena in oblečena. Pa tudi škornji s petko verjetno ne škodijo…

Si pa zelo boga, če ne poznaš nobenega drugega načina kako priti do denarja.

Nobene potrebe po takih zapisih. Avtorica ima pač denar s katerim razpolaga in svoje mnenje, ki ga zagovarja. Večina ljudi nima ravno toliko pod palcem ali ne dajo toliko na videz, da bi kupovali tako drage obleke/čevlje.

Jaz recimo sem finančno na eni sredini, zaslužim med 2 in 3 tisočaki mesečno. Mož podobno. Oblek se hitro naveličam, delam s predšolskimi otroki in je v bistvu moja “uniforma” trenirka ali raztegljive kavbojke in bombažna majica. Kupovati v butikih zame ni smiselno. Zanjo morda je.

Ni nujno. Lahko se je dobro poročila, hahaha. Daddy issues pa to….

Ti se zajebavaš? A resno odrasel človek tako razmišlja

Vidim da nekdo prav veselo uporablja moj vzdevek. Očitno se je to tu gor na polno razpaslo, ko je treba nekoga deskridetirat. Ta forum je res postal prava greznica.

Omg, butik??, ves kaksni so butiki pri nas, poceni roba iz recimo vcasih  Italije, danes bolj Kitajske, ki se prodajo po najmanj 5-10x  ceni.. Razen, ce mislis butike slovenskih proizvajalcev, ki so res unikat in sami izdelujejo.. Vse drugo, kar imenujes butik je sranje, isto kot na Shein.

Škrta bogatunka, 02.12.2022 ob 13:27

Jaz pri svoji plači 5K kupujem v primarku, mirelli, takko, C&A….

Torbice in čevlje v deichmanu. Zakaj? Ker preizkušeno, sem s tem blagom veliko bolj zadovolnja, kot z dragimi stvarmi! Raje si vsako leto kupim novo stvar, kot pa da bi 10 let nosila isti pulover! Ne bi ga nosila 10 let že zaradi higienskih razlogov. Ravno tako čevljev ne bi nosila več, kot 1-3 leta zaradi higienskih razlogov. Zakaj bi torej dala za 5 parov čevljev preko 500 eur in to vsako leto? Moje izkupšnje pa so tudi takšne, da čevlje iz deichmana imam običajno cca. 3 leta. Ko pa sem si v massu kupila guess, replay, ki so bili čez 100 eur pa sem bila res razočarana, saj se mi je podplat že v prvem letu nošenja odlimal, pri enih zadaj pri drugih spredaj! Pri deichmanovih čevljih pod 50 eur se mi to še ni nikoli zgodilo! Gremo na cote! Prej sem kupovala Michael Kors, Guess, CK….. nič več niso vredne, kot vse ostale cote, samo ime plačaš in nič drugega! Parkrat opereš in je vse isto! Škoda dat za majčko od Liu Jo čez 40 eur, ki se po večih pranjih ravno tako spere, ravno tako odstopi spodaj šiv, ki je narejen rob…. Fora je samo ta, da se folk v teh cotah razkazuje kok je pomemben, na kakšni nogi živi….to je vse samo hvala! Jaz bi si marsikaj lahko privoščila, pa si pač ne. Denar vlagam raje v potovanja, hišo, vikend… Definitivno pa ne v avto in cote, torbice in čevlje. Denar raje porabim, da z družino hodimo vsak vikend na izlete, toplice, hribe, razvajanja, na morje, potovanja v eksotične kraje….. Raje imam spomine kje sem bila in kaj sem doživela in ne kaj sem nosila oblečeno. Avtorica tega posta nima nič v glavi! Žaljiva do konca in se vidi, da ona daje le na zunanjost!

Strinjam!! Komot bi kupila oblacila za 100eur za kos, ampak zakaj?? Izkusnje, ravno tako se “znuca”, v bistvu sem ugotovila, da so firme majce prej zguljene kot poceni roba.. In kaj mi bosta samo 2 ali 3 draga puloverja?? Edino kar moram pohvalit, je Tommy Hilfiger, to je moja draga znamka, katero se vedno kupujem, mogoce tudi Guess, ampak oblacila, nikakor obutev. Vse ostalo je kar nekaj, 100x preplacano. Kupujem najvec v C&A, tudi Takko, nekaj v Soliver, H&m, seveda Tommy, itd.. Ampak kot receno, imam dovolj denarja pa se mi zdi neumno, ker sem majcko za 90 eur vrgla stran po enem pranju.. Ne hvala.. Ne varcujemo pa pri potovanjih, hrani, tudi pri avtomobilih ne:-))

od naštetih trgovin lahko rečem le za new yorkerja.. sicer v mladih letih, ko so imeli mnogo lepše stvari pa za tisto ceno so bile tudi kvalitetne. danes so not večinoma le oprijete strgane đinske, pa široki kratki puloverji, kar je pa čista najstniška moda, pa tud če bi bla najstnica, bi mi bila grda moda.

Ne razumem filozofije 2 kvalitetna puloverja, raje kot 10 poceni.. Sej menda ne menjavate samo teh dveh puloverjev celo zimo?? Pa tudi ce kombinirate, kombinacij zmanjka!? Isto velja za tisto, ene res kvalitetne skornje, ki jih nosim 15 let?? WTF?, Resno? Nismo leta 1990 no.. Jaz imam pa raje nekaj ugodnejsega, ne najbolj poceni, pa kupim nove cez 2 leti, ljudje smo socialna bitja, ne mores hodit v sluzbo in imet 5 kosov oblacil, ki jih menjas.. Da ne govorim o potrosnji vode, ko ta en in isti pulover non stop perete..

Neprijavljena, 01.12.2022 ob 21:26

Zdaj me boste seveda napadle, ampak me reees ne zanima. Ne prenašam ljudi, ki nakupujejo v Primarku, New Yorkerju, naročajo na Shein, Wish, Beloved in podobno sranje. Zakaj si doma kopičite cele kupe te nekvalitetne poceni robe???? Pa ne nakladajte mi o revščini, namesto 30 puloverjev za 10€ iz poliestra bi komot kupile 2 za 150€ iz kašmirja. Ampak ne. Lepo vam je zgledat ceneno. Sploh veste kakšno škodo delate svetu? Koliko tako onesnažujete? Da o otroškem delu sploh ne govorim. Zakaj se ne odločite za brezčasno capsule garderobo? Sama skoraj vse nakupujem v butikih, kjer imajo samo po 2 kosa nekega modela. Da bi morala it v kak primark, pa sej se mi zmeša.

ok…ampak kdo te je vprasal koga ali kaj prenasas ali ne prenasas? to je zdaj vprasanje, draga smrklja…

majčike, 02.12.2022 ob 08:14

Jaz imam 10 majic iz primarka. Kupila sem jih v Franciji, pred leti, ko nisem imela kaj počet in sem zavila še v Primark. So nek bio bombaž in so najboljše majice “za spodaj”, pod pulover. So neuničljive in res zelo kvalitetne. Verjetno imajo kakšen mini procent elastana, ker se lepo prilegajo ob telesu, čez pa dam pulover ali trenirko. So pa to cunje za doma, ne za v službo 🙂 Aja, pa še to. Te majice sem že večrat iskala v Primarku, pa jih ne dobim. Vsaj pri nas ne.

Majčke, spodnje majce spodnje hlače, nogavice, pižame, za otroke in naju kupujem v Primarku ali pa v C&A, bombažne, udobne, tuki kakšno tuniko za na plažo kupim v Primarku in pajkice za hčerkj, kakšen pulover, drugače pa najraje v C&A, vedno imajo kaj novega, modernega, tudi za fante, ko moji otroci prerastejo stvari, jih dam naprej prijateljicam.

Pulover iz pravega kašmirja za 150€? Hahaha.

Rabim veliko puloverjev in se več torbis za kombiniranje. Lepo je biti usklajeno oblečen. Tudi če greš v boljši butik v Ljubljani je roba iz kitajske in Bangladeša

najbolj so pa prismuknjeni točno tisti, ki kupujejo v teh butikih! To so enako pocen cote, kot na Temuju in Shinu, samo da imajo ceno x3! Privlečejo jih iz kitajske, rečejo da sami šivajo al pa da so iz Turčije… Tud če jih prvlečejo iz turčije….. v turčijo jih pa iz kitajske prvlečejo 🙂 Pa da dam primer, da sem si nabavljala pred parimi leti še v Mireli v Trstu cote…. velik majčk, bluzic, oblekic, kril in seveda po smešno poceni cenah. Potem pa pridem v en butik v lj in vidim iste cote, kot sem jih kupla v mireli, z isto prišito etiketo znamke…. s tem, da cene so bile katastrofa bolane! Primer, jst sm za majčko dala 5 Eur, v butiku popolnoma ista, z istim našitkom, 35 eur! Tko, da tisti k v butikih kupujete ste popolnoma isti kokr, če bi naročili iz Temuja!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close